Şimdi Ara

İSTEĞE BAĞLI SİGORTA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Üzerimde icra bulunmasından dolayı sigorta kaydım yoktu, girişim var ancak primin sürekliliği yoktu.Ben de bu durumdan kendimi rahatsız hissettiğim için isteğe bağlı sigorta başlattım.Şimdi bağkur olarak çıkıyor kaydım.Bunun bana faydası ve zararı nedir?İleride emeklilik prim gününe sayılır mı bugün yatırdığım isteğe bağlı sigortalılık?İcradan dolayı herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım?Hepinize teşekkür ederim şimdiden.

• İcra kısmı hakkında bilgim yok ama yatırdığın günler emekliliğe işliyor. Ben de bu ay başlattım. Hayırlısı..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba. Sgk'dan mı Bağkur'dan mı emekli olmanıza son 3 yılda ödenen primlere bıkılarak yapılır. Yani şu an isteğe bağlı sigorta öderseniz ve bununla emekli olursanız Bağkurdan emekli olmuş sayılırsınız. Artıları ve eksileri hakkında çok bilgim yok fakat Bağkur daha az maaş alıyor diye biliyorum.

Ek olarak. Son 1.5 sene 2 sene priminiz kalmıştır emekli olmanız için. İsteğe bağlı sigorta yatırarak Sgk'dan emeki olursunuz. (Önceki sigortanızın sgk olduğunu varsayarak.)

• 4Sfenks kullanıcısına yanıt

Aslında kafama takılan bi nokta şu hocam, şartlar kısmını okuduğum zaman bir kişinin emekli olabilmesi için çalışma şartı gerekir ve isteğe bağlı sigortadan her vatandaş faydalanamaz, ay içinde tam gün çalışmıyorsa yatırılabilir gibi bir madde okumuştum.Şimdi ben hiçbir şekilde başka işyerine bağlı sigorta yatırmıyorum sadece isteğe bağlı sigorta yatırıyorum bu engel teşkil ediyor mu?Son olarak sağlık konusunda normal sigortalı gibi mi oluyorum herhangi bir hastane de ya da eczanede?Teşekkür ederim.

• cabriolet1981 kullanıcısına yanıt

Teşekkür ediyorum hocam.

• AnamurUmut A kullanıcısına yanıt
    Hocam Edevlet’e gir orda çalışma hayatım diye bişey var. Hangi sigortada hangi şartlarda emekli olabileceğini görebiliyosun. Mesela ben isteğe bağlı bağkur yatırıyorum, 4b emeklilik oluyo benimki. Ordaki tabloya göre aylık primini yatırıp, yaşını ve prim gününü tamamlandığında emekli olabiliyosun. Bu süre içinde ve emeklilik sonrasında da devletin sağlık hizmetinden faydalanma hakkın oluyo. Emekli olduktan sonra alacağın maaş, sigorta türüne (4a veya 4b) ve yatırdığın prime göre değişiyo.

Ben de geçmeden önce baya araştırdım. Daha detaylı istersen şu makalede anlatıyo:

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• cabriolet1981 kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim hocam, yeteri kadar bilgi sahibi oldum sayenizde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.