Şimdi Ara

#İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ# <2017 GİRİŞLiLER> (GENEL BİLGİ ALIŞVERİŞİ KONUSU) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
18
Favori
23.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Murat_Erman

mf4- 18574 inşaat gelir mi sizce ?

Ben sadece sormuştum ama listedeyim. Valla ne olacağı belli olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat_Erman -- 29 Temmuz 2017; 17:40:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

beyler itü vadi yurdunda kalan birisinin aylık harcaması ne kadar olur sizce ? fazla gezip tozmazsa.

hocam yurt meselesi hakkında araştırma yaptın mı? dışardan geleceklerin ilk sorunu

• quote:

quote:

mf4- 18574 inşaat gelir mi sizce ?

Ben sadece sormuştum ama listedeyim. Valla ne olacağı belli olmaz.

kimseninki kesin değil

• quote:

Orijinalden alıntı: geekon

quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

beyler itü vadi yurdunda kalan birisinin aylık harcaması ne kadar olur sizce ? fazla gezip tozmazsa.

hocam yurt meselesi hakkında araştırma yaptın mı? dışardan geleceklerin ilk sorunu

Cevap gelirse ya da bir bilgi ogrenirsen edite ekler misin? Gercekten merak konusu.

• İlk sene hazırlıktayız galiba çoğumuz. Abdi İpekçi kesin yıkılacak mıymış? Bu konuda bilgisi olan ?

• Kaç k dan mezuna kalacaksın ?

• Makine'ye yaz hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtlar hakkinda bilgilendirebilecek olan var mi?

• bence whatsapp grubu için sonuçların açıklanmasını beklememize gerek yok ama siz bilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fakirdepocu

Yurtlar hakkinda bilgilendirebilecek olan var mi?

gumussuyu erkek yurdu 580₺ kendi vakif yurdu digerlerini bilmiyorum ama en guzeli bu sanirim.devlet yurtlari hakkinda ortada bir bigi yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Massibe

En dandik bölümü ben kazandım galiba maşallah herkes çok iyi

Dandik bölüm yoktur hocam, taban puanına göre bölüm değerlendirilmez.mezun olduğunda herkes kendi kulvarında yarışacak diğer bölümler önemli değil.

• Arkadaşlar hepinize hayırlı olsun umarım hepiniz mutlu üniversite hayatı geçirirsiniz.

Gireli 5 sene olmuş, bir kere bile tercih ettiğime pişman olmadım. Hatta lisansı bitirip de yüksek yapmak için can atıyorum. Yüksekten sonra da yurtdışı doktora hedefim var. Bizim üniversite kendisine gerekli ilgiyi gösteren herkesi donanımlı bir şekilde mezun etmeyi biliyor hangi bölüm olursa olsun.

Zaman çabuk geçiyor valla, ne ara 5 yıl geçmiş ben de anlamadım. Üniversitenin temposuyla, yaz okuluyla kursuyla stajiyla derken seneler su gibi akıp geçiyor.

Hangi bölüm olursa olsun birinci sınıfta üniversite hayatınızın en kolay derslerini görürsünüz. Birinci dönemler de adeta LYS döneminin ufak bir tekrarı gibidir.

Birinci sınıfta ne yapın ne edin, özen gösterin ortalamanızı yüksek tutun.

Birinci sınıfta belli bir ortalama seviyesi yakalayanlar:

+Erasmusta avantajlı oluyor

+Çap / Yandal / Yatay geçiş işlerine girme hakkı kazanıyor.

+Bir dönem herhangi bir sebepten okula ilgi gösteremeyip notları düşürse bile gözetime girmiyor (gözetim = akademik başarısızlık sebebiyle okulun alabileceğiniz ders miktarını sınırlaması, okulun uzamasına sebep olabiliyor)

+Lisansta bir hocayla çalışmak istediğinde elle tutulur bir başarı göstergesi oluyor (hocalar belli çalışkanlıkta öğrenciler ister)

+ortalama, lisans sonrası yüksek lisans kabullerinde önemli bir parametre.

+Staj kabulü konusunda bir torpil/referans kadar olmasa da büyük şirketler için önemli bir parametre.

Hazırlıkta kur sistemi ben geçtikten sonra değişmiş. Şimdi kurlar hangi isimle nasıl anılır bilmiyorum ama;

İlk iki kur Ocak ayında hazırlık atlama avantajına sahip. Ben yarım dönem hazırlık okunması taraftarıyım.

Yarım dönem hazırlıkta:

+Öncelikle hazırlık sınıfları lise devamı gibidir. Lisanstaki ders sınıflarının aksine herkes birbirleriyle tanışmaya ilgilidir. Lisans derslerinde çoğu zaman bölüm dersi değilse eğer sınıfın çoğu ötekini tanımaz, derslerde herkes bir iki arkadaşıyla beraber takılır. Bu sebepten hazırlıkta daha kolay bir şekilde arkadaş çevresi edinebilirsiniz.

+ Şehir dışından geldiyseniz eğer bu süreçte İstanbul'u tanıyabilir, şehirde gezebilirsiniz. Ders yükü ağır değildir. Size de bir geçiş, şehre bir alışma süreci yaratır.

+Birinci sınıf derslerini ve almak istediğiniz ek dersleri 3 normal eğitim dönemi 2 yaz okuluna yayabilirsiniz. Normal başlayan birinin 2 dönem + 1 yaz okulu olur. Sizin ortalama yükseltmek için ekstradan bir dönem ve bir yaz okulunuz olur. Bunu kullanırsanız eğer iyi bir ortalama yakalayabilirsiniz.

Hazırlıkta yazma /writing konusunda bir gelişme yaşarsınız, onun dışında seviyeniz zaten iyiyse eğer size çok bir şey katmaz.

Bir diğer konu, lisans dönem başlarında Bil101e kodlu dersin muafiyet sınavı olur. Bu sınavı kaçırmamanızı öneririm.

Nedir bu bil101e?

Bilgisayar'a giriş dersidir. Bilgisayarla ilgili temel kavramlar, işletim sistemleri, proglamlama kavramları vs içerir. Ders açık öğretim sistemiyle işlenir. Ders notlari sisteme konur, her hafta sınıfa gidip 10 soruluk quizini olur çıkarsınız, bir de finali vardır.

Peki neden muafiyet tavsiye ediyorum?

Arkadaşlar anlatınca kulağa güzel geliyor ama karanlık bir tarafı da var. Sisteme konan ders notlarının sınavda sorulan test sorularıyla alakası yoktur. Siz çalışırsınız, karşınıza bir quiz gelir ve bütün soruları sallarsınız. İyi sallayan bir şekilde düşük not mot geçer, sallayıp tutturamayan kalır. İşinizi şansa bırakmamak ve de gereksiz stres yaşamamak için girin muafiyete şansınızı deneyin derim. Muafiyet sınavında bir şekilde geçmeyi başarırsanız transkriptinize M olarak işlenir, başarmış sayılırsınız ve de ortalamanızı etkilemez.

Şimdilik diyeceklerim bu kadar sanırım, aklıma gelen bir şey olursa eklerim. Telefondan yazdığım için imla ve yazım hataları varsa şimdiden affola.

• Millet proficiency sınavının zorlugu hakkinda veya sinavi gecmek icin neler gerektigi hakkinda bilgilendirme yapan olursa makbule gecer.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ranez

Arkadaşlar hepinize hayırlı olsun umarım hepiniz mutlu üniversite hayatı geçirirsiniz.

Gireli 5 sene olmuş, bir kere bile tercih ettiğime pişman olmadım. Hatta lisansı bitirip de yüksek yapmak için can atıyorum. Yüksekten sonra da yurtdışı doktora hedefim var. Bizim üniversite kendisine gerekli ilgiyi gösteren herkesi donanımlı bir şekilde mezun etmeyi biliyor hangi bölüm olursa olsun.

Zaman çabuk geçiyor valla, ne ara 5 yıl geçmiş ben de anlamadım. Üniversitenin temposuyla, yaz okuluyla kursuyla stajiyla derken seneler su gibi akıp geçiyor.

Hangi bölüm olursa olsun birinci sınıfta üniversite hayatınızın en kolay derslerini görürsünüz. Birinci dönemler de adeta LYS döneminin ufak bir tekrarı gibidir.

Birinci sınıfta ne yapın ne edin, özen gösterin ortalamanızı yüksek tutun.

Birinci sınıfta belli bir ortalama seviyesi yakalayanlar:

+Erasmusta avantajlı oluyor

+Çap / Yandal / Yatay geçiş işlerine girme hakkı kazanıyor.

+Bir dönem herhangi bir sebepten okula ilgi gösteremeyip notları düşürse bile gözetime girmiyor (gözetim = akademik başarısızlık sebebiyle okulun alabileceğiniz ders miktarını sınırlaması, okulun uzamasına sebep olabiliyor)

+Lisansta bir hocayla çalışmak istediğinde elle tutulur bir başarı göstergesi oluyor (hocalar belli çalışkanlıkta öğrenciler ister)

+ortalama, lisans sonrası yüksek lisans kabullerinde önemli bir parametre.

+Staj kabulü konusunda bir torpil/referans kadar olmasa da büyük şirketler için önemli bir parametre.

Hazırlıkta kur sistemi ben geçtikten sonra değişmiş. Şimdi kurlar hangi isimle nasıl anılır bilmiyorum ama;

İlk iki kur Ocak ayında hazırlık atlama avantajına sahip. Ben yarım dönem hazırlık okunması taraftarıyım.

Yarım dönem hazırlıkta:

+Öncelikle hazırlık sınıfları lise devamı gibidir. Lisanstaki ders sınıflarının aksine herkes birbirleriyle tanışmaya ilgilidir. Lisans derslerinde çoğu zaman bölüm dersi değilse eğer sınıfın çoğu ötekini tanımaz, derslerde herkes bir iki arkadaşıyla beraber takılır. Bu sebepten hazırlıkta daha kolay bir şekilde arkadaş çevresi edinebilirsiniz.

+ Şehir dışından geldiyseniz eğer bu süreçte İstanbul'u tanıyabilir, şehirde gezebilirsiniz. Ders yükü ağır değildir. Size de bir geçiş, şehre bir alışma süreci yaratır.

+Birinci sınıf derslerini ve almak istediğiniz ek dersleri 3 normal eğitim dönemi 2 yaz okuluna yayabilirsiniz. Normal başlayan birinin 2 dönem + 1 yaz okulu olur. Sizin ortalama yükseltmek için ekstradan bir dönem ve bir yaz okulunuz olur. Bunu kullanırsanız eğer iyi bir ortalama yakalayabilirsiniz.

Hazırlıkta yazma /writing konusunda bir gelişme yaşarsınız, onun dışında seviyeniz zaten iyiyse eğer size çok bir şey katmaz.

Bir diğer konu, lisans dönem başlarında Bil101e kodlu dersin muafiyet sınavı olur. Bu sınavı kaçırmamanızı öneririm.

Nedir bu bil101e?

Bilgisayar'a giriş dersidir. Bilgisayarla ilgili temel kavramlar, işletim sistemleri, proglamlama kavramları vs içerir. Ders açık öğretim sistemiyle işlenir. Ders notlari sisteme konur, her hafta sınıfa gidip 10 soruluk quizini olur çıkarsınız, bir de finali vardır.

Peki neden muafiyet tavsiye ediyorum?

Arkadaşlar anlatınca kulağa güzel geliyor ama karanlık bir tarafı da var. Sisteme konan ders notlarının sınavda sorulan test sorularıyla alakası yoktur. Siz çalışırsınız, karşınıza bir quiz gelir ve bütün soruları sallarsınız. İyi sallayan bir şekilde düşük not mot geçer, sallayıp tutturamayan kalır. İşinizi şansa bırakmamak ve de gereksiz stres yaşamamak için girin muafiyete şansınızı deneyin derim. Muafiyet sınavında bir şekilde geçmeyi başarırsanız transkriptinize M olarak işlenir, başarmış sayılırsınız ve de ortalamanızı etkilemez.

Şimdilik diyeceklerim bu kadar sanırım, aklıma gelen bir şey olursa eklerim. Telefondan yazdığım için imla ve yazım hataları varsa şimdiden affola.

Hocam yurtlar ve aylik masraftan bahsedermisiniz ? Yurt parasıyla birlikte aylik 700 liraya gecinirmiyiz ?

• Hocam ben yurtta kalmadım, İstanbulluyum evden gittim geldim hep.

Bu konuda görürse mesajı yurtta kalan bir itülü daha çok yardımcı olacaktır size.

• Beni de matematik mühendisliğine yazabilirsin kesin gibi :)

• Ranez R kullanıcısına yanıt
    hocam hangi bölümdesiniz

• Ben İTÜ'nün tanıtım günlerine gittiğimde yurt-burs masasından da bilgi aldım. Ayazağa kampüsü içindeki yurt fiyatları 330-800 arası değişiyormuş (fiyatlarda ufak oynamalar olabilir). Yurtlara öncelikli olarak başarı sırası baz alınıyor, örneğin uzay mühendisliğine kayıt yaptıran öğrencilerden en iyi 20 kişiye öncelik tanınıp yurtlara alınıyor. Geri kalanlar ise bekliyor. Bu bekleme mayısa kadar bile sürebiliyornuş ama en geç mayısta kesin yurt çıkarmış bana öyle söylendi. Mayısa kadar ne yapacağız diye sorduğumda "bir akraba yada tanıdığınız varsa orda kalmanızı Öneririz, özel yurtların bazıları parayı Peşin alıyor size itü de yurt çıktığı zaman paranız yanar, size yurt çıktığında kayıt yaptırmazsanız şansınızı kaybedersiniz" denildi. Onun haricinde kyk yurdunu sordum Yenikapıda falan varmış galiba ama 4-5 kişilik bakımsız yurtlar olduklarını belirtti. Valla şehir dışından gidecekler olarak işimiz zor, heleki Benim gibi son sıralardan yerleşecekseniz daha da zor..

• quote:

Orijinalden alıntı: ekpeudoh

Ben İTÜ'nün tanıtım günlerine gittiğimde yurt-burs masasından da bilgi aldım. Ayazağa kampüsü içindeki yurt fiyatları 330-800 arası değişiyormuş (fiyatlarda ufak oynamalar olabilir). Yurtlara öncelikli olarak başarı sırası baz alınıyor, örneğin uzay mühendisliğine kayıt yaptıran öğrencilerden en iyi 20 kişiye öncelik tanınıp yurtlara alınıyor. Geri kalanlar ise bekliyor. Bu bekleme mayısa kadar bile sürebiliyornuş ama en geç mayısta kesin yurt çıkarmış bana öyle söylendi. Mayısa kadar ne yapacağız diye sorduğumda "bir akraba yada tanıdığınız varsa orda kalmanızı Öneririz, özel yurtların bazıları parayı Peşin alıyor size itü de yurt çıktığı zaman paranız yanar, size yurt çıktığında kayıt yaptırmazsanız şansınızı kaybedersiniz" denildi. Onun haricinde kyk yurdunu sordum Yenikapıda falan varmış galiba ama 4-5 kişilik bakımsız yurtlar olduklarını belirtti. Valla şehir dışından gidecekler olarak işimiz zor, heleki Benim gibi son sıralardan yerleşecekseniz daha da zor..

kendi yurtlarini sordum ben mail attim yani bana 2 haftada bir yerlestirmelerin oldugunu ve sehir disindan gelenlerin oncelikli oldugunu soyledi onun disinda devlet yurdu da var.sanmiyorum bunun sorun olacagini koskoca universite dusunur herhalde sokakta kalacak halimiz yok

• hey Yo bro kullanıcısına yanıt
    İyi niyetin için teşekkür ederim dostum çok araştırdım kişiliğimede uyan bir bölüm olduğunu düşünüyorum tekrardan sağol :)

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.