Şimdi Ara

İşte Bu Yüzden Ekmel Bey'i Destekledik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar. Milletimiz ilk defa cumhurbaşkanını kendisi seçti. Milletimiz kararı - şahsımca hiçte hayırlı olmayacagını düşünsem de- hayırlı olsun.
    Seçim öncesi, AKP'li, boykotçu, HDP'li arkadaşlar çatı adayın ilkeleri bazen partilerle ters düştüğü için neden desteklendiğini anlayamadılar.
    Sonuç olarak, Ekmel Bey beni hiç yanıltmadı. Seçimi sukunetle takip etti, kaybedince efendiliğini korudu, tebriğini etti, oy veren vermeyen herkese teşekkür etti.
    Başından beri söyledik. Her insanın siyasi kimliği vardır. Cumhurbaşkanı da bir insandır. Ama dogru bir cumhurbaşkanı görevi süresinde her partiye görüşleri ne olursa olsun eş davranmalıdır.
    Ortaya birçok öneri sürüldü aday konusunda. Basına göre Ekmel Bey, yanlış tercih olarak görülse de, hem kişiliğiyle, hem kültürüyle, hem de seçim kampanyası süresinde herkese eşit uslüpla yaklaştığından birçok kendisine oy vereni pişman etmedi.
    Diğer adaylara göre dogru bir cumhurbaşkanında olması gibi birleştirici, iyimser, iyi üslupla konuştugu için Ekmel Bey'e teşekkür ediyorum.
    Halkımız cumhurbaşkanında bile asıp kesen, postacı bir kişiliği ön gördüğü için seçimi kaybetti.
    Ben her kesime eşit davrandıgı için siyasetimize renk kattıgı için kendisine kalan hayatında başarılar diliyorum. Herkese iyi günler arkadaşlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Iyi günler

• Türkiye siyasetini kaldıramayacak bir adaydı kaldıramadı zaten ruhen yumuşak kafalı olduğundan rte ve selahattin baya zorladı onu

• RTE de oy veren vermeyen herkese teşekkür etti ...ayrıca bana tarih de 1 tane cumhurbaşkanı gösterirmisin eşit mesafede olan..
  • quote:

Orijinalden alıntı: klasikuser

RTE de oy veren vermeyen herkese teşekkür etti ...ayrıca bana tarih de 1 tane cumhurbaşkanı gösterirmisin eşit mesafede olan..

Arkadaşım, RTE her fırsatta CHP'yi hainlikle suçlayıp CHP oyu almak için her mitinginde CHP'li kardeşlerim diyen biri.
    Düşünsenize şu seçimi Ekmel'in kazandığını. Ekmel'e mi çatardı, paralele mi çatardı, çatıyı destekleyen partiye mi çatardı?
    Bence Ahmet Necdet Sezer görüşlerini belli etse de, her partiye tavrı eşit olmuştur. Daha çok örnek vardir.

• Cumhurbaşkanının yetkilerini kısıtlayan ilk anayasa 1961 darbe anayasasıdır. Bir takım yetkiler eklenmiş olsa da cumhurbaşkanlığını bir vazoya statükoya çevirmişler ve onun yetkilerini bir nevi başbakana devretmişlerdir. 1982 anayasası ile durum daha beter hale geldi. Anayasa yetkilerini bile kullanmaktan aciz nice cumhurbaşkanları geldi. Ahmet Necdet Sezer krizini hatırlayın. Bu zamana kadar cumhubaşkanlığı teamüllere göre yapıldı. Artık Büyük Usta ile anayasaya göre yapılacak. Darbe anayasası olmasına rağmen cumhurbaşkanının o kadar geniş yetkileri var ki... Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı diye bir şey çok saçma. Atatürk Partili bir cumhurbaşkanıydı. Ne oldu ülke kaosa mı gitti? Tam tersi. Bu ülkede şimdiye kadar hep siyasi istikrarsızlık vardı. Kolisyonlar, tarafsız cumhurbaşkanları vs vs... Ama artık son bulacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AppleFans -- 12 Ağustos 2014; 14:38:01 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omer-6161-

quote:

RTE de oy veren vermeyen herkese teşekkür etti ...ayrıca bana tarih de 1 tane cumhurbaşkanı gösterirmisin eşit mesafede olan..

Arkadaşım, RTE her fırsatta CHP'yi hainlikle suçlayıp CHP oyu almak için her mitinginde CHP'li kardeşlerim diyen biri.
    Düşünsenize şu seçimi Ekmel'in kazandığını. Ekmel'e mi çatardı, paralele mi çatardı, çatıyı destekleyen partiye mi çatardı?
    Bence Ahmet Necdet Sezer görüşlerini belli etse de, her partiye tavrı eşit olmuştur. Daha çok örnek vardir.

AKP nin her kararını geri göndererek eşit davranmadı..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Artık mesele eşit davranmak değil beyler.
    Artık başkan yetkileri olacak. Yarı başkanlık benzeri olacaktır. Adı cb olarak kalabilir.

Halkın seçtiği ile halkın seçtiğinin seçtiği bir olur mu hiç

• quote:

Orijinalden alıntı: azsussan

Cumhurbaşkanının yetkilerini kısıtlayan ilk anayasa 1961 darbe anayasasıdır. Bir takım yetkiler eklenmiş olsa da cumhurbaşkanlığını bir vazoya statükoya çevirmişler ve onun yetkilerini bir nevi başbakana devretmişlerdir. 1982 anayasası ile durum daha beter hale geldi. Anayasa yetkilerini bile kullanmaktan aciz nice cumhurbaşkanları geldi. Ahmet Necdet Sezer krizini hatırlayın. Bu zamana kadar cumhubaşkanlığı teamüllere göre yapıldı. Artık Büyük Usta ile anayasaya göre yapılacak. Darbe anayasası olmasına rağmen cumhurbaşkanının o kadar geniş yetkileri var ki... Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı diye bir şey çok saçma. Atatürk Partili bir cumhurbaşkanıydı. Ne oldu ülke kaosa mı gitti? Tam tersi. Bu ülkede şimdiye kadar hep siyasi istikrarsızlık vardı. Kolisyonlar, tarafsız cumhurbaşkanları vs vs... Ama artık son bulacak.

Arkadaşım, herkesin siyasi görüşü olur. Önemli olan devlet bekası adına verilecek kararlarda bunu bir kenara atmak. Yahu, her fırsatta muhalefete kin nefret kusan biri, nasıl ülkenin geleceği için muhalefetle oturup konuşacak?
    Darbe öncesinde de hiçbir zaman cumhurbaşkanının yetkileri başbakan kadar olmadı. İnönü cumhurbaşkanlıgı yaptı, o yetkilerini arttırsa '' ooo diktatör'' diye bağırır durursunuz.
    Sen şuna başkanlığı istiyorum de, kendini yorma fazla. Cumhurbaşkanı, ülkesini dışarıda temsil eden en önemli kişidir, ülkenin ordusunu yönetir, yani hiçbir zaman vazo olmadı.
    İstikrar dedigin parti 2011 den beri oylarını arttıramamakta, beceriksiz muhalefet, alternatifsizlik, ve boykotlar sayesinde ayakta durmaktadır.
    Siz dua edin, muhalefet bu tempoyla devam etsin, olur da halkın dilinden anlayan, siyaseti bilen birileri başa gelirse sizin 2023 Osmanlı hayalleriniz çöp olacak.

• quote:

quote:

quote:

AKP nin her kararını geri göndererek eşit davranmadı..

Akp'nin gönderdigi hangi mantıklı yasayı kabul etmemiş.
    Sizin istediğiniz belli, Abdullah Gül gibi Çankaya noteri olsun cumhurbaşkanı.
    Ekmeleddin'e vazo dediniz, soruyorum şimdi sana 27'sinde Başbakan olacak kişi ne olacak? Tayyip karşısında eğilip bükülen hiçbir iradesi olmayan biri mi yoksa gerektiğinde insiyatif kullanan, kimsenin kuklası olmayan biri mi? Sorumu değiştirerek sorayım. Akp'de kukla olmayan milletvekili varmı?

• quote:

quote:

Cumhurbaşkanının yetkilerini kısıtlayan ilk anayasa 1961 darbe anayasasıdır. Bir takım yetkiler eklenmiş olsa da cumhurbaşkanlığını bir vazoya statükoya çevirmişler ve onun yetkilerini bir nevi başbakana devretmişlerdir. 1982 anayasası ile durum daha beter hale geldi. Anayasa yetkilerini bile kullanmaktan aciz nice cumhurbaşkanları geldi. Ahmet Necdet Sezer krizini hatırlayın. Bu zamana kadar cumhubaşkanlığı teamüllere göre yapıldı. Artık Büyük Usta ile anayasaya göre yapılacak. Darbe anayasası olmasına rağmen cumhurbaşkanının o kadar geniş yetkileri var ki... Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı diye bir şey çok saçma. Atatürk Partili bir cumhurbaşkanıydı. Ne oldu ülke kaosa mı gitti? Tam tersi. Bu ülkede şimdiye kadar hep siyasi istikrarsızlık vardı. Kolisyonlar, tarafsız cumhurbaşkanları vs vs... Ama artık son bulacak.

Arkadaşım, herkesin siyasi görüşü olur. Önemli olan devlet bekası adına verilecek kararlarda bunu bir kenara atmak. Yahu, her fırsatta muhalefete kin nefret kusan biri, nasıl ülkenin geleceği için muhalefetle oturup konuşacak?
    Darbe öncesinde de hiçbir zaman cumhurbaşkanının yetkileri başbakan kadar olmadı. İnönü cumhurbaşkanlıgı yaptı, o yetkilerini arttırsa '' ooo diktatör'' diye bağırır durursunuz.
    Sen şuna başkanlığı istiyorum de, kendini yorma fazla. Cumhurbaşkanı, ülkesini dışarıda temsil eden en önemli kişidir, ülkenin ordusunu yönetir, yani hiçbir zaman vazo olmadı.
    İstikrar dedigin parti 2011 den beri oylarını arttıramamakta, beceriksiz muhalefet, alternatifsizlik, ve boykotlar sayesinde ayakta durmaktadır.
    Siz dua edin, muhalefet bu tempoyla devam etsin, olur da halkın dilinden anlayan, siyaseti bilen birileri başa gelirse sizin 2023 Osmanlı hayalleriniz çöp olacak.

Muhalefet siyasette olmazsa olmaz bir unsur. Yalnız bizim ülkede muhalefetlik sırf muhalif olmak için yapılan bir hale geldi. Hükümet ne yapsa karşı çıktılar. Bana bir parti örnek versene hükümetin yaptığı en ufak bir şeyin arkasında durduğu. Varsa bir iki tanedir o da oy toplamak için. Yasama organının işlemesini sağlayan tek sebep meclisteki akp'nin salt çoğunluğu. Akp yeteri kadar koltuk alamamış olsaydı şu an çoğu kanunlaşmış tasarı meclisten geçemeyecekti. Boşuna yalanlamayalım. Herkes biliyor bunu. Tüm bunlara rağmen muhalefet olmalı elbette ve olacak da. Akp'yi ülkedeki her iki seçmenden biri desteklediği halde yasa çıkarmada yaşadıkları güçlüğe bakın! İktidarı zor durumda bırakmamak için cumhurbaşkanı tarafsız kalmamalı. Ayrıca Atatürk, İnonü bunlar partili cumhurbaşkanı değil miydi? O zaman siz bu adamlara resmen diktatör diyorsunuz...

• Sizin için hayırlı olmayabilir. Millet için hayırlı olması yeter.
  • quote:

quote:

quote:

Muhalefet siyasette olmazsa olmaz bir unsur. Yalnız bizim ülkede muhalefetlik sırf muhalif olmak için yapılan bir hale geldi. Hükümet ne yapsa karşı çıktılar. Bana bir parti örnek versene hükümetin yaptığı en ufak bir şeyin arkasında durduğu. Varsa bir iki tanedir o da oy toplamak için. Yasama organının işlemesini sağlayan tek sebep meclisteki akp'nin salt çoğunluğu. Akp yeteri kadar koltuk alamamış olsaydı şu an çoğu kanunlaşmış tasarı meclisten geçemeyecekti. Boşuna yalanlamayalım. Herkes biliyor bunu. Tüm bunlara rağmen muhalefet olmalı elbette ve olacak da. Akp'yi ülkedeki her iki seçmenden biri desteklediği halde yasa çıkarmada yaşadıkları güçlüğe bakın! İktidarı zor durumda bırakmamak için cumhurbaşkanı tarafsız kalmamalı. Ayrıca Atatürk, İnonü bunlar partili cumhurbaşkanı değil miydi? O zaman siz bu adamlara resmen diktatör diyorsunuz...

Arkadaşım, neden ısrarla lafımı saptırıyorsun? Sana dedim ki herkesin bir görüşü olur elbette olacak. Bugün Ekmel de seçilmiş olsa o da muhalif bir görüşü olacaktı. Önemli olan bunu koruyabilmek. Tayyip Erdogan, adaylarla ya da muhalefet lideriyle çıkıp bir programa tartışma, istişare yapabilmiş degil, oturup nasıl muhalefetle değerlendirme yapacak. Madem bir siyasi görüşe göre hareket edip her kararı ona verecek o zaman çıkıp meydanlarda '' ben milletin adamıyım, herkesin cumhurbaşkanıyım'' gibi beyanlarda bulunmayacak. Sonuçta benimsediği görüş ülkenin %50'si hatta daha fazlası tarafından benimsenmemekte.
    Muhalefet konusuna gelince, bende iyi işlerin takdir edilmesi taraftarıyım. Zaten AKP'nin adam gibi yaptığı bir işe kimse muhalef olmuyor.
    Ama adam gibi yaptıklarına. Bir havalimanı yapıyor, şehirdeki ağacı yarı yarıya kesiyor, bir devlet binası yaptırıyor ihaleyi verdiği kişilerin hepsi yandaş. Ülkeyi konutlaştırdık dedikleri Toki'nin kalitesi ortada. Eğitim kalitesini arttırdık dediler, her yeri taban puanı alan, cogu serseri dolu olan İmam hatipler aldı. İlkokul, lisede dagıtılan ders kitaplarinin cogu açılmadan çöpe gidiyor.
    Benim yaşadıgım şehir Trabzon, 2007'ye kadar CHP'deydi. Şehirde yaptıkları şey bir elin parmağını geçmez. AKP'li belediye ise, gercekten şehire birşeyler kattı, bunu göz ardı etmem.
    Bu arada, cumhurbaşkanı bir yasayı bir kere veto eder, 2. Defasında direk yasalaşır. Hiç masal okumayın yani. AKP'nin geçirmek isteyip geçirirken zorlandığı yasa olmadı. Çankaya noteri Gül'ün de katkısı büyüktür vesselam.
    İyi yapılan işe sahip çıkarım, şuana kadar iyi şeyler de yapıldı ama yerel için konuşuyorum, yapamadıgın yerde bırakacaksın.
    Mansur'un yerine 20 senedir millete kemik atmaktan başka işe yaramayan Gökçek, ve İstanbul'da 20 senede bir elin parmagını geçmeyen proje yapıp İstanbul'u ranta teslim eden Topbaşın yerine Sarıgül'ü getirmeyip hizmet diye didinmeyin.
    1950 CHP'si yok, hizmet yapacak adam da sadece iktidardan çıkmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Bothrops

Sizin için hayırlı olmayabilir. Millet için hayırlı olması yeter.

20 milyon seçmeni, millet olarak görmeyi bıraktıgınız zaman aynı dili konuşuruz.
    Zaten önemli olan benim fikrim diye bir beyanda da bulunmadım. Boş konuşmayın yani

• niyeki,konuşmaya bakarsan en düzgün konuşanı demirtaştı da sizin bir türlü anlayamadığınız sanırım hiçbirzaman anlayamayacağınız şey bu işler konuşma ile değil icraat ile oluyor.
  • "İstanbul'da 20 senede bir elin parmagını geçmeyen proje yapıp "

demişsinde, istanbul un çehresi değişti. Bambaşka bir şehir oldu. Hakkını yiyorsunuz adamların. Sarıgül bildiğin hırsız, mafyadır. O nuda belirteyim.

"AKP'nin adam gibi yaptığı bir işe kimse muhalef olmuyor." hatırlatırım.

Eşim trabzon araklıda ikamet ettiği için düzenli gider gelirim devamlı. Kimin neyi yaptığını çok iyi biliyorum. Kabul etmeniz gerekir AKP li belediyelerin eline kimse su dökemez.

Ekmelettin midir nedir. Msırda doğmuş büyümüş, türkçeyi konuşamaz, 2 lafı bir araya getiremez. Efendi, beyfendi diyorsunuz sürekli. Muhalefen kalemlerinin önüne verdiği kağıtlardan tayyibi sürekli eleştirdi durdu. Açık açık söylemedi ama imalı imalı hakaret etti sürekli. beyfendi beyfendi diyip durmayın şu adama. Türkiye yi 2 ay bedavadan gezdi dolaştı, en güzel yerlerini gördü, yedi içti. İyi bir tatil oldu onun içinde. Mısır a geri döndüğünde arkadaşlarına anlatacağı çok şey olacaktır.

9 seçimde her dailm Türkiye nin yarısının oy verdiği bir insan. Birinde kedi dediniz, öbüründe elektrik dediniz, öbüründe çadırcılar dediniz, hacker gurubu sunuculara saldırır vs vs hep seçim sonuçlarının güvenilirliğini yıldırmak için yapılan bahaneler.

Facebooktan okuduklarınla, sözgü gazetesinden okuduklarınla buraya gelme.

• Ne tayyipmis arkadas. Ne yapti buu adam bu ulkeye ne ? Milli suuru uyandirip ulkeyi bilim teknoloji sanayi alaninda ileriye mi tasidi ulkede birlik beraberligi mi sagladi ne yapti. Teknolojik gelismenin milli suurla ne alakasi var diyen dusunmekten aciz bir guruh dediklerimi yanlis bulacaktir. Onlara Japonya ve almanya ornegini vermek isterim. Adamlar 2.dunya savasindan cikip bugun teknoloji uretim sanayi vb alanlarda dunya lideri konumuna geldiler. Japonya'ya atom bombasi atildi basit bir sey degil. Peki bu adamlar bunu nasil basardi ? Milli suur daha cocuk yasta verildi millet sevgisi o yastan itibaren asilandi. Bizimkiler ne yapti anca elindekileri satti gitti cami golgesinde yatti Allah kelamini agzindan dusurmeyene bunu siyasi malzeme yapacak kadar asagilasanlara "esimi iste esimi vereyim" diyebilecek kadar kendileri de asagilasti . Bebek katili, 40 bin sehit vermemize sebep olan bir kopekle masaya oturmaktan geri kalmayan bir liderin(!) pesinden gitti. Teroristi pismanim demesiyle serbest birakti , dagdan inene ev vadetti is vadetti kredi vadetti, kendi polisini sahur vaktinde bayram arefesi evinden aldi sucsuz gunahsiz insanlarin hakkina girdi. Daha yazacak cok sey var da anlayabilene bunlar yeter de artar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

niyeki,konuşmaya bakarsan en düzgün konuşanı demirtaştı da sizin bir türlü anlayamadığınız sanırım hiçbirzaman anlayamayacağınız şey bu işler konuşma ile değil icraat ile oluyor.

Hepinize yetişmek zor oluyor.

Sana cevap bile vermeyecektim, fakat sonra orda burda savunacakları bişe yok diyorsunuz.
    Ben Demirtaşı adaydan bile saymadim, teröriste, bebek katili sözcüsüne o şanlı koltuga oturma adaylıgı verenler utansin. Meclise sokan utansin.
    Sen cumhurbaskanının görevi nedir daha bunu bilmiyorsun. Tayyip cb olmasaydı icraatleri bitecekse bu düpe düz şantajdır. Yani Ekmel'in seçilmesi Tayyip'in mükemmel (!) projelerine engel değildi, madem o kadar Türkiye sevdalısı partisi aynı hizada ilerlerdi.
    Ülke bir arpa yol alamamış 75 yıldır. Sorsan sorumlusu CHP. Oysa Menderes dahil, Ecevit harici tüm hükümetler sağcıydı. Ne oldu ülke kanatlandi mi? Şuan kanatlaniyor mu? Davosta yapılan şovu ağızlarınıza dolayınca ülke gelişti sanıyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omer-6161- -- 13 Ağustos 2014; 1:23:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -NightFLY

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bothrops

Sizin için hayırlı olmayabilir. Millet için hayırlı olması yeter.

20 milyon seçmeni, millet olarak görmeyi bıraktıgınız zaman aynı dili konuşuruz.
    Zaten önemli olan benim fikrim diye bir beyanda da bulunmadım. Boş konuşmayın yani

Piyasayı gezen birisiyim.
    2 gündür esnafın en büyük kaygısı siyasi krizdir. Yani tek parti dönemi Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasıyla bitmiştir.
    Yani Ak Parti'yi ayakta tutan lider Tayyip Erdoğan'dır. Onun olmadığı bir siyasi partiye bu millet kolayına oy vermez görünüyor. Yani Ak Parti'de parçalanma olabilir.
    Olurda bir siyasi kriz çıkarsa yada 2015 seçimlerinden koalisyon hükümeti çıkarsa o zaman bu millet sağcısından solcusuna Tayyip Erdoğan'ı mumla arayacaktır.
    Konuya gelecek olursak, hizmet varsa bu bütün Türkiye için vardır. Yol, hastane yapılıyorsa bu sadece Ak Parti seçmeni için değildir. Kriz çıkarsa da bunun bedelini milletçe öderiz. 20 Milyon seçmen kendini dışlanmış olarak görmesi anlamsızdır çünkü oy verdikleri partiler başarısızdır. Bunu artık CHP ve MHP tabanı açık olarak dile getiriyor.
    Bu ülkede sol parti döneminde insanların ideolojilerine karışılmıştır. Bunu bizzat yaşamış birisiyim ve bugün gördüğüm kadarıyla kimsenin giyimine kuşamına dinine karışılmıyor.

Öncelikle, Tayyip Erdogan'a muhtaç kalacak kadar harap etmesin Allah bizi.
    İkincisi, millet bunca şeyi ya görmedi, ya konduramadi, ama artık Tayyip gidince kukla olacak, saksı olacak bir Başbakan ve partiyi görüp desteğini çekecektir diye düşünüyorum.
    Şuana kadar çok hükumet görmesemde, çok okur çok araştırırım. Benim karşı oldugum olay şu. Her insanın hatasi olur ama bu gaflete dönmemelidir. Şuana kadar Erdogan'ın yaptıgı gafletleri sırf projeleri var diye perdeleyemeyiz. O bunu istiyor ama. Yoksa şuan çoktan çıkıp kendini aklardi. Zira youtube de 2-3 tane kayıtla suçlanırdı. Ama biliyor ki daha neler çıkar ortaya çünkü sırt sırta yaşatıp büyüttüğü cemaat işini sağlama aldı.
    Bugün ben, sen vs. müslüman oldugumuz için karışma görmedik -sadece din konusunda-. Ama müslüman olmayanların hiçbir hakkının olmadıgı, türbanlılarla türbansızların kutuplaştırılmaya çalışıldıgı bir ülkedeyiz inkar edilemez

• türkiyenin şuan ki siyasetinde dürüst adamlar barınamaz.barınsa bile yeterli oyu alamaz. diyelim ki aldı, o zaman da ayağını erken kaydırırlar. şuan kılıçdaroğluna yapmak istedikleri de bu işte.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.