Şimdi Ara

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba İstanbul Medeniyet Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği birinci sınıf öğrencisiyim. Bölümümüzün okulumuzda yeni açılmış olması dolayısıyla sizleri bilgilendirmek istiyoruz .Benim Medeniyet üniversitesini seçmemin en önemli faktörlerinden biri bölümümüzün üniversitemizde yeni açılmış olması ve konum rahatlığıdır. Bölümün ilk öğrencileri olarak şunları söyleyebilirim ki gerçekten çok donanımlı bir eğitmen kadrosuna sahibiz. Bir sene boyunca Ödevlerle , projelerle, sunumlarla, araştırmalarla ve laboratuvar çalışmalarıyla ders anlatımı desteklendi. Okulumuzun olanaklarından bahsedersek her saat kullanabileceğiniz laboratuvarlar ve kütüphanemiz sayesinde hem sosyal hem de ders anlamında kendimizi daha da geliştirebiliyoruz. Bölümümüz yeni açılmış olmasından dolayı geliştirilmeye çok açıktır ve bu da bölümdeki öğrencilere bir fırsat olarak geri dönüyor. Kendi klübünüzü kurup , kurulan klüplere , çalışmalara ve araştırmalara katılıp hem kendinizi hem de bölümünüzü geliştirebilirsiniz. Okulumuz ve bölümle alakalı tüm merak ettiklerinizi daha detaylı sorabilirsiniz

• Bilgisayar mühendisliği bölümünde ilk yılımı tamamladım. Bölüm, eğitim kadrosu olarak oldukça başarılı. Derslerde sunumlar ingilizce ve türkçe olarak yapılıyor. Anlaşılmayan yerleri hocaların ofisine giderek tekrar dinleme fırsatı bulabiliyoruz. Hocalara ulaşmak oldukça kolay. Derslerde verilen ödevler konuyu pekiştirmemize yardımcı oluyor. Programlama dillerinde yaptığımız laboratuvar çalışmaları bizi zorlarken gelişimimizi sağlıyor. Tek olumsuz gördüğüm yanı seçmeli derslerde çeşitlilik olmaması.
    Sosyalliğe de en az eğitim kadar önem veriliyor. Kulüp çalışmaları hocalar tarafından takip ediliyor ve açmak istediğiniz kulüp olursa hocalar sizi destekliyor ve kulüp açabiliyorsunuz.
    Okulumuz konum olarak Göztepe de yer alıyor. Ve yeni açılacak oldukça büyük bir kütüphanemiz var. Bu bölümü, bu okulda seçtiğim için oldukça mutluyum. Dilerim aramıza katılırsınız.

• Yurt imkanı nasıl bilgi verir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle merhaba,
    1)Yurt imkanları?
    2)Kampüs hayatı, sosyalliği?
    3)İngilizce değil yanlış bilmiyorsam bölüm, sizce bu olumsuz bir özellik değil midir?
  • enteresanbirey E kullanıcısına yanıt
    Merhabalar kampüs içinde yurdumuz bulunmamaktadır bu biraz sıkıntılı olabilir ama kyk yurtlarının dışında birçok özel yurtlar ve pansiyonlarda hizmet vermektedir .Göztepedeki kuzey yerleşkesine yakın mesafede kız ve erkek kyk yurtları vardır.En yakın iki kyk yurdu atasehir kız ve altunizade erkek öğrenci yurdudur.Bunların detaylı bilgisini medeniyetin sitesinden bulabilirsiniz.Ayrıca kartalda özel medeniyet kız yurdu bulunmaktadır.Bu sene orda kalan arkadaşlarımız da vardı ve memnun kaldılar.Yurdun metro istasyonuna ücretsiz ring hizmeti de var zaten bu sekilde kolaylıkla ulaşım da sağlanabiliyor.Özel yurtları düşünürseniz okula yakın yurtları yurtlarburada.com sitesinden de bakabilirsiniz
  • mezunmezunmezun M kullanıcısına yanıt
    merhabalar yurt imkanlarından biraz bahsettim.Kampüs hayatı olarak da büyük üniversitelerde gördüğümüz kampüs hayatları ve sosyallik imkanları yok ancak göztepe yerleşkemizde bunu biraz kırmış durumdayız.Birçok aktif öğrenci toplulukları ve çalışmaları bulunmaktadır.Bunlara katılarak sosyal çevrenizi genişletebilirsiniz.ingilizce konusuna gelirsek evet ingilizce olmaması bir eksiklik bazı bölümlerde bu şans varken bilgisayarda yok ancak hocalarımız ders slaytlarını ve ders kaynaklarını bize hep ingilizce verdiler.o sunumlara çalışırken bile etkisini gördüm diyebilirim.Sadece ders anlatımı kısmında türkçe gittik.Ayrıca hazırlık konusuna da değinmek istiyorum hazırlık bu bölümde istekliydi ancak sadece beş kişi aldılar ve o beş kişiyi de başvuranlardan ösym puanı en yüksek olanlardan seçtiler.Bu sene umarım hazırlık için daha yeterli bir kontenjan açılır

• Hocam üniversitenin Teknopark'ı var mı? Bir de İngilizce olmaması sizce çok büyük bir eksiklik olur mu ya da okulda bu açığı kapatabileceğimiz kurs tarzı bi şeyler açılıyor mu.?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İngilizce olmaması bizde nasıl bir eksikliğe yol açar kendi çabamızla bu eksikliği giderebilir miyiz?

• İngilizceyi orta seviye de olsa öğrenmekte fayda var. Derslerde terimler ingilizce geçince başta garip gelse de sonra insan alışıyor. İngilizceyi kendi çabamızla öğreniyoruz. Birinci sınıfta ingilizce dersi var ama saati az.

Üniversitenin geçen sene kurulan teknoparkı var. İtu teknoparkta çalışan elektronikten arkadaşlar da var. Yani üniversite merkezi olduğu için ulaşım kolay, diğer teknoparklarda da çalışılabiliyor.

Hedefiniz partilemek ve sosyallikse bölüm zor olduğu için pek vakit kalmıyor ama üniversitede tiyatro,dans gibi kulüpler var katılmak isteyene. Bölümün teknoloji kulubu var.
  • Okulun kötü yanları neler peki? Akademik kadrosu hiç iç açıcı gözükmüyor

• ClutchPlayer kullanıcısına yanıt
    ben dün tercih günlerinde gittim ve o konuyu sordum cevapları şöyle oldu 3 tane bölüm hocaları var ve zaten bölüm yeni olduğu için 1. ve 2.sınıfta ortak mühendislik ve matematik fizik dersleri görülüyor şuana kadar sadece 1 tane alan hocası derse girmiş mesela bölüm geçen sene açıldığı için bölüm hocalarına gerek olmamış pek yök ün de kuralı varmış en az 7 olmalı diye
  • Bu bölüm Türkçe. Bilgisayar Mühendisliği için İngilizce terminolojilerin öğrenilmesi ve İngilizce sunum yapılabilmesi son derecede önemlidir.
    Ayrıca ilgili alanda çok zayıf bir hoca kadrosu var. Nasıl olacak da mühendis yetiştirecekler anlamak mümkün değil. Gelecek yıllarda takviye edilecek diye bir cevap olabilir mi? Bölümü gelecek yıllarda ve hazır olunca açsaydınız.
  • GülinMert G kullanıcısına yanıt
    sizin puanınız daha iyisine yetiyorsa orayı tercih edebilirsiniz tabiki :))
  • GülinMert G kullanıcısına yanıt
    herhalde ilk fırsatta geçiş kovalamam gerekecek

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.