LinkedIn den baktığımda durum bu Yazacak arkadaşların haberi var mı yoksa forumdaki şişirmelere inanıp slikon vadisine mi gideceklerini sanıyorlar < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İSTATİSTİK MEZUNLARININ YÜZDE 90 ININ BANKALARDA ÇALIŞMASI GERÇEĞİ
-
-
Kimse silikon vadisi hayali kurmuyor. Bağıra çağıra insanlara istatistik yazdırmamızın nedeni aynı sıralamalarda alternatif bölümlere kıyasla çok daha rapid bir şekilde gelişmesi, önünün apaçık olması, neredeyse her sektörde çalışabilmesi, her sene değerinin keşfedilmesiyle hayvan gibi yukarı çekmesi, veri çağında yaşamamız vs vs. İnsanlara boş hayaller satmıyoruz taşrada ceng okuyacağına büyük şehirde istatistik okusunlar diye uğraşıyoruz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Taşrada ceng okumaya ben de karşıyım
Onun yerine sanayi kentlerinde EE maline vs daha mantıklı bence
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Peki mezunlarının çoğunun bankalarda çalıştığı doğru mu
Ben LinkedIn den baktığımda öyle göründüğü için yazdım
Bankacılık,Sigortacılık,Finans sektörlerinde istatistik mezunları yoğun bir şekilde çalışıyor çünkü bu alanlar verinin en yoğun olduğu veri akışının çok olduğu alanlar. Veri Bilimi her alanda var.
"BANKALARDA ÇALIŞMASI GERÇEĞİ" bu cümle bence ağır bilgisizlik içeriyor kusura bakmayın. Bankalarda çalışmak neden kötü olsun ki ? Bugün GARANTI BBVA'da veri bilimci olmak bence gayet iyi bir pozisyon.
-
Bankada çalışma ile sınıflandırma doğru değil. Bankada çalışıyorlar ancak yine çalışılan pozisyon, yapılan iş farklılık gösteriyor. Kimi risk analizi yapıyor, kimi planlama departmanında çalışıyor, kimi sonuçları yorumluyor vs vs. Pozisyonlarına bakmalısın. Bankada çok istatistikçinin olması da bankacılık sektöründe çok ihtiyaç oluyor istatistik bilimine
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam dilinize sağlık çok güzel anlatmışsınız.
-
Onlar en azından iş bulabiliyorlar dedirten gerçektir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-248FD7843 -- 25 Temmuz 2023; 14:6:46 >
Sanki çok gizli bir bilgiyi açık ediyormuş gibi başlık atmana patladım kdjfksldhah
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
geriye kalan %10'u da spor salonlarında hoca olarak çalışıyor, yüzme dersi verenleri de duydum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hayır şeye koptum forumda bunun pr'ını döndürüyorsunuz diyor. gezdim forumu dün zaten pandie atmıştı bir baksana diye. adam odtü'de değil bilkentte okuyor, istatistik değil makine okuyor. mantıken bir bölümü "gereksiz övecek" kişi o bölümde okuyor olsa anlayacağım. adam odtü'de bile okumuyor kendi okulunda istatistik bölümü yok. ona sinirlendim biraz. başka da istatistik konusu yok. zaten pandie'nin açtığı konuda ders kıyaslaması üzerineydi. adam yazdığı yorumlarda da gidip meta'ya girmenin kapısı bu gibi bir şey yazmamış. elemanın araştırıp buldum dediği şey pandienin açtığı istatistik konusu zaten. hem adama övüyorsunuz falan demiş hem de gidip adamın attığı veri üzerinden bakın böyle böyle "araştırdım buldum" edebiyatı kasmış üstüne dolayısyıla yazmayın demeye geitrmiş. tamamen akıl tutulması
veri bilimi konusunda türkiye'deki en büyük şirketler zaten bankalar özellikle iş bankası, garanti bbva, akbank. bunları küçümsemek apayrı bir olay. kaldı ki burada çalışan istatistikçiden çok endüstrici var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 25 Temmuz 2023; 14:33:43 >
-
Tercih meselesi ben de instagram'da Personel trainer gördüm eleman deü tıp mezunu.
-
Forumda dünden beri en az 5 tane konu açıldı istatistikle alakalı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-48A4D6762 -- 25 Temmuz 2023; 14:30:51 >
2 3 tanesi senin gibiydi bir tane övüyor denebilecek gönderi var o da pandie'nin adamın da bölümle hiçbir alakası yok yani. kendine katkısı ne? yüksek ihtimal şu an ilerlemeye çalıştığı alanla alakalı buldu ve mantıklı bulmasından dolayı konusunu açtı. adam gitmiş araştırmış dersleri falan karşılaştırmış.
-
Emir kipi ile konuşma benimle ufak dostum
-
Hocam yerme konusu değil bu dediklerim
Bas baya 4 5 tane övme konusu vardı
oğlum ben de aynı forumu takip ediyorum 2 tane soru cevap yapan başka okullardan arkadaş vardı ki senin bu konuyu açma sebebin bile şu an ara ara 1. sayfaya çıkan pandie'nin konusu. buldum dediğin şeyi de oradan almışsın. bakmışsın çoğu bankalarda çalışıyor gözüküyor %90 ı yapıştırıp konu açmışsın? kim nerde nereye metaya kolay kolay gireceksinzi yazmış?
kaldı ki meta'ya şuna buna girme olayı da tamamen sende biten bir şey. yani odtü için söyleyeyim kimsenin sana köstek olacağı falan yok hatta okulun hocaları hakkında en olumlu görüşler bu bölüm özelinde birleşiyor. sadece bölüm diğer bölümlerden çap vb. programlardan az öğrenci aldığından hatta çapta almadığından pek bilinen bir bölüm değil. istatistik ile çap yapma olayı gelse bilgisayarcılar zaten bu kontenjanı dolduracak yani. ardından gidip de gişe memuru olmayacaklar. iyi bir bankada data scientist, engineer falan olurlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 25 Temmuz 2023; 14:37:43 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
hayır şeye koptum forumda bunun pr'ını döndürüyorsunuz diyor. gezdim forumu dün zaten pandie atmıştı bir baksana diye. adam odtü'de değil bilkentte okuyor, istatistik değil makine okuyor. mantıken bir bölümü "gereksiz övecek" kişi o bölümde okuyor olsa anlayacağım. adam odtü'de bile okumuyor kendi okulunda istatistik bölümü yok. ona sinirlendim biraz. başka da istatistik konusu yok. zaten pandie'nin açtığı konuda ders kıyaslaması üzerineydi. adam yazdığı yorumlarda da gidip meta'ya girmenin kapısı bu gibi bir şey yazmamış. elemanın araştırıp buldum dediği şey pandienin açtığı istatistik konusu zaten. hem adama övüyorsunuz falan demiş hem de gidip adamın attığı veri üzerinden bakın böyle böyle "araştırdım buldum" edebiyatı kasmış üstüne dolayısyıla yazmayın demeye geitrmiş. tamamen akıl tutulması veri bilimi konusunda türkiye'deki en büyük şirketler zaten bankalar özellikle iş bankası, garanti bbva, akbank. bunları küçümsemek apayrı bir olay. kaldı ki burada çalışan istatistikçiden çok endüstrici var. |
Taşrada ceng okumaya ben de karşıyım Onun yerine sanayi kentlerinde EE maline vs daha mantıklı bence |
Bankacılık,Sigortacılık,Finans sektörlerinde istatistik mezunları yoğun bir şekilde çalışıyor çünkü bu alanlar verinin en yoğun olduğu veri akışının çok olduğu alanlar. Veri Bilimi her alanda var. "BANKALARDA ÇALIŞMASI GERÇEĞİ" bu cümle bence ağır bilgisizlik içeriyor kusura bakmayın. Bankalarda çalışmak neden kötü olsun ki ? Bugün GARANTI BBVA'da veri bilimci olmak bence gayet iyi bir pozisyon. |
Benzer içerikler
- kenko kronometre saat başı ötüyor ne yapmalıyım
- yineleme nedir
- asistan doktor maaşı
- elektrik elektronik mühendisliği maaş
- eba mezun girişi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X