Şimdi Ara

İstanbulda okuma bütçesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbulda okumayı düşünüp de ayda en az şu a 4k ayıramayacak olan varsa gelmesin bu şehre çok samimi diyorum. Para mara dayanmıyor. Türkiyenin her yeri böyle biliyorum ama bu istanbul bir başka. İçeceğin kahveyi 25e değil de 50 ye içersin döneri 40a değil de 60a yersin öyle bir şehir olmuş. Gidip esenyurtta 10 liraya yiyorum diyen ölücüler gitsin yesin ben de zaten gidip nusret performansı beklemiyorum ama güzel olsun hijyenik olsun dersen mecbur bu paralar gidiyor. Şu an kykda kalıyorum 5k civarı yiyorum ona rağmen. Eve veya özel yurda çıksam düşünemezdim ne olacağını

• kykda kalıp 2-3kdan aza kapatan arkadaşlarım var. isterseniz olur bi şekilde ama kyk ve devlet üni yemekhanesi dışında neredeyse yemeyeceksiniz, eğlenceye neredeyse para harcamayacaksınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phantonişko -- 1 Kasım 2022; 12:35:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kykdaki yemekler çok kötü yiyemiyorum porsiyonlar çok az. Eğlence de illaki olucak her gün parti istemiyorum ama en azından haftada bir dışarıda eğlenebilmeliyim. Türkiye şartları berbat ya

• Durumun Ankara'da da aynı olduğunu düşünüyorum.
    Geçen sene yine iyiydi ama şu an "yemek yemek" bile büyük para.
    Daha ucuza seçenekler de oluyor elbet ama nereye kadar

Dolarla maaş alma zamanı
    Azıcık burs ile öğrenci olma zamanı değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YTÜ Ehm kullanıcısına yanıt
    hangi yurtta kalıyosun, birine soruyorum yemekler fena değil diyo porsiyonlarına bakıyorum okul yemekhanesinin 2 katı falan .d başkasına soruyorum çok kötü diyo.

kykda kalan bi arkadaş ayda 3k masrafa şaşırmıştı mesela .ddd çok gelmişti (arkadaş fakir değil)

• Artık 2-3 k altı hiçbir şehri kurtarmıyor eğlence veya sigara gibi yalnızca bir lüks ögesi bile varsa. Asgari maaşa sahip biri hiçbir şey vermeyecekse bile maaşının yarısını oğluna vermeli. Kendi evini tek maaşla geçindirmek diye bir şey yok yani artık :/

• kardeş kykda kalıp 5k yemek, kusura bakma ama abartı gibi duruyor. 5k parayı öğrenci halinle çar çur etmek için her gün gezip tozman gerekli istanbulda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ankara'da aynı gibi ama tabii ben biraz fazla harcıyorum ondan da olabilir

• Agopunkazı kullanıcısına yanıt
    +1

• Benzer durum Antalyada da mevcut. Turist mevzusundan dolayı her şey ateş pahası.

• ytü'lülerin hard vizyonsuz olması

• BirZemanHatası kullanıcısına yanıt

yksne çalış liseli

• fitness var + sosyal birisiyim oturmam yurtta genelde ama gezince de para gidiyor mecbur

• YTÜ Ehm kullanıcısına yanıt

Hedef ytü kom tesekkurler hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatta kalmayı yaşamak sanan eşşekler gelecektir buraya da. Katılıyorum bu arada İstanbul'da okuyan biri olarak en az 4k

• abi 3k ile de yaşanır ama okulun yemeği bir yerden sonra samana bağlıyor. Bir bira+pizza yeseniz 150tl gidiyor haberiniz olsn

• İnsan idealleri için zevklerinden vazgeçebilmeli

Polat Alemdar

• Kyk'daysınız 2k'ya yaşayabilirsiniz. Yurt ücretini de dahil edersek 2.5k minimum gerekir. Maxın ise sonu yok. Her gece partilere akarsanız, lüks kafelere gidip takılırsanız, sürekli dışarıdan isterseniz 15k bile yetmez.

• İstanbul’u bilmem de günlük 12ye karnınızı 2öğün doyurabiliyorsunuz HÜ’de. Tabii 30+ dakikalar sıra bekliyorsunuz ve yemek %75 kayış gibi oluyor.

Günde bir öğün dışardan yeseniz 1.5k yapar.(50den hesap ediyorum artık 50 bile değil)

Bi sweat aldın zaten minimum 200-300 lira. O da kötüleri yani.

Kısacası yaşamak ile hayatta kalmak arasında fark var. Azıcık gezip eğlenmek için minimum 3.5-4k yı gözden çıkarmak gerek.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • achilles102030 kullanıcısına yanıt
    200-300 liraya sweat iyiymiş. 500den aşağı bulamıyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.