Şimdi Ara

İstanbul Üniversitesi AUZEF Açıköğretim Psikoloji Bölümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, İstanbul Üniversitesi AUZEF bünyesinde Psikoloji açıköğretim bölümünün açılacağı resmiyet kazandı. 2020-2021 eğitim yılında burada okumayı düşünen arkadaşlarla bu başlık altında toplanabiliriz.

İstanbul Üniversitesi AUZEF Açıköğretim Psikoloji Bölümü

http://ebs.istanbul.edu.tr/home/program?id=16749&birim=psikoloji__lisans_programi__(acikogretim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ray Kurzweil -- 13 Temmuz 2020; 20:41:30 >

• Aynı görüşü paylaşıyoruz. Her köşe başında bir üniversite varken, apartman dairesinden bozma özel üniversiteler diploma satarken açık ve uzaktan eğitimin niteliğini sorgulamak iki yüzlülüktür. Gerekirse dediğiniz gibi stajda getirilir, uygulamalı derslerde getirilir.

Fırsat eşitliğini dilinden düşürmeyenler, kovanına çomak sokulmuş arılar gibi güruhça vızıldıyorlar. Süreç içerisinde yetkinlik sağlayamayanlar ve keyfi okuyanlar zaten seleksiyona uğrarlar.

Kendim de AÖF mezunuyum ve formasyonum var. Bir aksilik yaşanmazsa psikolojiye de kayıt olmayı düşünüyorum. Edebiyata, sosyolojiye, tarihe, felsefeye ve coğrafyaya ses çıkarmayanlar; yıllardır iibf bölümleri binlerce mezun verirken "aman bize dokunmayan yılan bin yıl yaşasın" diyenler, psikoloji bölümüne sıra geldiğinde vaveylâ koparıyorsa orada bir samimiyetsizlik vardır.

Son olarak kendilerine naçizane tavsiyem açıköğretim ile uğraşmaktan ziyade önce kendi aralarında birliklerini sağlayıp meslek yasalarına odaklanmaları.
  • Ortalık karışacak vaziyet alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her kesimden herkesin tepkisi var. Muhtemelen geçen yıllarda da olduğu gibi İPTAL edilecek.
  • İptal olur mu olmaz mı bilmiyorum ama "Spor Bilimleri" bölümünü çoğu kişi gözardı ediyor. Talim terbiyeye göre bu bölümden beden eğitimi öğretmenliği yapılabiliyor. Neden psikoloji kadar tepki çekmedi ilginç. Psikolojiden ziyade bu bölüm daha uyumsuz olmuş aöf bünyesinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maaday Kara

İptal olur mu olmaz mı bilmiyorum ama "Spor Bilimleri" bölümünü çoğu kişi gözardı ediyor. Talim terbiyeye göre bu bölümden beden eğitimi öğretmenliği yapılabiliyor. Neden psikoloji kadar tepki çekmedi ilginç. Psikolojiden ziyade bu bölüm daha uyumsuz olmuş aöf bünyesinde.
    Bence Tıp haricinde tüm bölümler açıktan okunabilir. Mesela sosyal hizmet bölümü de psikoloji gibi, anaokulu öğretmenliği vs yapabiliyorsun. Fakat son yılda güz ve bahar döneminde iki adet uygulamalı dersi var. Yani staj gibi her iki yarım dönem boyunca gidip gözlem ve inceleme yapıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ray Kurzweil

Bence Tıp haricinde tüm bölümler açıktan okunabilir. Mesela sosyal hizmet bölümü de psikoloji gibi, anaokulu öğretmenliği vs yapabiliyorsun. Fakat son yılda güz ve bahar döneminde iki adet uygulamalı dersi var. Yani staj gibi her iki yarım dönem boyunca gidip gözlem ve inceleme yapıyorsun.

Alıntıları Göster
    Aynı görüşü paylaşıyoruz. Her köşe başında bir üniversite varken, apartman dairesinden bozma özel üniversiteler diploma satarken açık ve uzaktan eğitimin niteliğini sorgulamak iki yüzlülüktür. Gerekirse dediğiniz gibi stajda getirilir, uygulamalı derslerde getirilir.

Fırsat eşitliğini dilinden düşürmeyenler, kovanına çomak sokulmuş arılar gibi güruhça vızıldıyorlar. Süreç içerisinde yetkinlik sağlayamayanlar ve keyfi okuyanlar zaten seleksiyona uğrarlar.

Kendim de AÖF mezunuyum ve formasyonum var. Bir aksilik yaşanmazsa psikolojiye de kayıt olmayı düşünüyorum. Edebiyata, sosyolojiye, tarihe, felsefeye ve coğrafyaya ses çıkarmayanlar; yıllardır iibf bölümleri binlerce mezun verirken "aman bize dokunmayan yılan bin yıl yaşasın" diyenler, psikoloji bölümüne sıra geldiğinde vaveylâ koparıyorsa orada bir samimiyetsizlik vardır.

Son olarak kendilerine naçizane tavsiyem açıköğretim ile uğraşmaktan ziyade önce kendi aralarında birliklerini sağlayıp meslek yasalarına odaklanmaları.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maaday Kara

Aynı görüşü paylaşıyoruz. Her köşe başında bir üniversite varken, apartman dairesinden bozma özel üniversiteler diploma satarken açık ve uzaktan eğitimin niteliğini sorgulamak iki yüzlülüktür. Gerekirse dediğiniz gibi stajda getirilir, uygulamalı derslerde getirilir.

Alıntıları Göster
    Katılıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Maaday Kara kullanıcısına yanıt
    Beden eğitimi öğretmenliği için spor bilimleri fakültesi yazmakta... Buradan verilecek diplomada aöfuzaktan eğitim fakültesi spor bilimi bölümü yazacaktır. Talim terbiye fakülte olarak belirtmiş bölüm olarak belirtmemiş.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İstanbul Üniversitesi AUZEF Açıköğretim Psikoloji Bölümü

• İstanbul Üniversitesi AUZEF Açıköğretim Psikoloji Bölümü

• Haklısınız. Spor Bilimleri Bölümü'nün bulunduğu fakülteler de üniversiteye göre değişiyormuş. Bazı yerlerde Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunuyor, bazı yerlerde ise Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunuyor. Süreç içerisinde rengini belli eder bu belirsizlik.

• Maaday Kara kullanıcısına yanıt
    İlk başta bende bölüm olarak düşündüm sonradan fakülte dikkatimi çekti. Formasyonum vardı bu bölümü okumayı düşünüyordum. Şimdi ileriye yönelik psikoloji veya çocuk gelişimine bakmayı düşünüyorum

• açıktan psikolojiye kayıt olabiliyor muyuz şuan?
  • BÖLÜM KAPATILDI SİZİN HAYALLER SUYA DÜŞTÜ OLMADI :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.