Şimdi Ara

İstanbul Üniversitesi ÇAPA Diş Hekimliği Fakültesi - Tanıtım - 2020

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hepinize selamlar arkadaşlar. Bu yıl pandemi sebebiyle mağdur olunmaması açısından dijital ortamda da tanıtım günleri olmasını düşündük. Henüz sonuçlar açıklanmadı fakat şimdiden tercihi düşünen arkadaşlarımızın da olduğunu biliyoruz.

İlk olarak meslek ile ilgili daha sonra ise Çapa Diş ile ilgili bilgileri size sunacağım.

İstanbul Üniversitesi ÇAPA Diş Hekimliği Fakültesi - Tanıtım - 2020

Diş Hekimi nedir, nasıl olunur?
    Ağız ve dişten oluşan ağız boşluğu ve çevre dokularının hekimidir. İnsan sağlığına ilişkin olarak dişlerin, diş etlerinin ve bunlarla doğrudan bağlantılı olan ağız ve çene dokularının sağlığının korunması, hastalıklarının ve düzensizliklerinin teşhisi, tedavisi ve rehabilite edilmesi gibi faaliyetleri gerçekleştirir. Üniversitelerin ilgili bölümlerindeki Diş Hekimliği Fakültelerinde 5 yıllık alınan eğitim sonucunda 'Genel Diş Hekimi' olarak mezun olursunuz.

Uzman Diş Hekimi nasıl olunur?
    Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olma hakkı kazanmış bireyler her yıl ÖSYM tarafından düzenlenen Dişte Uzmanlık Sınavı'na katılabilir. Bu sınavda elde edilecek başarı sıralamasına göre ilgili üniversitelerin uzmanlık açılan anabilim dallarına tercih yapılarak adaylar burada uzmanlık eğitimini almaya başlar. Süreci başarıyla tamamlayan kişiler 'Uzman Diş Tabibi' ünvanı alır.

Diş Hekimliğinde doktora programı nasıldır?
    Uzmanlığın dışında anabilim dallarında uzmanlaşmanın bir diğer yolu ise fakültelerin doktora programlarına başvurmaktır. Burada alınan eğitim ile PhD ünvanı elde edilir fakat Sağlık Bakanlığı nezdinde 'Uzman Diş Tabibi' olarak değerlendirilmezsiniz. Akademi yolunu tercih edenler genelde bu yoldan ilerler.

DUS ile Doktora arasındaki fark nelerdir?
    DUS sınavıyla yerleşmiş asistanlar, araştırma görevlisi olarak çalışır ve uzmanlık eğitimi alırlar. Araştırma görevlisi maaşı + ilgili anabilim dalındaki döner sermaye payı ile ücrete tabii çalışır fakat doktora öğrencileri aldıkları eğitim süreci içerisinde herhangi bir maaş almaz.

El becerisi gerekli midir?
    Fakültede gerekli istikrar ve düzenli çalışmayla el beceriniz zamanla gelişecektir. Fakülteye girerken avantaj olabilecek bu durum ilerleyen zamanlarda herkesin aynı seviyeye gelmesiyle normal bir durum haline gelir. Pratik ödevler, sınavlar ve o yoğun süreç size bu beceriyi kazandıracaktır. Olağanüstü bir el becerisinden daha çok minimal bölgelerde cerrahi müdahaleleri yaparken zihninizde düşündüğünüz hamleleri hem hızlı hem de kusursuz yapmanız beklenir.

Uzmanlık dalları nelerdir?
    2020 yılı itibariyle Diş Hekimliğinin 8 anabilim dalı bulunmaktadır. Bunlar: Protetik, Periodontoloji, Restoratif, Oral Diagnoz ve Radyoloji, Ağız-Diş-Çene Cerrahisi, Ortodonti, Pedodonti, Endodonti. Bunlara ilaveten Oral Patoloji gibi hasta görmeyeceğiniz lab. çalışmalarına ağırlık veren bir uzmanlık dalı da resmi gazete kararıyla eklenmiştir. Henüz uzmanlık eğitimine başlayan fakülte yoktur, bu süreç Tıpta Uzmanlık Kurulu'nun inisiyatifindedir.

Ders içerikleri nasıldır?
    Fakültede ilk 3 yıl temel tıp bilimleri dersleri yoğun olarak verilir, bunun yanında temel diş hekimliği aletleri ve malzemeleri tanıtılır ve bununla ilgili gerek teorik gerekse yoğun bir pre-klinik eğitim alınır. 4. sınıfta ilgili anabilim dallarında hasta veya diş sayısını tamamlayacak şekilde stajlar yapılır bunun yanında teorik eğitim de devam etmektedir. Son sınıfta ise entegre bir şekilde intern diş hekimi olursunuz.

Mezun olduktan sonraki imkanlar nelerdir?
    Mezun olan öğrencilerimiz, dilerlerse Sağlık Bakanlığı'nın yılda 3 ile 4 defa yaptığı 'Açıktan Atama Kurası'na katılabilir ve burada devlet hastaneleri, ağız diş sağlığı merkezleri ve illeri tercih edebilirler. Bu konuda son zamanda bazı belli başlı problemler yaşanmaktadır. Bunda devletin ekonomik olarak yaşadığı problemlerin etkisi çok büyüktür. Açıktan Atama Kurası hiçbir ön koşul istemez. Fakülteden mezun olan her diş hekimi bu kuraya katılabilir.

Dilerse öğrenciler, DUS'a girerek uzmanlık eğitimine başlayabilir ve bu süreçte de maaş alabilirler. (Ortodonti ve cerrahi 4 yıl, diğerleri 3 yıl)

Dilerlerse doktora eğitimi alarak PhD ünvanı alabilirler.

Dilerlerse muayene içerisindeki gerekli ekipmanları tamamladıktan sonra herhangi bir kısıtlama söz konusu olmaksızın Türk Diş Hekimleri Birliği'ne kaydolarak istedikleri muhitte 'Özel Diş Kliniği' açabilirler.

Dilerlerse de özel hastanelerde, özel diş sağlığı polikliniklerinde işe başlayabilirler.

Neden Çapa?

Çapa Diş Hekimliği Fakültesi, 1908 yılında Çapa Tıp Fakültesi'ne bağlı olarak açılmış Türkiye'nin bilinen ilk fakültesidir. Temel Tıp Bilimleri derslerinde dahi sayısız profesör ve doçente sahip fakültemiz ilgili diş hekimliği anabilim dallarında Türkiye'nin sayılı hocalarıyla donatılmış zengin kadrosuyla bilinir.

Gerek Çapa Diş öğrencileri gerekse mezun hekimlerimizin sürekli iletişimde ve birbirini destekler nitelikte olması, sosyalliğin ön planda olması harika bir öğrenci hayatına kapıları aralatır.

Üniversitenin kulüpleri bir kenara dursun, sadece Çapa Diş Hekimliği Fakültesi içerisinde sayısız öğrenci kulübümüz bulunmaktadır.

Dans Kulübü, Denizcilik ve Yelken Kulübü, Edebiyat Kulübü, Engelsiz Gülüşler Kulübü, Fotoğraf Kulübü, Gastronomi Kulübü, Gezi Kulübü, Görsel Sanatlar Kulübü, Kamp ve İzcilik Kulübü, Müzik Kulübü, Öğrenci Araştırma Kulübü, Sinema Kulübü, Sosyal İletişim Kulübü, Sosyal Sorumluluk Kulübü, Teknoloji Kulübü, Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu Kulübü, Diş Akademi Kulübü.

Mezuniyet sonrası ortak klinikleşmede en ünlü fakültelerden biridir. Çapa Diş mezunları sektörde her zaman birbirini kollar, kol kanat gerer. Bunun nasıl bir ivme yarattığını sizler zamanla daha iyi anlıyorsunuz.

Teknik imkanlar, preklinik, fantom lab. vs konusunda bunların iyi olmasından ziyade bunlardan ne kadar faydalanacağız akademik kadroya bağlıdır.

ÇAPA DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ, 77 PROFESÖR, 31 DOÇENT VE 1 YARD DOÇ İLE TOPLAM 109 ÖĞRETİM ÜYESİYLE TÜRKİYE'DEKİ EN İYİ SAYIYA SAHİPTİR.

Hasta potansiyeli olarak Türkiye'nin gözbebeği İstanbul'un en merkezi yerindesinizdir. Sayısız vaka ve hasta görme imkanınız bulunur.

Binanız yıkıldı, eğitimler nerede devam ediyor/edecek?
    Ne yazık ki geçen sene 26 Eylül'de yaşanan 5.8 büyüklüğündeki deprem sonra valilik tarafından yapılan incelemeler sonucunda Tıp Fakültesi'nin 2 derslik binasıyla birlikte tarihi Çapa Diş Hekimliği Fakültesi tahliye edildi ve yıkıldı.

Bu süre içerisinde Beyazıt Kampüsünde farklı fakültelerde eğitime devam edildi, stajlar ve internler ise belediyenin sağlık sosyal tesislerinde bu süreci devam ettirdi.

Şu anda Beyazıt'ta birkaç yıldır yapımı devam eden ve bitimine yaklaşılan harika bir fakülte binası var. Bu binayı Biyoloji/Moleküler Biyoloji bölümüne vermeyi düşünüyorlarmış fakat yaşanan son gelişmelerden sonra bu fakülteyi bize tahsis etme kararı alındı. Fen Fakültesi bu konuda mağdur olduğunu söylüyor fakat İstanbul Üniversitesi'nin kararı net. Eğitimlerimizi son teknolojiyle donatılmış yeni fakülte binamızda alacağız.

Çapa Diş Hekimliği mezunları sevgili Tolgahan ve Levent'in gerek mesleği gerekse fakülteyi anlattıkları videoyu buradan izleyebilirsiniz.

Fakültemizi öğretim üyelerin ağzından dinlemek için anabilim dalları başkanlarımız ve saygı değer hocalarımızın bu dönem için hazırladıkları videoları buradan izleyebilirsiniz. Aynı zamanda fakültemize son sınıf öğrencilerin de ağzından Çapa Diş'i dinleyebilirsiniz.

URAP 2020

Dünya üniversitelerinin bilim alanlarına göre akademik performanslarının değerlendirildiği, ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuarının 2019-2020 Dünya Alan Sıralaması açıklandı.

Makale ve atıf konusunda en güvenilir kaynaklardan biri olarak gösterilen InCites verisinin kullanıldığı sıralamada Fakültemiz, diş hekimliği alanında dünya sıralamasında 157. sırada yer aldı. Fakültemiz URAP Sıralamasına giren Türkiye’deki Diş Hekimliği Fakülteleri arasında en yüksek sıralamaya sahip ikinci fakülte olmuştur.

ÇAPA'lı olmak ayrıcalıktır.

Tüm sorularınız için buradan veya özel mesaj yoluyla bana ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hesy-Ra -- 12 Temmuz 2020; 13:45:19 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İstanbul Üniversitesi Çapa Diş Hekimliği Fakültesi Tanıtımı (2020)

İstanbul Üniversitesi'ne bağlı olan Çapa Diş Hekimliği Fakültesi, Türkiye'nin en köklü ve prestijli diş hekimliği eğitim kurumlarından biridir. 1908 yılında kurulan fakülte, diş hekimliğinin tüm alanlarında lisans, yüksek lisans ve doktora programları sunmaktadır.

Fakülte, modern ve son teknoloji ile donatılmış laboratuvarları, klinikleri ve hastaneleri ile öğrencilere en iyi eğitim ortamını sağlar. Çapa Diş Hekimliği Fakültesi'nin öğretim kadrosu, alanında uzman akademisyenlerden oluşmakta ve öğrencilere teorik bilgi ile pratik becerileri kazandırmaya odaklanmaktadır.

Fakültenin sunduğu programlar arasından;

• Diş Hekimliği Lisans Programı (6 yıl)
    • Diş Hekimliği Uzmanlık Programları (4-6 yıl)
    • Diş Hekimliği Doktora Programı

bulunmaktadır.

Çapa Diş Hekimliği Fakültesi Ücretli mi?

İstanbul Üniversitesi Çapa Diş Hekimliği Fakültesi ücretli bir eğitim vermektedir. Öğrenim ücretleri, program ve eğitim seviyesine göre değişkenlik göstermektedir. Güncel öğrenim ücretleri hakkında detaylı bilgi için fakültenin resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Fakülte, akademik başarılarına göre çeşitli burs imkanları sağlamaktadır. Bu burslar, öğrencilerin eğitim masraflarını karşılamalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

İstanbul Üniversitesi Çapa Diş Hekimliği Fakültesi, diş hekimliği alanında kariyer yapmak isteyen öğrenciler için mükemmel bir seçimdir. Fakülte, öğrencilere diş hekimliğinin tüm yönlerinde eksiksiz ve kaliteli bir eğitim sunarak, onları gelecekteki kariyerleri için hazırlamaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yatay geçiş başvuruları ne zaman bilginiz var mı
  • Kara Komite kullanıcısına yanıt

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• istanbuldistanitim.istanbul.edu.tr
    İ.Ü. Diş Hekimliği Fakültesi Aday Öğrenci Tanıtımı Web Sitesi'ne Hoş geldiniz.
    https://istanbuldistanitim.istanbul.edu.tr

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.