"Yunanistan’ın en büyük internet servis sağlayıcısı OTEnet kurumsal web sitesine koyduğu mesajında Çarşamba günü meydana gelen 6.7 şiddetindeki depremin Cezayir kıyılarında bulunan fiber-optik kablolara zarar veridiğini ve dolayısıyla deniz aşırı web sitelerine ulaşımın keildiğini belirtti. Cezayir kıyılarında Flag, SMW2, SMW3 ve Columbus 2 kablo sistemleeri bulunuyordu, OTEnet bunlardan Flag ve SMW3 kablolarını kullanıyor.
Ta Nea gazetesi de Yunanistan çapında 200 bin kullanıcının etkilendiğini yazdı. OTEnet firması kullanıcılarına internet servisi vermek için İtalya üzerinde hat kiralayarak bu soruna çözüm buldu. Ancak problemin 1 hafta daha sürmesinin beklendiği de eklendi."
İkinci paragrafa dikkatinizi çekmek istiyorum, bizdeki Telekom sadece özür diliyor onlar ise kullancıları mağdur etmemek için İtalya'dan hat kiralıyor...
he yaa...walla doğru.... ama abi bu; hizmetin paradan önemli olduğu yerlerde mümkün...
Halimiz duman yaa koskocaman 70 milyonluk ülkeye bak bide 20 milyonluk Yunanistana bak.Elimiz kolumuz bağlı.Zaten Telekom kendini geçindiremiyor bide biz kullanıcılarını mı düşünecek güleyim.
Saygılar
Adamalrın telekom şirketi özel. Eğer böyle birşey yapmazsa itibarı sarsılacak. Bizim telekom ise paraları cebine atıyor üztüne üstlük devlet kurumu olduğu için herşeyi devletten karşılanıyor. Birde Avrupa Birliği diyoruz. Avrupa Birliği için devlete yük olan kurumların özelleşmesi lazım. Ama bizde nerdeeeeee.
TT geçen yıl 2 milyar $ kar etmiş, şirketi fena sömürüyorlar gibime geliyor [wand]
bir ülkede telekomünikasyon işi bu zamanda hala tekelci zihniyet ile yönetiliyorsa fazla bir şey beklemeyin beyler. rekabetin olmadığı yerde bi .ok olmaz
Brazilya geçen sene interneti halkı kullanması için, internetle daha bağlı olmaları için bedava yapmıştı aynı durum Avrupa ve çeşitli gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerde söz konusu. Bu şirketlerin amaçları daha ucuza ve hatta bedavaya interneti insanların kullanımına sokmak. Ülkemizde ise ne acı verici bir durumdurki tam tersine amaç internetin bu sonsuz dünyanın kullanılmasını yaygınlaştırmak değilde bu işten kendilerine rant çıkarmak üstüne birde durmadan zam yapmak
Ayıptır bunedir böyle ülkedeki insanların kaçı internete giriyor. Öyleki insanlar korkuyor eğer girersem yüzmilyonlarca telefon faturası gelir diye.
Ben sadece bu telefon faturasından kurtulmak için GPRS ile internete giriyorum
burası türkiye.. alacan kendi uydu modemini en iyisi.. kablo mablo olmayacak
uydu modem mi o ne bea? varmı öyle bişey superonline ın verdiği skyrunner gibi bişeyse o da yaş turk telekomun kucagına oturmadan internet olmaz bu memlekette ownload ı uydudan yapıyosun ama upload işi gene 56 k ile turk telekom a bağlı.dediğin uydu modem işi ne iş açıkla biraz öğrenelim turk telekomdan % 100 bağımsız bi sistem varmı?
Tabiki...
ÇİFT YÖNLÜ UYDU İNTERNET ERİŞİMİ
Biraz tuzlu sistem kurulumu 2000-3000 $ aylik 150 $ abonelik ücreti var. Bazı rivayetlere göre uydu internet erişim sağlayan firmalar cihazları kiralık vericeklermiş ve aylık abone ücreti'de 150.000.000 TL olucakmış. Tabi bunlar kulaktan dolma bilgiler aslı olup olmadığını sorduğunuzda bir bilgimiz yok diyorlar...
Düşünüyorum bizim ilçeye bir uydu alsak ortak tabi ve bunu kablosuz network'e bağlasak off off nerden baksan yine 5000 $ MAX 10 kişi 500 $ gibi bir para vericek, aylık 20.000.000 TL gibi bir ücretle 256 K bant genişliği ortak kullanıcaklar. Kişi başına 25,6 K bir bağlantı Süper olur aslında. Tabi bir hayalden öteye gidemez önce Uydu firmasının izni olması lazım, ön önemli faktör de kullanıcıların bu koşulları kabul etmesi...
+1 Orochi
saygılar
kablosuz network zor iş.. ama kablonet yada adsl alıp bölüşmek daha ucuza gelir.
abi para almaya gelince hemen zammı koyarlar
ne kablonet nede adsl doğru düzgün yaygınlaşabildi, sonuçta nerdeyse hiç bir yerde yok ben izmirin göbeğindeyim ama yok bide anadolunun ücra köşelerindekileri düşünüyorumda çıkamıyorum işin içinden. Ayrıca telekomun özelleşitirlmeside ne derece sorunları çözer bilemem aslında tehlikeli bile olabilir çünkü ne yazıkki tekel konumunda ve şu noktadan sonra telekoma raip bir firmanın olabileceğini düşünemiyorum ben komple yurt içi sistemini tekrardan kurmak kolay iş değil.
Ülkemiz çok komik durumların yaşanabildiği bir ülke tabi eğer biz bu yöneticileri koymaya devam edersek böyle gider. Bir mahalle aşağıda kablolu tv var ama oturduğum yerde yok çektirmeye kalksan yanlış hatırlamıyorsam 100,000,000,000 dan fazla bir ücret yani mahallenin paylaşması gerekiyor vaybe ne güzel bir şey hizmeti biz getirelim sonra yine biz kazıklanalım. Ülkemizdeki yöneticiler için bu internet çok güzel bir gelir.İnternetin yararları ve yaygınlaştırılması bir önem taşımıyor onlar için. Aldıkları paranın hakkıda verilmiyor altyapı 0. Kablo net eğer oturduğunuz yerde kablo tv var ise özel bir modemini alıp şuan kampanya var bunda aylık sizin belirlediğiniz bağlantı hızına göre sabit ücret ödüyorsunuz ama eğer kablotv mevcutsa.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by morphsonur</i> <br />Brazilya geçen sene interneti halkı kullanması için, internetle daha bağlı olmaları için bedava yapmıştı aynı durum Avrupa ve çeşitli gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerde söz konusu. Bu şirketlerin amaçları daha ucuza ve hatta bedavaya interneti insanların kullanımına sokmak. Ülkemizde ise ne acı verici bir durumdurki tam tersine amaç internetin bu sonsuz dünyanın kullanılmasını yaygınlaştırmak değilde bu işten kendilerine rant çıkarmak üstüne birde durmadan zam yapmak
Ayıptır bunedir böyle ülkedeki insanların kaçı internete giriyor. Öyleki insanlar korkuyor eğer girersem yüzmilyonlarca telefon
faturası gelir diye.
+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1++11++1+1+11++1+1+1+1+11+1++1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+11,,,,,ağzına sağlık arkadaş!!!!!!!!!!!!1
Ben sadece bu telefon faturasından kurtulmak için GPRS ile internete giriyorum