Şimdi Ara

İşten ayrıldım! (Çalışmayı düşünenler gelsin) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
366
Cevap
4
Favori
48.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
346 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hep burda yazdıklarımı dile getirmişsiniz. Zaten herkese diyorum. Özel sektöre girmeyin. Mağazacılık sektöründen uzak durun. Anca öğrencilik zamanı harçlık olabilir. Kariyer tavsiye etmem. Özellikle ya kendi işinizi kurmaya çalışın yada devlete girin. Özel sektörde ananızı ağlatırlar. Benim yazılarımı okuyan bilir. İki diplomam var. 10 yıllık mağazacılık tecrübem var. Tamam üç tane farklı mağaza ama sonuçta 10 yıllık tecrübeye yakın. Ve maalesef ilk başladığımda tecrübe yok diye 5 sene çalışıp katlandım. Ama maalesef yöneticilik şansı ya verilmedi yada başkalarına fırsat verildi. Ve yöneticilerim hep lise mezunu yada sonradan deneyim kazanmış vasıfsız elemanlardı. Ve bir türlü önümü açmadılar yada açmak istediler. Devamlı kasiyer,depocu ve amele işleri özellikle bayan yöneticiler hele birde vasıfsız ise eğitimli ve erkek çalışanları çok eziyorlar. Kafalarındaki düşünçe ben o kadar çok eziyet çektim. Sende çek sen okurken ben çalıştım. Bu komplekslerini sana yansıtıyorlar. Şu an diplomalı işşizim. Ayrıldım. Sırf terfi istedim diye mobbing uygulanmaya "beğenmiyorsan git senin yerin dolar" diyen yönetici yada yöneticiler yüzünden işten ayrıldım. Ki 3 yıllık tecrübeli elemana bunu söyleyebiliyorlar.

O yüzden burda işşizler, diplomalı ve vasıflı elemanlar iş beğenmiyorlar diyenler genelde tuzu kuru olanlardır. Kimse durup dururken istifa etmez yada sorun çıkarmaz. Bu kadar basit. Eğer sen eğitimli ve tecrübeli birini parasını geçtim. Amele işleri ve şahsi işlerinde kullanıyorsan sorun vardır. Fazla çalıştırıyorsan sorun vardır. Mobbing yapıyorsan sorun vardır. Terfi vermiyorsan sorun vardır. Bir işi iki kişi yapması gerekirken bir kişiye yüklersen sorun vardır. İşyerini esnaf kafası,aile şirketi gibi,liyakatsiz,laubali mantığıyla yürütürken sorun vardır. Sadakat adı altında 5-10 sene benim adamım olacaksın köle gibi mantığıyla giderken sorun vardır.

Yane demek istediğim herkes ne istediğini , ne yapacağını açıkça düşünsün tartsın. Türkiyede çalışma koşulları böyle özellikle iş dünyasında işverenlern yaşadıkları sorunları üniversite mezunlarına acımasızca yansıtıyorlar. Mağazacılık ve gıda sektörü üzerine bu sıkıntıları yaşamanız muhtemeldir. İşverenlere iki diplomam ve 10 yıllık tecrübem var dediğimde adam bana ne yapayım diplomanı ve tecrübeni bana amele lazım diyen patron ve yöneticilerle doludur. Argo konuşan ve küfür edenleri yazmıyorum. Ee haliyle Türkiyede beyin göçüde artar. Nitelikli elemanlar yurtdışına da kaçar. Vasıfsız elemanlar bile yurtdışına nasıl giderim hesaplarını her gün düşünüyorsa gerisini varın sizler düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducatine -- 5 Kasım 2019; 3:47:55 >

• Rindaman kullanıcısına yanıt
    Terfi isteğe bağlı. Ben müdür olmak istemiyorum diyor adam, zorla yapamazsın ki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet ama BES bir kısmını kestiği için neredeyse aynı hesaba geliyor.

• 12/12/2012 tarihinde Osminiye Burger King'de işe başladım, 20/05/2015 tarihine kadar çalıştım, dediklerinin bir çoğunu bende yaşadım servis supervisor oldum ama orada müdür olsan da boş müşteriler verdikleri 10 20 lira ile sizi satın aldıklarını sanıyorlar, hepsi bir havalarda zaten stresli bir iş sürekli hareket halindesin kasanın önünde kuyruk var birde müşteri sıkıntısı çıkıyor başına çok şükür memurluğu kazandım da kurtuldum bence ailenize de yedirmeyin ama öyle bir yerleşmişler ki hayatımıza yemeden duramıyorum diyenleri bile duydum ben günde 3 öğün çalıştığım mağazadan sipariş veren insanlar tanıyorum kolanın bir bardağı 5 6 lira toplasan 300 ml etmez ama o kola için bile kuyruk bekleyenler var. neyse sinirlendim yine aklıma geldi gitti bir dal sigara :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Start Again

Ama temiz yermiş. Onu anladım. Yine de hiç sevmem. Köfteler kağıt gibi.
    emin ol temiz değil nelerini gördüm :D
  • Yemek zamanı ne yiyebiliyorsunuz?İstediğin burgeri yemek serbest mi?
  • Bitane yuvarlak ekmek biraz kıyma ve yeşillik, patates + kola. Ederi ne ? Minimum 15 TL falan zannedersem.

Sonuç, şiş bir karın. Sıfır sağlıklı, sıfır besleyici.

Lezzeti bol diyecek birşey yok.

Lakin değmez be. Dünyanın parası değil mi 15 TL? Bence en pahalı yiyeceklerden biri yanında verilen büyük kutu patates ve kola aklınızı çeliyor olabilir ama hakikaten çok pahalı el kadar bile olmayan ekmeğe en iyi ihtimalle 15 TL vermek.

Gidin döner yiyin, balık ekmek yiyin. Bu gavuru zengin etmeyin. Bakın sizin insanınızı nasıl sömürüyor. Sırtına semeri vurmuş veriyor kırbacı böğrüne böğrüne.

Sizde aferin deyip 15 TL ödüyorsunuz. Sırf lezzetli diye. Bence evde deneyin muhtemelen daha sağlıklı ve aynı oranda leziz birşeyler elde edersiniz.
  • 3 gün çalıştım. Üniye giderken acil para lazim oldu. Akşam gidip basvuru yaptim. Ertesi sabah kibar biri aradi. Gelebilirsen ofisteyim konuşalım dedi. Kostum gittim yanına.
    O akşam part time olarak başladım.
    İlk gun zordu 2. günde oyle ama 3.gün müdürün bana 2dk şu kolileri taşır misin demesine ben niye taşıyorum benim görevim değil dedim
    Herif bu lafimdan sonra cellada dönüştü. Sesini yükseltti. O bağırdıkça bende bağırdım. Üzerine yürüdüm defol dedi bana.
    Olum çıkışta bekliyorum seni dedim.
    Avm nin önünde bekledim. Baktım hızlı hızlı arabaya binmeye çalışıyor yapıştım enseye. Noluyor kardeşim kimsiniz gibi laflar etmeye başladı. İmdat dilenmeye başladı. Biraz sıktım kolunu yusuf yusuf oldu. Arabaya soktum bastı gitti.

Size tavsiyem. Hep derim. Ülkemizdeki köyler boş. Gidin bir köye. Bir arsa alın ucuz zaten. Birde prefabrik ev dikin. Tarım ve hayvancılık yapın.
    İlla müdür avukat olacak değilsiniz. Geleceğin mesleği toprakta. Kendi işiniz ve rahat edersiniz.
    Benim kendi işim. İstediğim zaman telefonu kapatıp kafami dinliyorum. Mis gibi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Devlet ile ne alakası var. Her fastfood çunun mutfağına adammı koysun. Ancak herkes kendi haklarını korursa düzelir. Kimse köle değil zincire vurulup çalıştırılmıyor. Çalıştıracak adam bulamazlarsa belki şartları düzeltmeyi düşünürler...
  • Puan sistemi var. Çalıştığın her saat 1.5 puan kazanıyorsun. En az 14 puan demek. Yemekleri puanla alıyorsun.

Örneğin bu puana Whopper+patates+kola alabiliyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: kenbalx

Devlet ile ne alakası var. Her fastfood çunun mutfağına adammı koysun. Ancak herkes kendi haklarını korursa düzelir. Kimse köle değil zincire vurulup çalıştırılmıyor. Çalıştıracak adam bulamazlarsa belki şartları düzeltmeyi düşünürler...
    Aynı yerde yaşadığımızı hiç sanmıyorum. Ütopya mı orası?

• Scalh kullanıcısına yanıt
    Mekan önemli değil, düşünce önemli. Bak sen sisteme karşı çıkmışsın. İşi bırakmışsın. Herkes senin gibi düşünse daha güzel olanaklarla çalışacaklar ama sen çıktın diye orası umursamadı bile kalanlar hala aynı şartlarda çalışmaya devam ediyor. Yerine part-time çalışacak birini bulmuşlardır.

Şuan modern dediğimiz yerlerde bu yollardan geçti isyanlar devrimler filan ama bizim toplumda isyan edip değiştirmekten çok kadercilik var...
  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Tabi devlet denetlicek, her firmayî inceleyemez ama kurumsal büyük şirketleri inceleyebilir, kamuda binlerce müfettiş var bunlar neden maaş alıyor ?

• muhtemelen öğrencisin ve bu işleri geçici yapıyorsun.

sana tavsiyem bütün bunları bir geçiş süreci olarak gör.
    ömrünün sonuna kadar bu işleri yapmayacaksın. okulunu bitir al masa başı işini vs. okumuyorsan da birikimin de yoksa bu işlere mecbursun.

edit: Almanyada öğrenciyim. Burgerking de kasada ve kurye de çalışıyorum. ayriyetten dominosta da kuryelik yapıyorum. zorlukların farkındayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loses -- 5 Kasım 2019; 13:22:26 >
  • Çağrı merkezi, fast food zincirleri uzak durun onurunuzla aç kalın boyna ipi geçirin gidin daha iyi...
  • Scalh kullanıcısına yanıt
    Bes en fazla 70 lira keser onuda istesen iptal edebilirsin parayı geri yatırırlar.

• Turkiye de insan haklari yok ondan oluyor. Amerikada bende Stake and Shake isimli unlu restoran zincirinde calistim. Gece shiftinde 3-4 kisi calistigimiz icin herseyi yapiyorduk ben asil ascilik gereken yemekleri yapamiyordum ama burger vs yapiyordum,garsonluk bulasik paspas cop atma yeri geldiginde bodyguardlik yapiyorduk 2 tane zenci bitane turk zaten kimse olay cikaramiyordu sarhos olanlari fln disari atiyordum.

Ama hic baski kotu muamele gormedik patron sabah gelirdi cak yapardi kufurlersirdik sakayla, mutfakta hayvan gibi eglenip guleriz musteriler bile ekstra kibar bize karsi 20 kere tesekkur ediyor. Bahsis flnda veriyorlardi. Bide zenci arkadaslar ben delikanliyim diye benle ot icerdi ben onlardan satin alirdim. Yanimizda beyaz amerikali calisan olunca sakliyorlar.

Gelismis ulkede her is yapilir yani egitim fln yoksa bile.
  • Aklı olan zaten ne orda çalışır nede oradaki dükkanlardan bir yiyecek alır Bende lise yıllarında idareten harçlığımı çıkarmak için çalışmıştım fakat baktım olacak gibi değil 1 haftada çıktım işten hiz oturmak yok sürekli ayaktasın biraz dizlerini dinlendireyim dediğinde hemen uyarı alıyorsun oranın amirleri tarafından hem işten çok geç çıkıyorsun hemde aldığın asgari ücreti burnundan getiriyorlar asker gibi traş olmak zorundasın.

Mcdonalds,Burger king vs bunları malesef bizim gibi 3. dünya ülkeleri yiyiyor Amerikalı arkadaşım ve çevresi yemek için asla bu ortamlara gitmediğini söyledi zaten burger yemek isterse çok daha kaliteli temiz,nezih ortamlar olduğunu söyledi Five guys,Junior’s,Burger Joint gibi
  • Start Again kullanıcısına yanıt
    Bende sizinle ayni fikirdeyim tamam is kotu olabilir zor olabilir bunu anliyorum ama yaziyi bastan asagi okuyunca temiz ve disiplinli bir muessese oldugunu anliyorum yaziyi yazan arkadasimizin magduriyeti ortada umarim en kisasurede cokdaha iyi sartlarda is bulur. Fakat inanin bu yaziyi reklam yapmak icin yazsalardi bundan iyisini yazamazlardi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 742793 kullanıcısına yanıt
    İki aydır 86 kesiyor hocam

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.