Şimdi Ara

İstanbuldaki EDS'ler Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık iki ay önce nişantaşında tamamen benim hatamdan dolayı EDS den ceza yedim. Ters yön tabelası olan sokağa girdim, sokağın ucu teşvikiye camiisine çıkıyordu ve hemen önündeki heykelin tam arkasında kör bir yerde EDS varmış. Tabi kimse görmiyor bilmiyor, ceza gelince haritadan panaromadan bakınca fakrettim.

Demem o ki; Şöyle bir konu yapsak, tamamen kötü amaçlı olmaycak şekilde sadece bilgilendirme amaçlı EDS'lerin nerede olduğunu paylaşsak ve daha fazla dikkat etmemizi sağlasak ?

Sizce nasıl olur ?

• Buraya olan olmayan heryeri yazacaksın ki heryerde dikkat edilsin. Eds v.b sistemleri destekliyorum.
  • Çakallığın lüzmu yok.
  • bir yerde aktif eds lerin linki vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Başay

Çakallığın lüzmu yok.

Bunun çakallıkla alakası yok, modern ülkelerde EDS-Radar gibi sistemler vatandaşın cebindeki parayı cukka etmek için değil, insanların kural ihlal etmesini engellemek için yapılıyor. Bizde maliye bakanlığı her yıl trafik cezası için bütçe hedefi koyuyor.

Kimse kusura bakmasın, duble yol yaptık diye övünüp de o yolda hız limitini pat diye 90'dan 50'ye çekip bi de arka arkaya 3 tane EDS-TEDES vs koyunca bunun adı çakallık olmuyor da, biz haraç,pardon ceza ödememek için önlem alınca mı çakallık oluyor?
  • Bu sistemlerin tumunun basinda insanlar calisiyor hic biri otomatik degil o yuzden ayni yerden her zaman ceza kesilecegi kesin degil takip ediyorlarsa o an kesiyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

quote:

Orijinalden alıntı: Başay

Çakallığın lüzmu yok.

Bunun çakallıkla alakası yok, modern ülkelerde EDS-Radar gibi sistemler vatandaşın cebindeki parayı cukka etmek için değil, insanların kural ihlal etmesini engellemek için yapılıyor. Bizde maliye bakanlığı her yıl trafik cezası için bütçe hedefi koyuyor.

Kimse kusura bakmasın, duble yol yaptık diye övünüp de o yolda hız limitini pat diye 90'dan 50'ye çekip bi de arka arkaya 3 tane EDS-TEDES vs koyunca bunun adı çakallık olmuyor da, biz haraç,pardon ceza ödememek için önlem alınca mı çakallık oluyor?

Burada da cukka etmek için kullanılmıyor zaten öyle olsa sokakta her kusurlu araca ceza keserlerdi. Yollarda farsız dolaşan araçlar var bence bu konuda ülke biraz özgürlükler ülkesine giriyor bence :D maliye bakanlığının bi hedefi yok sadece öngörüsü var bunuda yanlış algıladığını düşünüyorum. Devletin bir çok konuda öngörüsü vardır mesela ölüm oranlarınıda öngörürler ama devlet bilmem kaç bin kişinin ölmesini hedefliyor gibi düşünmemek gerekir.

• Tr de bu sekildeki uygulamalarda hicbir iyi niyet gormuyorum.Vatandasin cani mali icin yapilmis tek birsey yok.Yapilsa,insan caninin zerre kiymeti olsa madenlerdeki bu facialar olmaz.15 temmiz gecesi o kadar insan olmezdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alphace

http://www.trafik.gov.tr/Sayfalar/diger/EDSHarita.aspx

Az çakal değilsin, resmi link atmışsınız.
  • amanhem kullanıcısına yanıt
    Vatandaş EDSyi görmeyip kaza yapacağına görsün de yavaşlasın. Kaza yapıp etrafına zarar verdikten sonra verilen ceza maliyeyi de güldürmez.
    Her kaza milli servete zarardır.
  • uzun cayırda 90 ile ceza yedim arkasların bilgisine istanbulda ki eds ler aktif edilmiş bilginize. daha dikkatli olalım 1 martta yemişim cezayi 1 ayda baya kullandım o ıstıkameti inşallah baska yememişimdir :( 90 ne ya 110 120 gitsem anlarım 90 ne :)
  • Bir dünya eds var paylaşsak nolacak? 1-2 gün mesaj yazılır sonra arka sayfalarda çöp olup gidecek bir başlıktan fazlası olmaz.
    Onun yerine kurallara uyun tuzakla falan ne alakası var. Ayrıca arkadaş link paylaşmış merak eden açar bakar.
  • Ceza yemenize sevindim. Kusura bakmayın. EDS’nin kurulma sebebi de tam olarak bu. Kurallara uymayana cezasını kesmek.

Trafik kurallarina uymak yerine, EDS’nin yerlerini bilelim de ona göre davranalım zihniyetinden kurtulmayan herkesin bu sonu yaşamasını dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 4 Nisan 2018; 14:38:16 >
  • 17Scorpion kullanıcısına yanıt
    Uzunçayır'da 90'la ceza da olmaz be abicim.
  • ElcaseJaws kullanıcısına yanıt
    hız sınırı 80 değil mi, %10 ile 88 yapar, 3 de sabit sapma 91.
    90 la nasıl ceza yazabiliyorlar hayret.
  • Diablo kullanıcısına yanıt
    Eline sağlık ne güzel demişsin. 2016da, 1.1km içinde 1200tl ceza yiyen dayım geldi aklıma
  • Corumda 50 olan yerde 52 ile ceza yemistim unutamam
  • Terslere de mi eds koyuyorlar
  • Arkadaşlar bugün çocuğumu okula götürürken dalgınlıkla ters yola girdim koskoca uyarıyı görmedim cezasıda 1300 küsür müş o ayrı parantez ama öğrenmek istediğim

egm nin sitesinde benim ters girdiğim yerde hatta o civarda eds yok gözüküyor

sizce caydırıcılık için mi konulmuş o eds ler resmi makam da eds noktalarında eds yok gözüküyor çünkü topkapı-maltepe yakınları fabrika araları bu dediğim yer

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.