Şimdi Ara

Avrupaya yazılımcı olarak gitmenin mantıksız olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amazon irlanda ofisine baktım software engineer maaşı ortalama 90 bin dolar. %40'ı vergi olsa ayda 4500 euro ediyor. Almanya'da maaşlar daha da kötü bölümden bir çocuk gitti ortalamanın baya üstünde olmasına rağmen mid level hali ile 3250 net alıyor.

Şu an çalıştığım şirkette senior sofengler 80-100 bin arası almakta. üstelik %100 remote.

hal böyle olunca avrupaya gitmeye gerek yok.

abd'de maaşlar baya iyi ama mastersız gitmek çok zor. oturum ve çalışma izni sıkıntı. master yapmak da çok pahalı, burs yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2FFF0565E -- 13 Ağustos 2023; 18:41:23 >

• Ben de ayni dusunceler icerisindeyim su siralar.. Isvicre, israil gibi bir yer olursa guzel olabilir tabii

• Bence de, benim yurt dışında YL yapma gibi amaçlarım var ama yurt dışında çok para var knk mantığıyla hareket etmek pek doğru değil.
    Bir süre çalışıp geri gelmek 🤔

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 80-100 bin alıyordan sonrasını okumadım.

• Uyazaaa U kullanıcısına yanıt

israili bilmiyorum aklımın ucundan geçmedi.

isviçre'de master programlarını araştırıyorum. orada da oturum ve çalışma izni sıkıntılıymış.

• stem yıllardır bu forumda ara sıra takılıyorum, senin gibisini görmedim blokladığım ilk kişisin. bundan fazlasını yazmaya değmezsin.

• şeref madalyam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • her şey para degil be hocam

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

geri gelip ne yapacaksın

• Türkiye! Avrupaya yazılımcı olarak gitmenin mantıksız olması 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IT sektöründe çalışmak için bence de Avrupa aşırı overrated. Avrupa'da çalışmak yerine orada kaliteli bir üniversitede master yapıp TR'de kurumsal hayatta çok daha tatmin edici pozisyonlarda çalışılabileceğini düşünüyorum.

Not: En mantıklısı tabiiki TR'den remote çalışıp euro kazanmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nullpointer13 -- 13 Ağustos 2023; 18:54:23 >
  • Hocam ayda 4.500 euro iyi para değil mi

• HenryKissinger kullanıcısına yanıt

avrupa gibi ırkçılığın üst seviye olduğu yerde dışlanarak mutlu olunmaz. Parası iyi olsun ki değsin. He ben de ülkenin bu durumundan ve %52lik kesimden iğreniyorum, aynı parayı kazanacaksam kalırım daha iyi.

• Ben ilk basta almanya yaparim herhalde master falan ile.. Master sonrasi biraz calisip diger avrupa ulkelerini falan denerim belki.. Kendimi yeteri kadar tecrubeli hissedersem ulkeye gelip sirket kurarim ya da.. Ama en iyisi almanya master sonrasi diger yerlere gecmeye calismak gibi duruyor.. Maaslar cok iyi degil ama yine de alim gucun turkiyeden iyi olur herhalde.. Tek olay da maddiyat degil zaten

• Bilmem senior seviyelerine gelirsem bilindik yerlere girer devam ederim diye düşünüyorum. Yönetici olmak ya da kendi şirketini kurmak da güzel
    Ya da gelmem bilmiyorum zamanla belli olur şu an daha erken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 13 Ağustos 2023; 18:54:35 >
  • Çyls Ç kullanıcısına yanıt

amazon'da senior olacak seviyede adam burada daha fazlasını kazanır.

• Hocam ofisle de alakalı olabilir her ofis aynı işi yapmıyor. Google londradaki ai ofisinde 2 milyon dolara çalışan vardı.

• hoppel kullanıcısına yanıt

aşırı uç örneklere bakmayın. göçmenler öyle pozisyonlara kolay kolay gelemiyor. bizim bölümden mezun olur olmaz meta londora'ya giren çocuk 80bin pound brüt ile başladı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2FFF0565E -- 13 Ağustos 2023; 18:59:11 >
  • Uyazaaa U kullanıcısına yanıt

ya bu master konusu kafamı acayip karıştırıyor, nereden kabul alabilir veya alamam bilmiyorum. birkaç aya başvurular açılır.

• Hocam ABD cerrah maaşları çok daha fazla.

En fazla kazanan beyin cerrahları.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.