Şimdi Ara

****İSTANBUL TUZLA PİYADE OKULU BURAYA**** (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
930
Cevap
10
Favori
376.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: djghs

quote:

Orijinalden alıntı: aanalog

uşaktan geliyorum. büyük ihtimal dudulluda inerim herhalde? yada nerde inmek gerek otobüsten?

güzargahı bilmiyorum ama gebze üzerinden gelecekse banliyö trenine en yakın yerde inmeye bak. banliyö trenlerine binip Tuzla durağında iniceksin. dudullu ya gidersen de aynı mevzu. banliyö treni en kolay ulaşımdır tuzla ya.

saol kardeşim. gebzeden banliyöye binmek gayet mantıklı. öyle yapayım..

bu arada erkenden girmeyelim içeri. yakınlarında gezilecek 3-4 saat vakit öldürülecek biyerler var mı?
  • 2012 Nisan
    Mustafa Göde
    Tuzla P.
    Yedek Subay

Dostlar giriyoruz haydi hayirlisi...
  • Sabiha Gokcen'den tuzla piyadeye gidisi taksiyle yapmak mantikli midir? Yakin midir bilen var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar tuzlada piyade komando eğitimi veriliyor mu verilmiyor mu? Ben tuzlaya gidecek yedek subay komando adaylari arasindan sağlık/gönüllülük gibi özellikleri değerlendirerek bir grup seçecekler ve ısparta eğirdir'e yollayacaklar diye duydum. Bir de gordugum kadariyle herkesin bransinda "Kol K." yazıyor. Sanırım açılımı kol komutanıymış. şimdi bizi terör bölgelerindeki 15-20 kişilik takımların başına mı verecekler yani? Hani profesyonel askerliğe geçiliyordu? 2,5 aylık eğitimle çatışmalara sokmazlar umarım bizleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa TR

Sabiha Gokcen'den tuzla piyadeye gidisi taksiyle yapmak mantikli midir? Yakin midir bilen var mi?

taksi dolandırarak götürse bile maksimum 50 tl tutar. yada Sabiha Gokcen'den otobüse binip pendik köprüsünde in. ordan tuzlaya minibüs ve otobüsler gidiyo zaten.Sabiha Gokcen'den pendik köprüsü 15-20 dakka, ordan tuzla piyade 20-30 dakka sürer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scapegoat22

Arkadaşlar tuzlada piyade komando eğitimi veriliyor mu verilmiyor mu? Ben tuzlaya gidecek yedek subay komando adaylari arasindan sağlık/gönüllülük gibi özellikleri değerlendirerek bir grup seçecekler ve ısparta eğirdir'e yollayacaklar diye duydum. Bir de gordugum kadariyle herkesin bransinda "Kol K." yazıyor. Sanırım açılımı kol komutanıymış. şimdi bizi terör bölgelerindeki 15-20 kişilik takımların başına mı verecekler yani? Hani profesyonel askerliğe geçiliyordu? 2,5 aylık eğitimle çatışmalara sokmazlar umarım bizleri.

dostum duydukların doğru.2.5 ay sonra ise hudut çekip sınırda bi yere gidebiliriz evet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: djghs

quote:

Orijinalden alıntı: scapegoat22

Arkadaşlar tuzlada piyade komando eğitimi veriliyor mu verilmiyor mu? Ben tuzlaya gidecek yedek subay komando adaylari arasindan sağlık/gönüllülük gibi özellikleri değerlendirerek bir grup seçecekler ve ısparta eğirdir'e yollayacaklar diye duydum. Bir de gordugum kadariyle herkesin bransinda "Kol K." yazıyor. Sanırım açılımı kol komutanıymış. şimdi bizi terör bölgelerindeki 15-20 kişilik takımların başına mı verecekler yani? Hani profesyonel askerliğe geçiliyordu? 2,5 aylık eğitimle çatışmalara sokmazlar umarım bizleri.

dostum duydukların doğru.2.5 ay sonra ise hudut çekip sınırda bi yere gidebiliriz evet.

kol komutanı oluyorsun evet, 18 kişinin başı.. hudut çekersen kolu alıp yaya intikallere de girişebilirsin, gideceğin yere göre karakol komutanı da olabilir.. tamamen şans işi.. ben van/başkaledeyim ve arazide askerlerle üs bölgesinde kalıyoruz. asıl amaç kaçakçılığı önlemek ama bu demek değil ki çatışmaya girmeyeceksin.. sana ateş açılırsa tabii ki karşılık vereceksin ama kalkıp da "hadi operasyona gidiyorsunuz" kimse demiyor rahat ol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgattt -- 10 Nisan 2012; 17:49:05 >

• Herkese merhabalar! Bu forumda yeniyim. Benim birkaç sorum olacaktı. Nişanlım şu an askerde Tuzla piyade okulunda haftasonları evci çıkması için ne yapabilirz? Ailesi şehir dışında ikamet ediyor. İstanbul'da gibi gösterme şansımız var mı? Eğer orda kalabileği bir ev yoksa haftasonları evci çıkamaz mı? Bir de yemin törenine katılacakların sayısı sınırlı mıdır ve illa 1. dereceden akraba mı olmalıdır? Şimdiden çok teşekkürler
  • Normalde ist. da anne baba veya evli abla kardeşten birisinin evi olması lazım.
    Ama bazıları bunlar olmadan da çıkabiliyordu yani istanbulda oturuyor gibi gösterme şansınız var.

Yemin töreni biz askerliği kışın yaptığımız için kapalı tören salonunda yapılmıştı adam başı 2..3
    kişi almışlardı yazın stadyumda yapılır heralde daha kalabalık gidilebilir.
    1. dereceden akraba olması gerek yok
  • Çok teşekkür ederim.Peki orda oturuyor gibi nasıl gösterebiliriz bunun hakkında bir fikriniz var mı? Çünkü kimse iki aylığına evini kiralamaz ki zaten sanırım her hafta sonu çıkabileceği kesin değilken çok da masraflı olur:( Evci çıkamazsa çarşı izni belli bir saate kadar mı oluyor. Örneğin ben istanbula gitsem akşam 5te ayrılmak zorunda mı kalırız?
  • Tam bilmiyorum ama bazıların emlakçıyla çakma kira kontratını düzenlediklerini
    hatırlıyorum.Fatura olayını nasıl hallediyolar orasını bilmiyorum fatura da istiyolardı çünkü.

Su elektirik vs. Devir işlemi olmadı önceki şahsın üzerinde diyolardır belki bilemiyorum.
  • Tekrar teşekkürler...Bir müddet daha sorularımla baş ağrıtacağım galiba...Herkese hayırlı tezkereler
  • Arkadaşlar bir sorum daha olacak. Tuzla'da herşey (branş ve gidilecek yeri kastediyorum) kurayla mı belli oluyor. Örneğin Eğirdir'den göz bozukluğu nedeniyle refüze olup Tuzla'ya gelen kişiye kurada tank çıkarsa ya da kalple ilgili bir sorunu olan kişiye yoğun spor eğitimi olan bir branş çıkarsa? -Gerçi sanırım spor her branş için gerekli ama- sağlık muayenesi sonucu yapamacağına karar verdikleri askerleri ne yapıyorlar? Sonuçta kıtaya gittiğinde o eğitimleri yapmadan zorlanır tahminimce. Eğitimleri yaptırmadan mı gönderiyorlar? Bir de şikayeti olanlara sağlık muayenesi yapılıyor değil mi? Bilen biri cevaplarsa çok sevineceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eylül_duru -- 23 Nisan 2012; 12:01:09 >
  • Tuzlada ilk 2. veya 3. haftaya kadar sağlık testleri oluyor orda tamamından sağlam alanlar
    eğirdire gidiyor.Eğirdire gidenler kurayla girmedi çünkü 300 kişi zor buldular.

Kalan 600 kişi ise ilk önce braşını son 3..4. günüde düşeceği yeri kurayla çekti.
    Öyle benim torpil var ben buraya düşcem yok ben keşifci olcam diye bişey yok.
    En saf adamı hudut karakoluna da verebilirler rambo gibi adamı piyade eğitimine
    verebilirler herşey kuraya bağlı.

Sağlık meselesine gelirsek hangi konuda sağlık sorunu varsa onu ilgilendirdiği alandan muaf olur.
    Örneğin bacaklarda ayaklarda veya kalpte sorun varsa koşudan, kolda sorun var bomba atma,
    şınav ve barfiks gibi sınavlardan muaf olur.Bu sınavlar değerlendirmeye alınmamakla birlikte şahsın
    dereceye girme ihtimalini düşürür.

Sistem usta birliğinde de aynı sağlığı koşuya izin vermiyorsa koşmaz pentatlona girmez.
    Çok çok büyük sağlık sorunu çıkmazsa kolay kolay erken teskere vermezler

• Tekrar teşekkür ederim. Yani iş tamamen kuraya bakıyor. Yarın çekilecekmiş kuralar...Hayırlısı bakalım.
  • tuzla'da normal erlerin kaldığı koğuşlar kaç kişilik oluyor??
  • Erleri bilemiyorum ama asteğmenlerinki 8 kişilikmiş
  • Tekrar merhabalar... Nişanlım kurada gzpt çekmiş. Biraz bilgi verir misiniz hangi illere gönderilirler? Eğitim nasıldır? Forumda okuduklarımdan nereye giderlerse gitsinler kaydırma birlik olarak doğuya düşebilecekleri yazıyor. Bu bilgi doğru mudur? Kıtadaki görevleri zor mudur?
    Bir de yemin törenleri cuma o akşamdan itibaren izinli mi sayılıyorlar?çarşı izni gibi mi evci izni gibi mi? Pazar kaçta dönmesi gerekiyor? Birçok soru oldu ama merak içindeyim şu an...Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eylül_duru -- 27 Nisan 2012; 19:50:12 >
  • ben gzpt çekmiş biri olarak şuan şırnakta görev yapmaktayım yalnız gzpt çekipte gelebileceği en kötü yer burası öyle düşünün kuradada 6 7 tane en fazla olur geri kalan yerler doğuda erzurum kars ağrı urfa antep tir diğer kalanlar batı trakya ve kıbrıstır. kaydırma birliğe çıksada tuzlada kalan asteğmenler birlikle beraber doğuya gitmezler o konuda sıkıntınız olmasın.. şimdi onların içinden cizre çekenler bizim yerimize gelecek ve bizde gideceğiz kısacası onları bekliyoruz..
  • merhaba arkadaşlar öncellikle rabbim hepinizin yar ve yardımcısı olsun
    benimde üni. den arkaşım tuzla piyade okuluna piyade komado yedek subay olarak düştü şu aralar eğitimde sanırım bir ziyaretine gitmek isitiyorum hafta sonu veyahut şu 1 mayısta falan nasıl ziyaretine gidebilirim kaç ile kaç arası gideyim nasıl çağırtabilirm biri yolunu yordamını anlatırsa sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.