Merhabalar, Bu yıl istatistik bölümüne ciddi bir talep var. Sosyal mecralarda veri bilimi hakkında bilgilendirici içeriklerin üretilmesi, veri biliminin temelinde istatistik ve programlama olduğunun vurgulanması sonucu istatistik bölümü hakkında konuları açılmaya başlandı. Aklında soru işareti olan arkadaşlar için bildiğim kadarıyla biraz bilgi vermek istedim. Veri bilimi,makine öğrenmesi alanlarında kariyer yapmayı hedefleyen arkadaşlar top üniversitelerde bilgisayar,yazılım,endüstri müh. gibi bölümleri tercih edecek sıralamayı elde edememişlerse istatistik bölümlerini değerlendirebilirler. İstatistik bölümünün ders içerikleri programlama,matematik ve istatistik derslerinden oluşuyor. Aldığınız programlama dersleri temel algoritma ve sonrasında veri biliminde kullanmanıza yönelik oluyor bundan dolayı veri biliminde kullanılan programlama dilleri ve yazılımlar öğretiliyor. Bahsettiğim plan ytü'de böyle gözüküyor diğer üniversitelerde de böyle olduğunu tahmin ediyorum ancak yine de kontrol etmenizde ve o üniversitede eğitim veren,gören herhangi birilerinden bilgi almanızda fayda var. İstatistik bölümünün avantajları neler ? Veri bilimine en elverişli bölüm çünkü istatistik zaten veri bilimidir. Günümüzde veri bilimci olarak nitelendirilen kişiler aslında yazılım bilen istatistikçilerdir hatta türkiyede bu alan yeni yeni iyi bir yer edinmeye başladığı için data scientist şeklinde iş ilanları açıldı. Bundan 2-3 yıl önce veri bilimci olmamasına rağmen kendisini veri bilimci olarak nitelendiren kişiler vardı ancak yaptıkları iş sadece veriyi analiz etmekti bu pozisyona veri analisti deniyor. Veri bilimciler bunun yanında makine öğrenmesi,istatistiksel modeller kuran kişilerdir. İstatistik bölümünün içeriği sayesinde mezun olduğunuzda kendinizi analitik düşünce olarak geliştirmiş olacaksınız. İstatistik bölümü mezunları verinin olduğu her alanda çalışabilir. Örneğin biyolojiye ilginiz varsa biyoistatistik alanında çalışabilirsiniz. Örnek bir biyoistatistik projesi : "Obezitede Fto Gen Varyantlarının Diyet Bileşenleri ile İlişkisi" Veri bilimi alanında donanım bilgisine ihtiyaç duyulmadığı için Bilgisayar,Ehm,EEE gibi mühendisliklerde verilen yoğun elektronik,donanım dersleri veri biliminde işinize yaramayacak bundan dolayı aslında sadece kısıtlı alanla uğraştığınız için veri bilimine yoğunlaşmanız daha kolay olacak. Bu fırsatı iyi değerlendirmeniz gerekiyor elektronik,bilgisayar mühendisleri sizden farklı programlama,yazılım eğitimleri görecekler eğer veri bilimine kaymak isterlerse seçmeli derslerinde bu bahsettiğim veri biliminin kullanıldığı programlama dillerini almaları gerekecek ancak istatistik bölümü öğrencilerinin temel amacı zaten veri bilimine yönelik olacak. Peki ya dezavantajı yok mu bu bölümün ? Maalesef var, Türkiye'de Mühendislik etiketinin her zaman bir avantaj olacağını unutmayın o yüzden İstatistik bölümünde ilerlemeye karar verdiyseniz kesinlikle sektörde adının önemli olduğu bir üniversiteden mezun olmalısınız. Çünkü istatistik mezunu birinin yapacağı işi her alandan herkes kendini geliştirerek yapabilir. Günümüzde veri bilimi alanında çalışan çok fazla bilgisayar ve endüstri mühendisleri var. Ayrıca ülkemizdeki her üniversitenin veri bilimci yetiştirmeye yönelik bir istatistik programı uygulamıyor olabileceğini düşünerek araştırmanızı ve istediğiniz üniversiteden bu bilgileri elde etmenizi tavsiye ederim. Ülkemizde istatistik bölümlerinin öğrenci profili maalesef düşük bunun bölümlerde verilen eğitimlerin derecesine etkisi ister istemez oluyor. Bundan dolayı yine üniversite tercihi çok önem kazanıyor. Herkese tercih döneminde bol şans. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jakuzy -- 25 Temmuz 2023; 12:58:2 > |
İstatistik Bölümleri Hakkında
-
-
faydalı up
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
++
-
up
-
Merhabalar. Ege'nin ders programını inceleyebilir misiniz? Ayrıca profesör sayısının eğitime etkisi ne boyutta olur? Teşekkür ederim.
egeden pek memnun değiller tabi youtube yorumlarında gordum orda okuyan biri yazmisti
Odtü İstatistik ve YTÜ Mat mühendisligi arasında çok aradayım vallaha herhalde ytü mat yazıcam alanı daha geniş oldugundan
-
İşletme ve iktisat derslerinin yoğunluğu biraz fazla gibime geldi onun haricinde bilgisayar olarak nitelendirilen derslerin içeriği ne bulamadım dediğim gibi siz kendiniz bölümde eğitim alan ya da öğretim görevlilerine ulaşarak bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz. Profesör sayısının fazla olması iyi bir etken tabii ancak az olması kötü bir eğitim verildiği anlamına da gelmez bunun için de eğitim kadrosunda bulunan öğretim görevlilerinin geçmişini yaptıklarını incelemeniz ve yine orada eğitim alan birilerinden öğretim görevlileri hakkında fikir almanız gerekiyor. Umarım soru işaretlerini çözersiniz.
-
YTÜ Mat Mühendisliğini üste yazın ne kadar ODTÜ YTÜ'den iyi bir üniversite olarak nitelendirilse de bence İstanbul olması data science alanında daha avantajlı. Ayrıca mühendislik etiketiniz de olmuş olacak Türkiye'de öneminin olduğunu hepimiz biliyoruz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jakuzy -- 27 Temmuz 2022; 19:32:35 > -
Geçen sene aynı iki bölüm arasındaydım ben de. ODTÜ İstatistik yazdım gayet mutluyum şu an
-
sevindim adınıza başarılar dilerim.
-
pump
-
ODTÜ istatistik bu sene kontenjan azaltmış sanırım. bu yönelimle birlikte 30-35k arasında kapatacak sanırım.
-
yazmakla yazmamak arasındayım çok kararsız kaldım ya
yazz kardeşim yaz odtü üzmez. Odtü istatistik mezunları iyi .yaptığım ufak araştırma bunu gösterdi.
-
katılıyorum
-
up faydalı
-
veri giriş elemanı olunuyor tanıdığım var istatistikçi çalıştığı bölümün müdürünün slaytlarını hazırlıyor bilmiyorum belki de daha iyileri vardır
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
benimde internet kafe açmış tanıdığım bilgisayar mühendisi , evlere elektrik tesisatı için giden elektrik mühendisi tanıdıklarım var. Yaptığınız yorum biraz saçma geldi sanki
-
Merhaba tekrar hocam, sizi de biraz sıkıyorum ama. İstatistik için Hacettepe - Ege arasında kaldım, Hacettepe çoook mantıklı gibi geldi bana. Sıralamam 150K. Hacettepe'nin de ders programına rica etsem göz gezdirip bakabilir misiniz? Yoksa arada pek bir fark olmaz mı? Birinde 2, diğerinde 9 prof var.
Kesin kararım, ya Hacettepe ya Ege yazacağım. Ege'yi istemiyorum. Deli gibi baskı var üzerimde, zorluyor Ege'ye ailem. Kafayı yiyeceğim aşırı gerici yobaz bir babam var, parası da var iyi de kazanıyor puanları pek bilmiyor hatta tutmazsa İzmir Ekonomi yaz parayla okuturum diyor ama Ankara'ya göndermem diyor bağnaz herif kafayı yiycem Ege yazarsam diplomayı yüzüne çarpacağım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- galatasaray hukuk mezunu maaş
- bilgisayar mühendisliği kısaltması
- kırmızı reçete sicile işler mi
- apotemi sosyal konu özeti pdf
- kızılaydan beytepeye nasıl gidilir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X