Şimdi Ara

****İSTANBUL TUZLA PİYADE OKULU BURAYA**** (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
929
Cevap
10
Favori
375.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: phoenix_88

istanbul tuzla piyade komando yedek subay cıktı nasıl bi yerdir egitimi usta birligi doguya mı cıkar nasıl bi ihtimal vardır yardımcı olursanıs sevinirim...

ilk günlerde yapılacak olan testlerde geçersen ısparta'ya gidersin, komando olursun. elenirsen (refüze denir) tuzla'da kalırsın. sonrası bileğine, şansına kalmış. çektiğin kuraya göre eğitim görürsün. sonrasında dereceye (%10) girersen gideceğin yeri sen seçersin. dereceye giremezsen yine kurayla göreve başlarsın. Tuzla'da kalırsan %50 şansla hudut eğitimi alırsın ki en sağlam eğitimdir. bütün sınır karakolları (hakkari hariç) bu sınıftadır. şırnak çekme ihtimalin de yüzdeye vurursan %5 civarındadır. başka sorun olursa cevaplarım
  • detaylı bilgiler için teşekkürler...
  • merhaba ben ebru 5 aylık evliyim ve eşim 10 gün önce askere gitti.istanbul tuzlada kura çektiler ve orada kaldı.pazartesi günü bölüm kurası çekilecek.bazısı 3 ay sonra eşini yanında götürebilir diyorlar bu mümkün mü?bana yardımcı olur musunuz çok zordayım
  • hiç çekilmez yaw oraya başlayanlara Allah sabır versin 347 gzpt selamlar:)
  • gzpt ceken biri olarak biraz bilgi almam mümkün mü
    neredesınız ne yapıyorsunuz egıtımler nasıldı kacıncı bolukteydınız v.s
    maas konusu felan ?
  • Çarkçı ehliyeti olup da piyade astek yapmak nasıl bir düşünce ürünü merak ediyorum. Edebiyatçı gitmiş denizci astek olmuş, çarkçı huduta gidiyor, ordunun ihtiyacı hakikaten çok ilginç. Edebiyatçıya seperatör, kuler ne diye sorsan kalır orada.
  • 345. Donem yedek subay olarak yerime gelecek 349. Donem astegmeni bekliyorum.

Biliyorum tuzlada egitimdesin ordan oraya yardiriyosun bitsin su acemilik diyosun. Ama sen hudut karakoluna gelince goreceksin bitmeyen karanlik geceleri. Sahin hudut karakoluna benzemez buralar..

Ozetle: gel lan artik :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aanalog ben 349. dönemim. haftaya kura çekecez. senin askerlik yaptığın yer neresi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atarli78

aanalog ben 349. dönemim. haftaya kura çekecez. senin askerlik yaptığın yer neresi ?

Oooo cekin kurayi bekliyoruz burda.. ben dogubeyazit cetenli 1. Takimdayim. Eger derece durumu varsa telceker taburu 14. Bolugu tavsiye ederim. Gerci benim bulundugum yerde gayet iyi.. ama derece varsa telceker on numara.. bu arada cetenli 1. Takim var mi bilmiyorum olmama durumu var sanirim. Bu bilgiyi bana iletirsen sevinirim.. bu arada kura tarihi ve mezuniyet tarihinizi de soylersen cok makbule gecer.. kolay gelsin. Kit a tuzladan iyi bence rutbe takinca rahat edersiniz..

• Tuzla gzpt zma dan kurada erzurumu çeken varsa haber etsin
  • Kuvveti: Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı: P.Komando
    Statüsü: Yedek Subay Komando
    Branşı: KOL.K.
    İlk Katılışını Yapacağı Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi P. OKL. K.LIĞI
    İSTANBUL TUZLA

Arkadaşlar engin bilgi ve tecrübelerinizi bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakmer

Kuvveti: Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    İSTANBUL TUZLA

Aynı bilgi ve tecrübeleri bende bekliyorum arkadaşım
  • Refuze olanlar Tuzla Piyade Okulu'na, saglamlar ise Egirdir Dag Komandoya gidecek. Komandolar %70 dogu illerine, Tuzladakiler ise cekecegi kuraya gore (gzpt,zma,hudut vs) Turkiye'nin dort bir yanina dagilacak. En dogu olarakta sirnak ve van'a gidecek. Her iki okulunda egitimi zor. Ama oyle yada boyle bitiyor. Gelinde bizde gidelim artik:) hudut karakolundan selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marthel -- 10 Nisan 2013; 4:48:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maverick__

quote:

Orijinalden alıntı: hakmer

Kuvveti: Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    İSTANBUL TUZLA

Aynı bilgi ve tecrübeleri bende bekliyorum arkadaşım

345ten selamlar..siz sorun ben anlatayım torunlarım benim..:)

• P. OKL. K.LIĞI İSTANBUL TUZLA

Selam olsun size dedeler :) gecikmelide olsa 93/2 geliyoruz. Biz gelelim ki sizlerde artık gidin :)
    Gelince görecez de nasıldır oralar biraz bilgi verirseniz sevinirim...
  • Sivaslı Kardeşim Bende Kayseriden İstanbul/Tuzla Piyade Okul Komutanlığına Düştü :) 93/2
  • Selamun Aleykum..
    Ben 9Mayıs'ta Hayırlıysa Piyade Okul Komutanlığı Tuzla/İstanbul'a (P-196) ZMA. ŞOF.ER
    Olarak Gidiyorum Ehliyetim Var Ama Hiç Şoförlüğüm Yok, Ehliyet Kursunda Ne Gösterdilerse Onu Biliyorum.
    Kısacası Sizce Ne Olur?
    Bana Seni Başka Yere Verirler Dediler.
    Bi Yardım Etseniz Çok Mutlu Olurum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi getsmart11 -- 24 Nisan 2013; 19:03:57 >
  • Tuzlada bolum itibariyle zma nin incigini boncugunu gosterip ezberletmislerdi.
    mekaniginden pahali optik sistemlerine kadar.

emin ol direksiyonu disinda arabayla uzaktan yakindan alakasi yok.

• Peki Sizce Benim Kullanacağım Nasıl Bi Araç Olur Orda Tek Çeşitmi 'ZMA' Aracı Vardır.
    Bir Resim Gönderebilirmisiniz.
    Birde Aracı Vermeden Önce Mulakat Gibi Bişey Yapıyolarmı Yani Bi Bilgisayar Ortamında Test Gibi Birşeye Sokuyolarmı,
    Testler Nasıl Oluyor Yardımlarınızı Bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi getsmart11 -- 25 Nisan 2013; 16:39:35 >
  • Zma bu.
    http://www.ssm.gov.tr/katalog2007/data/151/images/ZMA-25.jpg

Bütün zmalar kule dışında aynıdır. Dragar ve daf kulesi var. Ama bu seni değil
    nişancıyı ilgilendiriyor sonuçta.
    Sen şoförsün seni gövde ilgilendirir gövde de hepsinde aynı.

Aracı vermeden önce similasyona sokarlar. İçi zma nın aynısı etrafı çelik borulu
    altta sağda solda bir sürü hidrolik kol var.
    Similasyon içindeki haritaya göre dağda bayırda sallana sallana gideceksin.
    Basit zaten ilk sürüşte dışarda bir tane başçavus yanında da bir asker olacak
    sana telsizle yardım edecekler.

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.