Şimdi Ara

İstanbul-Fethiye-İstanbul

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ağustos ayında ailecek arabayla ölüdenize tatile gidicez.Otel ayarlandı ama yol sorun.O tarafa hiç arabayla gitmedim. Hangi güzergahtan gidersem daha rahat,hızlı ve zevkli olur bilemiyorum. Netden ve google mapstan araştırdığım kadarıyla şu seçenekleri buldum

1-İstanbuldan izmit kitahya derken ölüdenize içerden gitmek >>>>> bu nasıl bir rota ,mümkün olduğunca anayol,karayolundan gitmek istiyorum. Kaç saat sürer acaba 10-11-12 ?

2- İstanbul eceabat ölüdeniz. bu şekilde km olarak yol uzuyor ama acaba daha mı rahat olur. Böyle olursa belki eceabatda gecelik konaklama yapabilirim

3-Bandırma yada bursa feribotunu kullanmak. Yine google maps tan baktımda pek yolu kısaltmıyor sanırım ve tabiki feribot çok pahalı.

4-Bir iki gün önceden yalova-çınarcık'a gidip (yakın akraba var)konaklayıp ordan gitmek .

Genel olarak ve dönüş yolu içinde fikir verebilirseniz ( şurdan kesinlike gitme yol bozuk şura süper olur gibi) süper olur.

Yada başka önerisi vs.. olan olursa çok sevinir teşekkür ederim.

• biz gecen sene tamda google mapsın onerdıgı sekılde gıttık ıstanbul oludenız yaz cıkan ıstıkamette gıt pısman olmazsınız. biz 3-4 kere duraklama yaptık hatta bı ara durup uyuduk 11 saatte gıttık. ama yollarda cok oyalandık
  • Şunu diyorsunuz değilmi >>>>
    o kadar oyalanmaya iyiymiş 11 saat
  • gidiş güzergahım çınarcıktan fethiyeye olacak .
    sorum şu bursa üzerinden mi yoksa iznik üzerinden mi bozüyük'e bağlansam yani şu mu >>> yoksa şu >>> yolmu daha iyi ve hızlı olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Qklavye

gidiş güzergahım çınarcıktan fethiyeye olacak .
    sorum şu bursa üzerinden mi yoksa iznik üzerinden mi bozüyük'e bağlansam yani şu mu >>> yoksa şu >>> yolmu daha iyi ve hızlı olur

Üstad yukarda yazdığın rotaların çoğundan fethiye ye gittim. Bu sene eylül de de inşallah yine gideceğim.

En rahat olanı Bilecik, kütahya, Afyon, Burdur, üstünden gitmek. yollar oldukça düzgün.
    Zaten otobüsler de bu yolu kullanır.

Çınarcık a sapmanı pek önermem.
    yanlış hatırlıyorsam arkadaşlar düzeltsin ama çok virajlı ve kamyonlarla dolu bir yoldu.
    Ayrıca Denizi desen bi halta benzemez. şelale vs desen manavgat, düden, kurşunlu ile mukayese bile edilmez.

Alternatif rota isterim dersen:
    Bence direk antalya konyaaltı na inmeli. (bir seferinde ben öyle yapmıştım) Ordan sahilden geze geze (Kemer, kaş, kalkan,...) Küçük bir akdeniz/ege turu ile gitmeli.
    (hatta dönüşte de marmaris bodrum kuşadası üstünden dönüş harika olur.)

tabi bunlar zaman ve bütçe meselesi.

Sen bu sene nasıl gideceksen dersen.:?

Ben bu sene, ağrayan yorgun dizlerime şifa için önce Afyon kaplıcalarda 3 gün.
    Sonra da Kaş ve ölüdeniz olarak yolu, 3 durak üstünden tamamlamayı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Qklavye

Şunu diyorsunuz değilmi >>>>
    o kadar oyalanmaya iyiymiş 11 saat

aynen bu yoldan gittik. geçen senede sivas üzerinden konyadan direk manavgata inip sahilden sahilden izmire kadar gittik süperdi

• zamanınızı ayırıp cevap yazdığınız için teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    izmir-denizli yolu
    9 yıl önce açıldı
    İstanbul Ankara Nakliye
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Birşey daha sorucam :)

İstanbul-Fethiyehttp://goo.gl/maps/iopYi güzergahı üzerinde nerelerde mola verilir,tavsiyeleriniz varmı ?
  • biz biçok yerde durduk. yanlış hatılamıyosam burdurda bı mola yerınde yemek yedık hıc guzel degıldı. ama muglaya girince o dağlarda cok guzel mekanlar gorduk. tabı mıdemız o ıgrenc yemekle dolu oldugu ıcın bısey yıyemedık.
  • Yeni bir konu açmadan bende buradan devam etmek istiyorum.

İstanbul-Fethiye için Afyon-Burdur yolu üzerinden gitmeyi planlıyorum.

Diğer düşüncem Susurluk-Aydın-Muğla yolu üzerinden Fethiye'ye ulaşmak.

Kimine göre birinci rota mantıklı kimine göre ikinci rota mantıklı.

Wikimapiadan baktığımda Burdur üzeri 800 Km civarı Aydın-Muğla üzeri 850 Km civarı.

Ama yollar arasında düzgünlük sakinlik temizlik açısından hangisi daha iyidir bilgim yok.

Bu arada mola yerleri içinde öneride bulunanlar olursa dikkate alırım inşallah.

Mola yerleri konusunda yol üstündeki yerlerde kazıklanmaktansa şehir içlerinde bilinen yerlerde yemek yemek daha mantıklı geliyor.

Örneğin Afyonda İkbal tesisleri yerine şehir içine girip Aşçı Bacaksızda yemek yemek.

giz'li teras
    Afyonkarahisar - Aşçı Bacaksız
    http://www.gizliteras.com/2012/07/afyon-karahisar-asc-bacaksz.html

http://www.lezzetduragi.net/asci-bacaksiz-kuzu-kebap-r25.html

http://harbiyiyorum.com/afyonda-kuzu-tandir-nerede-yenir-meshur-asci-bacaksiz-afyonkarahisar/

http://ahmetyemekte.com/2013/09/19/asci-bacaksiz-afyon/

• ben afyon burdur yolunu kullandım.gayet iyiydi.sadece duble yol çalışması devam eden bir iki yer mıcırlı olduğu için kabus gibi bölümleride vardı.
    Mola yeri olarak gözümün kestiği yerlerde durdum.Zaten önceden şurda şurda dururum deseniz bile yolculukta herşey değişebiliyor.
  • kütahya afyon burdur istikametini öneririm
    yol çok iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @ufuk343458

@Qklavye

Vermiş olduğunuz cevaplar için teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.