Hafta içi bir gün gidiliyor mu acaba bir fikriniz var mı ?
ben bugün gittim hafta içide gidilebiliyor yazıyo aslına ama komutanlar izin vermiyebiliyomuş.çünkü o sattlerde eğitimleri falan oluyo ya hafta içi. sen gitmeden önce kesin bi bilgi al yinede bence.
Tamam çok sağol peki sen nerden bilgi alıyorsun bu konuda tuzla piyade okulunun numarasını buldum ama:4465811 bu numaradan mı öğreniyosun gidilip gidilmeyeceğini?
ben bugün gittim görüş vardı bugün ordan öğrenim yani arayarak değil.
Tamam çok sağol ben İstanbulun diğer ucunda oturuyorum kalkıp gitmem 3 saat sürücek tuzlaya :D İnşallah gidincede çevirmezler kapıdan :(
bende aynen öle uzak oturuyorum. umarım olmaz öle bişey bol şans sana. ama en kötü ihtimal gelecek hafta sonu yine giebilirsin hem saat 13.00 17.00 arası 4 saat dolu dolu görüş izni var.
iii akşamlar ben gecen gün yazmıştım kardeşiyiyim asker tuzlada yemin törenine gidecegiz ama eşimle ben calışıyorum gelecek hafta carşamba günü yemin töreni varmış hafta sonuolsa daha iyi olurdu hava şartları nasıl olur bilemiyoruz nevşehirden gelicez nevşehirli olupta oglu istanbul tuzlada asker olan varmı. kardeşim gazinonun telefonunu verdi ama arıyoz cvp veren olmuyo aceba nede*
Hangi bölük komutanı daha iyidir hangisi daha serttir yardımcı olurum
Haftaya çarşamba olduğuna emin misiniz?Ben 8 ocak cuma diye biliyorum genelde cumaları oluyormuş yemin törenleri ama?Haftaya bölüm kurası varmış sanırım salı yada çarşamba...
ewet orda bi yanlış var bencede. yemin töreni ayın 8inde cuma günü yani. ayın 29unda da branş kurası çekilicekmiş.
Bu hafta sonu görüşme var mı?Haberi olan olursa burayada yazarsa sevinirim.Burco ben birşey sorcaktım sana 4.bölük 4.takım benim yakınım komutanları nasıldır?
bugün ve yarın görüşme var ewet.
bugün branş kuraları çekildi ve erkek arkadaşım hudut çekti. nerelere gitme ihtimali var.bi de koşullar nasıl oluyo gittiği yerde neler yapıyolar çok merak ediyorum bana biraz bilgi verirmisinz lütfen.
hiç iyi şeyler okumadım hudutla ilglii.öğrendiğimden beri içim hiç rahat değil. bana bilgi verebilicek olan var mı?
Arkadaşlar kurada Tankçılığı çeken yedek subay adaylarını neler bekliyor bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yazanlar olursa memnun olurum ... yurdun her köşesinde görevini yapan tüm vatan evlatlarına Allahtan yardım diliyorum hepsini Allaha emanet ediyorum ...
Arkadaşlar ilk olarak HUDUT çeken arkadaşların yüzde 25 u gibisi batı yüzde 40 civarı doğu günaydoğdu yüzde 35 civarı da Kıbrısa gider.
Hudut öyle büyütülecek gibi değildir. Benim zamanımda iç güvenlik olarka gösterilen bir ŞIRNAK vardı bir arkadaşımız oraya gitmişti.
Tankçı çeken arkadaş bizim zamanımızda yoktu tankçılar ankara etimesgut yada tank eğitimi alanlar direk TUZLA ya gelirllerdi.. Tank çektim derken tanka benzer GZPT yada ZMA olabilir o arkadaşımız bir daha sorsun tam olarak.
Bende eski bir GZPT asteğmeni olarak gayet iyidir. GEliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı dediğimiz branş iç güvenlik bölgesi olarak bir yere gitmiyor.
türkiyenin her yerine dağılabilirler ama daha çok sınıra takviye olan yerlere de gönderilme şansları olabilir. Dağılım yapacak olursak ta yüzde 30-35 Batı yüzde 40-45 doğu yüzde 20-25 kıbrıs diyebiliriz.
Ders konularına gelecek olursak zaten SPOR ve Atışlar ORTAK..
Yazılı olan derslerde branşa göre farklılık göstermektedir.
Hudut çekenler hatırladığım kadarı ile bir yada iki ders fazla alıyorlar. Ama çogu ders her branşta olan derslerdir. Hudıutçularda KARAKOL eğiitimleri oluyor bir kaç kez karakola gidip sabahlıyorlar orada kalıyorlar falan.
Yani her branş kendi çevresinde zevklidir. Şahsen çok güzel vakitler geçirecekleri kesin arkadaşlarımız. Ben hala o günleri hiç unutamıyorum.
Başarılar.
Oğlum tuzla piyade okulunda asteğmen adayı. Bugün kurada piyade sınıfını çekmiş onu ne gibi eğitimler bekliyor? Nelere dikkat etmesi gerekir? Sınavları hakkında tecrübesi olanlar bilgi verirse çok sevinirim.
Herkese hayırlı teskereler.
quote:
Orijinalden alıntı: BuRCo
Arkadaşlar ilk olarak HUDUT çeken arkadaşların yüzde 25 u gibisi batı yüzde 40 civarı doğu günaydoğdu yüzde 35 civarı da Kıbrısa gider.
Hudut öyle büyütülecek gibi değildir. Benim zamanımda iç güvenlik olarka gösterilen bir ŞIRNAK vardı bir arkadaşımız oraya gitmişti.
Tankçı çeken arkadaş bizim zamanımızda yoktu tankçılar ankara etimesgut yada tank eğitimi alanlar direk TUZLA ya gelirllerdi.. Tank çektim derken tanka benzer GZPT yada ZMA olabilir o arkadaşımız bir daha sorsun tam olarak.
Bende eski bir GZPT asteğmeni olarak gayet iyidir. GEliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı dediğimiz branş iç güvenlik bölgesi olarak bir yere gitmiyor.
türkiyenin her yerine dağılabilirler ama daha çok sınıra takviye olan yerlere de gönderilme şansları olabilir. Dağılım yapacak olursak ta yüzde 30-35 Batı yüzde 40-45 doğu yüzde 20-25 kıbrıs diyebiliriz.
Ders konularına gelecek olursak zaten SPOR ve Atışlar ORTAK..
Yazılı olan derslerde branşa göre farklılık göstermektedir.
Hudut çekenler hatırladığım kadarı ile bir yada iki ders fazla alıyorlar. Ama çogu ders her branşta olan derslerdir. Hudıutçularda KARAKOL eğiitimleri oluyor bir kaç kez karakola gidip sabahlıyorlar orada kalıyorlar falan.
Yani her branş kendi çevresinde zevklidir. Şahsen çok güzel vakitler geçirecekleri kesin arkadaşlarımız. Ben hala o günleri hiç unutamıyorum.
Başarılar.
Teşekkürler BuRCo tam olarak bilmemekle birlikte zannedersem sizin belirttiğiniz GZPT yada ZMA dır acele ile telefonda görüştük ,telefon sırası bekleyen arkadaşlarını bekletmemek için kısa kesti bir daha ki sefere tam olarak öğreniriz birliğini ...
Saol Burco bilgiler için ben birşey daha sorucam ama GZPT için güneydoğu anadolu yok diye öğrendim ben ama genelde marmarada kalıyorlarmış doğru mudur?150 kişiden sadece 2 kişi şırnak a gitmiş zamanında öyle okumuştum ama senin döneminde nasıldı?Bir de derslerde en çok hangisinde başarılı olursa dereceye girme ihtimali yükselir bi fikrin varmı?Spor ve atıştan başka?