Arkadaşlar hali hazırda üniversite mezunuyum 30 yaşındayım 2. bir üniversite okumayı düşünüyorum ama değer mi bilemedim ve hangi bölümü tercih etmeliyim Bana getirileri nedir diploma sosyal anlamda götürüleri olur mu çok vakti mi alır mı yoklama sıkıntı olur mu 2. Üni okumaya değer mi sizce ayrıca ilk 100 bine girersem geleceği olan hangi bölümler var bu işlerden bayadır uzak kaldım < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scr4m92 -- 18 Ocak 2023; 12:6:23 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2. Üniversite Okumaya Değer Mi
-
-
Hangi bölümü tercih etmeliyim diyorsan değmez. Benim pilotaj içimde kaldı mesela, IE’den sonra pilot olcam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bounlukizaraniyor -- 18 Ocak 2023; 13:52:5 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Pilotaj güzel bir bölüm fakat puanları yüksek ve devam zorunluluğu var diye biliyorum.
Oturup o kadar zaman ayıracak bir durumum yok
Boş durmayım bir bölüm okuyum sosyalleşiyim üniversitenin imkanlarını kullanayım istiyorum
Boş bir bölümde okumak istemiyorum mezun olduğumda iş garantisi tabii ki aramıyorum ama en azından diploma önümü açsın
Abi 100binlik üniversiteden nasıl bir sosyal imkan bekliyorsun tam olarak onu söylersen ikna olacağım.
bu senaryoda açıköğretim okumak daha mantıklı geliyor bana.
tüm bunlara ek olarak ülkede okuyana eğitime değer kalmadı ki, 100klık bir sıralama yapıp “herhangi” bir bölüme girme amacını anlayamadım, günde 4 saat internete ayırsan para kazanıyorsun. Üniversite dediğin komple gider kalemi.
100 bininci olmaktan bahsetmiyorum.
Üniversite sınavına girdiğimde ilk 5 bindeydim sayısal puan olarak
Bazı özel ünilere %100 burslu girebilirim yada yaşadığım yerdeki devlet ünilerine diye düşündüm
Sınavda ne yapabilirim bilmiyorum 40-50 binde olur 60-70 binde
Bahsettiğim şey spor salonu yüzme havuzu tenis kortu kütüphane vs gibi şeyler
haftada 1-2 gibi gidince sosyalleşicek ortam olması
bende diyorum ki hani boşa diploma almıyayım işime yarasın iyi kötü 4 yılda bitirme amacımda yok 5-6 yılda olur
odtü gibi köklü üniversitelerin düşük puanlı bölümlerine girmek mantıklı olabilir sizin açınızdan
Meslek hayatı için değil ki *sosyal* hayat için demiş zaten.
-
bilmiyorum ama spor salonu, yüzme havuzu, tenis kortu, kütüphane hiç yoktan iyidir. (diploma önümü açsın demiş bir de ama sadece sosyal hayat için de istemiyormuş yani, sadece sosyallik için istiyor gibi düşünüyor sanıp öyle yazdım en başta)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B6F6EEF8 -- 18 Ocak 2023; 13:40:22 > -
Hocam sende hic eeci vibei yok ya, seni mosfet filan cozerken dusunemiyorum
Ay IE be tövbe estağfurullah kapı mapı uğraşılmaz haklısın, çözemem zaten 😁
Kalbime iniyordu
Abi hep diyorum zaten mühendislik akıl kârı değil, ben ie hariç herhangi bir mühendisliği bitirebilecek kadar çalışamazdım, bölüm değiştirirdim ea fln
Efden önce mf kapatilsin
Değmez. Hele 30+ yaşında hiç değmez, sosyal olarak getirisi olmaz 19 yaş ortamının. Master, doktora, MBA falan bakın bence.
-
İTÜ’de bu dönem hem aftan dönen hem de 2. üni olarak okuyan yaşı büyük insanlar gördüm. Gençlerle muhabbet edebilenler sosyal ortam buluyorlar bir şekilde. Hatta gençlere dersler için Yardımcısı olan fikir verenler el üstünde de tutuluyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
öylesine mi meslek için mi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X