Şimdi Ara

ASELSAN-HAVELSAN İŞE ALIM KRİTERLERİNDEKİ ÖSS nin BÜYÜK ETKİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
2
Favori
6.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

www.aselsan.com.tr
    İşe Alım Kriterlerimiz | ASELSAN
    https://www.aselsan.com.tr/tr/kariyer/aselsanli-olmak/ise-alim-kriterlerimiz
    (aselsan)

HAVELSAN HAVA ELEKTRONİK SANAYİ
    HAVELSAN HAVA ELEKTRONİK SANAYİ İşe Alım Kriterleri
    https://www.havelsan.com.tr/tr/kariyer-personel-secme-ve-yerlestirme-surecimiz-ise-alim-kriterleri
    (havelsan)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 28 Ağustos 2019; 14:0:55 >

• bu başvurunun incelenmesi için yapman gerekenler. zaten 300k'dan mühendislik yazan adam bile bu kriterleri karşılayabilir. sadece iyi üniversitelere biraz daha kolaylık sağlamışlar. ekşi sözlükte bilkent endüstri mezunu tai'ye 2.75'in altında mezun olduğu için başvuru yapamadığını yazmıştı. aselsan odtü'den başkasını almıyor palavrasına gelirsek. aslesan'ın linkedin hesabına girin bakın 1739 odtü mezunu(yl, doktara vs. odtü'ye herhangi bir şekilde girmiş herkes) , 780 hacettepe mezunu mühendis var. piyasadaki mezun sayısını oranlarsak hacettepe mezunları neredeyse daha çok girmiş aselsana. onun dışında aselsanda linkedin'e göre toplam 5567 kişi çalışıyor bunlardan sadece 2656'sı odtü, bilkent ,itü, boğaziçi mezunu.
    Ne bekliyordunuz?
    Erzincan, sivasta, düzce de Konya da makine bilgisayar mühendisi okuyup veya en komiği buralarda mis okuyup Aselsan da işe mi girecektiniz.
    Oradaki maddelere bakmayın girmenin başka yolları var
    1-üniversite veya lisede orada staj yaparsın
    2- +8yıllık yüksek mühendisi refarans yazarsın
    3- adını duyurabildiğin bir prjen Varsa girersin.
    Cidden bu kriterleri taşımıyorsan oraları düşünmeyin ülkede adam akıllı firmalara da torpille girmeyin. Ha bi aralar kpss ile alacak dendi öyle birşey olursa zaten komple birşey üretemez duruma gelir
    bu arada gazi üniversitesi teknoloji fakültesi elektrik elektronik mühendisliği mezunu birkaç tanıdığım da aselsanda iş başı yaptı ki o zamanlar teknoloji fakültesi mezunlarını savunma sanayisinde çalıştırmıyorlardı. bu da geçen senenin işe alım kriterlerihttp://www.nkariyer.com/gundem/2018/8/29/aselsan-ise-alim-kriterleri-staj-imkani-ve-calisanlarina-sundugu-olanaklar

edit: yani anlayacağınız şu ki bu kurumlar daha çok tecrübeye bakar oldu.
  • Bu konu daha önce tartışılmıştı hocam forumda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50kdan sonra müh. seçenlerin hayalini yıkcak bir veri

• Elward kullanıcısına yanıt
    aynen aselsanı görmüştüm bir onları hatırlatmak bir de havelsanda da onu baya ileri tuttuğunu göstermek için konuyu yeniledim

bundan da öss sıralamanın hem üni yerleştirmede hem de iş sahibi olmadaki büyük etkisini görebilirz
  • Aslında puan olarak yazmışlar fakat düşünebiliriz ki kriterleri 4 yıl önce aldığınız puan değil 4 yıl okuduğunuz üniversite. (1-10.000) arasında zaten İTÜ, ODTÜ, Bilkent, Boğaziçi, Koç(burslu) gibi üniversiteler var.
  • TheMechanicalEngineer kullanıcısına yanıt
    zaten onlara öncelik veriliyor her şeyde stajda iş alımında falan

bence doğru bir uygulama yurtdışına kaçırmaktansa burada tutmak daha faydalı olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 28 Ağustos 2019; 14:24:16 >
  • TheMechanicalEngineer kullanıcısına yanıt
    tezini tek cümlede çürütüyorum. dgs ile odtüde ceng okuyan çok yakın bir akrabam aselsanda 3 yıldır çalışıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • buradaki ergen liselilerin tek başarabildiği biyoloji konularını ezberleyip sınava girmek ve kendini bir şey sanmak dostum karabük üniversitesinde okuyup da aselsanda çalışan var (hatta taide ve aselsanda staj yapmış) bunlar sadece googleda çıkan örnekler
    tabi gibi iyi bir üniversite her zaman fırsatlar doğurur ama kötü bir sıralamadan da iyi yerlere gelinebilir.

• bu arada gazi üniversitesi teknoloji fakültesi elektrik elektronik mühendisliği mezunu birkaç tanıdığım da aselsanda iş başı yaptı ki o zamanlar teknoloji fakültesi mezunlarını savunma sanayisinde çalıştırmıyorlardı. bu da geçen senenin işe alım kriterleri
    www.nkariyer.com
    Aselsan işe alım kriterleri, staj imkanı ve çalışanlarına sunduğu olanaklar
    http://www.nkariyer.com/gundem/2018/8/29/aselsan-ise-alim-kriterleri-staj-imkani-ve-calisanlarina-sundugu-olanaklar

edit: yani anlayacağınız şu ki bu kurumlar daha çok tecrübeye bakar oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi budokai -- 28 Ağustos 2019; 14:42:37 >

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında havelsan daha rahat aselsan 1-10k arası 2,6 isterken havelsan 2 ortalama istiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: budokai

tezini tek cümlede çürütüyorum. dgs ile odtüde ceng okuyan çok yakın bir akrabam aselsanda 3 yıldır çalışıyor
    Aslında tek cümleyle tezimi doğrulamışsınız, giriş puanını değil okuduğu üniversiteyi öne çıkarmışsınız, tam da benim dediğim gibi. Kendi kazdığınız kuyuya düşmüşsünüz. İkincisi liseli felan değilim, daha ne yazdığınızın farkında bile değilsiniz. Ayrıca kimse zaten farklı üniversitelerde okuyanların şansı yok demedi, lakin iyi denilen üniversitelerde okumayı da hiç hafife almamak gerek. Gereksiz sadece saldırma amaçlı bir cevap yazmışsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMechanicalEngineer -- 28 Ağustos 2019; 15:5:46 >
  • artık önemli değil bunlar, torpil ya da tecrübeniz varsa girersiniz. odtülü olmak falan artık dezavantaj bu kurumlar için :d
  • En kil oldugum tipler de bunlar he. Evet kardesim biz tum muhalifler acliktan agzi kokar haldeyiz. He.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Forumun akpli imami da gelmis.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne bekliyordunuz?
    Erzincan, sivasta, düzce de Konya da makine bilgisayar mühendisi okuyup veya en komiği buralarda mis okuyup Aselsan da işe mi girecektiniz.
    Oradaki maddelere bakmayın girmenin başka yolları var
    1-üniversite veya lisede orada staj yaparsın
    2- +8yıllık yüksek mühendisi refarans yazarsın
    3- adını duyurabildiğin bir prjen Varsa girersin.
    Cidden bu kriterleri taşımıyorsan oraları düşünmeyin ülkede adam akıllı firmalara da torpille girmeyin. Ha bi aralar kpss ile alacak dendi öyle birşey olursa zaten komple birşey üretemez duruma gelir

• Önemli olan kendini geliştirmek diyen tayfa nerede ya.Şaka maka üniversite çok önemli artık.

• yok ağzınız kokmuyor özel şirketler hala odtülü alıyor ama aselsan'a giremiyorsunuz artık ;)
  • knk ergen liselilerin yaptığını yapamayıp burada böyle konuşman çok komik. Üniversiteden kampüste yatıp iş beklemek ayrı şeydir üniversitede öğrenmek farklı şeydir. Bir sene biyoloji konuları ezberleyip güzel şartlar altında güzel burslarla okuyan lisesi ergenler kadar olamıyorsan laf söylemen saçma. Şahsen ben İst Ankara gibi şehirlerde olsam biyoloji konularını ezberlemez kendimi bu alanda geliştirmeye devam ederdim fakat burda şartlar buna müsade etmediği için ezberliyorum.
  • kim giremiyor kardeşim benim bu sene odtü'den mezun olan kaç tane arkadaşım aselsana girdi kim uyduruyor bunları savunma sanayide 1.tercih her zaman odtü'dür.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.