Şimdi Ara

İşten ayrıldım! (Çalışmayı düşünenler gelsin) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
366
Cevap
4
Favori
48.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
346 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Topluca örgütlenip burgerkingden a101e felan işçisine değer vermeyen firmaları işçisiz bırakmamız gerekiyor. Yerimizin geri dolmamasi kimsenin oraya gitmemesi gerekiyor. Evet buna devrim de diyebilirsiniz 3-4 ay açlık zorluk sonrası daha refah...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size isin asil yuzunu yazayim. Bu yaziyi yazan vatandasa 2 arka oda gostermisler(bulaşıkhane) korkup kacmis. Ise basladigin gun sana whopper boardini teslim edeceklerinimi sandin? Biraz sabredip disini sıkamamış gelmis buraya yazi yazmissin.Burger kingde calisan adam bir sonraki işinde hayatının sonuna kadar hicbir iste zorlanmaz. Yazdiklarin kismen dogru ama çoğunu cok abartmissin.Zorluk görmeden rahatlık olmaz. Kendini kolaya alistirip vazgecersen hayatinin sonuna kadar sürünürsün. Biride cikip müfettiş demis. Arkadasim sen çalıştığın yerde 8 saat icin para aliyorsun ama toplasan 3 saat bazen 1 saat bile bazen çalışmıyorsun. Buna ne demeli? Mufettis çalıştırani degil asil calismayip yan gelip yatip maas alani denetlemeli. Yeni bir iste bu kuraldir. Bir ise yeni gelen biri en alt tabakadan en pis isi görür zaman gectikce yeniler geldikce rahatlar. Bizimki deneme suresini doldurmadan kosarak kacmis yazik valla üzüldüm sana..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Merhaba Dünyamiza hosgeldin

• dondurmacı olucaksın dondurmacı
  • Kapitalist firmalar hepsinde çalıştım dediklerinize katılıyorum ama ıskarta ürünleri sizden kesmemeleri gerekir.

Bu arada işçiler karınca gibi çalışıyor ama ne para basıyor bir bilseniz.

1 Menü'nün firmaya maliyeti 1 TL

Bir AVM kirası ortalama 20-50 bin TL arası desek Aidatı dahil hesaba katarsak personel giderleri felan maksimum toplam SGK , Muhasebeci , elektrik su doğalgaz Aylık 100 bin TL masrafı oluyor.

Zaten işçileri de yoğun zamanlarda çağırıyorlar part time çalışanlarda var çok bir maaş ödediği de yok.

En az orta bir AVM'de aylık 300 Bin'den aşağı kazanmıyorsa ben adam değilim.Eğer kazanmıyorsa 1-2 sebep olabilir o avm'de potansiyel yoktur yada şehir olarak hazır olarak tüketim yapmıyordur.

Bu firmalar o mağazanın önünden belirli bir insan geçmiyorsa açmıyor yani ortalama 10 bin kişi önünden geçmiyorsa açmıyorlar restoranı.

Arkada bulaşık yeri var yeni gelenleri felan geçiriyorlar bütün her şey yıkanıyor 1-2 saat işin içinden çıkamıyorsunuz tabi elinizin kesildiğini dahi hissetmiyorsunuz.

Nicer dicer gibi bir alet var aparatıyla doğramazsınız elinizle doğramaya kalkarsanız elinizi çok rahatlıkla keser.

Daha neler neler.

• Ülkedeki işsizlik seviyesine bakmıyorsun galiba bunun olması için sendika olması lazım onu da o firmalara sokmazlar.
  • Aklın mantığın alıyormu böyle bir denetlemeyi. Ne yapacak müfettiş bütün mesai boyunca usta başı gibi bi kenardan mutfağımı seyredecek. Şikayete göre gelse 2-3 kişi ile konuşup herşeyin normal olduğuna kanaat getirip o şikayete iftira diyecek.

Bu arkadaşın anlattıkları ayrıca kanunlara filanda aykırı değil. İş bu çalışırsan alırsın paranı diyorlar.
  • psikolojik desteğe ihtiyacınız var.

• 1999 da sadece 1 gün çalışmıştım.ertesi gün istifayı basmıştım

20 yılda hiç bir şey değişmemiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JazHoyt -- 5 Kasım 2019; 16:48:58 >
  • Uzunlafin kisasi asla, ASLA ve ASLA hizmet sektorunde calismayin
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlphaKnight

Size isin asil yuzunu yazayim. Bu yaziyi yazan vatandasa 2 arka oda gostermisler(bulaşıkhane) korkup kacmis. Ise basladigin gun sana whopper boardini teslim edeceklerinimi sandin? Biraz sabredip disini sıkamamış gelmis buraya yazi yazmissin.Burger kingde calisan adam bir sonraki işinde hayatının sonuna kadar hicbir iste zorlanmaz. Yazdiklarin kismen dogru ama çoğunu cok abartmissin.Zorluk görmeden rahatlık olmaz. Kendini kolaya alistirip vazgecersen hayatinin sonuna kadar sürünürsün. Biride cikip müfettiş demis. Arkadasim sen çalıştığın yerde 8 saat icin para aliyorsun ama toplasan 3 saat bazen 1 saat bile bazen çalışmıyorsun. Buna ne demeli? Mufettis çalıştırani degil asil calismayip yan gelip yatip maas alani denetlemeli. Yeni bir iste bu kuraldir. Bir ise yeni gelen biri en alt tabakadan en pis isi görür zaman gectikce yeniler geldikce rahatlar. Bizimki deneme suresini doldurmadan kosarak kacmis yazik valla üzüldüm sana..
    Aynen hacı 20. günde iki board'u bearber götüren ben değilim sensin. İnsanları bilmeden yorum yapmayı ne seviyorsunuz.

Arka arkaya 12 gün kapanış yapan da sensin. Sensin sen iyisin

• Scalh kullanıcısına yanıt
    Bana hikaye anlatma. Ben o sirkette 2 sene calistim neyin ne oldugunu iyi biliyorum. Degil 12 ,2 sene kapanis yaptim kaldiki benim zamanimda simdiki gibi asgari ücret ancak ruyamizda gorurduk. Burger isi her yigidin harci degil. Kendine uymuyorsa is yok kapanisti ,yok elime yag bulasti diye aglamican. Para kolay kazanilmiyor

• sbarroda çalıştım geçen yaz zaten aynı şirketin markası aynı dertleri hepsini yaşadım hızlı ve kusursuz iş istiyorlar ve bunun imkansız olduğunu da biliyorlar buna rağmen bütün müdürler sadece emir ve azarlamalardan vazgeçmiyorlar kapanış olayı veya yağdanlık olayı zaten ölüm yaşım küçük ve tecrübesiz olduğum için hiç yağdanlık yıkamadım ama ne kadar kötü bir şey olduğunu dışarıdanda anlayabilirsizin eğer böyle bir yerde burger popeyes tarzı yerlerde çalışacaksanız 4 yıllık üniversite bitirin müdür olarak girin işe yada hızlıca kademe atlayın yoksa düz çalışan yada eksper olmanız kurtarmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grumpy Neighbor -- 5 Kasım 2019; 17:37:3 >
  • AlphaKnight kullanıcısına yanıt
    hocam bahsedilen sadece yağı kapanışı değil bunlar o restoranın en zor işleri ve daha da ağırlaştırılıyor üstler. kapanışta zaten 15 dk erken 15- dakika geç olayı ayrı bir can sıkıyor. müdür yada ss değilsen imkanı yok orada psikolojinin sağlam kalmasının.

• Ben de bu firmadayım lastiklerim geçen sene değişti , kışlık yazıyor biz yaz kış kullandığımız için ;bilir kişi raporu almaya gittim yetkili honda servisine ve hemen karolaj dışı diye tutanak vs yedim, benzin için oraya zaten gidiyoruz o zaman benzin de almayalım karolaj dışıysa! Tutanak için yazılan isimlerin benim nereye gittiğimden bile haberi yok! Müdür imza at dedi ismimi yazmış attım dedi. Burgerkingde normal bir gün...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 5 Kasım 2019; 22:17:48 >
  • Hocam Merhaba;
    merak ettim, hangi bölümleri bitirdiniz, hangi üniversitelerden mezunsunuz?
  • Zafonte kullanıcısına yanıt
    Gittiğin psikoloğun numarasını adresini özelden yaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: tuketiciserdar

Bitane yuvarlak ekmek biraz kıyma ve yeşillik, patates + kola. Ederi ne ? Minimum 15 TL falan zannedersem.

Sonuç, şiş bir karın. Sıfır sağlıklı, sıfır besleyici.

Lezzeti bol diyecek birşey yok.

Lakin değmez be. Dünyanın parası değil mi 15 TL? Bence en pahalı yiyeceklerden biri yanında verilen büyük kutu patates ve kola aklınızı çeliyor olabilir ama hakikaten çok pahalı el kadar bile olmayan ekmeğe en iyi ihtimalle 15 TL vermek.

Gidin döner yiyin, balık ekmek yiyin. Bu gavuru zengin etmeyin. Bakın sizin insanınızı nasıl sömürüyor. Sırtına semeri vurmuş veriyor kırbacı böğrüne böğrüne.

Sizde aferin deyip 15 TL ödüyorsunuz. Sırf lezzetli diye. Bence evde deneyin muhtemelen daha sağlıklı ve aynı oranda leziz birşeyler elde edersiniz.
    Evde daha lezzetli oluyor, tüm malzemeleri Bim'den alıyorum, köftesi ekmeği cheddar'ı turşusu jalapenosu sosu, sadece ekstra olarak tercihen Calve'nin barbekü ve burger soslarını ekliyorum. Bir de domates marul istersem manavda onlar da. Sonuç? O feci bozdukları kağıt gibi Whopper'ın kat be kat iyisi... Bazen "İyi ki Whopper'ı bozdular da bunu keşfettim" diyorum kendi kendime :)

Not: Susamlı büyük ekmek köfteye çok büyük geliyor, bu yüzden susamsız küçük ekmeği tercih ediyorum :)

• tobepeople kullanıcısına yanıt
    Biliyorum seni anlıyorum.Bilmezmiyim ne zor olduğunu ne sıkıntılar çektiğini ben bilirim neler yaşadığımı.Temizliği tiziliği geçtim üretimde iken yaptıgın ürünün gramajını bile tuturmana kadar bakıyorlar.Ben aynı senin bu bahsettiğin zorluklarda 2 sene çalıştım ve sana yemin ediyorum o işyerinden cıktıktan sonra başka hiçbir işyerinde çalışırken zorlanmadım.Bu yüzden burger kingin bende yeri çok büyüktür.Bana çok güzel hayat dersi vermiştir.Miden bulanabilir tiksinebilirsin bunlardan insana bişe olmaz.Seni öldürmeyen şey dahada güçlendirir.O tiksindiğin yağ pislik yarın oburgun başka bir yere geçtiğin zaman o işinin kıymetini bilmeni sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlphaKnight -- 5 Kasım 2019; 19:31:48 >
  • Valla iyiymiş bence.
    Bir esnaf fastfoodcuda çalıştım. Sabah 7.5 kapı önünde oluyordum, akşam min 9 da çıkıyordum. Genelde 10u buluyordu saat.

Yaptığım iş ise her şeydi. Kuryelik, garsonluk, temizlik, hamallık, sabah malzemelerin hazırlanması vs. O an hangi iş varsa ona kosuyordum. Bir aşçılık yapmadığım kalıyordu. Üstelik sürekli zihnini de açık tutmak zorundasın. Atıyorum sabah bilmem nerelere götürdüğün tepsileri unutmayacaksin, toplayacaksin. Kuryelik için alltıma verdikleri elektriklinin aküsü iyice telefon bataryası kadar kalmış herhalde, geri dönüşte yarı yolda hep biterdi, sonra motoru taşı dükkana kadar. Sonra niye geç kaldın diye azar ye. Saçma sapan bir şekilde ev adresi verenleri bulmakta zorlaniyordum. Menemenin yanına ben soğan istemiştim, niye getirmedin diye hesap soranlar vs. Diyorum ben siparişlerin hazırlanmasiyla ilgilenmiyorum açın telefonu kendiniz sorun. Öğle arası yok, sadece yemek yemene izin veriyorlar, o da müşteriler seyreklestigi anlarda. İstediğin yemeği yemek sözde serbestti ama zor ve pahalı şeyler istedin mi davranışlarından bu durumdan hoslanmadiklarini belli ediyorlardı. Örneğin yanına ayran değil de kola aldın mı da çok belli ediyorlardı. 2 lira dokunuyordu herhalde. Pazar günüm yoktu, girerken pazar günleri tatildi sözde. Bulunduğum şehrin şenlikleri yaklaşıyor diye artık 12ye kadar açık olacaz falan dediler. Hâlbuki 9-10 da çıkmak bile zulümdü. İşe git gel de yarım saat en az. Günde 13-14 saat çalışıyordum. 7-8 saat uyku. Geriye kalan da işte televizyon akşam yemeği vs. Banyo yapmak bile lüks oldu, bırak saç başa özen göstermeyi. Sonra bir gün uyarı aldım, saçlarına falan dikkat et diye. Fön cekecekmisim.

Uzun saatler ve yorucu birkaç hafta çalıştım pestilim çıktı. Ramazan bayramı geldi, bunlar yarım gün bile tatil yapmayacaklarmis. Aradım yarın ben gelmiyorum dedim, iyi bundan sonra gelme o zaman dedi. Tamam dedim kapattım.

Bu arada sigorta yoktu, günlük yevmiye de 40 lira idi. Harçlık çıkarmak için girmiştim, parasız kalırım daha iyi dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 5 Kasım 2019; 19:36:41 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.