< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
İstanbul'da yasam kurmanın neredeyse imkansız olması
-
-
Gerçekten öyle. İstanbul'da ev almak artık bir mühendis veya doktor için çok zor. Ev almayı geçtim. Kiralık ev fiyatları uçup gitmiş. Her geçen gün yükseliyor. Hadi ev ile ilgili her şeyi geçtim orta segment bir araba almak bile çok zor görünüyor. Geleceğimizi mahvettiler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İstanbul'un sıkıntısı çok büyük, yeşil alan yok, her yer beton, belli başlı muhitlerde hiç aktivite yok
kahve dünyası, tavuk dünyası bilmem ne ye iç sıç para harca..
Adam akıllı güzel bir spor tesisi yok, özel salonların yada tesislerin çoğu dandik.
Büyükşehirlerde ekonomik olarak sürümden kazanma potansiyeli yüksek ve ticaret de insanları paso yeme ve içme ile farmlamak üzerine.
İnsanlar tatil diyince deniz taraflarına kaçıyor bu sefer Şile, Riva bilmem ne Altunizade'ye kadar trafik.
Avrupa tarafında da Beylikdüzünden Maslağa kadar leş gibi trafik.
İstanbul özellike bir rezillik, bazı ilçelerin bazı muhitleri çok güzel.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 4 Mayıs 2023; 7:7:34 > -
gerçekten yaşamayı isteyeceğim her yerde deprem riski var ve ondan dolayı oralarda yaşamayı tercih etmem. hiç risk olmayacak muğla’da bodruma fethiyeye falan yerleşip mutlu mesut sessiz sakin yaşayacaksın, turist vakti geldiğinde de daha sakin çeşme-kuşadası-silifke-erdemli civarlarına falan kaçacaksın… ulan hayat…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noobodynow -- 4 Mayıs 2023; 6:49:33 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
tuzlada yaşarken tuzlaya mok aardım sonra biraz iç taraflara gidince kıymetini anladım.
yazınız çok doğru
-
Muğla bodrum falan taraflarında yabancılar pek hoş karşılanmıyor diye biliyorum. Yabancılar derken göç edip yerleşenler. Buna doktor olarak atanma falan da dahil. Yanlışdam düzeltin
bilmiyorum ama emekli olup oraya yerleşelim diyen çok oralara hep emekliler yerleşiyor diye düşünüyordum :D bu kadar turist çeken bi yer o şekilde davranıyorsa ilginçmiş
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Emekli olup yerleşenlere falan pek sıcak bakmıyorlarmış. Turistlere her zaman sıcaklar. Parası olup göç etmeyen baş tacı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öğünen. -- 4 Mayıs 2023; 18:38:2 >
Öyle. Aile ev bırakmazsa istanbulda yaşanmaz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Söz konusu İstanbul madem o meslek gruplarını neden yazdın anlamadım. Şunun için diyorum bırak o meslek gruplarının tecrübelilerinin çoğunu en iyileri zaten ancak rahat yaşayabiliyordur aileden bir varlık vs. olmadığını varsayarsak özellikle... Öğrenciyseniz moralinizi bozmak istemem idealinizin peşinden yolunuzda devam edin ama İstanbul'da rahat yaşayanlar ya aileden mal, mülk kalan kira gideri olmayanlar, işi oturmuş esnaflar ve iyi bir ticaret işi olanlardır. Şöyle düşün iyi bir maaşı olan beyaz yakalının özellikle evi yoksa oturduğu yere göre zaten giderleri de o derece yüksek oluyor. Trafiğine vs. detaylı girmiyorum bile... Geçen bayramda Maltepe'den Bayrampaşa tarafına ister inan ister inanma araçla 4.5 saate geçtim. (araçla geçmek zorundaydım, toplu taşıma zaten hız olarak her türlü mantıklı konserve modunu göze alırsan) Yani o saydığın meslek gruplarının geri kalandan pek farkı yok. Kaymağını iyi ticaret yapanlar, paradan para kazananlar, akıllı gayrimenkul yatırımı yapanlar, sermaye sahipleri vs. yiyorlar. Zamanında yaptığım iş gereği hangi sektörde kimin ne kadar kazandığını az çok bildiğim için rahat diyorum bunu... Geri kalan elit kesmi saymaya gerek yok zaten.
Not: Son 5 senedir iş dolayısı ile Ankara'da yaşıyorum :-) Sadece tatilde, bayramda ailelerimizin yanına vs. geliyoruz İstanbul'a. Şunu söyleyim Türkiye'nin en büyük ikinci şehri olmasına rağmen aldığınız paraya göre standardınız İstanbul'dan daha yüksek oluyor, trafiği de İstanbul'un yanında hiçbirşey. Allah korusun deprem beklentisi de bu stresi çarpan etkisi ile arttırıyor. He İstanbul'un güzelliğini hiçbir şehir ile kıyaslamam orası ayrı...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dulcet -- 6 Mayıs 2023; 4:45:18 >
-
Mesela Yalova Çınarcık tam bir emekli yeri bir sürü yaşlı çürük evlerde ölümü bekliyor gidip çınaraltında bi çay içip dönüyorlar
bildiğin açık hava huzurevi. Bayramda Seyranda aileler gelip ziyaret ediyorlar 6 liralık çayı içip boş muhabbete devam ediyorlar.
Böyle lokasyonlarda yazın biraz hareketlilik oluyor yoksa tam bir ölü toprağı var.
-
Dediğiniz şeyleri reddetmiyorum zaten hocam. Sadece durumun böyle olması sinir bozucu. Burası da yks forumı olduğu için mühendisler doktorlar dedim. Ticaret bambaşka bir alan. Burda Türkiye'de derece elde eden zekalar yine çok kötü yaşam koşullarıyla karşılaşıyor, orta kesim yok ülkede. Ya kapital sahibisin ya da alt sınıf.
Tuzlanın tek artısı kalabalık olmaması herhalde. Sabah kahve içmek için dışarı çıkmak istiyorum her yer fırından bozma kafe ya da çaycı. Bu kadar sıkıcı bir yer olamaz herhalde. Her seferinde Marmaray'la en kötü Kartal'a gidiyorum.
-
Katılıyorum hocam ben de Tuzla'da oturuyorum
Yeni öğretmen atamaları oldu biliyorsunuz.
Adamlar tercih yapıyor, İstanbul' un gerçeklerini onlara anlatınca zannediyorlar ki biz yalan söylüyoruz tercih etmesin diye kandırıyoruz falan.
-
beykoz iyi gibi ya
Mükemmel hocam
bobi nabion la
bir insan neden istanbulda yaşam kurmak istesin ki. esas soru bence bu.
leş gibi şehir.
not. doğma büyüme istanbulluyum. 34 yaşındayım. bir günden bir güne iyiye gitmedi bu şehir. hep göç aldı,hep kalabalıklaştı.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
İstanbul'un sıkıntısı çok büyük, yeşil alan yok, her yer beton, belli başlı muhitlerde hiç aktivite yok kahve dünyası, tavuk dünyası bilmem ne ye iç sıç para harca.. Adam akıllı güzel bir spor tesisi yok, özel salonların yada tesislerin çoğu dandik. Büyükşehirlerde ekonomik olarak sürümden kazanma potansiyeli yüksek ve ticaret de insanları paso yeme ve içme ile farmlamak üzerine. İnsanlar tatil diyince deniz taraflarına kaçıyor bu sefer Şile, Riva bilmem ne Altunizade'ye kadar trafik. Avrupa tarafında da Beylikdüzünden Maslağa kadar leş gibi trafik. İstanbul özellike bir rezillik, bazı ilçelerin bazı muhitleri çok güzel. |
Benzer içerikler
- eskişehir en iyi dershaneler
- antitusif 2024
- en iyi vakıf üniversiteleri
- asistan doktor maaşı 2024
- özcan aykın 55 günde tyt fizik pdf
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X