Şimdi Ara

Varlık Yönetim Şirketleri Borca Nasıl Zam Uyguluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
78
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Bilindiği üzere banka borçları icra dairesinde belirli bir süre durduktan sonra varlık yönetim şirketlerine devir oluyor. Varlık yönetim şirketleri örnek olarak icra dairesinde yüz bin tl olan borcu ne kadar miktara kapatır? Borç bir iki yıl varlık yönetim şirketinde durduktan sonra o zamanın parasıyla icra dairesinde miktar yüz yirmi bin oldu diyelim, varlık şirketi bu borcu kapatmak için icra dairesinden daha yüksek miktar isteyebilir mi? İsterse borcu icra dairesinden kapatmakta bir mahsur olur mu?

• Varlık yönetim şirketleri, bankalardan devraldıkları borçları düşük bedellerle satın alır ve tahsil etmeye çalışır. İcra dosyasındaki borç, faiz ve masraflarla zamanla artabilir ancak borçlunun, icra dosyasındaki güncel borç miktarını ödeyerek dosyayı icra dairesinde kapatması mümkündür. Varlık yönetim şirketi, kendi belirlediği bedeli talep edebilir ve pazarlıkla indirim sunabilir, ancak icra dosyasındaki borç tamamen ödendiğinde yasal olarak dosyanın kapanması gerekir. Borçlunun, doğrudan icra dairesine ödeme yaparak borcunu kapatmasında hukuken bir sakınca yoktur.

• avukatfatihozdemir kullanıcısına yanıt

O halde hocam varlık yönetim şirketleri icra dairesinden daha yüksek bir miktar talep edemez anladığım kadarıyla. Çünkü hukuken icra dairesinden kapatma hakkım var iken varlık şirketine daha fazla miktara kapatmak akıl karı değil yeni.

• Bankalar tahsilinden umudunu kestikleri alacaklarını

varlık yönetim şirketlerine çok düşük miktarlara (1/8, 1/10 vs. fiyatına, kaça anlaşırlarsa...) satıyorlar.

hukuken alacağını temlik ediyor.

varlık yönetim şirketleri de borçlulardan ne kadarını alabiliyorlarsa o kadarını alıp kâr etmeye çalışıyorlar.

"İcradakinden daha fazla talep edemezler" diyemeyiz.

kârlarını maximize etmek için olabildiğince çok tahsil etmek isterler.

kaça anlaşırsanız artık...

tamamen onların şirket politikasına bağlı.

• adolf1 kullanıcısına yanıt

Tabi ki hocam onlarda kar etme derdinde.Ancak icra dairelerinden daha yüksek miktar istemeleri halinde varlık şirketleri üzerinden kapatmanın ne anlamı kalıyor icra dairesinden kapatmak var iken?

• varlık yönetim şirketleri de ellerinde olan alacakları

avukatlara dağıtıyor.

1000 dosya falan her avukata.

avukatlar da sadece o işlere bakıyorlar.

icraya koyup alırsa, aldığının belli bir yüzdesi (şirketler kaç anlaşmışsa) alıyor, ilave olarak avukatlık ücreti de kazanıyorlar.

sürekli telefonla, mesajla korkutup almaya çalışırlar.

öderseniz indirim yaparız falan derler.

hala tahsil edemezlerse icraya koyup almaya çalışırlar.

sonuçta icrada devlet gücünün kullanımı vardır.

• adolf1 kullanıcısına yanıt

Çok iyi anladım hocam.O kadar teferruatlı ilerlediğni bilmiyordum.Teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şirketler de zam ...
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.