Şimdi Ara

İstanbulda yeni evli çifte yaşayacak yer tavsiyesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
3.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Core2han

anadolu yakası deseniz kozyatağı derdim 1500 liraya çok güzel bir ev bulurdunuz ve istanbulun en düzenli nezih semtlerinden biridir. Oturduğum bölge orasıdır 25 yıldır ordayız metroya 5 dk :) Oturanların çoğu emekli yada üst düzey şirket çalışanları özellikle ibm genel merkez limango turkcell çalışanları beyaz yakalar kozyatağındadır. metro marmaray işinize gelirse çok rahat edersiniz. Çevreside çok düzgündür. Alışveriş olanakları migros bim a101 şok vs ki avm miz de var butik kozzy diye diğer carrefour optimum vb diğer avmlerin çoğuna yürüme mesafesi :)

valla hocam zaten anadolu yakasını genel olarak daha çok beğeniyorum ben de galiba. hatta misal beşiktaş mı kadıköy mü diye sorunca beşiktaş cevabı veren adam biraz mazoşisttir bile diyebilirim lakin içimize bir acaba sorusu gelse bile metro-marmaray 24 saat çalışmadığı sürece zaten uzak kalırız anadolu yakasından o da kesin gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: Kasık biti

quote:

Orijinalden alıntı: mandater

quote:

ayrıca esenyurt-beylikduzu-başakşehir de oturan kesim sana uygunsa oyle bak o taraflara.

çok ciddi derecede statu farkı var çunku

asla ve asla onermiyorum oraları.

esenler ve avcılarda oturmuşluğum var. yakın yerler olduğu için biliyorm

buralarda oturan kesim nasıldır, statü farkı derken ne kastettin tam bilmiyorum ama apaçi barzo olmasa, hatun uniformayla yolda yürürse 'anaa hostes' diye uzaylı gibi bakmasalar iyi olur tabi beylikdüzü fena değildi mesela bu anlamda. gerçi zaten buraları düşünmeyeceğiz muhtemelen mesafeden dolayı.

internetten yayla basın sitesi, incirli ömür, ataköy şenlikköy bakıyorum şimdi. bir de kartaltepe ve cevizlibağı da plase yazdım, allah sonumu hayretsin

beylikdüzü fena değildi derken ?

beylikdüzü esenyurt avcılar avcılar

bölgelerinde oturan 1 tane orj istanbullu bulamazsın.. hepsi doğu bölgesinden gelmedir . (sizin nereden geldiğinizi bilmiyorum ama kusura bakmasın kimse herkes kendinin ne olduğunu biliyor kökünü de biliyor )

ataköy fazlasıyla uygun . 2 haftada bir antalya istanbul yapıyorum . havalimanı metrosunda çok fazla hostesle karşılaştım çünkü.

+ beylikdüzü için yarım saat metrobüs çekecek + metro

hostes kıyafet + o tekerlekli küçük çantayla o metrobüse binilmez.. metrobüs ü unutun .. ki zaten beylikdüzü size göre değil

beylikdüzü fena deildi derken hanım eğitim esnasında orda kaldı abisinde. eğitim de beşyoldaydı. metrobüsle gidip gelirken, akşam ailesiyle çıktığında fln rahattı yani. ben de bi kaç kere gittim mesela havuzlu fln yeni yapılmış bi sürü güzel site vardı, millet yolda birbiriyle ilgilenmiyordu fln hoşuma gitmişti. ferah ve yeşillik bir yerdi diye kalmış aklımda. uzun süreli kalmadım tabi

ben de aslen doğuluyum bu arada nüfus cüzdanına bakarsanız, uygunmuş bana da bu bağlamda ama alınmadım merak etmeyin yani. bilirim az çok bizim oranın insanını. zaten ankaralıyım doğma büyüme.

ataköy daha mantıklı yol anlamında onu kabul etmemek olmaz tabi. orda temiz ev bulma sorunu var işte. bizim şımarık çift olma sıkıntımız burda devreye giriyor biraz. inşallah çözcem mevzuyu ama tez zamanda

• quote:

quote:

quote:

quote:

ayrıca esenyurt-beylikduzu-başakşehir de oturan kesim sana uygunsa oyle bak o taraflara.

çok ciddi derecede statu farkı var çunku

asla ve asla onermiyorum oraları.

esenler ve avcılarda oturmuşluğum var. yakın yerler olduğu için biliyorm

buralarda oturan kesim nasıldır, statü farkı derken ne kastettin tam bilmiyorum ama apaçi barzo olmasa, hatun uniformayla yolda yürürse 'anaa hostes' diye uzaylı gibi bakmasalar iyi olur tabi beylikdüzü fena değildi mesela bu anlamda. gerçi zaten buraları düşünmeyeceğiz muhtemelen mesafeden dolayı.

internetten yayla basın sitesi, incirli ömür, ataköy şenlikköy bakıyorum şimdi. bir de kartaltepe ve cevizlibağı da plase yazdım, allah sonumu hayretsin

beylikdüzü fena değildi derken ?

beylikdüzü esenyurt avcılar avcılar

bölgelerinde oturan 1 tane orj istanbullu bulamazsın.. hepsi doğu bölgesinden gelmedir . (sizin nereden geldiğinizi bilmiyorum ama kusura bakmasın kimse herkes kendinin ne olduğunu biliyor kökünü de biliyor )

ataköy fazlasıyla uygun . 2 haftada bir antalya istanbul yapıyorum . havalimanı metrosunda çok fazla hostesle karşılaştım çünkü.

+ beylikdüzü için yarım saat metrobüs çekecek + metro

hostes kıyafet + o tekerlekli küçük çantayla o metrobüse binilmez.. metrobüs ü unutun .. ki zaten beylikdüzü size göre değil

beylikdüzü fena deildi derken hanım eğitim esnasında orda kaldı abisinde. eğitim de beşyoldaydı. metrobüsle gidip gelirken, akşam ailesiyle çıktığında fln rahattı yani. ben de bi kaç kere gittim mesela havuzlu fln yeni yapılmış bi sürü güzel site vardı, millet yolda birbiriyle ilgilenmiyordu fln hoşuma gitmişti. ferah ve yeşillik bir yerdi diye kalmış aklımda. uzun süreli kalmadım tabi

ben de aslen doğuluyum bu arada nüfus cüzdanına bakarsanız, uygunmuş bana da bu bağlamda ama alınmadım merak etmeyin yani. bilirim az çok bizim oranın insanını. zaten ankaralıyım doğma büyüme.

ataköy daha mantıklı yol anlamında onu kabul etmemek olmaz tabi. orda temiz ev bulma sorunu var işte. bizim şımarık çift olma sıkıntımız burda devreye giriyor biraz. inşallah çözcem mevzuyu ama tez zamanda

ataköydeki siteleri mutlaka seversiniz temizlik - düzen anlamında .

+ maslak durumun var..

beylikdüzünden maslak peeeeee

• @Kasık biti valla taşıycan sen bizi ataköye hocam bu gidişle
  • quote:

@Kasık biti valla taşıycan sen bizi ataköye hocam bu gidişle

ben de şuan geçici olarak hatunla avcılardayım ama bir an önce okula yakınlaşmayı düşünüyorum . beyazıttayım .

düşündüğüm yerler cihangir - mecidiyeköy - üsküdarın sahil kısmı .

2-3 aydır ev arayışındayım en uygun fırsatta geçeceğim ondan bir çok semt e hakim oldum her gün ev bakmaktan
  • quote:

quote:

ben de şuan geçici olarak hatunla avcılardayım ama bir an önce okula yakınlaşmayı düşünüyorum . beyazıttayım .

2-3 aydır ev arayışındayım en uygun fırsatta geçeceğim ondan bir çok semt e hakim oldum her gün ev bakmaktan

oo o zaman üstat diyebiliriz bence hocam sana. 2-3 ay da benim macera sürmez inşallah.

istanbullu değilim tabi ama bence üsküdardan kabataşa vapur/motor neyse artı tramvay seçeneği iyi olur seyahat keyifli olur. cihangirde evlereev arkadaşı bulmadan bütçe yetişmez diyorum. bir de mecidiyeköyde oturup da evine hırsız girmeyen arkadaşım olmadı diyim. 3 farklı arkadaşım profilo civarından tuttu hepsine de gündüz evde yoklarken bi yoklama çektiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mandater -- 23 Nisan 2014; 0:42:46 >

• quote:

quote:

quote:

oo o zaman üstat diyebiliriz bence hocam sana. 2-3 ay da benim macera sürmez inşallah.

istanbullu değilim tabi ama bence üsküdardan kabataşa vapur/motor neyse artı tramvay seçeneği iyi olur seyahat keyifli olur. cihangirde evlereev arkadaşı bulmadan bütçe yetişmez diyorum. bir de mecidiyeköyde oturup da evine hırsız girmeyen arkadaşım olmadı diyim. 3 farklı arkadaşım profilo civarından tuttu hepsine de gündüz evde yoklarken bi yoklama çektiler

üsküdardan marmarayla okul 11 dakika artık :D 3 durak var arada

her ne kadar 20 yıllık borca bölünmüş olsa da biniyoruz işte

• quote:

quote:

quote:

quote:

üsküdardan marmarayla okul 11 dakika artık :D 3 durak var arada

her ne kadar 20 yıllık borca bölünmüş olsa da biniyoruz işte

oo bunu bilmiyordum ben. o zaman olay belli olmuş bile bence hocam. mekan belli, evin sokağını fln beğenme zamanı gelmiş artık

• mandater kullanıcısına yanıt
    Hocam anadolu yakasi dusunmuyorsaniz ve guzel biryerler dusunuyorsaniz bakirkoy incirli olabilir. Kiralar yuksek olabilir annanem orada oturuyor. Guzel bir yerdir ancak binalarin cogu eskidir. Kiralarda 1500 gibidir sanirim. Acikcasi bizim ailemiz 5 kusak istanbulludur. Ilk evimiz eyùp teydi ki orali sayiliriz. Ancak avrupa yakasi yasanacak gibi degil. Kalabaliktan cok haz eden bi insan degilim ancak sizin durumunuzu dusunursek mecburen avrupa yakasi olmak zorunda sessiz sakin incirli atakent florya olabilir hepside malesef haddinden fazla pahali yerler ancak incirliyi dusunebilirsiniz ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: antalya7

ümraniye.

Bunun için gelmistim

• quote:

Hocam anadolu yakasi dusunmuyorsaniz ve guzel biryerler dusunuyorsaniz bakirkoy incirli olabilir. Kiralar yuksek olabilir annanem orada oturuyor. Guzel bir yerdir ancak binalarin cogu eskidir. Kiralarda 1500 gibidir sanirim. Acikcasi bizim ailemiz 5 kusak istanbulludur. Ilk evimiz eyùp teydi ki orali sayiliriz. Ancak avrupa yakasi yasanacak gibi degil. Kalabaliktan cok haz eden bi insan degilim ancak sizin durumunuzu dusunursek mecburen avrupa yakasi olmak zorunda sessiz sakin incirli atakent florya olabilir hepside malesef haddinden fazla pahali yerler ancak incirliyi dusunebilirsiniz ;)

evet hocam anadolu yakasından içimiz kan ağlayarak uzak duruyoruz :) hürriyet emlakta, sahibinden.com da fln incirli ve LANVİN1 hocamın söyledği kartaltepede güzel evler gördüm 1300-1500 civarı 90 metrekare deprem sonrası sıfır veya 3-4 yıllık binalar diye zaten. bakcam muhakkak.

florya da aşırı pahalı gelmezse düşüncez ama atakenti eledik çoktan. baya lüks siteler var o civarda tabi. hatta -belki bilirsiniz- lounge 2'de kaldı bi süre hanım. ama muhit tam bir hostes/pilotkent, aşırı ötesi samimiyetsiz fln diyerek çıktı ordan. bi daha da hayatta dönmez yani :)

@bird_hunter hocam sizden önce arkadaşlar methetti zaten oraları merak etmeyin

o değil bu istanbulda sahibinden kiralık ev niye yok yaw arama yapıyorum 500 ev çıkıyo, sahibinden olanları getir diyorum 7 tane kalıyo

• mandater kullanıcısına yanıt
    Bahçelievler tam isteyecebileceğin yerdir. Metrobüs metro hepsi var. Avmler mevcut ve bölgede abaza ve apaçi minimum seviyede

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

evet hocam anadolu yakasından içimiz kan ağlayarak uzak duruyoruz :) hürriyet emlakta, sahibinden.com da fln incirli ve LANVİN1 hocamın söyledği kartaltepede güzel evler gördüm 1300-1500 civarı 90 metrekare deprem sonrası sıfır veya 3-4 yıllık binalar diye zaten. bakcam muhakkak.

florya da aşırı pahalı gelmezse düşüncez ama atakenti eledik çoktan. baya lüks siteler var o civarda tabi. hatta -belki bilirsiniz- lounge 2'de kaldı bi süre hanım. ama muhit tam bir hostes/pilotkent, aşırı ötesi samimiyetsiz fln diyerek çıktı ordan. bi daha da hayatta dönmez yani :)

@bird_hunter hocam sizden önce arkadaşlar methetti zaten oraları merak etmeyin

o değil bu istanbulda sahibinden kiralık ev niye yok yaw arama yapıyorum 500 ev çıkıyo, sahibinden olanları getir diyorum 7 tane kalıyo

Hocam dediginiz siteleri biliyorum fiyat iyi bence incirli iyidir

• Anadolu yakası için Gülsuyu,Avrupa yakası için Tarlabaşı'nı öneririm :) :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • takipteyim
  • Bağcılar iyidir hocam. Metro var,tranvay var.

• aziz münevver forum ahalisi. tavsiyeleriniz ışığında birtakım araştırmalara girip ev arama faaliyetimi hızlı bir şekilde nihayete erdirdiğimizi gururla söylemek ve destekleriniz için hepinize teşekkür etmek isterim.

yazılanlar ışığında hanımla netten araştırma yaptık ve kira, mekan, bina vs inceleye inceleye en sonunda seçeneklerimizi kartaltepe ve bahçelievler/yayla olarak ikiye indirdik. akabinde 6 gün boyunca emlakçı emlakçı gezdikten sonra bahçelievler kadir has civarında metroya 5 dk mesafede bir binadan 2+1 100 metrekare bir evi aylık 1300 tl karşılığı kiralamış bulunuyoruz (ilana 1400ten çıkmışlardı). bu deneyimim esnasında yaşadıklarımı kısaca özetleyerek ileride bu başlığa bakacak arkadaşlara da ufak bir katkıda bulunmak istiyorum.

öncelikle sahibinden ev bulup kiralama olayı imkansıza yakın bence istanbulda -satın almak da aynı şekilde hatta, ilk iki gün alsak mı diye de bakındık- emlakçılar da komisyondan fazla bir indirim yapmıyorlar genelde. biz önce satın almak için 160-170 bin civarı ev baktık fakat bize gösterilen evler çoğunlukla bahçelievler çamlık caddesinin sonuna doğru sağlı sollu sokaklarda yer alan, nisbeten küçük, bahçe katı veya giriş olan, karanlık odaları bulunan evlerdi ve alırsak en az 5 yıl bağlanmayı istemeyeceğimiz yerler olduğu için kiraya döndük. yer gelmişken söyleyeyim bir çok (onlarca diyebilirim) emlakçıda kiralık ev hiç yoktu. resmen daire kıtlığı var bu aralar yaylada. satın almak için ise opsiyon çok

öncelikle kartaltepe civarından bakındık. buralarda yeni evler oldukça lüks ve pahalı. incirliye yakın yerlerde 1800 liradan başlayan kira isteniyor. karşı tarafta ömürün arkasında da istanbul evleri ve civarında 1600 liraya kiralık güzel ev bulmak mümkün. tabi 1100-1200 civarı da evler vardı fakat içi yapılı değil veya klasik bahçe katı asansörsüz çatı katı vb yerler. kartaltepede ise biraz aşağı indikçe (metroya 10-15 dakika) 1200-1300 civarı eski binalarda ferah güzel bir çok daire var. apartmanlar genelde eski, çoğu merkezi sistem ve kapıcısı var. bu nedenle aidatlar yüksek (bi binada 140 tl aidat vardı sırf kapıcı için. yaz kış bu ödeniyor, kışın üstüne yakıt ekleniyor) burada bir kaç ev bakındık fakat genelde sıkışık sokaklar var ve biraz kalabalık. bu nedenle 2 veya 3. günde bahçelievlerde karar kıldık.

bahçelievlerde uefa civarından başlayarak yukarılara gittik. bu bölge bahçelinizam ve bitişik nizam olarak ayrılıyor. bitişik nizamda kapıcı olmuyor genelde ve 900 liraya dahi kiralık bulunabiliyor fakat uefaya uzak ve şirinevlere yakın taraflarda. adnan kahveci üzerinde de 1100-1200 liraya güzel sıfır yapılı 3+1 ler mevcut. aynı şekilde basın sitesinde ve yayla merkezde 1200e bir çok güzel ev de var. bahçeli nizam olunca apartmanın bahçesi, kapıcısı ve otoparkı oluyor ve kiralar 200-300 artıyor. mahmut arduçta 1500 liraya kiralıklar vardı beğenmiştik ama 1300e bırakmadılar mesela. uefanın alt kısmında kiralar metroya yakınlık nedeni ile biraz daha artıyor. 1600-1750ye de ev var. biz buralarda seraya yakın bir yerden evimizi tuttuk.

kısacası bizim gördüğümüz yaklaşık 15 sokaklık bir aralıkta 850 ile 1750 arasında değişen kiraların olduğuydu. güzel masrafsız evlerin kiraları incirli karteltepe civarı 1300, istanbul evleri civarı 1600, bahçelievler uefa yakını yerler bahçelinizamda 1400-1500, aşağı indikçe 1500-1600 yukarıya çıktıkça da 1200-1100-1000 diye gidiyor. genelde kiralarda 50-100 lira indirim yapılabiliyor memur,bankacı vs iseniz. ama tabi uefaya 100 metre mesafede düz giriş 70 metrekare 900e de ev gördük, onur marketin aşağısında kalan çamlık caddesine 5,metroya 15-20 dakika civarı sıfır lüks yapılı yüksek girişi 850ye de bıraktılar. biz küçüklük veya muhitin güvenliğine ilişkin görüşler nedeniyle eledik bunları.

ezcümle bu başlığı görüp bölgeye ilişkin soruları olan olursa elimden geldiğince yanıtlamaya çalışacağımı belirtir, davar gibi yazmışsın okumadık kardeş durumumuz yoktu diyen forumdaşlarımın da gözlerinden öperim

• Hacihusrev ucuz kiralar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçükçekmece düşünmeyin derim
  • Avcilar

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.