Şimdi Ara

****İSTANBUL TUZLA PİYADE OKULU BURAYA**** (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
930
Cevap
10
Favori
376.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: prost_24

Merhabalar, benim nişanlım Tuzla'daki birliğine bugün teslim oldu ben de onun hesabını kullanıyorum burada. Ben İstanbul'da ikamet ediyorum nişanlım da acaba ziyaretçi olarak Tuzla Piyade Okulu'na gitmek ve görmek mümkün müdür? Bu arada belirteyim nişanlım yedek subay, birliğine teslim olduktan ne kadar zaman sonra ziyaretçi kabul ederler bilgilendirebilecek kimse varsa çok memnun olurum.

Merhaba ,

İlk 15 gün zor görme imkanınız zaten yemin töreninden sonra hafta sonları olsun diğer zamanlar olsun telefon ile iletişime geçip ne zaman görüşebilecğeinizi konuşabilirsiniz. Her birlik komutanı kendine göre ya biraz fazla taviz verir yada biraz sert olurlar..

İnşallah gönlü bol bir komutana denk gelmişlerdir :)

• Umarım öyledir cevabınız için çok teşekkür ederim
  • Ben yine bir soru sorarak başınızı ağrıtsam şu an ani bir ayrılık sendromu yaşamaktayım da kusura bakmayın. Acaba yemin töreni ne zaman oluyor 18 gün diye duymuştum ama tam bilmiyorum. 3 hafta sonraki hafta sonuna mı denk gelir? Yoksa 2 hafta sonraya mı? Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.
  • Bu hafta sonu %99 görüşürsünüz en azından bize izin verilmişti. Daha sonrasındada her haftasonu görüş oluyor. Sanırım 28 gün sonra oluyor yemin töreni yanlış hatırlamıyorsam.
  • Ah çok teşekkür ederim içime su serpildi, ben yine nişanlımla görüşeyim de büyük ihtimalle hafta sonu ziyaret etmeyi denerim. En azından şansımı denerim çünkü rahatsızlığım nedeniyle yemin törenine gidememe durumum olabilir. O yüzden daha önce görmek istiyorum. Tüm askerlerimize sağlıklı, huzurlu görevler diliyorum. Cevap verenlere çok teşekkürler, yine başınızı ağrıtırsam kusura bakmayın 5 yıldır ilk kez ayrı kalıyoruz. Bayanlar biraz duygusal oluyor malum :)
  • mrb nişanlım ıspartaya yedek subay olarak gitti!boyu 1.73 kilo 64 bronşiti var refüze olarak tuzlaya gönderirler mi acaba????????
  • refüze olanlar bugün belli olmuş sanırım. erkek arkadasına sorabilirsin :)
    boy-kilo farketmiyomuş. bronşitten dolayı belki refüze alabilir.
  • nişanlım ile dün gece görüştüm morali çok bozuktu 307 kişi ısparta da komando olarak klmış(galiba 500-600 arası refüze olup tuzlaya gidecekmiş)yarın sabah 37 kişi daha gidecek bende gidermiyim bilmiyorum dedi.dün geceden beri gözümde hiç uyku yok!forumdan okuduklarımdan inanılmaz derecede negatif etkilendim.sorularıma yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
    1.ıspartada kalırsa gerçekten çok zor günler mi geçirecek?(fiziksel olarak 1.73, kilo 64)
    2.acemilikten sonra dağıtımda nerelere gönderim olabilir ve hangi görevlerle?
    3.nişanlım öğretmen eğitimci gibi kalma şansı var mı?
    4.ıspartada kalma durumu oluyormu?
    inanın psikolojim çökmüş durumda ellerim titriyo yazarken!anlatılmaz bir duygu hem çok gurur duyuyorum hemde çok merak içindeyim.biz hep kısa dönem olarak plan program yapmıştık uzun dönem askerliğe hiç ihtimal bile vermiyoduk öğrencileri okulu var çıkmaz diye tahmin ediyoduk ama nasip kısmet işte! her türk askeri gbi vatani görevini tamamlayıp allahın izniyle kılına bile zarar gelmeden döner gelir inşallahhhhhhhhhhh

• quote:

Orijinalden alıntı: sabı_r

nişanlım ile dün gece görüştüm morali çok bozuktu 307 kişi ısparta da komando olarak klmış(galiba 500-600 arası refüze olup tuzlaya gidecekmiş)yarın sabah 37 kişi daha gidecek bende gidermiyim bilmiyorum dedi.dün geceden beri gözümde hiç uyku yok!forumdan okuduklarımdan inanılmaz derecede negatif etkilendim.sorularıma yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
    1.ıspartada kalırsa gerçekten çok zor günler mi geçirecek?(fiziksel olarak 1.73, kilo 64)
    inanın psikolojim çökmüş durumda ellerim titriyo yazarken!anlatılmaz bir duygu hem çok gurur duyuyorum hemde çok merak içindeyim.biz hep kısa dönem olarak plan program yapmıştık uzun dönem askerliğe hiç ihtimal bile vermiyoduk öğrencileri okulu var çıkmaz diye tahmin ediyoduk ama nasip kısmet işte! her türk askeri gbi vatani görevini tamamlayıp allahın izniyle kılına bile zarar gelmeden döner gelir inşallahhhhhhhhhhh

Etkilenmene gerek yok! O zaten kararsızsa mutlaka refüze ederler. Telefon açarsa söyle nefes darlığım var desin, psikolojik sorunlarım var desin.
    Tuzla'ya gidenlerin büyük bölüm zaten hudutçu olarak sınır karakollarına gönderiliyor bende bunlardan biriydim.
    Bence Tuzla'da psikolojisi bozulacağına ıspartada fiziksel zorluk çeksin daha iyi.
    Sende oda canınızı sıkmayın. Değişik teşrübeler kazanacak ve hayata bakışı değişecek.
    İlişkinizi olumlu etkileyeceğini söylemek isterim, bir kere değerini bilecek senin.

Nişanlının eğitimci olma şansı ve ıspartada komandoysa orada kalma durumlarıda yok bunuda belirteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOD32 -- 15 Nisan 2010; 20:44:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GOD32

quote:

nişanlım ile dün gece görüştüm morali çok bozuktu 307 kişi ısparta da komando olarak klmış(galiba 500-600 arası refüze olup tuzlaya gidecekmiş)yarın sabah 37 kişi daha gidecek bende gidermiyim bilmiyorum dedi.dün geceden beri gözümde hiç uyku yok!forumdan okuduklarımdan inanılmaz derecede negatif etkilendim.sorularıma yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Etkilenmene gerek yok! O zaten kararsızsa mutlaka refüze ederler. Telefon açarsa söyle nefes darlığım var desin, psikolojik sorunlarım var desin.
    Tuzla'ya gidenlerin büyük bölüm zaten hudutçu olarak sınır karakollarına gönderiliyor bende bunlardan biriydim.
    Bence Tuzla'da psikolojisi bozulacağına ıspartada fiziksel zorluk çeksin daha iyi.
    Sende oda canınızı sıkmayın. Değişik teşrübeler kazanacak ve hayata bakışı değişecek.
    İlişkinizi olumlu etkileyeceğini söylemek isterim, bir kere değerini bilecek senin.

Nişanlının eğitimci olma şansı ve ıspartada komandoysa orada kalma durumlarıda yok bunuda belirteyim.

Herkes atıp tutmasın.. Ispartanın Tuzladan iyi olduğunu söylemek bir kere akla mantığa sığmaz..

Tuzla ya her gelen yan gelip yatıyormu ? Hayır aksine tuzladaki çalışma temposu belki ıspartada yoktur..

Hudut gidiyor demissin her sene hudut ihyiyacına göre oran değişir. Bu arada genelde yüzde 30 ile 40 arasıdır.. Yani yüzde 60 ile 70 hudutçu olmayabilir..

Diğer bir yandan her hudut çeken adamın hayatımı kararıyor.. Ne alakası var ? Artık kara kuvvetleri zaten iç güvenlik dediğimiz bölgelere asteğmen göndermiyorlar.. Bazı gidilen yerler genel olarak iç güvenlik diye geçiyor.. Asteğmenleri genelde oradan uzak tutuyorlar.

Sonuçta ana ocağı baba ocağı değil askerlik yapıyorsun.. İllaki zorluklar olacak ama inanın zorluklar dostlar kazanıldıktan sonra güler yüzle bitiriyorsun askerliği.

Selamlar,

• Ispartanın en zor tarafı 10 günlük tatbikatı. Onun dışında zor olan bir şey yok bol bol yürür sadece. Bu dönemde hudutçu 210 kişi alınacak buda orana vurursak %35 gibi bir şeydir. Tuzlada Piyade ve ZMA kurası çekmek büyük şans. Ispartada kalma şansı var diye biliyorum ancak çok düşük gerçi yanılıyorda olabilirim.

Bizim dönemde 270 kişiden 150 komando çıktı diğerleri bröve alamadı. Birde bildiğim kadarıyla ufak yerlere giden çok fazla olmuyor en azından karakola giden olmuyor diye biliyorum yani hakkari dağ komando bile çıksa genelde tugayda görev alıyorlar (mış). Tabiki operasyonlara katılınıyor olabilir.

Ben eğirdir dağ komando topicinede yazdım İstanbullu olmayan birinin eğirdirden tuzlaya gitmesinin bana göre bir mantığı yok. İstanbulluysa en azından evci çıkar.

Heleki ben hakkarinin hafif kuzeyinde (50 km) asteğmenlik yaptığım için benim için pek farklı bir durum oluşturmadı. Bölgede iç güvenlik bölgesi bu arada.

• Cevaplarınız için teşekkürler.Nişanlım Ispartada kaldı çocukken fıtık ameliyatıda geçirmiş ama bunu söylemesine rağmen bi başla bakalım demişler bu saatten sonra eğitimlerde zorlanırsa ne olur acaba?Bana dediğine göre herkese komando rütbesi vermiyceklermiş eğitimi geçenlere vereceklermiş bu nasıl oluyo?Bir de Tuzlayı az çok anladım eğitimi Ispartaya göre daha hafif,kura çekiyosun ona göre eğitim alıyosun ...v.s Fakat Ispartada nasıl olacak bölüm kurası çekilecek mi yoksa yer kurası mı çekilecek?Komando rütbesi alanlarla alamayanlar ne gibi görevlere verilecek?Ispartada karakollara gönderim oluyo mu?

Biz asker ailelerini aydınlatan çok güzel bir forum cevaplarınız için şimdiden teşekkürler!
    Tüm askerlerimize hayırlı teskereler!
  • Isparta hakkında pek bilgim yok ama komando olma yetkinliğine sahip olanlar arasında yer kurası çekilir diye tahmin ediyorum. Komando olmayanlar çevre illere ya da ihtiyaç olan yerlere dağıtılabilir. Ama bunlar benim tahminim bu konuyu beyler daha iyi bilir. Ama siz gönlünüzü ferah tutun ve telefonda da olsa yakınınıza moral vermeye çalışın, naçizane tavsiyem. Göreceksiniz ikiniz de daha bir rahatlayacaksınız. Herşey gönlünüzce olur umarım.
  • Yukarıyada yazdım ilk 150 kişi komando oluyor yani eğitimi ilk 150 de tamamlayan. İki kura ayrı ayrı çekiliyordur büyük ihtimalle ancak komando olanlarında yalnızca %30 u komando taburlarına yollanıyormuş yani mavi bere takabilen kısımda diyebiliriz. Karakola gidiş olacağını pek sanmıyorum çünkü hudut karakollarına tuzladan gidiliyor. Onun dışında piyadenin iç güvenlik karakolu olmasa gerek zira bu işi jandarma yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BuRCo

quote:

Orijinalden alıntı: GOD32

quote:

Herkes atıp tutmasın.. Ispartanın Tuzladan iyi olduğunu söylemek bir kere akla mantığa sığmaz..

Tuzla ya her gelen yan gelip yatıyormu ? Hayır aksine tuzladaki çalışma temposu belki ıspartada yoktur..

Hudut gidiyor demissin her sene hudut ihyiyacına göre oran değişir. Bu arada genelde yüzde 30 ile 40 arasıdır.. Yani yüzde 60 ile 70 hudutçu olmayabilir..

Diğer bir yandan her hudut çeken adamın hayatımı kararıyor.. Ne alakası var ? Artık kara kuvvetleri zaten iç güvenlik dediğimiz bölgelere asteğmen göndermiyorlar.. Bazı gidilen yerler genel olarak iç güvenlik diye geçiyor.. Asteğmenleri genelde oradan uzak tutuyorlar.

Sonuçta ana ocağı baba ocağı değil askerlik yapıyorsun.. İllaki zorluklar olacak ama inanın zorluklar dostlar kazanıldıktan sonra güler yüzle bitiriyorsun askerliği.

Selamlar,

Atıp Tutmasın derken kime yazdığınızı ve biraz saygı duymayı öğren. Klavye tuşlarına basmayı öğrendiniz diye burda yazı yazmak zorunda değilsiniz.
    321. dönem asteğmen aday olarak Isparta dağ komando okuluna gittim açık cerrahi ameliyatlı olduğumdan dolayı refüze oldum. Tuzla'da eğitime hudut sınıfında devam ettim. Oradan Başkale'ye İran sınırına gittim. Tuzla'da evci çıkıyor hafta sonu kız arkadaşımla geçiriyordum. Fakat Van'da allahın dağında -45'te hudutu korumaktan çok daha mutluydum. Kafamda içimde rahattı, özgüvenimde tamdı çünkü. Doğu batı ısparta tuzla değil huzur önemlidir.
    Kimle çalıştığın, emeğine ne kadar saygı duyulduğu önemlidir.
    Şimdi herkese yorum yazcam diye atlamadan 2 kere düşünürsünüz heralde.

• Yalan söylemenin gereği yok bende şu anda başkale albayrağın karakollarından birindeyim bir ayı bitirdim geçen günler içinde ve bu geçen bir ay tuzlada geçen 2 aya kıyasla inanılmaz çabuk geçti hele hele benimde evci çıktığım düşünülürse. Kıtaya çıkınca çok daha rahat oluyor insan.
  • Sanırım eğitiminizi aldığınız yerde kalmak o dönemdeki sıkıntıları hatırlattığından pek istenmiyo orda kalmak. Hak vermek lazım, adaptasyon süreci ve yorgunluk Tuzla gibi güzel bir yeri bile hatırlanması pek hoş olmayan bir yer haline getirebilir. Herkese sabırlar diliyorum.
  • merhabalar bir şey sorabilirmiyim,eğirdirden tuzlaya komando olamaz diye refüze edilen bir kişiyi niye ordan doğuya gönderiyorlar anlamadım, o zaman eğirdirde kalması daha ii olmazmı onun için en azından daha iyi eğitilir kendini daha ii korur. öyle değilmi?
  • Merhabalar,
    Tuzla piyade okulunda bugün kuralar çekilmiş. Abim tanksavar kurası çekmiş. Tanksavar çeken biri nerelere gidebilir? Olasılıkları merak ediyoruz. Bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olabilir mi?
  • benim de nişanlım bugünki kurada piyade çekmiş? nerelere dağıtım olur acaba? İstanbul da kalma şansı var mı?
    Bilgilendirirseniz çok sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.