< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
İşte sonunda neden rölantide şu kadar süre bekleyip kapatın" dediğimiz turbonun hali (2. sayfa)
-
-
valla bi turbo konusu üzerinden bu kadar birbirinize niye salladınız bu kadar anlamadım. tamam öyle ya da böyle birbirine hakaret etmeye değer mi.
-
Hocam sen aldın mı cevabını? "Start stopu olan arabalar ne yapacak şimdi buna cevap ver" dedin ve start stopun düğmeyle açılıp kapanabildiğini öğrendin. Benim bundan sonra içim rahat bilmemek kötü değil ki? Suçta değil niye şimdi bana araba mühendisliği takıyorsun ki? o yüzden istediğin sıfatı takabilirsin bu saatten sonra. Siz bir konu hakkında bilginiz olmadığında ne zaman bilmediğinizi kabul ederseniz öğrenmek için direnmezseniz ve böyle savunma cümleleri sarf etmezseniz ben de o zaman size düzgün hitap ederim. Ben cahil adamı günahım kadar secmem. Çünkü ben de bazı konularda cahildim ve öğrendiğimde burdaki üyelere bile söylemiştim pişmanlığımı. Dpf ve egrnin iptalini savunduğum mesajlarım var bu forumda. Daha sonra arabaya ve yakıt tüketimine motor sağlığına o kadar zararı varmış ki yaptığım şeyden pişman olduğumu bu üyelere söylemiştim
Planlı eksitmeyi "papağan gibi" söylememe gerek yok gerçekleri söylemek için sanırım papağan gibi geliyor size. Yarın bir gün turbonuz yağ kaçırdığında terleme yaptığında bozulduğunda turbo yaptıracak meblağınız varsa hay hay istediğiniz gibi devirli kullandıktan sonra stop edin aküyü çekin seyir halindeyken kontağı kapatın. Keyfiniz bilir.
Aracın neresinde ne var sormak istersen burdayım fotoğraflarım. Heleki vag grubuysa aracın hayli hayli bulurum çok rahat bi şekilde
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Otobanda şurda burda gazladıysanız, anında benzinliğe girip kontak kapatmayın yeter..
10w-40 10w-50/60 yağlarla gezen, turboları üstte basan arabalarda kaldı o otur kontak kapat bekle işi. Ha 2015 model Bmw M5te yine bekle, turbo timer kullan hatta
ama şimdiki araçlardaki incecik yağlar.. asgari toleranslar, acayip bir metalurji gelişimi. sıcak soğuk hesap kitabıyla çalışıyor o ufak turbolar.
Sabah bile çalıştırın sürün 10 saniye sonra hiç bir şey olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperVeloceJota -- 22 Eylül 2022; 18:36:30 > -
Yağ teknolojisi gelişti, turbo milinin-yatağının üretim-malzeme teknolojisi gelişti dolayısı ile eskiden gerekli olsa bile artık hakikaten hiç gerek de olmayabilir.
örneğin hyundai grubunda önceki jenerasyon araçlarda uyarı stickerları vardı bunlarda yok.
diğer taraftan biz de çinin yarı gelir seviyesine doğru ilerliyoruz, ayrıca vergiler sömürge devleti ayarında, dolayısı ile gereksiz risk almaya da gerek yok.
şahsen uzun yolda otobanda gaz kesmeden direkt benzin istasyonuna giriyorsam veya duruyorsam 10 saniye kadar oyalanır araçtan alıcağımı alır, emniyet kemerini çözer sonra kontağı kapatırım. Gideceğim yerde durmadan evvel bir süre yavaşlama park etme vs olursa ihtiyaç görmüyorum.
Soğuk motorla kalkarken zaten turbo olmasa da başta gaza mümkün olduğunca az basmak gerek.
Mühendis düşünmüştür vb argümanın doğruluk payı var ama kesin kanıya vardırmaz hatta yanıltabilir de. Çünkü mühendis kendine verilen sınırlar çerçevesinde iş yapar. 20 yıl ekonomik ömrü 5 yıl garanti süresi, 10 yıl ilk müşteri kullanım süresi olan araç için başka, 10 yıl ekonomik ömrü, 2 yıl garanti, 3 yıl ilk müşteri kullanım süresi olan bizim araçlar için bambaşka bir yazılım ve donanım kullanır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 22 Eylül 2022; 22:17:57 >
-
Yav he
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sorun hakaret değil hocam bizzat kendileri yapıyor böyle.
Ben oraya video bırakmışım ve neden "hızlı kullandıktan sonra hemen stop etmemeniz gerektiğini anladınız mı?" Diye bir VİDEO paylaşıyorum (mesajda değil bizzat gözle görülebilir duyulabilir bir çalışma videosu paylaşıyorum);
Ama karşılığında
"Bir şey olmaz beklemeye ne gerek var?"
"Start stopu olan arabalar ne yapacak var mı cevabın he??"
"Gereksiz şu kadar sene kullanıyorum bi zararını görmedim"
Cümleleri duyuyorum. Adamlar mekanik bir videoya karşı savunmaya geçiyolar hayır bu ne mantık? Bu video karşısında "demek böyleymiş, bilmiyordum, video için teşekkürler" diye mesaj atmak yerine yukardaki cümleler duyuluyor.
Bu hazımsızlıktan başka bir şey değil yani videoya karşı çıkan cümleler geliyor. Bu millet bilgiyi ilimi almamak için direniyor resmen. "Benim yöntemimde arıza vermiyorsa doğrusu budur" kafasıyla gidiyoruz
-
-
Arabaların hasosu Leon'un kitapçığında bunlar yazıyor. Feyz alın.
-
Merak etme o özelliği kullanıyorum ben. Sen kendini çocuk gibi rezil etme daha fazla. Bildiğin kendine yetmiyor. Al cevabını ne tarafa götüreceksin götür. Düğme de sende kalsın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sonunda bizzat kullanım kitapçığında yazan bir bilgi paylaşıldı. Yukardaki "mühendise uyarım" kafasında olan arkadaşlar için referans olsun. Buna da karşı çıkarlar şimdi bekliyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sen bana laf yetiştireceğine sana gelen cevapları okusan belki feyz alırsın.Herkes sana gereken cevabı ziyadesiyle vermiş ama sen şerrinden o kadar insan haksız sadece ben haklıyım diye zırvalayıp duruyorsun.Halit bolkan bilmem kim vs kendisinden iyi bilenezmiş de vay vay vay.Sanki bana mersedesin arge ekibinde çalışıyor.Dostum bu kafayla bir yere varamazsın.İnsanların düşüncelerine önem vermeyi öğrenmelisin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@ykaya1989 işine gelmeyince bloklarsın. Bana zahmet ettirmediğin için sağol ayrıca kimden ne cevap alacakmışım be ben? Arabasını kafasına göre umursamadan turbosunu umursamadan daha start stop düğmesinin varlığından bile bi haber olan sizlere cevap veriyorum karşılığında ne alıyorum.
Edit:İmla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 22 Eylül 2022; 22:16:38 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X