Şimdi Ara

İŞTE KURBAN BAYRAMININ GERÇEK YÜZÜ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
0
Favori
3.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: 10ur

KANI, ÖLDÜRMEYİ KUTSAYAN BİR BAYRAM, BAYRAM OLAMAZ!

Normal hayattada hayvanlar eti için kesilmiyormu kesiliyor tek fark bayram gününde ibadet amçlı kesilmesi bunu sanki canilikmiş gibi göstermenin gereği yok.eti sanki çöpemi atılıyor telefmi ediliyor hayvana işkencemi ediliyor hayır.Usülüne göre kesilip etide sonuçta gıda olarak yeniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enl600 -- 18 Aralık 2007; 22:39:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ***ceylo***

NeZih_HoCa ne dayağından bahsediyosun acaba? ben öyle bi şey göremedim

gözünü muhalefet bürümüş,yazılanları yanlış okuyosun

yok Taksim meydanında söylesinlermiş falan o lafa dedim ben onu.kurban bayramına sövmüşüm falan demiş bende öyle bir şey göremedim kim sövmüş?sana kasten bir şey demdim
  • quote:

Orjinalden alıntı: NeZih_HoCa

quote:

Orjinalden alıntı: ***ceylo***

NeZih_HoCa ne dayağından bahsediyosun acaba? ben öyle bi şey göremedim

gözünü muhalefet bürümüş,yazılanları yanlış okuyosun

yok Taksim meydanında söylesinlermiş falan o lafa dedim ben onu.kurban bayramına sövmüşüm falan demiş bende öyle bir şey göremedim kim sövmüş?sana kasten bir şey demdim

bayrama laf etmek manasında dediler onu
    lafı çevirme sen,ne dayağı? Taksim'i görünce Taksim meydanında sallandırcaksın dediler sandın kesin

• Kendinizi olduğunuzdan farklı gösterme çabası içindesiniz nezih hoca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enl600 -- 18 Aralık 2007; 22:54:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: enl600

quote:

Normal hayattada hayvanlar eti için kesilmiyormu kesiliyor tek fark bayram gününde ibadet amçlı kesilmesi bunu sanki canilikmiş gibi göstermenin gereği yok.eti sanki çöpemi atılıyor telefmi ediliyor hayvana işkencemi ediliyor hayır.Usülüne göre kesilip etide sonuçta gıda olarak yeniyor.

• @nezih_hoca tebrik ederim ilk defa bu şekilde düşünen insanların içindekileri açıkça gösterdiniz.
  • Solorix 1veya 2 kişi bütün gurubu temsil edemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enl600 -- 18 Aralık 2007; 23:15:48 >

• Ne ararsin Tanrı ile aramda? | Sen kimsin ki bana dinimi sorarsın? | Hakikaten gözün yoksa haramda; başı açığa, niye türban sorarsın?
    Rakı, şarap içiyorsam sana ne? Yoksa sana zararım, içerim...

Darkmourning yada eski nickinle action_boy, madem imzanda böyle diyorsun o zaman sende milletin kurbanına,bayramına karışmayacaksın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Malazgirt

quote:

Orjinalden alıntı: LordOfEldorado

Şahsi düşüncem kurban bayramı eğer kuralına uygun yapılırsa çokta yararlı bir bayram olur.
    Eğer siz kesiceğiniz hayvana eziyet etmeden keserseniz.Onun peşinden sokaklar boyu koşmazsanız ve kesimide belediyelerin izin verdiği yerlerde yaparsanız Ayrıca kestiğiniz kurbanın etinin kur - an da belirtildiği kadarını bağışlarsanız olur.Ama giderde hayvana eziyet ederseniz , otoban kenarında hayvan keserseniz , kestiğiniz hayvanın etlerin hepsini buzluğa koyup yıl boyu yerseniz bunun hiç bir anlamı olmaz tamamen dini gösterişten ibaret olur öbür tarafta bunu sorarlar zaten.

Umarım kesecekler bilen kişilere kurbanını kestirir, ızdırap çektirmez hayvanlara. Her sene televizyonlarda bu görüntüleri görmekten çok üzülüyorum. İnsan eliyle eziyet etmek bu işte ...

• quote:

Orjinalden alıntı: NeZih_HoCa

quote:

Orjinalden alıntı: _HURMACI_

quote:

Orjinalden alıntı: shady_tr

quote:

Orjinalden alıntı: suicide

belki düzgün dağıtan vardır ama millet kesip deep-freeze atıo resmen kurbanı

O değil burda Kurban bayramına sövenleri alacaksın Taksim meydanında kuracaksın bir stand vereceksin ellerine mikrofonu söylesinler bakalım burdan söylediklerini klavye başından konuşmak kolay...Yiyorsa bunu bütün Türkiyenin önünde insanların önünde dile getir

Aynen katılıyorum

Bi tanesi yapsın hele, klavye delikanlısı bunlar halkın yüzde 1'ini bile oluşturmuyorlar.İslam dinine laf atanların hepsi hazmedemiyorlar çünkü günün 5 vakti ezan sesini duydukça çılgına dönüyorlar, kırmızı görmüş boğaya dönüyorlar.

Evet hereksin seviyesi ortaya çıkıyor.birileri düşünce özgürlüğünden bahsderken birileri dayak kavga dan bahsediyor.tebrikler siz kurbanınınzı kesin namazınızı kılın o kadar sevaptan sonra dayak iyi gider çok çalıştınız dinlenin biraz.zeka seviyenizide gösterdiniz kiminle muhattap olduğumuz belli oldu.asar keser millete klavye delikanlısıs diyen kendileride dövmekten kırmaktan başka birşey bilmeyen tipler...

Sen yazılanları nasıl anlıyorsun...Ben dayak lafı ettim mi ??? Asalım keselim dedim mi hayır...cesaretleri varsa fikirlerini sadece sanal alemde değil gerçek hayattada savunsunlar dedim binlerce insanın karşısında korkusuzca getirebileceklermi fikirlerini onu merak ettim...Dayak yok asmak yok...Galiba tırsma durumu şimdiden oluştu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 18 Aralık 2007; 23:54:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Climanjaro

quote:

gözün yiyorsa bir altındaki mesaja cevap ver.
    bak adam ne güzel yazmış
    burdan yazmak kolay.

sen bu mantıkla yaşıyorsan senin için ŞEHİTler de birer ölü.
    Oysa ki dinimizde onların da Allah yolunda kesilen kurbanların da ölmediği yazılı.
    Tabii sen bilmezsin çünkü bir kere açıp okumamışsındır da ondan.
    nedense bilmediği konuda ahkam kesenler çok fazla türedi
    Ülke bu gelecek nesile kalacaksa şimdiden yandık demektir...

Siz ilk başta kendiniz gibi düşünmeyenlere saygılı olmayı öğrenin, muhattap bile almadığımın farkındasınızdır umarım.

quote:

ben de diyorum ki bitkiyi öldürmek öldürmek değil mi ? kan çıkmayınca öldürmek olmuyor mu? hayatın kuralı bu.yaşayabilmek için öldürmelisin illa ki. besin zinciri denen bi şey var

Lütfen dikkatli okuyunuz, anlatmak istediğim konunun özü bayramla ilgilidir. besin zincirini inkar etmiyorum tabiki, ancak bir canlının hayatına son verilmesinin bayram adı altında ibadet olarak yapılması ile müslümanlığın anlattığı güzel duyguların çeliştiği düşüncesindeyim. Bu benim şahsi düşüncem olup herkesin görüşüne saygı duyduğum gibi benimde görüşüme saygı duyulmasını ve terbiye sınırları içerisinde yorumlanması bekliyorum.

saygılarımla..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Climanjaro

quote:

gözün yiyorsa bir altındaki mesaja cevap ver.
    bak adam ne güzel yazmış
    burdan yazmak kolay.

sen bu mantıkla yaşıyorsan senin için ŞEHİTler de birer ölü.
    Oysa ki dinimizde onların da Allah yolunda kesilen kurbanların da ölmediği yazılı.
    Tabii sen bilmezsin çünkü bir kere açıp okumamışsındır da ondan.
    nedense bilmediği konuda ahkam kesenler çok fazla türedi
    Ülke bu gelecek nesile kalacaksa şimdiden yandık demektir...

Siz ilk başta kendiniz gibi düşünmeyenlere saygılı olmayı öğrenin, muhattap bile almadığımın farkındasınızdır umarım.

quote:

ben de diyorum ki bitkiyi öldürmek öldürmek değil mi ? kan çıkmayınca öldürmek olmuyor mu? hayatın kuralı bu.yaşayabilmek için öldürmelisin illa ki. besin zinciri denen bi şey var

Lütfen dikkatli okuyunuz, anlatmak istediğim konunun özü bayramla ilgilidir. besin zincirini inkar etmiyorum tabiki, ancak bir canlının hayatına son verilmesinin bayram adı altında ibadet olarak yapılması ile müslümanlığın anlattığı güzel duyguların çeliştiği düşüncesindeyim. Bu benim şahsi düşüncem olup herkesin görüşüne saygı duyduğum gibi benimde görüşüme saygı duyulmasını ve terbiye sınırları içerisinde yorumlanması bekliyorum.

saygılarımla..

Kurban ile ilgili birçok ayet mevcut Kuran-ı Kerimde;

108/2- O Halde, Rabbin için namaz kıl, kurban kes.

22/36- Kurbanlık büyük baş hayvanları da sizin için Allah’ın dininin nişanelerinden kıldık. Sizin için onlarda hayır vardır. Onlar saf saf sıralanmış dururken (kurban edeceğinizde) üzerlerine Allah’ın adını anın. Yanları üzerlerine düşüp canları çıkınca onlardan siz de yiyin, istemeyen fakire de istemek zorunda kalan fakire de yedirin. Şükredesiniz diye onları böylece sizin hizmetinize verdik.

22/37- Onların etleri ve kanları asla Allah’a ulaşmaz. Fakat ona sizin takvanız (Allah’a karşı gelmekten sakınmanız) ulaşır. Böylece onları sizin hizmetinize verdi ki, size doğru yolu gösterdiğinden dolayı Allah’ı büyük tanıyasınız. İyilik edenleri müjdele.

Artık isteyen istediği yorumu yapar buradan...Yorumları değiştirebilirmisin hayır...Herkesin aklı mantığı inancı var...İsteyen istediği gibi yorumlar...

• quote:

hadi ordan...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Glyph

quote:

quote:

Şahsi düşüncem kurban bayramı eğer kuralına uygun yapılırsa çokta yararlı bir bayram olur.
    Eğer siz kesiceğiniz hayvana eziyet etmeden keserseniz.Onun peşinden sokaklar boyu koşmazsanız ve kesimide belediyelerin izin verdiği yerlerde yaparsanız Ayrıca kestiğiniz kurbanın etinin kur - an da belirtildiği kadarını bağışlarsanız olur.Ama giderde hayvana eziyet ederseniz , otoban kenarında hayvan keserseniz , kestiğiniz hayvanın etlerin hepsini buzluğa koyup yıl boyu yerseniz bunun hiç bir anlamı olmaz tamamen dini gösterişten ibaret olur öbür tarafta bunu sorarlar zaten.

Umarım kesecekler bilen kişilere kurbanını kestirir, ızdırap çektirmez hayvanlara. Her sene televizyonlarda bu görüntüleri görmekten çok üzülüyorum. İnsan eliyle eziyet etmek bu işte ...

Çok pembe düşünüyorsunuz...
    Ben veterinerlik öğrencisiyim hayvanlara eziyet edin demiyorum ama abartıyorsunuz. Gerçekten bunları işkence sayanlara başımdan geçen bi olayı anlatacam

Geçen sene civciv aşılamaya gitmiştik. Civcivler doğduktan sonra dişi erkek ayrılıyor. Erkekler büyük bi naylon poşete koyuluyor ve ağzı bağlanıyor tamamı havasızlıktan ölüyor. Vahşetsen bu vahşettir. Yoksa kimse tekme tokat kurban kesmiyor

Bu arada ceylonın kapak gibi mesajına çok teşekkürler

• quote:

Orjinalden alıntı: TiriT

quote:

quote:

quote:

Ben veterinerlik öğrencisiyim hayvanlara eziyet edin demiyorum ama abartıyorsunuz. Gerçekten bunları işkence sayanlara başımdan geçen bi olayı anlatacam

Geçen sene civciv aşılamaya gitmiştik. Civcivler doğduktan sonra dişi erkek ayrılıyor. Erkekler büyük bi naylon poşete koyuluyor ve ağzı bağlanıyor tamamı havasızlıktan ölüyor. Vahşetsen bu vahşettir. Yoksa kimse tekme tokat kurban kesmiyor

çok güzel yazmışsın

2-3 kişi kurbanı mundar ediyor sonra bunlar sanıyorki herkes öyle yapıyor

• quote:

Orjinalden alıntı: DarkMourning

fakirin fukara nın et yemeye ihtiyacı mı var ? Neden "et" neden hayvan katliamı ? fakirin fukaranın ET yemeden önce ayağına ayakkabı üstüne kıyafet ihtiyacı var.. Düşünün biraz

iki ay oldu olmadı daha.pkk konusunda onlarında kendi haklarını savunduğunu söyleyen adam,şimdi de burda dine laf söylüyor..devam et.unuturuz biz.avatarındaki Türk bayrağı saklar her yaptığını
  • @ 10ur bir canlının hayatına son vermek derken sanki adam kesiyorlar canilik işleniyor gibi yazmışsın günlük hayattada hayvanlar eti için kesiliyor. Burda yapılan tek fark hayvana zarar vermeden belli bir günde belli bir hayvanı usülüne uygun olarak ibadet amaçlı kesiliyor etide çöpe atılmıyor telef edilmiyor ki önemli bir besin olarak da tüketiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enl600 -- 19 Aralık 2007; 1:05:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: K.Kahriman

quote:

Orjinalden alıntı: TiriT

quote:

quote:

quote:

çok güzel yazmışsın

2-3 kişi kurbanı mundar ediyor sonra bunlar sanıyorki herkes öyle yapıyor

İşte tv'lerin gazına gelen bazı saf vatandaşlarımız oluyor ne yazıkki haberlde hemen çıkıyor yok şöyle kesildi böyle kesildi hayvanlara eziyet ettiler sanki bütün ülke aynı şeyi yapıyor.O tv'lere çıkan eziyet görüntülerinin dış ülkelerde bin katını yapiyorlar hayvanlara be heleki çin taraflarında bilirsiniz bazı videolardan.

• kurban bir ibadettir ve halı vaktı yerinde olanlar için vaciptir: bunu kimsenin sorgulamaya gücü yetmez çünkü allahın emirleri tartışılmaz

Bazı arkadaşlar kurbana karşı çıkmışlar normalde et yiyorlar yemesinler o zaman

birde kurbanlık hayvan para karşılığı bağışlanmaz bu konuda toplumda bir infial oluşmuş durumda o bağışlanan para karşılığı kurban olmaz herkese hayırlı bayramlar
  • quote:

Alem ya...görende inekleri canlı canlı kestiğimizi sanacak. Sen bikaç gün önce verilen kürk yapım videosunu izledinmi. Bizim onlarla farkımız hayvanı acı çektirmeden, ibadet ve yardım için kesmemizdir. Bişey bilmeyen fikri olmayanlar lütfen konuşmasın. Konuştukça cahilliğiniz ortaya çıkıyor.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.