Şimdi Ara

****İSTANBUL TUZLA PİYADE OKULU BURAYA**** (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
930
Cevap
10
Favori
376.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • anons olayı kötü. doğru düzgün bir anons sistemi yok. nöbetçilere isim yazdırılıyor, onlar da belli başlı mekanlarda (alay & tabur içtima alanı, gazino ve avm, koğuşlar gibi yerlerde) yüksek sesle isimleri söylemek suretiyle duyuru yapılıyor.

daha önceden anlaşın yani, bilsin geleceğinizi.

hafta içi 5-7 arası ziyaret var ama 5.15'te içtima olur genelde. uzayabiliyor tabi komutanlar nutuk çekebiliyor. içtimadan sonra gelebilir.

onun dışında haftasonu ziyaret edebilirsiniz ama yemin töreni oldu bugün. çarşısı kitlendiyse gelip ziyaret edebilirsiniz, kitlenmediyse zaten dışarda görüşürsünüz. :)
  • Allah-u Teala yardımcınız olsun, benimde 3 ayım geçti orda ve şu an balıkesir edremit'teyim, piyade okulu zorda olsa çok güzeldi sıkmayın canınızı hayatınızın bu bir yıllık dönemini asla unutamicağınız anılarla dolduracaksınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reis-i Eagles

anons olayı kötü. doğru düzgün bir anons sistemi yok. nöbetçilere isim yazdırılıyor, onlar da belli başlı mekanlarda (alay & tabur içtima alanı, gazino ve avm, koğuşlar gibi yerlerde) yüksek sesle isimleri söylemek suretiyle duyuru yapılıyor.

daha önceden anlaşın yani, bilsin geleceğinizi.

hafta içi 5-7 arası ziyaret var ama 5.15'te içtima olur genelde. uzayabiliyor tabi komutanlar nutuk çekebiliyor. içtimadan sonra gelebilir.

onun dışında haftasonu ziyaret edebilirsiniz ama yemin töreni oldu bugün. çarşısı kitlendiyse gelip ziyaret edebilirsiniz, kitlenmediyse zaten dışarda görüşürsünüz. :)

cevap için teşekkürederim
    arkadaşın kedisinden haber alamadım bi türlü beni arayacaktı ama aramadı belki diyorum telefon rehberini falan kaybetmiştir tuzla ban yakın sayılır gider bi şansımı denerim
    yemin töreni bugün oldu derken yedek subayların ki mi acaba daha yeni 12 nisan teslim oldu diye biliyorum
    hafta sonu istediğim saatte gidebilirm sanırım?

• arkadaşlar tuzla piyade okulunda hudut kurası çektim. daha önxe hangi illerde kaç tane kadro vardı. hatırlayan varsa yazabilir mi. biz hudut olarak 236 kişiyiz.
  • 345. DÖNEM olarak ben de egirdir sonrası tuzlaya düştüm , geldigimiz hafta kurada GZPT'yi seçtim . Ne cok iyi ne de huduta nazaran kötü bir kura oldu açıkcası . İstanbullu oldugum için evci cıkacagım eger kolonya açısını bahane edip haftasonumu kitlemezlerse . 27 haziran sanırım dagıtım olcak gene o hafta da gidecegimiz yerlerin kura çekimini cekecegiz . Aklımdakiler bunlar , vakit buldukca içerisiyle ilgili yazmaya devam edecegim .
  • merhaba. benim de nisanlım 345. dönem olarak tuzla sonrası eğirdire gidenlerden. bir arkadaş sadece egirdirde sadece ilk 150 kişi komando brövesi alabiliyor demiş. peki bröve alamazsa ne olur? bazı yerlerde maaşı değişir yazılmış.. ama gidecekleri yerler fark eder mi?

aslında burası tuzla piyade okulunun sayfası ama bröve alımıyla ilgili tek bilgiyi bu başlıkta bulabildim.. umarım bilen birileri vardır...
  • İlk 150 kişi gibi bir sınıflandırmadan ziyade puan limiti var diye biliyorum . Gerçi brövonun maaşa ekstradan getirilen 400 lira kadar olan getirisi + süksesi haricinde başka avantajı yok . Kura çekimine girerken en iyiden en zayıfa dogru kura çekimi olacak , %10'luk başarı klasmanına giremedigi takdirde her halükarda kurayla belli olacak yeri zaten .

Ordakilerle sık sık telefonda da konuşuyorum zaten , egitimleri tabiki de sıkı yalnız komutanları kendilerine olabildigince hoşgörülü yaklaşıyormuş . Diyebileceklerim bu kadar .
  • Merhabalar..Bir sorum olacaktı. Gebze otogarda indikten sonra Tuzla Piyade Okuluna nasıl gidebilirim bilen varsa bilgi verebilir mi acaba?
  • 347 .donem yedek subay
    tuzla piyade cikan arkadaslari buradan bilgi paylasimi yapabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrasH

347 .donem yedek subay
    tuzla piyade cikan arkadaslari buradan bilgi paylasimi yapabiliriz.

Ben onlara güzel bir bilgi verim hocam "Allah-u Teala yardımcıları olsun.."
  • kardesm refuze oldun anladık da ne kadar süre sonra tuzlaya attılar seni ;? hadı atmadılar n e kadar sure sonra yemın ve ustalık 3 saa t oldu h er sıteyı gezdım herkes farklı bı sey dedı 05332332252 saat kac olursa olsun lutfen ulas
  • tuzla piyade 3.bolukteyim varmi gencler orda olan
  • quote:

Orijinalden alıntı: gipsykings

tuzla piyade 3.bolukteyim varmi gencler orda olan

ben de 2. bölükteym kardeşim..
  • ben de tuzladaydım. asteğmenlik zordur. maaş fln hikaye. edirnedeydim tuzladan sonra. ne bir tatbikata denk geldm ne de başka bir zorluğa. 8 ay boyunca belki en fazla iki kere mesaiden çıkmam saat 5:30 u geçmiştir. Haftada 3 veya 4 bölük nöbeti tuttum. Askerlikten önce de kısa dönem istemştm, şimdi de sorsan yine isterim. Kıssadan hisse en rahat asteğmenlik yapılacak yerlerden birinde fazla mesaisiz bir askerlik yaptm yine de kısa dönem olsaydım derim. Bu şahsi kanaatim. Böyle istemeyenler de olabilir. Asteğmenliğin sorumlulukları çoktur. Askerleriniz ne kadar haşarı olsalar da hepsi bitanedir. Hepsi candır. Çakallık yaparlar ufaktan ama değerinizi de bilirler her zaman. Çoğu komutan ezmeye çalışır asteğmeni. Maaşınızı çok görür. Niye maaş alıyorki astepğmenler bile der. Ama bilmezki askerin parası bitince elini cebine atan tek adamdır asteğmen. Hangi askerin aç olduğunu, çarşıya çıkmaya parası olmadığını bilen. Askerleri karşınıza alın, konuşun başka komutanın yap dediğini yapmaz ama sizinkini yapar. Onlara tek yakın rütbeli siz olacaksınız. Ama sorumluluklar çok. Zimmet başa bela. Hala anlamamışımdır asteğmenlere zimmet verme mantığını. Artıları da vardı asteğmenliğin ama forza kısa dönem))) Bir an önce yap bitir askerliğini.

Asteğmen olsanız da üzülmeyin. Doğuya gidersiniz araba parası biriktirirsiniz. Batıya gidersiniz yer içer gezersiniz paranızla. Mesai bitince keyfinize bakarsınız. Astsubaylar tuzla da çok abartılır, kötülenir ama yaşlarına hürmet ederseniz hepsiyle dost ayrılırsınız. Sonuçta ne kadar onlardan rütbeli de olsanız onlar kadar hizmet etmediniz bu ülkeye. Zimmetimdeki eksiği başka bir bölüğün bölük astsubayı bulup getirmiş ve beni 900tl lik bir dertten kurtarmıştır. Gün sayarken bi bakarsınız bitmiş askerlik. Söverek çıkarsınız belki ama geriye baktığınız da insanla uğraşmanın ne kadar zor bir iş olduğunu ve bu konuda nasıl bir tecrübe kazandığınız görürsünüz.

Öğretmen Albayımızın bir sözü: Uyumlanın! Gittiğiniz yerde izleyin, gözlem yapın, karar verin! Sonra insanlarla ilişki kurmaya başlayın.

Yeni girdiğiniz ortamlarda hayatınız boyunca böyle yapmaya ve kazançlı olamay başlayacaksınz! GZPT cilere de Arzuman soyadlı bir albayın hayat hikayelerini dinlemelrini tavsiye ederim:)) Çok baba bir insandır. Muhabbeti on numaradır. Hayat dersleri verir ve uyumlar sizi askerliğe. İsmi hafızamda yer etmiş nice komutanlardan biridir. GZPT'yi kimse ondan daha iyi anlatamaz. Hala teknik bilgiler aklımdadır. Nasıl öğrettiğini gidin ve görün)))

Bi de tuzla da kalcam diye bi tarafınızı yırtmayın çok lüzumsuz olduğunu göreceksnz bu isteğin.

• Egirdir'den refuze oldum ve bayram izninin ardindan Tuzla'ya geliyoruz. Yaklasik 200 kisi Eğirdir'den refuze olduk. Ben tamamen aile baskısı ile bilerek oldum herhangi bir problemim yok ama şuan çok pişmanım. Hakkımızda hayırlısı...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tuzlada en rahat bolukler 1. ve 2. bolukler.
    tabi eger kdmli takim komutanlari degismediyse

piyade okulundaki komutanlar 10 numara valla.
    kitaya cikinca tuzlada hakkinda kotu seyler dusundugunuz komutanlar sonradan size acayip sempatik gelecek.

kitada isler ciddi en basitinden kotu tekmil verenleri bile yerin dibine sokuyolar.

siz siz olun tuzlada tekmil vermeye alisin rutbelilerin ozellikle takim komutanlarinin gunde en az 2 defa yaptigi sey bu. bolugun onunde ilk haftalarda karizmayi cizdirmyin.

bu tekmil olayina da tuzlada en fazla yusuf ustegmen onem veriyodu adam isi biliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaguar19 -- 21 Ağustos 2012; 17:28:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gipsykings

tuzla piyade 3.bolukteyim varmi gencler orda olan

Allah yardımcın olsun kardeşim, umarım branş kurasında hudut çekmez ve 3.bölükten kurtulursun.Mustafa Kırtan'ın kucağına düşmüşsünüz.

Bu arada hudutta yapılan asteğmenlik çok zor yahu, diğer arkadaşlar kusura bakmasın, hudutçu olan anlar beni sadece.
  • batida da kolay degil aslinda.
    ornegin ben trakyadayim burdaki komutanlar resmen secmece nerde pskopat surgun var hepsi bi araya toplanmis sanki bi sebep ariyor alt rutbelisine gecirmek icin.

komutan ne kadar iyiyse o kadar rahat edersin diyolardi boluk ve tabur komutanlari sikintiysa o 9 ay gecmez.bu yonden batinin dezavantaji var.

doguda ise oyle degil komutanlar teror tehdididen dolayi mecburen farkli oluyolarmis.
    ben gormedim ama senelerini doguda gecirmis
    uzman ve astsubaylar anlatiyor cogu doguya tayin istiyor.

ayrica trakyanin ve kibrisin o mesur denetim olayina hic girmiyorum intiharlarin sonu gelmiyor.birde buna doguda is yapamayak tinerci laf dinlemeyen anlatsanda yapacak kapasitede olmayan askerleri ekleyince rutbeliler iyicr zivanadan cikiyor.

ama yine de olum korkusu farkli olur tabi doguda da bu var.

ben sukrediyorum cok rahat astegmenlik yapiyorum burda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaguar19 -- 24 Ağustos 2012; 7:27:38 >
  • herkese merhaba bugün üye oldum bende erkek arkadaşım tuzlada kolunda yanık izi olduğu için eğirdire gitmedi şu anda eğitimde 27 ağustosta bölüm kurası çekilecekmiş sizce hangi bölüm daha ii birde yemin törenini 31 ağustosta olabilir demişler cumaya denk geliyor ama keşke pazar olsaydı olma şansı yok mudur acaba
  • piyade, zma, tanksavar ve kesif %95 batiya duser ozrllikle piyadeler cok guzel yerlere dusebilir.
    gzpt de bu oran biraz daha dusuyor.

hudut ise % 70 dogudur.hudut cekenler karakollarda sabit kalir. daglarda tim olarak gezenler egirdirden gidenlerdi galiba

hudut veya piyade cikarsaki bu bolumlerin sayisi fszla oldugu icin cikma olasiligi yuksek, derece kasabilir. derece yapma nedeni de hudut cekenlerin batidaki hudut karakolarina dusmek istemesi piyadelerin de bazi gorevlendirilecegi yerlerin gercekten cok guzel olmasi

digerleri hemen hemen aynidir.taburda takim komutani olurlar.bu guzden ben hic kasmamistim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaguar19 -- 24 Ağustos 2012; 14:59:39 >
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.