Şimdi Ara

istanbul üniversitesi makine mühendisliği öğrenmek istedikleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
2
Favori
4.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bölümümüzle ilgili bilgi almak isteyen ancak pek bilgi bulamayan arkadaşlar sormak istedikleri veya öğrenmek istedikleri herşeyi sorabilir..son senem burada ve kafanıza takılan sorular varsa alabilirim.

• İş imkanları, işverenlerin i.ü. mezunu makinecilere karşı tutumu nasıl ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben mezun değilim ama her sene makine kulübünün organize ettiği makine günleri oluyor ve en son biizm okuldan mezun olmuş Arkadaş geliyor ve söyleşi yapılıyor..Gelenler toyotada Shell boschta ,kendi şirketlerinde vs güzel yerlerde çalışıyorlardı..Yani birkere İstanbuldan bir devlet üniversitesi olması iyiymiş.Bir mezun abinin eşi insan kaynaklarındaymış ve ççoğu insanaları maalesef okula göre eliyorlarmış..Ve bizlere isstanbul üniversitesinden mezun olduktan soınra pişmanım diyen olmadı ben görmedim yani daha
  • quote:

Orijinalden alıntı: covabunga1

İş imkanları, işverenlerin i.ü. mezunu makinecilere karşı tutumu nasıl ?

Bu arada Yılmaz redüktör var mesela .Türkiyenin en büyük redüktör üreticisi..oraya fabrika gezisine gitmiştik ve bir arkadaş orda o soruyu sormuştu.İş veren de biz bir İtü den birde İstanbul üniversitesinden aldık ve ikisinden de gayet memnunuz demişti.Hatta yeni mezun varsa söyleyin 4 kişi daha alacağız sizin okuldan demişti.
    Birde Hüsnü dirikolu,Kadir isa,ALaattin AKtaş ,gibi hocalar piyasada çok hakim..Hüsnü hoca tübitak görevlisi olduğıu için türkiyeyi dolaşıyor ve bize hep anlatıyor fabriklardaki tecrübelerini..Oda birkeresinde bir fabrikanın " hocam istanbuldan sizin öğrencilerinizi bekliyoruz burada çalışmaya " dediğini söylemişti.

• İstanbul makine mühendisliğinin piyasada adı varmıdır ? İngilizce eğitimi yokmuş bu nasıl etki yaratır ? Piyasada puanı düşük olmasına rağmen eğitimi çok zorlayan okullar varmış kocaeli dokuz eylül gibi istanbulda eğitim daha kolaymıdır rahatmıdır sence? Kampüse yeni binalar yapılmış eğitim bu binalardamı devam ediyor yada geçilmediyse makine mühendisliği bölümüde bu binaya geçecek mi bilginiz varmı (Biraz kısıtlıymış galiba) ? Cevap gelirse aklıma geldikçe yeni sorular ekleyebilirim demin sınavdan çıktım şimdi tadını çıkarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Esola

İstanbul makine mühendisliğinin piyasada adı varmıdır ? İngilizce eğitimi yokmuş bu nasıl etki yaratır ? Piyasada puanı düşük olmasına rağmen eğitimi çok zorlayan okullar varmış kocaeli dokuz eylül gibi istanbulda eğitim daha kolaymıdır rahatmıdır sence? Kampüse yeni binalar yapılmış eğitim bu binalardamı devam ediyor yada geçilmediyse makine mühendisliği bölümüde bu binaya geçecek mi bilginiz varmı (Biraz kısıtlıymış galiba) ? Cevap gelirse aklıma geldikçe yeni sorular ekleyebilirim demin sınavdan çıktım şimdi tadını çıkarım

yeni binalara bu sene geçileceğini ve makine mühendisliğininde b blokta olacağı söylendi..piyasada dediğim gibi adı ne kadar vardır yoktur bilmiyorum ama Mezunlar geliyor söyleşiye ve çok güzel yerlerde çalışan ve kendi işini yapan abiler var. ((toyota,shell,yılmaz redüktör vs)) ..Eğitimi nasıl diye sormuşsun..şöyle söylim..geçen sene 9 eylülden bizim okula 4.sınıftan yatay geçişle gelenm bir arkadaş vardı ama Lineer cebir dersinde bile biz böyle şeeyler görmedik zor dedi..Matematik 3 ve akışkanlar mekaniği zor dersler arasında.Ama yaklaşık 1 seneedir hocalarda değişim var :D kolay sormaya başladılar ve öğrencilerin geçmesi için çaba gösteren oldular..Çok seveceğin hocalar var emin ol.Mesela Serdar BArış,Hüsnü Dirikolu,Alaatttin aktaş,yunus ziya aslan,banu çakır vs

• quote:

Orijinalden alıntı: makinacı41

quote:

İstanbul makine mühendisliğinin piyasada adı varmıdır ? İngilizce eğitimi yokmuş bu nasıl etki yaratır ? Piyasada puanı düşük olmasına rağmen eğitimi çok zorlayan okullar varmış kocaeli dokuz eylül gibi istanbulda eğitim daha kolaymıdır rahatmıdır sence? Kampüse yeni binalar yapılmış eğitim bu binalardamı devam ediyor yada geçilmediyse makine mühendisliği bölümüde bu binaya geçecek mi bilginiz varmı (Biraz kısıtlıymış galiba) ? Cevap gelirse aklıma geldikçe yeni sorular ekleyebilirim demin sınavdan çıktım şimdi tadını çıkarım

yeni binalara bu sene geçileceğini ve makine mühendisliğininde b blokta olacağı söylendi..piyasada dediğim gibi adı ne kadar vardır yoktur bilmiyorum ama Mezunlar geliyor söyleşiye ve çok güzel yerlerde çalışan ve kendi işini yapan abiler var. ((toyota,shell,yılmaz redüktör vs)) ..Eğitimi nasıl diye sormuşsun..şöyle söylim..geçen sene 9 eylülden bizim okula 4.sınıftan yatay geçişle gelenm bir arkadaş vardı ama Lineer cebir dersinde bile biz böyle şeeyler görmedik zor dedi..Matematik 3 ve akışkanlar mekaniği zor dersler arasında.Ama yaklaşık 1 seneedir hocalarda değişim var :D kolay sormaya başladılar ve öğrencilerin geçmesi için çaba gösteren oldular..Çok seveceğin hocalar var emin ol.Mesela Serdar BArış,Hüsnü Dirikolu,Alaatttin aktaş,yunus ziya aslan,banu çakır vs

Bu arada İngilizce geliyor bu seneden sonr a..%30 ingilizce olacak artıkın .hazırlık olacak yani.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam yıldız teknik hakkında ne düşünüyorsun?
  • quote:

quote:

Bu sene ingilizce gelmişte öncekiler napacak sap sap dolancak mı ingilizcesiz iş bulmak kolay olmasa gerek ? Kolay sormalarının nedeni belli alt dönem ingilizce alcak dersleri karmaşa olmasın diye. Hele geçen sene girenler hiçbişey öğrenmeden bitirir artık okulu çünkü yeni gelecekler hazırlık okucak alt sınıf olmicak ki alttan ders alsınlar :D

• Hocam aklım hep diş hekimliğini kazanmaktaydı fakat olmadı . Alternatif olarak makine mühendisliğini düşünüyordum sizce bir sene daha hazırlanmak mı daha mantıklı olur yoksa İÜMM'ye yerleşmek mi ? İkinci bi sorum yeni yapılan bina içerik olarak nasıl gerçekten iyi birşeyler yapmışlar mı ?
  • Kardeşim eğer hayalin ve seveceğin bölüm diş hekimliğiyse 1 sene daha bekle derim.Ama yok ben makine mühendisliğinide seviyorum dersen .Öncelikle odtü itü yıldız yazdiktan sonra bizim okuluda yazabilirsin .Yeni binalar güzel.A blok ve b blok var .a blokta laboratuvarlar b blokta derslikler olacakmiş.Binalar güzeldi

• quote:

Orijinalden alıntı: Ax3

Hocam yıldız teknik hakkında ne düşünüyorsun?

Yıldız tekniğe kesonlikle git derim..istanbul üniversitesi ile teorik bakimdan fazla fark yok tabiki ama teknik üniversite olmasi avantaj..Yaz okulu ve alttan kalan dersleri Yıldızdan alan arkadaşlar derslerin İü den daha kolay geçildiğini söylediler.Ama dediğim gibi kesinlikle yıldız önceliğin olsun

• quote:

Kardeşim eğer hayalin ve seveceğin bölüm diş hekimliğiyse 1 sene daha bekle derim.Ama yok ben makine mühendisliğinide seviyorum dersen .Öncelikle odtü itü yıldız yazdiktan sonra bizim okuluda yazabilirsin .Yeni binalar güzel.A blok ve b blok var .a blokta laboratuvarlar b blokta derslikler olacakmiş.Binalar güzeldi

1 bina komple laboratuvar mı ? Bu forumda bi konuda lab imkanları kısıtlı diye yazılmış. Yeni bina ile bu imkanlar artacak mı ozaman ? 2-3 tane lab olduğunu söylemişler yani her anabilim dalına 1 tane bile düşmüyor. Birde merak ettiğim bir konu var derslerde öğretilen programlar var mı (office,solid gibi)
  • Esola E kullanıcısına yanıt
    Kardeşim şuanda 4 tane mevcut laborATUVAR var makine mühendisliğine ait..Ama bunlar sıkışık olarak duruyor.Yani yer dar..YEni binalarda bu sorunu çözeceklermiş.Bir bina da sadece laboratuvarlar diğerinde derslikler olacakmış dediler..Bu laboratuvarların hepsi makineye ait değil ,bütün mühendisliklerin.
  • Hocam kampüse nediyorsun peki ahır gibiymiş ? Yani öğrencilik hayatı için kampüsün önemli olduğunu söylerler
  • Kampüs göl manzarali ve yeşillikler dolu bir yer. Yalniz bir tane kafesi var göl kafe diye..evet .Ama çarşinın dibinde kampüs..Metrobüsün de öyle hemen yaninda ..Yeşilliğin bol olduğu yer ..Ağir felan da değil..Cafe yok sadece okadar
     istanbul üniversitesi makine mühendisliği öğrenmek istedikleriniz istanbul üniversitesi makine mühendisliği öğrenmek istedikleriniz

• Bu fotoğraflar yeni yapilan binalardan bir tanesi .digeri tam arka tarafinda ve aynısı..Bu binalara nezaman geçiş olur bilmiyorum ama .Hocalar bu sene olacak dediler ama belli olmaz.

• Sende artık okulu bitirmiş olmalısın hayırlı olsun. İşe alım süreçlerinide artık görünce iü ne durumda belirtirsen bana yada başka bir çok arkadaş yardımcı olabilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.