Şimdi Ara

İŞTE KURBAN BAYRAMININ GERÇEK YÜZÜ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
0
Favori
3.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: DarkMourning

quote:

Orjinalden alıntı: Climanjaro

@darkmourning

Kurbani Kimler Keser?
    "Hür, mukim (yolcu degil), Müslüman ve dinî ölçüye göre zengin sayilan (nisaba mâlik olan) kisiler" kurban kesmekle mükelleftirler.
    Kurbandaki dinî zenginligin ölçüsü aynen fitir sadakasindaki ölçü gibidir. Kurbandaki dinî zenginlik ölçüsüne göre bir ticaret malinin veya kazanilmis paranin üzerinden -zekâtta oldugu gibi- bir yil geçmesi sart degildir, artici nitelik tasimasi da aranmaz. Bu sebeple daha evvel fakir iken, Kurban Bayram'i günlerinden aniden kazanç saglayarak zengin olan kisiye kurban vacip olur. Daha evvel zengin olup da kurban günlerinde aniden yoksul düsen kisiye ise vacip olmaz.
    Yukarida naklettigimiz ikinci hadisinde Sevgili Peygamberimiz (sav), zengin oldugu hâlde kurban kesmeyen Müslümanlar hakkinda çok agir ve aci konusarak: "onlar bizim musallamiza sakin yaklasmasinlar!" demistir. Bu sebeple varlikli Müslümanlar kurbanlarini kesmeli, birtakim bahanelerle bu önemli ibâdeti terketmemelidirler.

Tamam, sen bırak fakiri bu kış gününde soğuktan donsun.. Ama 10 sn sonra soğuyacak bir gıdım et gitsin boğazına, sen de ibadetini yapmış ol rahatla..

bu sadece ve sadece cehaletten gelir
    istersen nette bi arastır kurban kesmenın insan pisikolojısı acısından faydalarını bilimsel acıdan....

• Ikimiz de gelsek kıldan köprüye; ben dürüstsem, sarhoşken de geçerim... geçersin arkadaş o zaman eyvah dersin ama iş işten çoktan geçmiştir kıldan köprünün altından çok mağmalar geçmiştir ..

Eyvah demeden ALLAH demek gerek..
  • quote:

Orjinalden alıntı: DarkMourning

@***ceylo***

ben çok duydum yaparım ederim diyenleri.. Hepsinin komşusu soğuktan dondu

sen niye yardım etmedin peki
  • @darkmourning

sana bir hayvan katliamı örneği vereyim de bir incele.

ispanya, boğa güreşleri.
    Amaç, hayvana acı çektire çektire yavaş yavaş öldürmek.
    en önemli unsur hayvanın can ve acı çekmesidir.

Kurbanda ise hayvana atılan ilk bıçak darbesinde şah damarının kesilmesi ve canının bir seferde çıkmasını sağlamak gerek.
    yani hayvan acı çekmeden ölmeli. aksi taktirde mundar olur.

öncelikle yaşın gereği "katliam" kelimesinin ne olduğunu öğren...
    ondan sonra "Kurban"ın ne olduğunu öğren.
    bak bakalım kurban katlima'a giriyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 18 Aralık 2007; 20:07:35 >
  • byzihh� Helal sana

Hiçbir çiçek diğerinin aynı değildir. Hiçbir ibadet diğerinin aynı değildir. Onun için kurban kesmeyip de kurbanlık hayvan ağırlığında altını fakirlere dağıtsa büyük sevaba girer ama kurban kesmiş olmaz. Hem kurbanımızı keseceğiz. Hem de yardımımızı yapacağız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Climanjaro

@darkmourning

sana bir hayvan katliamı örneği vereyim de bir incele.

ispanya, boğa güreşleri.
    Amaç, hayvana acı çektire çektire yavaş yavaş öldürmek.
    en önemli unsur hayvanın can ve acı çekmesidir.

Kurbanda ise hayvana atılan ilk bıçak darbesinde şah damarının kesilmesi ve canının bir seferde çıkmasını sağlamak gerek.
    yani hayvan acı çekmeden ölmeli. aksi taktirde mundar olur.

öncelikle yaşın gereği "katliam" kelimesinin ne olduğunu öğren...
    ondan sonra "Kurban"ın ne olduğunu öğren.
    bak bakalım kurban katlima'a giriyor mu?

öncelikle
    @***ceylo***

sebebini alıntı yaptığın mesajın içinde söyledim zaten.

@climanjaro

Her ikisininde ne anlama geldiğini biliyorum. Katliamın bi anlamıda topluca öldürmedir bunu bilirsin..

• Arkadaşlar her türlü görüşe saygı göstermeyi birbirimize dil uzatmamayı öğrenmemiz gerekiyor, hergün tavuk çiftliklerinde mandıralarda vs.. yerlerde besinler hazırlanıyor ve geliyor soframıza.. KİMSE AMA HİÇ KİMSE TÜRKİYEDE CAHİLCE KURBAN KESENLER YÜZÜNDEN, KURBAN BAYRAMINA KATLİAM DİYEMEZ!!!

Eğer bu kadar duyarlıysanız savaşları durdurun ben napabilirim demeyin birlik olunca herşeyin üstesinden gelinir biribirinizi yemek yerine BİRLİK OLUN!!
  • çok reklam yapıyorsunuz.kurban kesip namaz kılmakla olmuyo bu işler.bu milletin kul hakkının yediniz müslümanız demek için hereksin dini kendine kimsenin düşüncesine karışmayın.siz kurban kestiniz hadi cennete gidin susun.
  • Bu sene ben kesim diyim kurbanı ama içim götürmüyor bi tarafımda kes diyor bakalım hangisi ağır gelecek
  • iki tane alıntı yapmakla olmuyo bu işler herkesin beyninde biter.yarası olan gocunur bu kadar alıntı yapıp heryerde dininizi vurguluyorsanız sizde bir münafıklık vardır.çünük din hereksin kalbinde ve aklında biter bu kadar fazla vurgulayıp milletin dinine karışmak daha yanlışdır.
  • bırakalım da kurban kesmek katliamdır diyerek milleti yanıltsınlar mı?
    öyle lafları gördükten sonra içiniz rahat bir şekilde forumda gezinmeye devam ediyorsanız,belki de asıl münafıklık budur. Ama münafık olduğunuzu düşünmüyorum.Yargılayacak olan ben değilim bu konuda zaten.Sadece dini inanışınızın yüzeysel ve eksik olabileceğini düşünüyorum
  • nezih hoca haklı aslında fazla vurgu insanları kışkırtır zaten müslümanlığın reklama ihtiyacı yokki herkez içinde dinini inancını güzelce yaşasın, herkezin içinde iyilik ve kötülük var, kendi içinizdeki savaşta iyiliğin kazanması için mücadele edin ne kadar erken kazanırsanız o kadar uzun mutlu yaşarsınız...
  • "bir deli kuyuya tas atmis kirk akilli cikaramamis" aynı bu olayı yapıyorsunuz şuan bırakın ne halleri varsa görsünler ister katliam desinler ister cinayet

çok önemsemeyin böyle kişileri hepsi burada hava atmaya sanal alemde "abi" kesilmeye çalışıyor

çok takmayın böyle insanları
  • quote:

Orjinalden alıntı: ***ceylo***

bırakalım da kurban kesmek katliamdır diyerek milleti yanıltsınlar mı?
    öyle lafları gördükten sonra içiniz rahat bir şekilde forumda gezinmeye devam ediyorsanız,belki de asıl münafıklık budur. Ama münafık olduğunuzu düşünmüyorum.Yargılayacak olan ben değilim bu konuda zaten.Sadece dini inanışınızın yüzeysel ve eksik olabileceğini düşünüyorum

birinin lafından dolayı din konusundaki düşüncesini değiştiriyorsa o kişi ben onun dininden şüphe ederim.senin dediğinde düzeliceksede gerçekden çok yanlış bilgiler edinmiştir.kurban kesmek katliamdır lafını görüp düşüncesini değiştiren o insanları sen doğru yola sokuyorsun o zaman? resmen aptal muamelesi senin yaptığın.sanki 5 yaşında çocuk kandırıyoruz fb li bjk li ol diye.sende gs li ol diyorsun.dediğim gibi herkes düşüncesinde özgürdür.senin düşüncen doğrultusunda doğru veya yanlış olsun ilerlemek zorunda değil.din konusunda herkes serbesttir.düşünce özgürlüğü vardır.ayrıca yanıltsınlar mı demişsin 2tane alıntı yapıcağınıza gerçekten bilgi vermek istiyorsanız günümze uyarlayarak örnekler verinde aptal yerine koyulmasın millet.kurban kesip oruç tutan bunları sevap sayıpta yaptıkları diğer günahları gözden kaçıran tipler yüzünden din yanlış anlaşılıyor.herşey insanın kendisinde biter din Allah ile kul arasındadır.daha fazla reklam yapmayın.

• bay sabit fikir insanı, yukardaki ayeti okursanız amacım anlaşılır

quote:

kurban kesip oruç tutan bunları sevap sayıpta yaptıkları diğer günahları gözden kaçıran tipler yüzünden din yanlış anlaşılıyor
    -->buna katılıyorum.

konu daha fazla uzayacaksa özel mesaj lütfen
  • quote:

Orjinalden alıntı: ***ceylo***

bay sabit fikir insanı, yukardaki ayeti okursanız amacım anlaşılır

quote:

kurban kesip oruç tutan bunları sevap sayıpta yaptıkları diğer günahları gözden kaçıran tipler yüzünden din yanlış anlaşılıyor
    -->buna katılıyorum.

konu daha fazla uzayacaksa özel mesaj lütfen

sana kasten birşey söylemedim genel olarak söyledim.
  • peki...
  • Bir kere anlatın baktınız anlamıyorlar bırakın.Hidayet verecek olan Allah tır.Bosuna vakit kaybetmeyin bile..
  • Dini değerleri savunmak munafıklık gostergesi olmuş da haberimiz yok.. insanın fikri ne ise zikri de o olur benim kalbim temiz demekle olmuyor bu işler!
  • quote:

Orjinalden alıntı: EneRGy.

Bir kere anlatın baktınız anlamıyorlar bırakın.Hidayet verecek olan Allah tır.Bosuna vakit kaybetmeyin bile..

haklısınız
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.