< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
modern kölelik
|
Mekan önemli değil, düşünce önemli. Bak sen sisteme karşı çıkmışsın. İşi bırakmışsın. Herkes senin gibi düşünse daha güzel olanaklarla çalışacaklar ama sen çıktın diye orası umursamadı bile kalanlar hala aynı şartlarda çalışmaya devam ediyor. Yerine part-time çalışacak birini bulmuşlardır.
Şuan modern dediğimiz yerlerde bu yollardan geçti isyanlar devrimler filan ama bizim toplumda isyan edip değiştirmekten çok kadercilik var... |
işin acı verici tarafı bu görevleri asgari ücretle yaptırıyor olmaları.belki uygun maaş verilse insanlar bu çileye katlanır.gerçi şuan da katlananlar var allah sabır versin
|
Bulaşıkçı? İşe girersen verilen tüm işleri yapmak zorundasın. Kâh bulaşık yıkayacak kâh üretimde ürün hazırlayacaksın. Hatta belki lobiyi toparlama görevi de verebilirler. Yine yapmak zorundasın.
İşe gireceksen yukarıdaki her şey senin için de geçerli. |
8 yıllık madalyayı haketmis
masallah dıyelım |
Sizin tuzunuz kuru tabii böyle konuşuyorsunuz.
Vasıfsız diye köle gibi sömürülüp,azarlanmak zorunda mı? Hiç mi yasal hakları yok bu insanların? Adam hakkını arıyor.İnsan gibi çalışma koşulları istiyor sadece. @~Anor~ |
Turkiye de insan haklari yok ondan oluyor. Amerikada bende Stake and Shake isimli unlu restoran zincirinde calistim. Gece shiftinde 3-4 kisi calistigimiz icin herseyi yapiyorduk ben asil ascilik gereken yemekleri yapamiyordum ama burger vs yapiyordum,garsonluk bulasik paspas cop atma yeri geldiginde bodyguardlik yapiyorduk 2 tane zenci bitane turk zaten kimse olay cikaramiyordu sarhos olanlari fln disari atiyordum.
Ama hic baski kotu muamele gormedik patron sabah gelirdi cak yapardi kufurlersirdik sakayla, mutfakta hayvan gibi eglenip guleriz musteriler bile ekstra kibar bize karsi 20 kere tesekkur ediyor. Bahsis flnda veriyorlardi. Bide zenci arkadaslar ben delikanliyim diye benle ot icerdi ben onlardan satin alirdim. Yanimizda beyaz amerikali calisan olunca sakliyorlar. Gelismis ulkede her is yapilir yani egitim fln yoksa bile. |
bu tarz konuların altına hep ''yurt dışına git'' diyen ergenler bütün yorum yapma hevesimi kaçırıyor. imkan olsa bir tane genç nufus kalmaz türkiyede,seks,drugs ve rock'n roll yerine baskı,31,arabesk rap ile ömür geçiriyoruz.
|
Böyle adamlara hastayım. Beğenmiyorsan çık, para kolay kazanılmıyor, yok ağlama vs. Ben buraya harçlık çıkarmaya gelmişim istediğim zaman çıkarım sanki kendisine soracağım Girmek isteyen kardeşlerim ne yaşayabilir bunu göstermek için açtım konuyu sen ego kas millete dayılan diye değil
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lampard23 -- 5 Kasım 2019; 1:49:57 > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|