Şimdi Ara

İsteğe Yönelik Yazılım Geliştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilgisayar mühendisliği son sınıf öğrencisiyim . İsteğe yönelik yazılım geliştiriyorum . C# , C++ ,C,PHP ,HTML ,CSS,Assembly ,Bootstrap 4 , JavaScript ,SQL ,MySql, MSSQL bilgilerine az çok sahibim . Şayet web sitesi veya herhangi bir otomasyona ihtiyacınız varsa uygun fiyata yapabilirim piyasada yapılanın altına gerçekleştireceğime emin olabilirsiniz.Amacım kendimi geliştirmek, giderlerimi karşılamak ve hayali olupda yazılım bilgisi olmayanların hayalinde birazda olsa yardımcı olmak .

Şuan zaman konusunda sıkıntı çekiyorum . Çünkü staj yapıyorum ve bir proje üzerine geliştirme yapıyorum . Dürüst olmak gerekirse çok büyük kapsamlı olmadığı sürece gerçekleştirebilirim . Burdan anlaşılmasın ki yapamıyacağımdan ötürü istemiyorum . Zaman konusunda sıkıntı çektiğimden ötürü ortaya mükemmel bir şey çıkarmam zor olucaktır . Kötü bir yazılımda ismimin bulunmasını istemiyorum ondan ötürü kabul edemiyicem. Onun dışında her şey açığım.

Ücret konusunda proje bitiminde size sunarım beğenirseniz alırsınız beğenmezseniz herhangi bir ücret ödemenize gerek yok.

Herkese iyi günler ulaşım için buradan mesaj atabilirsiniz . Saygılar ...

• Bana Assembly ile yazılmış crm lazım kaça yaparsın.
  • Vaktim malesef dar ve tek kişiyim böyle bir proje için tek bir coder yerine bir freelancer şirkete danışın onlarda aşırı yüksek bir meblağ talep ediceklerdir ve çok fazla zaman istiyiceklerdir . Tavsiyem crm'yi assemblyde yazdırmak yerine başka programlama dilini tercih etmeniz . Şayet gerçekten crm lazımsa size başka şartlar altında gerçekleştiririm.

Birde böyle bir projeyi yapan birini bulursanız banada mesaj atın tebrik etmek istiyorum kendilerini :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mountainfury -- 21 Ağustos 2019; 10:33:22 >
  • mountainfury M kullanıcısına yanıt
    Arkadaş Trol'lemiş. Assembly ile crm. Yarım satırlık cümleden başka ne olabilir ki zaten.

Odoo denen birşey var, sadece CRM değil, tüm işletme yazılımlarını içeren 100% open source, Belçikalı programcıların geliştirdiği paket.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Arkadaş Trol'lemiş. Assembly ile crm. Yarım satırlık cümleden başka ne olabilir ki zaten.

Odoo denen birşey var, sadece CRM değil, tüm işletme yazılımlarını içeren 100% open source, Belçikalı programcıların geliştirdiği paket.
    İşin ciddiyeti bozulmasın diye cevap verdim kendilerine zaten.
    Amacım sizinle dalga geçmek değildi verdiğiniz ilandaki absürdlükleri görmeniz için attım o mesajı.

Size tavsiyem kariyerinizin başında böyle parası ile işlere hemen bulaşmayın. Hem sizi çok yorar hemde çıkan iş iki tarafıda memnun etmez.
    Kendinize ufak çaplı bir iş bularak çalıştığınız projede geliştirmelere yardımcı olun. Open source projelere destek verin.
    Kendinizi geliştirmek için portfolyo amaçlı uygulamalar yapabilirsiniz.
  • Yorumlarınız için teşekkürler .Şunu belirtmeliyim ki çevremde bir çok iş almış ve gerçeklemiş biriyim . Örnek vericek olursam bir çok küçük işletmenin web sitesi dizaynı olsun bir çok küçük lokantanın yerel otomasyon sistemi gibi . Uzunca bir süre yapmadığımdan ötürü piyasadan uzak kaldım . Bununda zorlukları oluyor fakat genel amacım çoğu işletmenin yazılımcı bile olmayan insanlara çok para verip kötü bir projeyle yollarına devam etmesini istememem veya girişimcilik projelerinde yazılım desteği bulamayıp büyük paralarla yazılım işlerini halletmelerinin bir nebze önüne geçmekti . Zaten küçük ücretler talep ediceğimi söyledim.

Şunuda belirtmeliyim şu ana kadar ne bir bug nede teknik bir sorunla karşılaştım . Takır takır 3 yıldır çalışıyor sistemle.Üstelik bu sistemlerin gerçeklenmesi için çok komik rakamlar aldım .Örneğin bir spor salonu için 1500 liraya otomasyonunu kimlik sistemini dizayn gerçeklemiştim üstelik domain ve sunucu hizmetini tek seferlik ben almıştım . Yani yapıcağım projeler kötü sonlanması söz konusu değil zaten kötü olursa projeyi isteyen kişiye göstericeğim beğenmez ise zaten ücret almıyacağımı söylemiştim . İyi günler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Bu mesajdan sonra Bilg Müh öğrencisi olduğunuza dair ufak bir şüphe oluştu cunku bir Bilg Müh öğrencisinin bu şekilde çabaladığı pek görülen şey değil. Bence siz Bilg Müh öğrencisi değilsiniz. bu konudaki şüpheyi ortadan kaldırmak istiyorsan ders kitaplarından bir veya birkaçını üzerinde nickin yazılı şekilde resmini gönderebilirsin, örneğin altta 2 kitap üstünde nickim yazılı görülüyor; bu benim o kitaplarla ilgili olduğumu ispatlar onun gibi. Kitap yerine dest notu, resmi belge vs başka birşey de gönderebilirsin. Gizli kalması gereken yerleri kapayabilirsin. Fakat bu konuda birşey göndermezsen, Bilg Müh öğrencisi olup olmadığın konusunda her türlü iddiaları kabul etmiş sayılırsın.

Her gelene sorana böyle ilgi gösterip zaman ayırırsan gerçek hayatta paspas yaparlar seni, 3 yılda burn-out olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

Her gelene sorana böyle ilgi gösterip zaman ayırırsan gerçek hayatta paspas yaparlar seni, 3 yılda burn-out olursun.
    Bu kitaplara nickimi yazıp göndermemi isteyen mailden sonra haklı olduğuna kesinlikle inanıyorum.

Anlaşılan buraya yazıp millete yardımcı olma fikrim hatalı bir karardı.

Bu arada kitaplara nickini yazan kardeşim çok ısrar ediyorsan öğrenci kartımın resmini özelden atıyım .Bir daha da emin olmadığın şeyler hakkında bu kadar kesin karar vermessin . Milletin günahına girmessin olur mu ?
    Emin olmadığım şey hakkında kesin karar vermedim ki? Sadece şunu yaparım, bunu yaparım, isterseniz bedavaya yaparım şeklinde mesajlar atınca "bu nasıl Bilg Müh?" diye soru sordum, ve ders kitaplarından bir veya birkaçı üstüne nick yazıp resmini gönderebilir misin dedim. Öğrenci kartı değil, ders kitabı. Ders notları da olur. Üstünde bir Post-it not kağıdı üstüne nick yazılı olacak ama. Özel bilgi içermesine PM'den göndermene gerek yok. Özel bilgi içermeyen şeyi Internette herkesin görmesi sorun değil, benim kitapları gönderdiğim gibi.
  • Post-it üstüne nick yazılı başka örnek. 1 gün içinde bunun gibi bir veya birkaç resim göndermediğin takdirde Bilg Müh öğrencisi olmadığın iddiası doğrulanır, onu söyleyeyim.
  • bütün dilleri az çok bilmen hiç bir işine yaramaz kafa karışıklığı dışında.bilginden emin olmadığın dilleri CV'ne yazma iş yap derler yapamassın mahçup olursun.c++ hakkında bilgin olmadığından eminim.iyi bir c++ programcısı 5 yılda yetişir.move semantiği copy semantiği copy ellision operator fonksiyonlarının overload edilmesi pointer ve referans mantığını kavraman en az 1 2 yılını alır dahası <algorithm> kütüphanesi ve c++11'de eklenen lambdalar da öğrenme zamanını arttırır.türkiye'deki üniversitelerde c c++ eğitimi yoktur bunun yerine genel kültür verirler bu diller hakkında.ingilizce olmadan asla c c++ assembly öğrenemessin türkçe kaynakların yüzde 99'u çöp çünkü.iyi yayınevlerinin de dahil.ayrıca c++ yapısı ve eklenen yeni özellikleri nedeniyle c ve assembly'den bile daha karmaşık ve hata yapılması çok müsait olan bir dildir.türkiyede daha c c++'ın en büyük cehennemi olan undefined behavior ve unspecified behavior gibi kavramlardan bi haber akademisyenler ve öğrenciler.c c++'ta yazılıp doğru bir şekilde çalıştırılan kod herzaman doğru kod değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irfan_kara33 -- 22 Ağustos 2019; 17:4:30 >

• irfan_kara33 İ kullanıcısına yanıt
    Arkadaşa temel bir c++11 sorusu sor, yapamaz. Örneğin (7,100,8,200,300) gibi listedeki sayıları 4'e bölüp yuvarlayıp, sonucu tersten bastıracak c++11 programı 9 satırda yazılabiliyor, arkadaş eski c++ ile kimbilir kaç satırda yazar. Bu arada arkadaşa, Bilg Müh 4. sınıf öğrenci olduğunu göstermesi için ders kitabı veya ders notu üstüne nick ekleyip resmini gönderir mi diye sordum ortada birşey yok. Yarın sabaha kadar resim göndermezse, Bilg Müh öğrencisi olduğu bir yalan olacak.
  • zamanında wissen akademie'ye gitmiştim.ordaki hocaya C dilinden bir tanımsız davranış örneği vermiştim ne olduğunu anlamamıştı(hoca bilgisayar mühendisliği mezunu idi).ülke çok sayıda vasıfsız bilgisiz bilgisayar mühendisliği mezunu var.okuldaki dersleri alıp geçen tüm bilgisayar mühendisleri "bu konuyu biliyorum" modunda.sadece C dilinin bile birsürü detayı var diğer tüm dillerin de öyle.ama herkes herşeyi biliyor.sorun şu:ülkede ihtiyaç fazlası bilgisayar mühendisliği bölümü var ama hiç biri gerçek bir computer science eğitimi veremiyor koç üniversitesi bile örneğin kontrol deyimlerine "kontrol komutları" diye yazmışlar müfredata,yüksek seviyeli dillerde "komut" diye bir kavram yok birşey ifadedir yada deyimdir yada token'dır.komut assembly ve makina kodunda olan bir kavram.ama akademisyenler her terime toptan "komut" deyip geçiyor.

• irfan_kara33 İ kullanıcısına yanıt
    Diger mühendislik alanlarında da aynı durum var. Başta İnş Müh olmak üzere Türkiye'de mühendislik sıfır. Bina yapmak İnş Müh değil. Ülkedeki İnş Müh ordumuz bir köprü, bir tünel dahi yapamıyor. Bahçe peyzaj tasarımı, bina cephesi ve görüntüsü mimarlık değil, binanın en az enerji masrafıyla kışın ısınması, yazın serin kalması mimarlık. Mühendislik bizim neyimize?

Komut, bash gibi shell dillerine daha cok uyan tanım bence. Örneğin 'echo' fonksiyon değil, blok değil, bir komut. Komutların hiç olmadığı tümüyle fonksiyonel Scheme programlama dil var. Bizim üniversitelerde bahsi geçmiyor. Bilg Müh bilmiyor. şu konuya bak:https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/139646412

• İsteğe Yönelik Yazılım Geliştirme
    artık ben de bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim demek bu kadar kolaymış

• quote:

Orijinalden alıntı: Gökşen PASLI

artık ben de bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim demek bu kadar kolaymış
    Gönderdiğin dosyayı tetkik edince Adobe Photoshop CC 2018 (Windows) 2019:08:22 23:38:03'de yani göndermeden 1dk önce editlendiği ortaya çıktı. Fakat tetkike gerek olmadan, post-it üstündeki yazının bilgisayarda eklendiği zaten belli. Ayrıca resmi Internetten alınca büyük ihtimalle google görsel aramasında çıkar. Bu resmi sabah gönderdiğim için google görsel robotu henüz endekslemediği için bu resim cıkmadı tabi fakat başka resim alsan büyük ihtimal cıkar yani gerçekten elinde olan bir şeyin resmini cekmen gerekli. Arkadaş Bilg Müh 4. sınıf öğrencisi ise elinin altında birkaç kitap ve onlarca ders notu, ödev ,vs olması gerek. Böyle bir iddia ile karşılaşan gerçek öğrenci post-it ile 3-4 net resim göndererek iddiaya noktayı koyardı. Fakat 1,5 gün geçti arkadaş hiçbirşey göndermedi. Cunku Bilg Müh öğrencisi değil. Bilg Müh öğrencisi öyle mesajlar yazmaz.

• Yazılımcılar mahkemesi kurulmuş. Burn that witch!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.