Şimdi Ara

İşten ayrıldım! (Çalışmayı düşünenler gelsin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
366
Cevap
4
Favori
48.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
346 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2 ay önce bir burger king restoranında çalışmaya başlamıştım ancak işin zorluğu ve pisliğinden işi bırakmak zorunda kaldım. Bir daha hayatım boyunca fast food yemeyeceğim. İşten ayrılma sebeplerimi sıralayacak olursam:

- günde asgari 8.5 saat ayakta koşturarak çalışmak
    - sürekli azarlanmak
    - üstlerin yaptığı baskı
    - gürültülü ortam (arkada çalan müzik, bağırışmalar, müşteriler...)
    - tehlikeli çalışma ortamı (sürekli bir yerimi kesip yakıyordum)
    - aşırı kompleks işleyen prosedür
    - sürekli işten atılma tehdidi ve korkusu

İçeriye girdikten sonra ilk 1 ay her şey güllük gülistanlık. Sonrasında cehennemi yaşıyorsunuz. Örneğin prosedüre aykırı hareket ederseniz ihtar alıyorsunuz (3 ihtar iş çıkışı) ancak aykırı hareket etmezseniz ürünleri yetiştiremiyorsunuz. Böyle olunca performans düşüklüğü gerekçesiyle atılmakla tehdit ediliyorsunuz.

Her gün işe 15 dakika erken girip yarım saat geç çıkıyorsunuz. Kendinize vakit ayıramıyorsunuz. Hele kapanış yapacaksanız yandınız. Restoranı kapattıktan sonra en az 2 saat temizlik yapıyorsunuz. Bu müdürün yaptığınız işi beğenmemesiyle 3-4 saati bulabilir.

Eğer bir yerde hata yaparsanız kameradan fotoğraf çekip WhatsApp grubuna atıp sizi rezil ediyorlar. Özelden yine atılma tehdidi...

Eğer yere et, ekmek vs. düşürürseniz sizden kesiyorlar.

Sevkiyat gelince maliyeti düşürmek için adam tutmak yerine amele gibi sırtınızda kutu taşıtıyorlar.

Yukarıda bahsettiğim kapanış olayında resmen yerinden sökülebilir her şeyi köpüklü suyla parlayana kadar yıkatıyorlar.

Ayda 1 kez yağdanlık dediğimiz bir kutuyu yıkamak zorundasınız. Bu kutunun içi mayonez, marul, yağ vs. dolu ve kusmuktan kat ve kat daha kötü kokuyor. Elinizde süngerle kusmamaya çalışarak bunu yıkıyorsunuz.

İşinizi aynı anda hızlı, temiz ve düzgün yapmanız isteniyor. Yoksa yine tehdit ediliyorsunuz.

Ben bu işi beceremedim. Kimseye de tavsiye etmiyorum. Başka iş yapın arkadaşlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mekan önemli değil, düşünce önemli. Bak sen sisteme karşı çıkmışsın. İşi bırakmışsın. Herkes senin gibi düşünse daha güzel olanaklarla çalışacaklar ama sen çıktın diye orası umursamadı bile kalanlar hala aynı şartlarda çalışmaya devam ediyor. Yerine part-time çalışacak birini bulmuşlardır.

Şuan modern dediğimiz yerlerde bu yollardan geçti isyanlar devrimler filan ama bizim toplumda isyan edip değiştirmekten çok kadercilik var...
    Turkiye de insan haklari yok ondan oluyor. Amerikada bende Stake and Shake isimli unlu restoran zincirinde calistim. Gece shiftinde 3-4 kisi calistigimiz icin herseyi yapiyorduk ben asil ascilik gereken yemekleri yapamiyordum ama burger vs yapiyordum,garsonluk bulasik paspas cop atma yeri geldiginde bodyguardlik yapiyorduk 2 tane zenci bitane turk zaten kimse olay cikaramiyordu sarhos olanlari fln disari atiyordum.

Ama hic baski kotu muamele gormedik patron sabah gelirdi cak yapardi kufurlersirdik sakayla, mutfakta hayvan gibi eglenip guleriz musteriler bile ekstra kibar bize karsi 20 kere tesekkur ediyor. Bahsis flnda veriyorlardi. Bide zenci arkadaslar ben delikanliyim diye benle ot icerdi ben onlardan satin alirdim. Yanimizda beyaz amerikali calisan olunca sakliyorlar.

Gelismis ulkede her is yapilir yani egitim fln yoksa bile.
  • Devlet devlet değilki anasını satayım böyle yerlere müfettiş gönderse bu kadar rahat milleti sömüremezler.

• burger king'te bulaşıkçı olarak çalışmak nasıl sence?
  • ladies and gentlemen kullanıcısına yanıt
    Bulaşıkçı? İşe girersen verilen tüm işleri yapmak zorundasın. Kâh bulaşık yıkayacak kâh üretimde ürün hazırlayacaksın. Hatta belki lobiyi toparlama görevi de verebilirler. Yine yapmak zorundasın.

İşe gireceksen yukarıdaki her şey senin için de geçerli.

• Zor is zaten sureklı o iste calısan yok

• gren kullanıcısına yanıt
    Benim girdiğim yerde en yenisi 1 yıllıktı. 8 yıllık elemana denk gelmiştim.

• 8 yıllık madalyayı haketmis
    masallah dıyelım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • modern kölelik
  • Geçmiş olsun, ben de bu tarz işlere asla katlanamazdım. Dilerim daha iyi bir iş bulursun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama temiz yermiş. Onu anladım. Yine de hiç sevmem. Köfteler kağıt gibi.
  • işin acı verici tarafı bu görevleri asgari ücretle yaptırıyor olmaları.belki uygun maaş verilse insanlar bu çileye katlanır.gerçi şuan da katlananlar var allah sabır versin

• Ben sipariş verirken dahi çalışanların koşuşturmalarını görüp ne kadar zor bir iş allah kolaylık versin diyorum. Gerçekten o kalabalik, karmaşa, mobbing ile çalışmak imkansız. İnsanlar zorda olmasalar dayanamazlar gibime geliyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mc/lcw/dominos/defacto....
    Bunlara öğrenci-genç işi denir neden diye hiç düşünmedin mi, bunlar geçici süreklidir harçlık çıkarmak amaçlı çalışıldı 1-2-3 ay çalışılır çıkılır. Amaç kariyer değildir. Çok azı karıyer amaçlı düşünür mağaza sorumlusu olur. Onlarda uyanık ve ağzı laf yapan kişilerdir.
    Özelde ne olacağını bekliyordun hepsi aynı bokun laciverti veya kahverengisi.
    Boşuna büyükler demiyor
    -oku oku doktor ol
    -devlete kapak at sırtın rahat
    -oplum boşta duracağına polis asker ol.
    Bu devirde ya devlete gireceksin. Yada kolunda altın bilezik olarak bir mesleğin olacak. Alanında gelişeceksin bir oto kaportacı veya motor veya araç boyama. Yada alanında iyi bir yazılımcı (en az 2 dil). Yoksa özelde Her yer aynı. Başındaki adamın tek lafına bakıyor. Başındaki adamın laf söylemesi sana koymaz ancak başındaki kişinin ilk okul mezunu olması veya senden tahsilsiz olup sana maaş vermesi sana koyar.

• quote:

Orijinalden alıntı: gren

8 yıllık madalyayı haketmis
    masallah dıyelım
    konu shibinin iddiasının yarısı gerçekse 8 yıllık çalışana maşallah değil yalakalık diyelim..
  • yazını okuyunca geçmişteki günlerim aklıma geldi.

bende 2 sene ekmek yedim oradan.

Gerçekten zor orası öyle. O magazalarda herkes baskı altında bunu bil.

Sana baskı yapan restoran menager ve supervisoründe başında ona baskı yapan bir baş var.

Bu olay böyledir baskı yaparak en iyi elde etme sistemi.

Öncelikle kimse seni tehtid edemez. Sen kendini ezdirdiysen bilemem.

Genç yaşta olur böyle şeyler

önüne bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lampard23 -- 5 Kasım 2019; 1:49:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lampard23

yazını okuyunca geçmişteki günlerim aklıma geldi.

bende 2 sene ekmek yedim oradan.

Gerçekten zor orası öyle. O magazalarda herkes baskı altında bunu bil.

Sana baskı yapan restoran menager ve supervisoründe başında ona baskı yapan bir baş var.

Bu olay böyledir baskı yaparak en iyi elde etme sistemi.

Öncelikle kimse seni tehtid edemez. Sen kendini ezdirdiysen bilemem.

Genç yaşta olur böyle şeyler

önüne bak.
    Ezdirmedim hocam ama bunu herkese yapıyorlar. En azından benim çalıştığım yerde.

• Abd almanya gibi ülke çalışmak çare gibi sanki

• Okula üniversiteye giden çocuklar sanıyor ki muhteşem çalışma şartları güzel olanaklar olacak. Nitelikli bir bölüm değilse it köpeğin ağzının kokusunu çekeceksiniz mümkün olduğunca kurumsal büyü yerlerde çalışmaya çalışın.

• günde 8,5 saat x 6 gün mü? o durumda haftada 51 saat yapar ve bu da +6 saat fazla mesaiye girer yani maaşın 2020TL asgarinin üstünde olmalı, maaşın öyle miydi? Maaşın öyle ve SGK'nı da yatırıyorlarsa prensipte bir yanlış yok cunku lokantacılık işleri öyle olur, yağlı şeyleri, yerleri temizlemek bu işin bir parçası.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Scalh kullanıcısına yanıt
    8 yıllık eleman değil anca müdür falan olması lazım orada.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.