Şimdi Ara

İlk Uzun Yolum Konya - Antalya Yollar nasıl nereden gitmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
10.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar ford tourneo courier 2016 ile ilk uzun yolculuğuma çıkacağım araç yüksüz olacak yolu genelde otobüsle gidip geliyordum araç olmadığı için fazlada takip etmedim nasıldır ne değildir bilemiyorum Şehir içinde sorunsuz trafikte kullanıyorum hatta yoğun trafiktede problem yok. Uzun yola ilk kez çıkacağım tedirginim. Konya dan Antalyaya hangi yol üzerinden gitmem lazım ? Navigasyon kullanarak gideceğim maps linki atan olursa süper olur Biraz da tırsıyorum neden bilmiyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Konya'dan Antalya'ya Ulaşım: Yollar ve En İyi Güzergah

Konya'dan Antalya'ya olan yolculuğunu planlıyorsan, hangi yolun en uygun olacağını ve nasıl gideceğini bilmek istersin. İşte sana rehberlik edecek bilgilendirici bilgiler:

Güzergah Seçenekleri:

• Yeni Konya-Antalya Yolu (Otoyol 21): En hızlı ve en rahat seçenek.

Konya-Antalya Arası Mesafesi:

• Yaklaşık 350 kilometre.

En İyi Güzergah:

• Konya'dan Otoyol 21'e bağlan.
    • Otoyolda yaklaşık 200 kilometre ilerle.
    • Alanya kavşağından sağa dön ve D400 karayolunu takip et.
    • D400'te yaklaşık 150 kilometre daha yol alarak Antalya'ya ulaş.

Diğer Yöntemler:

• Antalya'dan Konya'ya Nasıl Gidilir?: Yukarıda belirtilen güzergahı ters yönde takip edebilirsin.
    • Konya'dan Antalya'ya Hangi Yoldan Gidilir?: Konya'dan Antalya'ya en iyi yol Otoyol 21'dir.
    • Konya Antalya Yolu Nasıl?: Konya-Antalya yolu, özellikle Otoyol 21 kısmı iyi durumda ve rahat sürüş imkanı sunuyor.

İpuçları:

• Seyahat süresi, trafik ve hava koşullarına bağlı olarak değişebilir.
    • Yola çıkmadan önce aracının bakımlı olduğundan emin ol.
    • Uzun yolculuklar için gerekli molaları ver.
    • Güncel trafik bilgilerini kontrol et ve gerekirse alternatif rotaları değerlendir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bence tırsacak bişi yok.Yola çıkmadan önce iyice dinlenin.Eğer telefonunuz akıllı telefonsa haritalardan yola bakabilirsiniz.Hiç durmadan gitmeye kalkmayın arada durun ve hareketli şarkı cdsi takın.Şimdiden iyi yolculuklar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bi yolu var, manavgat a indikten sonrası biraz sıkıcı. Antalya havalimanı tarafı çalışma var biraz tıkanıklık olabilir. Bunun dışında yol açıktır, çalışma filan varsa bilemem tabi... tadını çıkarın... bikaç yerde radar var 120yi geçmeyin derim..

• Tek bir yol var neyi soruyorsun anlamadım?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seydişehir üzerinden geleceksin başka yol yok zaten dağ yollarında sakinc sur viraj sonrasında ne çıkacağını bilemezsun. Asıl mesele merkeze geleceksin Manavgat a indikten sonra hız kurallarına uy radar bol miktarda bulunur özellikle Serik Antalya arasında

• quote:

Orijinalden alıntı: oasisinet

Tek bir yol var neyi soruyorsun anlamadım?

3 adet yol görünüyor bilemedim hangisi iyidir. Bu yolda dikkat etmem gereken neler var acaba ? Hareketli müzik olacak ve haftasonu sabah 5 gibi çıkmayı düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Se®can

3 adet yol görünüyor bilemedim hangisi iyidir. Bu yolda dikkat etmem gereken neler var acaba ? Hareketli müzik olacak ve haftasonu sabah 5 gibi çıkmayı düşünüyorum

Seydişhir, manavgat üzerinden gidin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gyetiker

quote:

Seydişhir, manavgat üzerinden gidin.

Alıntıları Göster
    Seydişehir- Manavgat arasında bol miktarda yokuş ve viraj olduğunu unutmayın. Yollar yeni yapılmış oldukça temizdi, Antalya'ya giderken bol miktarda yokuş tırmanacaksınız, aynı yolda gelirseniz de yokuş aşağı zaten..

• oasisinet kullanıcısına yanıt
    Tek bir yol oldugunu bilse yolu bilmis olur zaten arkadas

• Manavgata sapip yemek yiyin, biseyler alin.

Para girsin sehre biraz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzun yol nasıl yapılır bir rehber olsa çok güzel olur. bende acemiliği attım ve şehir dışına çıkacağız yaza doğru.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bazzzingaaa

uzun yol nasıl yapılır bir rehber olsa çok güzel olur. bende acemiliği attım ve şehir dışına çıkacağız yaza doğru.
    Pazar sabah 5 gibi yola çıkacağım
  • quote:

Pazar sabah 5 gibi yola çıkacağım

Alıntıları Göster
    Sabah 5 te çıkacağına göre yollar genelde boş olur.uykunu aldıysan gerisi kolay.biliyorsundur ama dikkat etmen gereken yokuş aşağı arabayı çok salmaman iyi olur.ustalar yokuş kaçıncı viteste çıkılırs, o viteste inilir der.birde yollar genelde 3 şerit.sollamalarda levhalara uyman lazım.
  • ilk ehliyeti aldy?ymda 1. ve 2.hafta 1000 km Esk-Ant (gidi? - geli?) 4. hafta Esk-Samsun 2000 km( gidi?- geli?) 7. hafta da Esk-Yst-Ank-Esk 1000km gibi kysaca toplam 4-5 civary ?ehirler arasy yolda yaptym, 2. ayymda toplam 5-6 bin km yapmy?ymdyr. Tavsiyeye gelicek olursak, takip mesafesini koru, hyz yapma, dikkatini yoldan ayyrma ve aynalara hakim olman yeterli. Konya - Afyon - Antalya yolunu kullan, direk Alanya yolunu tavsiye etmem, çok sapa bir yol oluyor orasy.
  • Hocam o yolu pek çok kez gittim ve gideceğiniz en uygun ve en çok kullanılan yol seydişehir-Manavgat yolu üzerinden gitmeniz. Hem yeni ehliyet almışsınız, biraz dikkatli olursanız hem eğlenceli hemde eğitici olur sizin için. Açıkcası benim (sık sık Ankara dan Manavgat'a gidiyorum okul-memleket dolasıyla) yolun en sevdiğim bölümüde burasıdır. İlk tek başıma gittiğimde tedirgin olmuştum fakat şimdi sevdiğim bir yol halini aldı. Yola çıkmadan önce araç kontrollerinizi yapmayı da unutmayın lütfen. 100 gidersiniz kontrolsüz bir şey ama bir kere olur üzülürsünüz. Hayırlı yolculuklar
  • Ilk uzun yol deneyimi için zor bir parkur. Toroslara tiramanmaya başlayınca çok dikkatli olun. Bazı yerler 2 şerit. Çok dikkatli olmanız lazım. sabırlı olmali6. ÖnünüZe bir kamyon çıkarsa hemen geçmeye çalışmayın. Önünüzü net gördüğünüz yerde geçin. Riske girmeyin. Zaten çok geçmeden yol 3 seride çıkacaktır. Rampa çıkana iki şerit, inene tek şerit.

DIKKAT!! iki şerit bende diye sakin ola ileriye bakmadan sollamaya çıkmayın. Maalesef şerit ihlali yapan sayısız angut oluyor. Bir kez sollama yapacaktım şerit benim diye. Karşıdan bir kamyon geldi. Yuszulugun arsizligin bu kadari . şerit benim diye sollasam su anda yoktum.
    Allah yardımcınız olsun. Sakin gidin 1 saat geç gidin. Iyi yolculuklar.

Not: 120 km sürüyor dağ yolu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BojanBogdanovic -- 16 Nisan 2016; 0:27:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BojanBogdanovic

Ilk uzun yol deneyimi için zor bir parkur. Toroslara tiramanmaya başlayınca çok dikkatli olun. Bazı yerler 2 şerit. Çok dikkatli olmanız lazım. sabırlı olmali6. ÖnünüZe bir kamyon çıkarsa hemen geçmeye çalışmayın. Önünüzü net gördüğünüz yerde geçin. Riske girmeyin. Zaten çok geçmeden yol 3 seride çıkacaktır. Rampa çıkana iki şerit, inene tek şerit.

DIKKAT!! iki şerit bende diye sakin ola ileriye bakmadan sollamaya çıkmayın. Maalesef şerit ihlali yapan sayısız angut oluyor. Bir kez sollama yapacaktım şerit benim diye. Karşıdan bir kamyon geldi. Yuszulugun arsizligin bu kadari . şerit benim diye sollasam su anda yoktum.
    Allah yardımcınız olsun. Sakin gidin 1 saat geç gidin. Iyi yolculuklar.

Not: 120 km sürüyor dağ yolu.
    Kardeş Konyadan Antalyaya şu an kullanılabilecek tek yol Konya - seydişehir manavgat- antalya güzergahı.. yol gayet temiz.. hiç bir problem yok.. sadece şeritlere uy yeter.. pazar sabah 5 te çıkacaksan muhtemelen yolda senden başka kimse olmaz. iyi yolculuklar.
    Bir şoför olarak bahsettiğim güzergah araç kullanmaktan en çok haz aldığım yollardan biridir. . Doğa ve karayolunun harika uyumunu tadarak giderim.
    ( Antalyaya afyon üzerinden bile yol tarif eden olmuş.. ayrıca paylaştığın haritada akşehir üzerinden gösterilen rotalar var. EL İNSAF YAHU...Göz var izan var)

• quote:

Orijinalden alıntı: hakan1636

Kardeş Konyadan Antalyaya şu an kullanılabilecek tek yol Konya - seydişehir manavgat- antalya güzergahı.. yol gayet temiz.. hiç bir problem yok.. sadece şeritlere uy yeter.. pazar sabah 5 te çıkacaksan muhtemelen yolda senden başka kimse olmaz. iyi yolculuklar.
    Bir şoför olarak bahsettiğim güzergah araç kullanmaktan en çok haz aldığım yollardan biridir. . Doğa ve karayolunun harika uyumunu tadarak giderim.
    ( Antalyaya afyon üzerinden bile yol tarif eden olmuş.. ayrıca paylaştığın haritada akşehir üzerinden gösterilen rotalar var. EL İNSAF YAHU...Göz var izan var)

Alıntıları Göster
    Vallahi şehir içinde araba kullanmak şehir dışına göre en az 10 kat daha zor.

Bir tek ben mi böyle düşünüyorum merak ediyorum.

Uzun yola çıkarken bi arabaya baktıracaksın yarım saat, bir de hatalı sollamayacaksın. Bitti gitti başka hiçbir sıkıntısı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

Vallahi şehir içinde araba kullanmak şehir dışına göre en az 10 kat daha zor.

Bir tek ben mi böyle düşünüyorum merak ediyorum.

Uzun yola çıkarken bi arabaya baktıracaksın yarım saat, bir de hatalı sollamayacaksın. Bitti gitti başka hiçbir sıkıntısı yok.

Alıntıları Göster
    Leon FR ile az gitmedim Konya Antalya arası. Hey gidi, canavar gibiydi MK 3.

Hızına dikkat et derim, yokuş aşağı kaptırma kendini.

Sağda kal. Güvende kal. Sağ şeritte giderken sola geçmen gerekirse sola dikkat et. Bazı öküzler sen sinyali verince aşka geliyor... (bunu sadece Türkiyede gördüm.)

Aynalara dikkat et. Sollamaya çıkmadan evvel etrafından emin ol.

Panik yapma. Panik yapma. Panik yapma.

Tamam şimdi soluklan.

Kamyonlara dikkat et. Özellikle sollarken ''bak kardeş geçiyorum'' şeklinde kendini belli et. Gündüz gözü ile sellektör yapmanda sakınca yok çünkü çoğu mesafeyi kestiremiyor, kamyoncu kardeşlerimiz genelde yorgunlar.

Binip 5 saat sonra inme. 2-3 saatte bir dinlen. Kahvaltını yap. Mümkünse kahve türü içecekleri kahvaltı sonrası iç.

Valla ne diyeyim. Senede 30 000 km uzun yol yapardım. Özlettin şimdi

• quote:

Orijinalden alıntı: Kalavun

Leon FR ile az gitmedim Konya Antalya arası. Hey gidi, canavar gibiydi MK 3.

Hızına dikkat et derim, yokuş aşağı kaptırma kendini.

Sağda kal. Güvende kal. Sağ şeritte giderken sola geçmen gerekirse sola dikkat et. Bazı öküzler sen sinyali verince aşka geliyor... (bunu sadece Türkiyede gördüm.)

Aynalara dikkat et. Sollamaya çıkmadan evvel etrafından emin ol.

Panik yapma. Panik yapma. Panik yapma.

Tamam şimdi soluklan.

Kamyonlara dikkat et. Özellikle sollarken ''bak kardeş geçiyorum'' şeklinde kendini belli et. Gündüz gözü ile sellektör yapmanda sakınca yok çünkü çoğu mesafeyi kestiremiyor, kamyoncu kardeşlerimiz genelde yorgunlar.

Binip 5 saat sonra inme. 2-3 saatte bir dinlen. Kahvaltını yap. Mümkünse kahve türü içecekleri kahvaltı sonrası iç.

Valla ne diyeyim. Senede 30 000 km uzun yol yapardım. Özlettin şimdi

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar hepinize tek tek teşekkür ederim bitanesiniz. 6 yıldır ehliyetim var ama bu yıl araba almak nasip oldu Sol şeritte fazla durmaya niyetim yok şehir içi bile sol şerite sollama yapmak zorunda kalmadıkça girmiyorum. Samimi ve içten cevaplarınız çok mutlu etti tekrar teşekkür ederim. Dün de aracıma öne ve arkaya kamera taktım inşallah Antalya da tekrar güncelleyeceğim konuyu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.