arkadaş bu nasıl bir arz talep dengesi anlayamıyorum sarı siteden istanbul'un yaşanılabilir semtlerindeki yaşanılabilir evlere bakın. 1+1 ve eski olanlar 1500$'dan başlıyor, orta halli bir evde oturayım dersen 2500$'e kadar çıkacaksın. lüks evde oturmayı düşünemezsin bile, dolar milyoneri olman gerekli. paris'in elit bölgelerindeki (district 1-10) evlerin kirası bundan ucuz (https://www.lodgis.com/en/paris,long-term-rentals/) aynısı roma, barcelona, manhattan hariç new york için de geçerli. istanbul gibi kaotik, kalabalık, göçmen istilasına uğramış ve en ufak bir cazibesi bile olmayan bir şehirde yaşamak için insanlar nasıl bu paraları ödeyebiliyor ya |
istanbul'un dünyanın en pahalı şehri olması
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Türkiye için doğru ama istanbula gelene kadar çok şehir var.
-
istanbul pahalı falan değil abartıyorsunuz standart mekanların fiyatı heryerde aynı çorumda da kahve aynı para istanbulda da.
Toplu taşımada istanbulda 50 tane seçenek var birçok yere ulaşabiliyorsunuz diğer hiçbir şehirde bu yok ankara izmirde toplu taşımanın gittiği bir yer yok metrolar yetersiz sizde adamlar taa neredeyse sakaryaya metro çekecekler uygulamanızda tc yi giriyorsun öğrenci olduğun belli direk qr ile öğrenci basabiliyorsun ankarada izmirde konyada vs öğrenci kartını bile bassan taş devrinden kalma gibi öğrenci belgesi götürmen gerek.
Kira fiyatlarıda neden pahalı gidipte boğazda deniz gören bir metropolde ki daire ile çorumda koyun gören binanın kirası aynı olmaz doğal olarak ankarada da bahçelide metro var diye merkezi diye 40 yaşında apartmanların zemin katlarına 30k kira isteniyor mamakta Bile bir dairenin kirası olmuş 15-20bin zahmet olmazsa istanbulda beşiktaşta kadıköyde ki evine adam 40-50k kira ister tabiki git biraz iç taraflarda otur sende.
Yemek yemeye indiğinde ankarada da bir beyti 200 tl istanbulda da 200 tl bişey değişmiyor.
istanbul un pahalı gözükme sebebi şu istanbulda imkan fazla bu yüzden istanbulda çok lüks çok kaliteli restaurantlar bulabilirsiniz bunlarında fiyatı yüksek olur bu mekanlar çorumda da açılsa fiyatları odur ama orada açılmaz.
hatta birçok şeyi istanbulda diğer şehirlerden daha ucuza bulabilirim karaköyde çok güzel bir beyti yedim 130 tl idi aynısını ankarada 200 liraya yiyorum ben sizde rekabet çok olduğu için fiyatları daha dengeli
-
bilader herkes senin gibi varoş değil. sence ben 130tl ye beyti yer miyim avk? içinde lağım faresi eti vardır mutemelen
toplu taşımaya binmeyeli yıllar oldu ne metrosu reyis
ayrıca ortalama kahve 130 tl. varoş olduğun için istanbul'a gezmeye gelince de en varoş yerleri gezmişsin. çorumla aynı fiyat he aynen
-
Pahalıyı kaliteli, toplu taşıma kullanmayı varoşluk olarak görmen anlatıyor hangi seviyede bir insan olduğunu.
-
yukarıda bahsettiğim şey bu işte istanbul pahalı değil siz diğer şehirlerde olmayan lüks mekanlara gidiyorsunuz.
İstanbul pahalı diye zırlayanlara dedim ben.
130 tl lik kahve satan mekana gitmezsen beşiktaşta ev kiralamaya kalkmazsan istanbul pahalı değil ucuz.
ayrıca etin kg fiyatı bellidir bir beytide 100-130gr et olur maliyeti 30-35tl dir yani 130 lirayada gayet beyti satılabilir etin kilosu sanki 1-1.5k gibi triplere girmeye gerek yok klasik işletmeci yalanları bunlar 300 400 liraya 100 gr et satıp sanki etin kilosunu 1.5k ya alıyormuş gibi triplere girerek sizi kazıklarlar.
bu arada varoşlukta fakirlik değildir pis7li izleyip triplere girmeyin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TavukMemesi -- 21 Aralık 2023; 21:26:29 > -
yürüyerek istanbula gelinebiliyor arz falan alakası yok
-
ben de onun yaşamak değil hayatta kalmak olduğunu iddia ediyorum
BANA GÖRE metrobüste nefes bile alamayacak kalabalıkta günde saatlerce yol çekmek, ucuz olsun diye liselilerin anırdığı kafelerde leş müziklerle kahve içmek, suriyeli ustaların yaptığı yemekleri yemek hayat değil
evleri de bu yüzden "yaşanılabilir" dedim. yoksa tabii esenyurt'un arka sokaklarında -2 katta 15 metrekarelik bir ev de bulunur ucuza
kimisi buna alışıktır ona normal geliyordur. herkes için standartlar farklı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olishernandez -- 22 Aralık 2023; 1:59:56 > -
niye insanlar yürüyerek ist'e geliyor?
çünkü 80 milyonluk koca ülkedeki her şey istanbulda
ulan sanayi bile gebze tekirdağ gibi komşu illerde en azından şunları konyaya vs yapamaz mıydınız
bu kadar rezil bir planlama olamaz
oldu olacak istanbul ayrı bir ülke olsun
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X