Şimdi Ara

İstatistik Bölümleri Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
5
Favori
3.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hacettepeyi bende düşünüyorum bakalım fikrim degisecek mi şimdilik listemde yok

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dursung_ kullanıcısına yanıt

Hocam kabaca hacettepe egeyi tokatlar. Türkiyenin ilk istatistik bölümü hacettepede açıldı. Hacettepe mezunlarını iyi yerlerde gördüm benim yakın bir arkadaşım da yazdı hatta bu sene 140K'dan bakalım gelecek mi

• hacettepe istatistik hakkında detaylı bir konu açılmıştı geçenlerde odtü ile aynı seviyede olduğunu hatta daha iyi olduğunu düşünenler olmuştu. Hacettepe istatistik gerçekten şuanda hakettiği sıralamada değil yüksek bir ivmeyle 2-3 seneye ytünün arkasına yerleşir. İstanbul faktöründen dolayı ytü daha önde tabii.

• https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/153487700 buraya bir bakabilir misiniz hocam, aklımı kurcalıyor bu

arkadaşa gerekli cevabı verdim kendisi konu hakkında bilgisi olmadan yorum yapmış.

• ankara veya gazi hakkında bir fikriniz var mı hocam

• +

• 2023 için güncel , bu yıl tercih yapacak kişilerin istatistik bölümü hakkında araştırma yapmasını tavsiye ederim.

• Konuya bakan arkadaşlar ytü hacettepe ikilisi baya ilgi çekti geçen sene, bu sene de bakmakta fayda var.

• FeynmanSverdlov F kullanıcısına yanıt

odtü,ytü,hacettepe bu üniversitelerdeki istatistik bölümleri gerçekten iyi araştırılıp değerlendirilebilir.

• Hocam ben KOÜ elektrik yazdım, tercih dönemimde bu ikisine de cidden bakmıştım ve aklıma yatmıştı. Bunun dışında, elektrik ehb gibi bölümlerin mezunları bile veri bilimine kayıyorlar (kısmen) dolayısıyla data science ile alakalı bir bölümü okumakta hiçbir beis görmüyorum

• veri analisti olmak için illa istatistik okumanıza gerek yok. ekonometri ya da ekonomi okuyanlarda olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılım sektöründe çoğu alanda dediğiniz gibi birden fazla farklı bölümden mezunlar olabiliyor ancak Veri Analisti ile veri bilimcinin farklı pozisyonlar olduğunu da söylemek gerekir. Veri analisti olmak için çok fazla istatistik,matematik donanımına gerek duyulmaz ancak veri bilimci olmak istiyorsanız başta istatistik olmak üzere ve matematik bilmeniz gerekiyor. Özellikle istatistik biliminin önemli çalışma alanlarına hakim olmak gerekiyor. Örneğin makine öğrenmesi alanı için çok iyi bir regresyon bilgisi gerekirken, araştırma çalışmaları için örnekleme bilgisi gerekiyor. Diğer mühendislik bölümlerinde istatistik hakkında yalnızca temel bilgiler veriliyor ve birçok donanım dersi görüyorsunuz bu dersler veri biliminde hiçbir işe yaramıyor. İstatistik bölümünde ise veri bilimi için gerekli tüm teorik eğitimi alıyorsunuz en azından odtü,ytü ve hacettepe için bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yani kısacası eğer Veri Bilimi alanında kariyer yapmakta net bir karar verdiyseniz ve sıralamanız çok çok iyi değilse mühendislik tercih etmek yerinde

top üniversitelerde istatistik veya matematik bölümü tercih edilebilir ve daha mantıklı bir hamle olacaktır. Tabii eğer sıralamanız ilk 5k gibi çok iyi sıralamalardaysa top üniversitelerde bilgisayar ya da endüstri mühendisliği tercih etmeniz "mühendislik" etiketi açısından faydalı olacaktır. Unutmayın veri bilimi istatistik + programlamadır.

• tercih dönemi boyunca güncel

• ben boğaziçi iktisat okusam üstüne sabancıda veri bilimi yüksek lisansı yapsam odtü/boğaziçi matematik ya da istatistik mezunu ile yarışabilir miyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • +

• ++

• +

• YTÜ İstatistik'teydin diye hatırlıyorum @ nasıl gidiyor

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.