Şimdi Ara

İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği açıldı ( iüc değil )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 30 kişi alınacak bu sene yeni açılıyor. eğitim dili %100 ingilizce. Şadi Evren Şeker hocamız bölümün dekanı olmuş. İleriki senelerde ehb, yapay zeka, siber güvenlik müh gibi bölümler de açılacakmış.

• Yapay Zekanın Yanıtı

İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Açıldı

Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden İstanbul Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği bölümünü bünyesine kattı. Bu yeni bölümün, sektörün ihtiyaçlarını karşılayan nitelikli bilgisayar mühendisleri yetiştirmeyi amaçladığı açıklandı.

İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü, öğrencilere sağlam bir teorik temel ve pratik beceriler kazandıracak şekilde tasarlanmıştır. Bölüm müfredatı, yazılım geliştirme, veri bilimi, yapay zeka ve siber güvenlik gibi alanlarda güncel konuları kapsamaktadır.

Öğrenciler, deneyimli öğretim üyelerinden ve alanında uzman kişilerden oluşan bir kadro tarafından eğitilme fırsatı bulacaklar. Bölüm ayrıca, öğrencilerin sektörle bağlantı kurmasına ve staj imkanlarına erişmesine yardımcı olacak bir kariyer merkezi sunmaktadır.

İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü, öğrencilere gelecekteki kariyerleri için güçlü bir temel sunmaktadır. Mezunlar, yazılım geliştirme şirketleri, teknoloji devleri ve finans kuruluşları gibi çeşitli sektörlerde yüksek talep görmektedir.

İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü, Türkiye'nin bilgi teknolojileri sektörünün gelişimine önemli katkı sağlaması beklenmektedir. Bölümün yenilikçi araştırma çalışmaları ve nitelikli mezunları, ülkenin dijital dönüşüm yolculuğunda kilit rol oynayacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • şadi hocaya yakışır. tek kişilik koca bir kadro hâlâ 5 sene önce çektiği videoları izliyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • iüc nedir hocam? normal iü'den farkı ne?

• sriiouss kullanıcısına yanıt

hocam iüc = istanbul üniversitesi cerrahpaşa. ikisi farklı üni eskiden birlikteymiş sanırım. Google’a istanbul üniversitesi bilgisayar müh yazınca iüc bilgisayar çıkar çünkü istanbul ünide yeni açılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A NEW LIFE -- 24 Temmuz 2023; 6:28:40 >
  • Siber güvenlik mühendisliği mi ilginç

• Bu bölüm bu sene uçar gibi duruyor

• Sadece 2 tane öğretim üyesi var
    İÜC ye göre tek avantaj yüzde yüz ingilizce olması

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sadi hoca tanıtım videosunda döneme başlarken 8-9 tane öğretim üyesi olacak dedi

• İyi bölüm olacak bence

• şadi hoca artacağını söyledi, 5 oldu diyelim bu da tatmin etmeyebilir ama 30 kişi alınacak zaten ileriki senelerde hoca sayısı artar.

• 0'dan kurulan bölüm şu an için yazmak pek mantıklı değil gibi. Biliyorsunuz istanbul üniversitesi bölünürken mühendislikleri cerrahpaşaya verdi beraberinde tecrübeyide aktarmış oldu. Sektörde mezunu yok sadi hocamızın videosunu izledim sene sonuna kadar 9 akademisyen olacağını söylüyor. Hazırlığı atlamak isteyen öğrenciler ne yapacak onu anlayamadım. Sene sonuna kadar 9 olacaksa ilk sene eksik mi olacak? Bunların yanı sıra bence en büyük problem sektörde hiç mezunu olmaması.

• Eğer 40k dan falan yazılabilir bence ama gidip de 20k dan yazmayın derim

• frmlans F kullanıcısına yanıt
    Aşırı doğru

• frmlans F kullanıcısına yanıt
    Sadi hocamızın bölümü çoktan kafasında oturttuğunu düşünüyorum. Bence yazanlar bir sıkıntı yaşamayacaktır.

• yks22öğütücü Y kullanıcısına yanıt

Hocam cerrahpaşada bilgisayar mühendisliği alt dalında 33 akademisyen var. (https://bilgisayarmuhendislik.iuc.edu.tr/tr/akademikkadro) Sadi hocamızın vizyonunu tahmin edebiliyorum ama yeni kuruluyor yani dikkatli olmakta fayda var. Sıralamaları heba etmemek lazım.

• yalnız tum muhendislikleri tek tek tekrardan acacaklar mi bunlar ? peki cerrahpasaya ne olacak ..istanbul universitesi muhendislikten mezunlar ne olacak ..ne yapmaya calisiyorlar ..Neden bölündüler ki zaten..İstanbul universitesi cok buyuktu ve ayrılmasi gerekiyordu dendi simdi tum muhendislikleri tekrar acicaklar öle mi ?

• Banko yazılacak bölüm, Şadi hoca gerçekten sektörde faydalanabileceğiniz en iyi insanlardan biri.

Milletin gereksiz endişeleri yüzünden düşük puanla alabilir hakettiğinden düşük puanla kazanabilirsiniz.

İlerleyen yıllarda ne olur, Şadi hoca şutlanır mı, fiziksel imkanlar eksik kalır mı bilmem ama riske değer.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.