Şimdi Ara

İstanbulda yeni evli çifte yaşayacak yer tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
3.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mandater

quote:

Orijinalden alıntı: cago135

bakırköyde 14 sene,floryada 6 senedir oturuyorum

bköy daha merkezi tabi,ancak daha kalabalık bir semt floryaya nazaran

kira derseniz tabi bköy daha uygun gerçi artık yaklaştı ikisi birbirine

zaten ikisinin arası yol boşsa veya metrobüsle 15 dakika kadar sürmekte

Seçim bi yerden sonra size bağlı tabi ancak bence istanbulda oturulacak 3-5 semt kaldı

ataköy bu arada binalar oldukça eski olup kiralar yüksektir ondan bence pek tercihe almazdım ben,bidaha mesala ataköy gece vakti hoş değil fazla ıssız oluyor

yeşilköy zaten kira bakımından konuşmuyorum 1300-1400 e 20+ bakımsızlara fazla bence

evet hocam koca istanbulda biz de oturacak düzgün muhit bulamadık. anadolu yakasında güzel yerler var gördüğüm kadarıyla ama havalimanına uzaklığı yüzünden uzaktan bakabildik sadece.

bakırköy kalabalık da olsa mahalle olarak güzel his uyandırdı bende, akşam çıkıp bi kahve içilecek veya takılacak mekanlar fln da çok sayıda gördüm, bunlar da kıstas aslında bizim için

gece vakti mahallenin nasıl olduğu da önemli zira hanım kabin memuru olduğundan tuhaf saatlerde uçuşa gidebilir, uçuştan gelebilir. o sebeple gece ıssızlığı fln ikirciklendirebilir beni cidden. zira başlangıçta araba olmayacak ve taksiyle gidip gelecek en iyi ihtimalle. gerçi her halükarda ben olurum yanında muhtemelen ama belli mi olur şehir dışına çıkarım fln

peki bişey daha sorcam hocam, binalar nasıldır floryada. yeni binalar varsa aldğı kirayı hak edecek, içimiz daha rahat olur bir de ben pek bilmiyorum ama çok büyük bi yer midir? şu tarafları daha güzel, bu taraflarda 8den sonra market bulamazsın gibi bir olay var mıdır?

@alicnouma bakırköy de sosyal olarak çekti bizi yukarıda dediğim gibi. yeni bina olması hoşumuza gider ama bahsettiğiniz 1+1ler midir acaba. yine de bir 2+1 olsun 80-90 metrekaresi fln olsun istiyoruz bi yandan da.

çok şımarık bi çiftmişiz biz meğer diyorum şimdi yazdıklarıma bakınca da

bu arada hepinize yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. bu ev konusunda da çok zorlanıyorum gerçekten. o kadar çok artı eksi giriyor ki işin içine kafayı yedim

Hocam merhabalar tekrardan,

Florya'da yeni binalarda kiralar biraz tuzludur belirtmekte fayda var,artık bakırköyde yavaş yavaş inşaatlar başladı yeni binalar için orda da kira artışları söz konusu.Florya'da bina yaşı 10 dan büyük olsa bile bakımlı daireler oluyor,zaten genelde kiraya verenler buna biraz önem gösterdiği için floryada farkedebilirsiniz bunu.Florya'da zaten çoğu imkanın sağlanabileceği bir yer,şenlikköy tarafındaki dairelere bakarsanız;gerek metrobüse yakınlık,gerek market vb ihtiyaçları hiç başka bişeye gerek duymadan karşılarsınız.Dediğim gibi şenlikköyden bakın bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yalnız atakoy-bakırkoy den maslak a ulaşım ölüm..

maslak-levent-istinye tarafını onerebilirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tarlabaşı kasımpaşa sarıgazi sultanbeyli bağcılar ümraniyedeki m.kemal çok nezih yerlerdir

• Başakşehirde güzeldir aslındada kiralar biraz fazla.

• Beylikdüzü gürpınar tarafları iyidir

• Merter-Ataköy dikdörtgeni içerisinde olabilir.

• temiz güvenli nezih olarak kesinlikle ataköy metrobüse yakın olman her zaman iyidir fazla içerilere girmeye gerek yok 2 adımda metrobüse gidebilmelisin ataköyden ilersine bakma tamam florya yeşilköyde güzel ama daha ilerde hem içerde kalıyorlar. bakırköy osmaniye falan demişsin oraya bakma sakın varoştur insanları falan kırsaldır. bakırköyde bakacağın tek yer incirli veya çok az içerdeki kartaltepe olsun e5 karşısına gelirsek bahçelievler güzeldir ancak sadece bahçeli nizam tarafı iyidir dikkat et yayla tarafındaki soğanlı sınırınada basın sitesi diyorlar gerçek bahçelievler ünverdi cad ve üst ve alt taraflarıdır kaliteli ve nezihdir ayrıca uefa kupasının üstü 2-3 sokakta fena değildir yaşanılır mine-manolya-orkide sokak gibi.ömür tarafı tartışmasız çok iyidir az yukarı dinamo güngören sınırına çıkmadıkça çok nezihtir güngören sınırını görürsün zaten biraz yukarı çıkınca kara kasvetli bir mahalle başlar bir anda insan kalitesi değişir bağcıların apaçilerini görmeye başlarsın.merterde çok yukarı çıkmadıkça iyidir birde size son tavsiyem cevizlibağdaki tercüman sitesini tavsiye ederim hemen metrobüsün dibinde çok kullanışlı huzurlu oturaklı bir sitedir..
    bu yazdığım yerlerin hepsi eşinin ve senin rahat yaşayabileceği gecenin bir yarısı bile bir bayanın rahatça gidip gelebiliceği kimsenin kimseyle ilgilenmediği işinde gücünde eğitimli insanların olduğu varoş kriterlerinden uzak yerlerdir uğraşmazsın kırsaldan gelmiş kolonileşmiş 5 sınıf tiplerle.
    ulaşım olarakta maslağa maksimum 30-35dk gidersin örnek bahçelievler zincirlikuyu 22dk metrobüsle hemen metrobüsten indiğin an yukarda zorlu center önünden dolmuşa veya otobüs bin 10dk maslağa gidersin vasıta beklemezsin kesinlikle

• Yayla çok ideal ve iyi. Sakin ve merkezi tam sizlik yani.
  • Beylikdüzü
  • quote:

Orijinalden alıntı: ratso

Beylikdüzüne gelin yarın çocuk falan yaparsanız istanbulda yaşanacak 2-3 yerden biri

Kesinlikle.Her yere uzak ama tam yaşanacak yer,çocuk büyütmeyi düşünüyor ve İstanbul'da huzurlu bir hayatı olsun istiyorsanız buraya yerleşin,öbür türlü çocuğunuzu beyin dikecek bir yoğunluk ve gürültünün arasında sağlıksız bir şekilde yetiştirirsiniz.Hele Şirinevler falan sakın aman.Ben Şirinevler tarafında küçükken 6-7 yıl yaşadım,hatırladığım tek şey karanlık inşanı zihnini bile karartıyor o karanlık.

• hepinize verdiğiniz cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.

@HitlerinKardeşi, @necrophistanbula gelişimiz iş nedeniyle evet. aslında kalabalık ve pahalı bir şehir olduğu, güvenlikten de endişe ettiğimiz için pek istemiyorduk fakat eşim thy'de kabin memuru. ankarada bir merkezi yok artık thy'nin ve maaşları da iyi. benzer bir maaşı (hatta yarısını diyim ) ankarada sağlayabilecek bir iş bulsaydık taşınmazdık muhtemelen lakin ankara'da işverenler bizim sıcak fırsatçılar gibi valla . düşündük taşındık, pahalı bi yer de olsa maddi olarak istanbul daha avantajlı geldi inanır mısınız. ben de başta inanamamıştım ama sonradan alışıyor insan samimi söylüyorum

@Aras.anadolu yakasında oturmayı istesek de eşimin işi nedeniyle baya imkansız görüyoruz. ayın 22 günü de uçuşu olabilir ve 22 gün de mesai saatlerine denk gelebilir havalimanına gidip gelmesi. trafikte akıl sağlığını kaybeder diye korktuk. o nedenle ben maslak'a nasıl gidersem gideyim o bir şekilde rahatça havalimanına ulaşsın istedik.

@ratso, @gpu71, @tuncooo, @-Emirhan- beylikdüzünde zaten kayınbiraderim oturduğu için biraz biliyorum. siteler güzel, ferah ferah yollar var ama yine uzaklık konusu sıkıntı oldu. çocuk olunca ne yaparız bilemiyorum. şimdilik bir yıl kirada kalmayı düşünüyoruz zaten. sonrası için bir projeye fln da girebiliriz satın almak için

@Kasık bititrafik çilesini ben çekmeye razı geldim artık hocam. ikimiz için de optimal bir çözüm yok bari hanım rahat etsin dedik

@mıçanadam başakşehir nerde bilmiyorum hocam valla, ankaralıyım biraz yabancısıyım istanbulun haliyle ama araştırayım tabi, vakit var.

@Tisikkirlir Sipirmin temelde bize söylenen yerler de bu civarda zaten hocam esasen ama eleyip de bir iki semte yoğunlaşamadım bir türlü

@Gurur34 yaylayı bugün bir arkadaşım daha övdü. anadolu yakasındaki acıbademe benzetti, eğer öyleyse severim diye düşünüyorum. bir de ev buldum internetten hatta 1300 tl yeni bina, hafta sonu önce bi buraya bakarım belki.

@cago135 hocam muhakkak bakacağım florya şenlikköy tarafına. teşekkür ederim yorumlarınıza.

@LANVİN1 baya baya analiz yapmışsınız hocam sağolun valla biraz da merak ettiğim bunlardı esasen. bi ilçe adı veriyolar, üç beş sokak aralığında gece gündüz gibi değişiklik oluyor, semti saptarken kafa gidiyor. uzun yanıt bekliyorum derken kastettiğim buydu diğer arkadaşlar alınmasın da elinize sağlık

velhasıl siz de benzer yerleri tavsiye ediyorsunuz göründüğü kadarıyla arkadaşlar. araştırmaya devam biraz daha

PS: sarıgazi bağcılar sultanbeyli vs öneren arkadaşlar, istanbulun yabancısıyız dediysek o kadar da yabancı değiliz

• Yarın çocuğunuz olacak. Siz gidin Bağcılar'da oturun isterseniz sizi etkilemez çevre ama çocuğu etkiler. O yüzden çok iyi düşünün. Ben olsam İstanbul'u hiç düşünmezdim bu yüzden ama iş burada diyorsunuz. Umarım istediğiniz gibi bir yer bulursunuz ama İstanbul'da zor.

• ha pardon

eşiniz kabin memuru ise mutlaka ve mutlaka havalimanı metro duraklarından birinde oşmanız gerekiyor

kesin ve kesin atakoy u oneririm.

o sitelerden bi daire bulursanız eşiniz için çok rahat olacaktır

• Beylikdüzü-Esenyurt İyidir Bence Metrobüsede Yakın
  • Varsa şekliniz güngörene bekleriz

Şaka şaka konu uplansın diye yazdım

• @~natre katılıyorum hocam size aslında. ama dediğim gibi çocuk hemen düşünmüyoruz, bir iki yıl sonra ev satın alacağımız zaman kararımızı ona göre vereceğiz zaten muhtemelen

@Kasık biti metro güzergahı üzerinde olursa daha iyi olur diyoruz biz de evet. yani genelde taksi arabayla gitse bile mesela trafik kilit olduğu zaman metroyu da tercih etme imkanı olsun bunlar güzel şeyler aslında 1650'ye güzel bi yer gördüm ataköyde geniş ferah ama işte gidip bakmak lazım tabi. gerçi aynı gün içinde hem bahçeliveler hem ataköy hem florya fln ev bakmak imkansız olur tabi, her hafta sonunu bi muhite fln ayırcam artık

@Kilbox bence de fena deil de işte tercihler arasında en sona kalır muhtemelen :)

@BllCkr sağolun hocam, uplansın ki millet görsün bize ışık olsun valla

• ayrıca esenyurt-beylikduzu-başakşehir de oturan kesim sana uygunsa oyle bak o taraflara.

çok ciddi derecede statu farkı var çunku

asla ve asla onermiyorum oraları.

esenler ve avcılarda oturmuşluğum var. yakın yerler olduğu için biliyorm

• quote:

Orijinalden alıntı: Kasık biti

ayrıca esenyurt-beylikduzu-başakşehir de oturan kesim sana uygunsa oyle bak o taraflara.

buralarda oturan kesim nasıldır, statü farkı derken ne kastettin tam bilmiyorum ama apaçi barzo olmasa, hatun uniformayla yolda yürürse 'anaa hostes' diye uzaylı gibi bakmasalar iyi olur tabi beylikdüzü fena değildi mesela bu anlamda. gerçi zaten buraları düşünmeyeceğiz muhtemelen mesafeden dolayı.

internetten yayla basın sitesi, incirli ömür, ataköy şenlikköy bakıyorum şimdi. bir de kartaltepe ve cevizlibağı da plase yazdım, allah sonumu hayretsin

• anadolu yakası deseniz kozyatağı derdim 1500 liraya çok güzel bir ev bulurdunuz ve istanbulun en düzenli nezih semtlerinden biridir. Oturduğum bölge orasıdır 25 yıldır ordayız metroya 5 dk :) Oturanların çoğu emekli yada üst düzey şirket çalışanları özellikle ibm genel merkez limango turkcell çalışanları beyaz yakalar kozyatağındadır. metro marmaray işinize gelirse çok rahat edersiniz. Çevreside çok düzgündür. Alışveriş olanakları migros bim a101 şok vs ki avm miz de var butik kozzy diye diğer carrefour optimum vb diğer avmlerin çoğuna yürüme mesafesi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mandater

quote:

Orijinalden alıntı: Kasık biti

ayrıca esenyurt-beylikduzu-başakşehir de oturan kesim sana uygunsa oyle bak o taraflara.

buralarda oturan kesim nasıldır, statü farkı derken ne kastettin tam bilmiyorum ama apaçi barzo olmasa, hatun uniformayla yolda yürürse 'anaa hostes' diye uzaylı gibi bakmasalar iyi olur tabi beylikdüzü fena değildi mesela bu anlamda. gerçi zaten buraları düşünmeyeceğiz muhtemelen mesafeden dolayı.

internetten yayla basın sitesi, incirli ömür, ataköy şenlikköy bakıyorum şimdi. bir de kartaltepe ve cevizlibağı da plase yazdım, allah sonumu hayretsin

beylikdüzü fena değildi derken ?

beylikdüzü esenyurt avcılar avcılar

bölgelerinde oturan 1 tane orj istanbullu bulamazsın.. hepsi doğu bölgesinden gelmedir . (sizin nereden geldiğinizi bilmiyorum ama kusura bakmasın kimse herkes kendinin ne olduğunu biliyor kökünü de biliyor )

ataköy fazlasıyla uygun . 2 haftada bir antalya istanbul yapıyorum . havalimanı metrosunda çok fazla hostesle karşılaştım çünkü.

+ beylikdüzü için yarım saat metrobüs çekecek + metro

hostes kıyafet + o tekerlekli küçük çantayla o metrobüse binilmez.. metrobüs ü unutun .. ki zaten beylikdüzü size göre değil

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.