Arkadaşlar merhaba. Bilindiği üzere banka borçları icra dairesinde belirli bir süre durduktan sonra varlık yönetim şirketlerine devir oluyor. Varlık yönetim şirketleri örnek olarak icra dairesinde yüz bin tl olan borcu ne kadar miktara kapatır? Borç bir iki yıl varlık yönetim şirketinde durduktan sonra o zamanın parasıyla icra dairesinde miktar yüz yirmi bin oldu diyelim, varlık şirketi bu borcu kapatmak için icra dairesinden daha yüksek miktar isteyebilir mi? İsterse borcu icra dairesinden kapatmakta bir mahsur olur mu?
İcralık olan kişinin isteğe bağlı sigorta ödemesi
Merhaba arkadaşlar.Başlıkta belirttiğim gibi icralık borçlarım var ve çalışmıyorum.Bu yüzden çalışmadığım bu süreçte sigortamı isteğe bağlı olarak yatırıyorum.Bunun bana herhangi bir şekilde olumsuz bir sonucu olur mu?
İSTEĞE BAĞLI SİGORTA
Merhaba arkadaşlar.Üzerimde icra bulunmasından dolayı sigorta kaydım yoktu, girişim var ancak primin sürekliliği yoktu.Ben de bu durumdan kendimi rahatsız hissettiğim için isteğe bağlı sigorta başlattım.Şimdi bağkur olarak çıkıyor kaydım.Bunun bana faydası ve zararı nedir?İleride emeklilik prim gününe sayılır mı bugün yatırdığım isteğe bağlı sigortalılık?İcradan dolayı herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım?Hepinize teşekkür ederim şimdiden.
İcra Sıralaması
Merhaba arkadaşlar.Üzerimde üç farklı icra dosyası var.Şimdi bu dosyalar ortalama bir yıl ara ile işleme girdi.Ben bunları kendim icra dairesine ödemek istiyorum.Üzerimde herhangi bir malvarlığım yok. Ben şöyle bişey düşünüyorum.En küçük olan miktardan ödemeye başlayacağım ama en son açılan o dosya.Sıra cetveli diye bir şey okudum ama tam anlayamadım.Şimdi ben bu borcu yani en son açılan dosyayı öder kapatırsam diğer iki dosyanın alacaklısı herhangi bir dava açar mı bana öncelik benimdi ama bana ödeme yapmadı gibisinden?
Merhaba arkadaşlar.Forumda araştırdım ama bulamadım.Biliyorsunuz ki 50 cc motosikletlere sigorta yapılmıyor.Herhangi bir kazada kusurlu olmanız durumunda masrafı cebinizden ödüyorsunuz.Diyelim ki kusur karşı tarafın.O zaman süreç nasıl işliyor?Tutanak tutuluyor vs. kasko veya trafik sigortası sorun çıkartıyor mu karşı tarafın?
Hipertrofi ve askerlik muaf
Merhaba arkadaşlar.Kalbimde Iv hipertrofisi tanımında rahatsızlık ortaya çıktı.Ağrı, çarpıntı, bozuk ekg, hipertansiyon tanısı gibi durumlara yol açıyor.Bu durum askerlik yapmama engel oluyor mu? Daha önce bu hastalıktan dolayı muaf tutulmuş olan var mı?Teşekkür ederim.
İcralık Borçlar
Merhaba arkadaşlar. İcrada bekleyen bir miktar borcum var. Ortalama bir yıldır beklemede. Bu borçlar galiba en son tahsil edilemediğinde varlık yönetime satılıp düşük miktarlara kapatılıyormuş. Bunun hakkında var mı detaylı bilgisi olan? Süreç nasıl işliyor? Örneğin bugün yüzbin tl olan borç üç beş yıl sonra satılınca kaç paraya kapatılıyor varlık yönetimden?
Banka Kredi İhtarnamesi
Merhaba arkadaşlar, öncelikle hepinizin bayramını en içten dileklerimle kutlarım. Kredi taksitimde iki taksit gecikme vardı. Ben ödeme yapmadan önce tarafıma ihtarname yollanmış. Gecikmiş taksitlerin otuz gün içerisinde ödenmesi isteniyor. Ben de gecikmede olan bir taksiti ödedim ama diğer taksit duruyor. Maaş günüme göre otuz günden fazla gün var. Gecikmede olan bir taksiti maaş günüme kadar bekletsem icralık olur muyum? Normal şartlarda doksan günden önce icraya düşmüyor diye biliyorum ama tarafıma gönderilen ihtarname bu doksan günlük süreci geçersiz kılar mı? Şimdiden teşekkür ederim.
Fiat Albea Subap Eritti Yardımm
Merhaba arkadaşlar.2004 model 1.2 16 valf albea aracım Konya Antalya arası yapmış olduğum uzun yolda yanmamış lpg kokusu, ışıklarda durduğumda titreme ve çekişten düşmeyle alakalı sorunlar çıkarttı.Sonra Konya'ya döndüğümde sanayiye götürdüm ve durumu anlattım arızanın bujilerden olabileceğini söyleyip 4 adet buji almamı istediler.Gittim ve 4 adet buji aldım bu arada 4 numaralı buji kararmış durumdaydı buna dayanarak bujilerden şüphe ettiler.Aracın bulunduğu dükkana geldim ve usta bana bujileri değiştirmeyelim 4 numaralı subap yanmış dedi.Bende olsun değiştirelim dedim ve sıfır bujiler takıldı.Ama sorun ne yazık ki aynı.Şimdi araca binmiyorum.Masrafın ortalama 1500-2000 tl olacağını söylüyorlar.Ama sorun pistonlara da inmiş olabilir diyorlar.O zaman komple rektefiye olup 10000 tl bulabileceği söyleniyor.Şimdi benim bildiğim ve araştırdığım kadarıyla subap eritme sorunuyla karşılaşıp bugüne kadar komple motor yaptıran birisini görmedim.Subaplar değişiyor ve sorun çözülüyor.Benim aracın sorunu da aynısı ama rektefiye muhabbeti kafamı karıştırıyor.Sizce subap takımı değiştikten sonra araç nasıl olur?Yağ yakma, güçten düşme gibi sorunlarla karşılaşır mıyım?Şu anda araçta yağ yakma yok.Daha önce motor hiç açılmamış.265000 Km'de.Teşekkürler.
Eski aracın pert işlemleri
|
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 6 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 447
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 48.951 (Bu ay: 1.403)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 14 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic