Hakkında hayırlısı hocam bir yol bulunur elbet, motel falan varsa etrafta oralara bakabilirsin bence Sen daha iyi bilirsin gerçi de aklında bulunsun |
Isten atildim (2. sayfa)
-
-
İşsiz kaldıysan Alamanya'da işsizlik maaşı veriyollar 1300 öööro, kimi kandırıyon, gitmişsin oraya biz gelmeyelim diye yapıyorsun!
Tamam gelmicez bütün etleri sen ye Alamanya'da!
Dön o zaman, gel Türkiye'ye de asgari ücretle günde 15 saat çalıştırsınlar seni.
99% Donanım Haber Türk Gençliği modu: OFF
Hocam geçmiş olsun, WAT'la gitmiş olsan dahi işsiz kalabiliyorsun Amerika'da maalesef, bir an önce bir iş bulmaya bak, çalışma iznin var sonuçta, bir cafeye falan girip bulaşık yıkasan da ayda 1500 dolar falan çıkarırsın en azından homeless kalmamış olursun Amerika'larda. Allah kolaylık versin.
99% Donanım Haber Türk Gençliği modu: ON
Bırak ya çalışmayana dövlet bakıyor Alamanya'da, et 3 öyro, işsizlik maaşı 1300 öyro, konu CSB üye blok!
:D:D:D:D:D:D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 26 Temmuz 2024; 16:35:23 >
-
Amerika hocam bura
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu abd tam şeytan bir ülke bk temizlemek için para veriyon adamlara
Nasıl da haklı çıkardın beni ama :D
Okumadan cevap vermeyin hocam ;)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Komple okumuştum da gözümden kaçmış hocam
Amerika zordur hocam, ben 8 yildir Amerika'dayim, evdeki hesap carsiya uymaz diye anlatirim hep ama kimse inanmaz.
-
üye colorado ormanlarında ayı saldırısına uğramış halde bulunmuştur
-
eee ferrari aldın mı abdye gidip ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karakurum07 -- 26 Temmuz 2024; 18:25:31 > -
Zaman çabuk geçiyor hocam. 8 yıl olmuş. Vay be :), şurda 2 yıla alacak gibiyim vatandaşlığı inşaallah. Kariyer açısından ilerletiyor tabiki Amerika ama maddi açıdan hiç de ilerleme olmadı 8 yılda. Zaten dünya krizde diye Amerika'da idare ettik ama pasaporttan sonra ciddi kararlar vermem lazım.
Zekası düşük bir üyemiz var, bana neden para biriktirmeye uğraşıyorsun, napacan parayı diyor. Ben para değil huzur arıyorum. Amerika'ya geldik belki dedikleri gibiyse huzurlu yaşarız diye, Azerbaycan ve Rusya'daki huzurumun yarısını bulamadım Amerika'da. Öyle bir yer ki sadece çalışıyorsun. Sabah 4.30 da kalkar gece yatağa 12.30 da girersin bu ülkede.
Galiba huzuru yine Bakü'de bulucak gibiyim. Dur bakalım hayat ne gösterecek...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 26 Temmuz 2024; 18:51:49 >
Sor hocam memnuniyetle yanıtlarım.
Hocam, ozel mesaja izin vermiyor uye uyarisi aliyorum, o yuzden burdan yapistiriyorum cevaplarimi. Senin sorular zaten belli oluyor cevaplardan :D
Cevapliyorum hocam,
1) Insaat Muhendisliginin yurtdisi imkani yurticine gore cok daha fazladir. Ben 17 yildir yurtdisinda calisiyorum ve 1 gun dahi Turkiye'de calismadim. Amerika'ya gelirsek burada imkanlar biraz daha kisitli, ozellikle pandemi sonrasi yuzlerce proje durdu ve birdaha baslamadi. Suan icin Amerika'da Insaat Muhendisligi okumak, SAT'a falan girip burda sinav kazanmak biraz mantiksiz. Oncelikle Turkiye'de aldigim egitimin 3'te birini burada ancak alabilirdim. Ben burada master yaptim ve 1.'likle mezun oldum. Egitim cok zayif ve Turkiye'deki kadar ozellestiren bir egitim yok. Bizdeki gibi hem statik hem mekanik hem geoteknik hem proje yonetimi hem malzeme bilimi falan ogretilmiyor. Amerika'da Insaat Muhendisligi egitimi sadece 1-2 statik dersi en zayifindan, geoteknik falan ya yok ya da secersen 1 tane anca alirsin. Gerisi sacma sapan ahsap egitimi, is guvenligi falan. Arkadasin Amerika'da okursa 4 yil lisansi, emin ol rekabet edemez, heleki su issizlik de is bulabilecegini dahi dusunmuyorum. Ben burda is bulmakta zorluk cekmedim cok sukur ama buraya geldigimde 9 yillik tecrubem vardi. Suan da 17 yillik tecrubem var ve Amerikali muhendisler ya is bulamiyorlar ya da cok dusuk ucretlere calisiyorlar, $75K-$85K arasina. Benim gibi tecrubeli muhendisler ise $150K-250K arasina calisiyor.
2) Amerika'da Turk gibi dusunursen buradaki hayata anlam veremezsin hocam. Sen Porsche alip kizlara hava aticam diye dusunursun, burdaki kizlar Porsche'yle hic ilgilenmezler bile, zaten cogu lezbiyen ya da gay burdaki insanlarin. Sonra 40K parayi Porche'nin 2. eline verecegine adam sifir arac alir garantili. Burda 5 yil garanti cok onemli cunku Porsche'yi 2. el aldiysan zaten senede 3-4 defa sorun cikaracaktir. Sanayiye eger vakit bulup gidebilirsen ki benim sifir aracimin cami catladi tas geldigi icin ben daha onu goturemedim 2 aydir calismaktan, Porsche ile senede 10K sanayiye bayilirsin. Harcadigin vakit de cabasi. Amerika'da en degerli sey vakittir, bu yuzden insanlar 30-40K arasina sifir arac alip 5 yil sonra garantisi bitince degisiyorlar, yoksa senede 5K masrafi cikiyor ortalama bir aracin. Ustalik burda cok asiri pahali, astronomik hatta. Su pompasi ya da radyator ariza cikarsa, 2000 dolara yaptirirsin dusun.
Sonuc olarak burda insanlarin mantigi vaktim bana kalsin, huzurlu yasayim, kafam agrimasin mantigi hocam. Turkiye gibi dusunme sakin. Kadin-Erkek iliskileri de yok denecek kadar az, sokaklara bir bak youtube'dan, kizlar kizlarla, erkekler erkeklerle geziyor, iliski kurabilen insan sayisi az. O konuda ancak Rusya'yi oneririm arkadasina ve sana :D Hatta bir arkadasim green card ile gelmisti buraya, 5 yil calisti buyuk bir firmada insaat muhendisi olarak, sonrasinda vatandasligi alir almaz Rusya'ya dondu geri. Benim 1 hayatim var onu da New York'ta harcayamam dedi ve gitti :D St. Petersburg'a gitti gerci, orda da cok iyi kiz ve ortam bulamaz ama Amerika'dan 5 kat iyidir :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 26 Temmuz 2024; 19:39:14 >
-
Öyle hocam ismi work and travel sen çalış diyor kazandığın parayı da travel yap yine benim ülkemde kazandığını harca diyor
Vay hocam ben de hatırlıyorum sizi inşaat işiyle ilgili Ruslarla toplantı yaptığın konu vardı .Hocam sen hangi eyaletteydin . Bir de hocam staj için buradaki şirketlerle yüz yuze görüşüp kabul alma ihtimali var mı olsa önümüzdeki yıl değil ama tekrar staj vizesiyle gelmek isterim
Hocam, o konuda iki farkli kutuptan insanlari ikna etmeye ugrastigimizi anlatiyordum, bir tarafta Ruslar diger tarafta Amerikalilar, ara buluculuk yine muhendislere dusuyordu :D, ama o mesaja oyle kin ve nefret icerikli yanitlar geldi ki, RTUK yayindan kaldirir diye beklemedim degil :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 26 Temmuz 2024; 21:49:47 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X