Şimdi Ara

İstanbul Trafiğinde Yeni Bir Huy Peydah Olmuş (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • insanlar nasıl tahammül ediyor istanbuldaki bu trafik işkencesine hayret, insanın sinirlerinin çok sağlam olması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.aty

quote:

autocar'ın bununla ilgili yazısı vardı. ama hangi şeridin daha akıcı çıktığını hatırlayamıyorum.

Sanki 3 şerit de aynı akıcılıkta çıkmıştı diye hatırlıyorum.

testte 3 araç kullandılar

biri sağda biri en solda diğeri de sabit şeritte kalmayıp sürekli şerit değiştiriyordu..

kazanan şerit değiştiren olmuştu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tekne Kazıntısı

quote:

Orijinalden alıntı: dr.aty

quote:

autocar'ın bununla ilgili yazısı vardı. ama hangi şeridin daha akıcı çıktığını hatırlayamıyorum.

Sanki 3 şerit de aynı akıcılıkta çıkmıştı diye hatırlıyorum.

testte 3 araç kullandılar

biri sağda biri en solda diğeri de sabit şeritte kalmayıp sürekli şerit değiştiriyordu..

kazanan şerit değiştiren olmuştu

Ama asıl gerçek şu; o şerit değiştiren araç da (ve elbette diğer tüm şerit değiştirenler) şeridinde kalsa testteki araçların hepsi şerit değiştiren araçtan da kısa sürede bitiş noktasına varırlar. Şerit değiştirmeyenlerin daha yavaş gitmesinin ve aslında tüm trafiğin yavaş akmasının sebebi zırt-pırt şerit değiştirenlerdir. Bir de dönüş yapacakların zamanında doğru şeride geçmemesidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

İstanbul'da yol verme diye bir şey görmedim ben,beklerseniz kimsenin yol verdiği yok.Malesef almak zorundasınız.

Bende daha 10 gün öncesine kadar böyle düşünüyorum Bursada araba kullanınca ve durumu görünce İstanbulun trafiği ayrı bi güzel geliyor. İnan bursanın trafiği çok berbat yol vermezler nede kendin alabilirsin. İnan ambulansa bile yol veren olmaz o derece
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elmanders

quote:

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

İstanbul'da yol verme diye bir şey görmedim ben,beklerseniz kimsenin yol verdiği yok.Malesef almak zorundasınız.

Bende daha 10 gün öncesine kadar böyle düşünüyorum Bursada araba kullanınca ve durumu görünce İstanbulun trafiği ayrı bi güzel geliyor. İnan bursanın trafiği çok berbat yol vermezler nede kendin alabilirsin. İnan ambulansa bile yol veren olmaz o derece

Doğrudur
    Ben yorum yapamam bu konuda,transit geçiş dışında Bursa'da şehir merkezinde araç kullanmadım.

• Olağan bir şey , çok sıkışık bende yapıyorum bazen
  • Ben de "yeni bir huy peydah olmuş" yazınca heyecanladım yeni bir şey mi oldu diye. Hatta çoğu durumda yan koltukta oturan kişi kullanılır, arkadan gelenler hiç yol vermediği için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihilist76

yanlış..
    hep senin bulunduğun şerit haricindekiler akar.

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul trafiginde yapmak zorunda kaldigim bişey bu ve yapiyorum yapicamda.. Kendimi aracimi Başkasini ve aracini Riske atmadan yapiyorum, Yoksa trafik çekilir çileden çikti bu şehirde.. Ne kadar kasap ne kadar Araç kullanmaktan Aciz varsa trafikte şuan.. Adamin Önü bomboş, Araç falan yok tin tin gidiyolar deli ediyolar beni.. Yavaş gideceksen senin Yerin En Sağ Şerit neyin kafasini yaşiyosunda En soldan 70 80'le gidiyosun.. Ondan sonra selektör yapinca yolda vermiyo yada Aynaya bakma alişkanligi yok salagin Mecbur sağindan solundan yardiriyosun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 21 Şubat 2013; 8:39:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reyftn

quote:

Orijinalden alıntı: emre the king

Önünü açık bırakmazsan,kimse girmeye çalışmaz. Bu demek oluyor ki boşluğu çok bırakıyorsun sen.

Aynen yahu fren mesafesi bırakılır mı hiç arada.

• İstanbul trafiğinde araç kullanmak nascar yarışlarındakine benzer tampon tampona sürmek anlamına gelir normal seyir halinde araç kullanmak isteyen kitle için bu durum başka araçların habire önünüze kırması anlamına geliyor sinyalle sinyalsiz.

bu duruma lışmak zaman ister o yüzden dirki bu şehirde araba kullanmak biraz daha maharet ister

altın kural trafiği iyi oku göz teması kurma, durma ,devam et şeklinde.

1993 senesinden beri benim gözlemlerim.
  • istanbul şöförlüğü başkadır.. efendilik, hoşgörülük, sabır işlemez..hele son zamanlarda daha da arttı bu.. cambazlık yapmazsan bi yere gidemiyosun..nerde cokluk orda yokluktan mıdır nedir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

İstanbul'da yol verilmez, yol alınır.

• quote:

Arkadas ağır yanı yogun yavaş trafikten bahsetmiş,en azından ben öyle anladım.
    İstanbul trafiği boşluğu doldur trafigidir,ister yogun ister akıcı trafikte olsun,boşluğu gören her şoför orayı doldurur istanbulda.

bıraktığım boşluk yarım araç mesafesi. yani bir aracın giremeyeceği kadar küçük. adam önüme kırıp o boşluğa zorla giriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

quote:

Arkadas ağır yanı yogun yavaş trafikten bahsetmiş,en azından ben öyle anladım.
    İstanbul trafiği boşluğu doldur trafigidir,ister yogun ister akıcı trafikte olsun,boşluğu gören her şoför orayı doldurur istanbulda.

bıraktığım boşluk yarım araç mesafesi. yani bir aracın giremeyeceği kadar küçük. adam önüme kırıp o boşluğa zorla giriyor.

onuda bırakmayacaksın

• değişik bir psikoloji. mesela ben şeridim daha akarken, önüm daha boşken bile sırf yandaki şeritte arkadaki arabanın takip mesafesi uzunsa giriyorum şeride dayanamıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.