Şimdi Ara

İşten ayrıldım! (Çalışmayı düşünenler gelsin) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
366
Cevap
4
Favori
48.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
346 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: IVANGUARDI

Hocam Şuan kafan ağrımadan yapabileceğin en güzel iş boyacılık bende bir dönem işsiz kaldığımda boyacılık yapmıştım 3-4 Oda Boyuyorsun 700-800 Tl cebine koyuyorsun boyayı felanda ev sahibi alıyor.Tek masrafın fırça masrafı onuda 1 defa alıyorsun zaten.Ayda 4-5 Daire boyasan bile yeter.İstanbuldada 1000-1200 Tl felan bi daire boyamak.Ortalama bir daireyi rahat rahat hiç zorlanmadan 2 günde boyarsın günlügün 400-500 Tl civarına gelir.

Alıntıları Göster
    Onun içinde boya yapmaktan anlatmak gerekir. Öyle pinpirikli insanlar varki başında bekliyor neden çok boya koydun neden tiner koydun neden burası dalgalı falan filan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Scalh kullanıcısına yanıt
    Birader hakkaten alemsin neyse.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Alim

Bati Karadeniz ve orta Karadeniz i gezin arsa için. Şehre göç edenlerin geride bıraktığı dünya arsa var.
    Prefabrik dediysem o kadar takılmayın. Ben anlaşmalı 15 bine yaptırdım. Ama prefabrik yerine konteyner de kullanılabilir.
    Çiftçilik para etmiyor zaten hayvancılık ve ürünlerinde para var. Ha onda da çok şey beklemeyin. Çevre lazım laf ebeliği yapmak lazım..
    Tek katlı prefabrik yapmak için bile şu anda soruyoruz temeline yetmiyor o para.

Adamlar kalin temel atıyor neredeyse 90 cm kot yüksekliği ile.

Aile varsa işin içinde tek katlı yetmez.

Ülkenin her sektörü sallantıda çiftçilik hayvancılık esnaflık hepsinde sıkıntı hâkim.

• 6000 maaş alıp bir de bazen yakınıyoruz,Allah ım sen affet.
  • Scalh kullanıcısına yanıt
    Ülkemizdeki acı tablo. Saksakci yalaka tayfa her sektörün baş belalari.

Adam 4gozle bakıyor tanıdığı kovulsunda şartları ağır olsa da o işe girse. Arkadan kuyu kazmalar falan.

Ülkemizde işçinin düşmanı işçi memurun düşmanı memurdur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C8EBBAB50

Bu mesaj silindi.
    Neden olmuyor? Zamanında ucuz dolar varken çektirdiler ev araba kredisi ülkenin yüzde 95 i borçlu şimdi de işine gelirse derler semeri vururlar.

• aynen öyle köylerde tavuk dahi yaşamayan köylerimiz var olmadığın yer senin değildir zaten pkknın karadenizde yapılanmasının başında gelen sebeplerden birisi de bu kimsenin olmaması..

birikim yapmaya çalışıyorum kafamdaki rakamı yaptığım an köye yerleşeceğim fındığımız var kestane var ceviz var kivi oluyor güz yemişi meyvesi oluyor
    hele bu sene ziyan olan armut ve elmanın sirkesini kurabilseydim güzel bir miktar elime geçerdi.. ama hem işte çalışıp sadece hafta sonu gitmekle olmuyor
    süt ve süt ürünlerinin potansiyeli çok ama hayvanların yayılabileceği mera yok her taraf fındık ağacı konum samsun salıpazarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emir

6000 maaş alıp bir de bazen yakınıyoruz,Allah ım sen affet.
    Önemli olan para değil. Çalışan var günde 8saatin 6saati binlerce derece sıcaklıktaki fırının karşısında erimiş Demir ile uğraşıyor.

Bu kişiye 6bin vermelisin ki adam kafası açık geçim düşüncesi olmadan işine gelsin o ateşin sıcaklığını unutsun.

Ama ne oluyor veriyorlar 2500-3000 adam işine bağlı olmadan nasıl geçinirim derdine birde sıcak vuruyor yüzüne çekip gidiyor yada işini düzgün yapmıyor.

İşine Uygun para verilse kimse laf etmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 6 Kasım 2019; 13:10:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scalh

Kardeşim rica ediyorum sal bizi artık. Tamam en çok sen ezildin bravo alkışlar sana podyumdan in artık.
    Ezildiği de kendi kafasınadir. Çalıştığım yerde de var böyleleri. Sorsan sanki fabrikada bir onlar eziliyor bir onlar çile çekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

Önemli olan para değil. Çalışan var günde 8saatin 6saati binlerce derece sıcaklıktaki fırının karşısında erimiş Demir ile uğraşıyor.

Bu kişiye 6bin vermelisin ki adam kafası açık geçim düşüncesi olmadan işine gelsin o ateşin sıcaklığını unutsun.

Ama ne oluyor veriyorlar 2500-3000 adam işine bağlı olmadan nasıl geçinirim derdine birde sıcak vuruyor yüzüne çekip gidiyor yada işini düzgün yapmıyor.

İşine Uygun para verilse kimse laf etmez.

Alıntıları Göster
    ben de polisim açıkçası.örneğin yarın 24 saat çalışacağım sabah 9 da işe gelip ertesi gün 9 da çıkacağım.resmi tatiller bayramların %80 inde çalışıyoruz.mesai diye bir kavram yok çünkü pvsk ya göre polis 24 saat görevlidir.bu yüzden istedikleri kadar çalıştırabiliyorlar.yine de çok şükür.meslektaşlarıma göre daha rahat bir ortamda,daha rahat şartlarda ,sivil olmamıza rağmen yakınıyoruz.böyle konular gördükçe boş yakındığımı düşünüyorum.ama yine de insanda çalışma şeviki kalmıyor gün geliyor

• Emir kullanıcısına yanıt
    İşin Zor ise yakinacaksin tabi. Ömrünün her gününü bu işe adiyorsun ve senin fikrini sormadan polisliğin 24 saat olduğunu yazmışlar.

Diğer ülkelerde de böyle mi bakmak gerekir.

Ama Bir yalaka tayfa var mesai bittiğinde patron müdür herkimse odama gel dese pantolonu sıyırıp gidecek kıvamda.

Ama tabi yaptılar borcu çektiler kredileri şimdi ne olursa yaparız ne denirse susariz modundalar.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Süleyman Çakır. -- 6 Kasım 2019; 13:30:16 >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Burda tek eşek var oda sensin. Okumayı öğren sonra cevap yaz. Gidipte markalara bu yükü yigacagina devletine bak önce. Ana fikir olaraj aynıyız ama sen algılayamadın. Bazı insanlar 3 4 okumada anlarlar yazılanı. Oku ve birdaha yorumla.

• balomer kullanıcısına yanıt
    İmkanın varsa değerlendir. Köyde 2bin tl kazansan da yetiyor. Çünkü her yiyecegi toprak sana veriyor.
    Mesela taze fasülye. Dolabi doldurduk bu sene hic satmadım sadece posetleyip attim dolaba.
    Domates sosu menemen salca yeterli.
    Biber patlıcan gibi kizartmalar da buzdolabında.
    Patates toprakta. Soğan yok bi onu da köye gelen birinden çuvalla alıyorum.1 ay yetiyor.
    Gibi gibi
    Yani köyde yaşamak gibisi yok.
    Sehirde evden çıksan para ve masraf. Ha bizde gidiyoruz tabi ilçeye ama köye gelince huzuru buluyorum

• trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Dostum, prefabrik evi ben çalışanlar için dinlensin yemek yesin cay icsin diye yaptirdim. Kendi bahceli evim var zaten. Beton dedigin grobeton üzerine yapildi. Ben anlamam o kadar kot yüksekliğini. 3 yılı bitirirken hala sağlam ama bakımlarını temizliğini falan yapıyoruz. Yani sadece giriş katı olan 1bucuk odalık bir yapı. Metrakare falan babam çizip yaptırdı. Projeye bakıp bilgi vereyim.

Ülkenin kendisi zaten sallantıda. Bizler de en iyi ihtimal yaşamaya çalışıyoruz. Çünkü ürünlerim temel gıda içinde.

• Yok ben kişinin kendine ev yapması için söylediniz sandım.

Elinde bir parası olmayan için dediğiniz iş çok Zor. Elinde parası olması içinde kapitalist düzene dahil olmadan olmuyor.

• Öğrencilik zamanımda Antalya Kemer'e teyze oğlunun yanına gidip çalışmak gibi bir gaflette bulundum. Amacım turistik bir mekanda ücretsiz barınabilmekti. Teyze oğlu bana gel diyince ben de iş hazır zannedip gittim ortada iş yok daha. Antalya'da halam, teyze çocukları var kalacak yer sorun değildi ama Kemer'e çok uzaktı. Birkaç gün gittim geldim iş bulmak için baktım her gün cepten gidiyor gece gittim şezlongta yattım. Bir de bana peşin peşin portör aldırdılar, Kemer'in özel hastanesinden. 1 hafta geçti bana göre iş yok tuttum kendim bizzat iş aradım. Domino's paketçi arıyormuş bende de A2 vardı girdim hemen. Aynı gün işe başladım. Sözde paketçiyim. Paket varsa gidiyorum yoksa bütün gün temizlik, müşterilere servis filan bir dakika dinlemiyorsun. 12 saat ayakta kaldım belim kopma noktasına gelmişti. Dedim ilk günler geçer, her gün daha kötüydü. Patron desen kan emici bir mahluk. Yatacak yer verdiler köpeği bağlasan durmaz. 3 gün çalıştım sonra bir sabah içerideki paramı bile istemeden çıktım. Bir daha da böyle bir yerde çalışmadım. Bana ders oldu ama. Bize renkli tarafını gösterdikleri fast food kültürünün karanlık yüzünü görmüş oldum. Özel olarak bana saygısızlık yapılmadığı sürece böyle yerlerde çalışan insanlara her zaman iyi iletişim kurmaya, anlayışlı olmaya özen gösteriyorum. Bildiğiniz kölelik sistemi. Modern filan da değil. Dümdüz kölelik. Hiçbir insanın zevk alarak böyle yerlerde çalıştığını sanmıyorum. Zaten bu yerler de insanların mecburiyetinden faydalanıyorlar, biri gitse kapıda aynı işe girmek isteyecek yüzlerce insan olunca çalışanlarına hayvana bile davranılmayacak kadar kötü davranıyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ellerin dert görmesin

• En kötü lahmacun ayran çakarım yine de bu burger zırvasından iyidir

• tica T kullanıcısına yanıt
    En kötü menü bile 15 lira o da küçük tavuk burger. 16 liraya adana yiyebilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.