Şimdi Ara

>>>İŞTE YENİ KASA KİA RİO KARŞINIZDA<<< (47. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.032
Cevap
22
Favori
129.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cvp ici sagolun ben 1.4 otomatik sedan almayi planiyorum hb uymuyo bana 1.4 sedandada degerler boyle degildir galiba genel olarak sehir ici kullanacagim sehir disinada tatillerde felan su an tek kafama takilan lpg meselesi yorumda bulunanda yok karar veremedim dizelede guc yetmiyor zaten yilda 6000 ancak yaparim yapmam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011 1.25 fancy sahibiyim . aracımı 85000 de satın aldım suan 90000 de . yakıt tüketimi fazla gibi geldiği için fikir almak istedim. hergün işe gitmek için 60+60 ortalama 120 130 km yol yapıyorum .bu yolun 20 km si şehir içi trafiği kalanı ana yol ve 5. viteste 70-80 km gibi hızlarla gidip geliyorum . bu şartlada bir depo benzinle ile 500 km yi geçemiyorum .yakıtı hep aynı yerden alıyorum . araçta kış lastikleri vardı dunlop fm800 yaz lastikleriyle değiştirdim bir fark olmadı . tüketim değerim normal mi acaba
  • Daha önce ev almayı kararlaştırmış ve rio mu satmayı söylemiştim. Ev sahibi ile anlaşamadığımdan dolayı vaz geçmiştim. Şimdi bir konut alma ile karşı karşıyayım ve aracımı satmaya yeniden karar verdim. Link aşağıdadır. İlgililere duyurulur.

https://www.araba.com/300717591/Kia-Rio-Fancy-Sifir-ayarinda

• 1.4 CRDI Sporty 3 kişi araç henüz 700 kmde idi, 800 km'ye yakın yol yaptık. 5.2 ortalama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi namre3kutuk -- 3 Mayıs 2015; 22:00:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: y.alper

Arkadaslar merhaba. Birkac sorum olacak aydinlatirsaniz sevinirim.
    Astra H Sedan 1.6 benzinli manuel aracim var. Aracimdan memnunum ancak esimde kullanmak istiyor o nedenle daha kucuk sedan bir arac almak istiyorum. Aklimda Rio Sedan 1.4 var. 2. El olarak dusunuyorum. Bu aracla ilgili olarak;
    Aracin kronik sorunu varmidir?
    Manuel ancak hill holder var. Saglikli calisiyormu?(otomatik hill holderlara gore)
    1,2,3 viteslerde alt devirleri nasilldir?
    Performansi tatmin edici olarak dusunuyorum, arac cok agir degil ve 1.4 109 hp. Yaniliyormuyum?
    Astra dan sonra pisman edermi?(daha once kullanan varsa)
    Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler...

Sorularınıza net olarak cevap vereyim.

-Aracın ufak tefek kronik sorunları olabiliyor. Fakat hiçbiri cep yakmayacak ya da can acıtmayacak seviyede. Nedir derseniz; Klimada ayağa üfleme fonksiyonu var biliyorsunuz. Belli bir kullanımdan sonra göğüsün klima ile alakalı olan iç çıtalarının birinde kırılma oluyor. Ayağa üflememeye başlıyor. Aracın 5 yıllık garantisi kapsamına giren ve tüm servislerinin bildiği bir durum. Başınıza gelirse 5 dakikada hallediyorlar. Diğer bir karşılaşılan kronik sorun ise, bagajı yukarı kaldıran pistonların birinde sorun oluyor ve bagajı açtığınızda otomatik olarak kapağı yukarı götürmüyor. Yine servise giderseniz 5 dakikada değiştiriyorlar pistonu. Kiaclubforum'da ve servisle konuşmalarımda başka bir kronik soruna rastlanmadı.

- Manuel viteslerde hill holder %90 olumlu performans gösteriyor. Nadir de olsa rampanın açısını seçiyor. Fakat, " burada arabayı nasıl kaldıracağız ya?" dediğiniz hiçbir anda sizi yarı yolda bırakmıyor. Tutuş süresi 4 saniye. Fakat otomatik vitesli araçlarda başarı oranı %99'da.

- 1-2-3. viteslerde dizel araçlarda turbo lag var ne yazık ki. Benzinlilerde böyle bir durum yok. Alt devirlerde de hareketli.

- 1.4 109 hp'lik motor sizi ve kasayı rahatça kaldırabilecek seviyede.

- Yol tutuşunu çok beğeneceksiniz.

- Oturma pozisyonu ve kafes/kabin algısı size güven verecek.

- Her yerde söylüyorum, bu aracın silecekleri ve silecek suyu püskürtme mantığı bmw mercedes standardında.

- 2012 model üzeri almaya çalışın. Kia, 2013 modellerde aynı donanım paketi olmasına rağmen 2012'lere ek standart donanım ekledi. Araç full + full'e bir adım daha yaklaştı. Orta donanım paket olan Fancy'e hız sabitleyici ve Supervision gösterge paneli eklendi (2013 ve üzeri).

- Astra'yı pek aratacağını düşünmüyorum. Her şeyi bir kenara bırakalım, özellikle Rio'nun donanım zenginliği ile Astra'yı hatırlamazsınız bile. Eğer bir alman fanatiği değilseniz, para-karşılık oranının en yüksek olduğu araçlardan biridir.

Negatif yönleri ise;

- İç mekanda bazı bölümlerde malzeme kalitesi düşüyor. Sert plastikle karşılaşıyorsunuz.
    - Süspansiyon sert fakat bunun getirisi olarak yol tutuş başarılı.
    - Ses sistemi - Ses sistemi - Ses sistemi !!!
    - Belki rahatsız edecek kadar değil fakat, içeri bir miktar lastik sesi alıyor. Ama , doğru lastik ile bu sorunu ortadan kaldıranlar oldu. Nitekim aracın orjinal lastikleri aracın kimyasına pek uygun değil. Değiştirmekte fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: namre3kutuk

1.4 CRDI Sporty 3 kişi araç henüz 700 kmde idi, 800 km'ye yakın yol yaptık. 5.2 ortalama.

1.4 crdi fancy, 4 kişi + bavullar , istanbul didim arAası ortalama 4.6'ya kadar düşürebildim. Biraz sabırla 5.2'yi daha da aşağı çekebilirsiniz :)
  • Süspansiyonun sert olması ve lastik yanaklarınin ince olmasindan olabilir. Bende cerato vardı aynısını yapıyordu, zamanla herhalde yıpranmdan ötürü suspansiyon yumuşadı ve bende lastik yanık ölçüsünü değiştirdim Şuan sıkıntı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cem_5834

Merhaba Arkadaşlar,

1.25 rio fancy aracım var.Araç yoldaki yamalardan veya ufak çukurlardan ( Asfalttaki ufak kesinti,çökme veya lögar kapağı çıkıntıları gibi vs.) yerlerden geçerken araç yoldan çıkacak gibi olur.Resmen "S" çiziyor.Özellikle 70-80 km hızı geçmeye başladıktan sonra çok fazla hissedilir oluyor.Açıkcası çok tedirgin şekilde aracı kullanıyorum.Aracın lastiklerinden,Jant boyutlarından vs. mi kaynaklanıyor.Karşılaşan varmı bu araçların klasik sorunu mu acaba?

@polakkus arkadaşın dediği gibi süspansiyonların sert olmasından.

Anlattığınız durumu arttırarak şöyle örnek vereyim, yolda yavaşlama uyarısı olarak kullanılanan paralel beyaz çizgiler vardır. Kimisi kalın olur ve üzerinden geçerken tık tık tık tık şeklinde lastikten ses gelir. Tam bunun üzerindeyken hafif sağa-sola kırarsanız araba göt atar.

Bu ve anlattığınız durumun tek sebebi sert süspansiyonlardır. Sert süspansiyonlu tüm araçlar bu gibi durumlarda atma yapar, asfaltla birleşim tamamlandığında anında toparlanır.

Rio ve sınıf arkadaşları, boyutları sebebi ile süspansiyonları sert üretilmesi gereken araçlardır. Aksi takdirde dingil aralığı ve kasa boyutu sebebiyle yol tutuş fazlaca düşecektir. Sert süspansiyonlu amaçlar, tasarlanınken spor araç süspansiyonu mantığı ile tasarlanırlar. Bu sebeple sıfır asfaltta diğer araçlara göre daha iyi yol tutar, fakat kasis ve hız kesici şeritlerde atmalara sebep olurlar.

Yukarıda bahsettiğim gibi, sert süspansiyonlu araçların bazı dezavantajları bulunmaktadır. Konuştuğumuz konu da bunlardan biridir. Aslında bu bir sorun değil, karakteristik bir özelliktir. Açıkçası Rio'yu her ne kadar çok sevsem de, sert süspansiyonlu araçlar Türkiye papates tarlası yolların pek uygun seçim değildir.

Özetle, kasis, hız kesici şeritler ve rögar kapaklarında dikkatli olunmalı, imkanınız varsa kontrollü şekilde pas geçilmelidir.

Araç satın almadan önce sadece motor hacmi, ürettiği beygir gücü ya da sunroof gibi özelliklere bakmayın arkadaşlar. Bu gibi pozitif ya da negatif karakteristik özellikler çok önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmirogluBilal -- 29 Mayıs 2015; 18:31:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cem_5834

Hocam valla tam olarak yaşadığım sıkıntıyı anlatmışsın özellikle o paralel beyaz çizgilerden geçerken helede yol virajlıysa araçın önü ve arkası ayrı yerlere gidiyor.Uzun zamandır araştırıyordum fakat bir düzgün cevap bulamıyordum bu konuda.Araçtan çok memnunum donanım özellik vs. olarak hatta bendekini satıp daha yeni ve dizel modelini almayı düşünüyordum.Ama bu yaşadığım sorun gerçekten beni düşündürüyor.Diğer kullanıcılardan kimsede bu konuda şikayet etmemiş acaba benim araca özel birşey mi diye düşündüm ama anlattığına göre bu araçların genel özelliği bu.Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar.

hocam lastik basınçlarınızı kontrol ettirin. bunun etkisi olabiliyor. onun dışında zamanla 5-6 ay kullandıktan sonra yumuşuyor araç. yalnız ben de sertlikten yakınmıştım zamanında ama dediğiniz kadar , beyaz şeritlerden geçerken aracın savurmasına hiç şahit olmadım. bir kontrol ettirin servise olmazsa her şey normal mi diye.

• 2 senedir 1.25 fancy kullanıyorum. Aracın süspansiyonları çok sert. Serviste sordum diğer modellerdede aynı, yol tutuş için dedi. Demekki diğer markalar yol tutmayı bilmiyorlar:) araç çok güzel . Parasına göre çok şey sunuyor. Her seferinde keyifle biniyorum. Modern bir yüzü var. Beyaz çizgilerde sorun yaşayan arkadaş bence servise götürmelisin, tedirgin kullanmak hoş değil belliki bir sorun var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kia rio sedan için 2014 veya 2015 fark etmez renkte fark etmez sıfır ıcın bayıden son zamanlar teklıf alan warmı acaba ?
  • Kia kullanmaktan çok memnunum tarzlarını cok seviyorum rio hakkında tüm sorularınızı Alıntı yaparak sora bilirsiniz

• cenkmy kullanıcısına yanıt
    Dün Rio HB concept için 45,850 Tl fiyat aldım Sedana bakmadım belki bir fikir olur.
    Sormadım bayiye ama 2015 rio concept lerde gündüz farı varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BMW 528 -- 11 Temmuz 2015; 11:35:20 >
  • Kia Rio 1.25 comfort benzinli 43.500 sizce eder mi

• quote:

Orijinalden alıntı: Von Allen

Kia Rio 1.25 comfort benzinli 43.500 sizce eder mi

bu sınıfta hangi araca baksanız fiyatlar yüksek. Eğer bütçeyi biraz daha arttırabilirseniz bayide pazarlık payıyla birlikte concept daha iyi bir seçenek olacaktır.

• Bayiler mutlaka indirim yapıyor mayıs başında 1.25 komfortu 40.500 aldım

• Arkadaşlar Selamlar. Bende kia rio Natty var. 2013 model Sıfır almıştım. Şu an 25 bin km de. Bir sorunum var acaba aynı sorunu yaşayan oldu mu? Klima çalışırken bir müddet sonra soğuk havayı kesip normal hava üflüyor. Daha sonra kendiliğinden tekrar soğuk üflüyor . Bu böyle devam ediyor. Servise 2 kez götürdüm, ama nafile . Herşey normal deniyor. Yeniden gaz basıldı ,kaçak testi yapıldı, ısı ölçümü yapıldı. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Teşekkürler..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu forum niye bu kadar sessiz arkadaşlar. Araçlardan duyulan memnuniyetten mi, pişmanlıktan mı?
    2013-14 fancy 1.25 almayı düşünüyorum. Lütfen forumdan kullanıcı yorumlarınızı eksik etmeyin.
  • av_avi A kullanıcısına yanıt
    Bende var concept modeli ben memnunum .Uzun yolda çok rahat keyifli ve sessiz araç .Vites yolları kemikli ve güzel.Yol tutus başarılı frenleme güzel klima gayet başarılı iç hacim bagaj yeterli 1 bebeği olanlara
    Şehir içi sakin 100 km altında seyahatda 7,2 rahat gördüm dahada düşerdi hız sabitleyici vs ile. Silgeçler ve püskürtme sistemi çok hoşuma gidiyor .Aracı gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Eksileri ise

Üzerinde gelen lastikler
    İyi aydınlatmayan kısa far ampulleri ve merceksiz farları
    Dikiz aynasının elektrikli kendi kararan olmayışı
    Camların kumandadan kapanmaması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BMW 528 -- 30 Eylül 2015; 16:54:22 >
  • BMW 528 kullanıcısına yanıt
    Benimde aklıma takılan ilk husus sert süspansüyon... Uzun yolculuklarda 90-100 km hızlarda, ş.içi kullanımlarda da sakin kullanırım, bu sebeple yakıt tüketimi açısından çok sorun olacağını sanmıyorum. Bir çok kullanıcı yorumu okudum ama yakıt olayından şikayet eden yok gibi bir şey. İkinci aklıma takılan husus ise memnun kalmaz ve satmaya karar verirsem 2.eldeki durumu. 2013-2014 1.25 fancy bakıyorum. Düşük km ve kazasız boyasız olanları 36-37 gibi rakamlara alınabiliyor. Sizce bu rakamlar uygun mu? Sakın yanlış anlamayın, benim amacım kelepir ucuz bulup almak değil, değerinde sorunsuz bir araç almak.
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.