Şimdi Ara

İşten ayrıldım! (Çalışmayı düşünenler gelsin) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
366
Cevap
4
Favori
48.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
346 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bazı seyler ilerleyen zamanlarda olur. Ben bu işe ilk girdiğimde köyün kullanilmayan durağını almıştım. Aylarca onun içinde oturdum yağmurda sıcakta.
    Sonra param oldukça köye daha güzel durak yaptım. Diye diye ilerledim..
    Yani adama prefabrik yap dediysem hemen değil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu tarz konuların altına hep ''yurt dışına git'' diyen ergenler bütün yorum yapma hevesimi kaçırıyor. imkan olsa bir tane genç nufus kalmaz türkiyede,seks,drugs ve rock'n roll yerine baskı,31,arabesk rap ile ömür geçiriyoruz.
  • Vasıfsız çalışan olarak neyi bekliyordunuz ki? İlginç bir genç nesil var ülkede, kolay yoldan para kazanıp dizilerdeki gibi yaşamak isteyen. Enteresan.

• Burger king pis mi diye sorular vardı kafamda değilmiş öğrendik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ~Anor~ kullanıcısına yanıt
    En azından kanımla beslenmezler diye umuyordum.

• kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın bahsettiği Kaotik ortam, başka bir Ülke Burger King'inde olabilir mi sence?

Avrupa'da denetim mekanizması tam anlamıyla işliyor. Orada İşveren, böyle davranırsa başına nelerin geleceğini bilir...

Yani tabii ki Hükümeti ilgilendiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 5 Kasım 2019; 22:22:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SelimErkan

Burger king pis mi diye sorular vardı kafamda değilmiş öğrendik
    Bir firmadan yemeden önce o firmada en azından bir kaç ay içeride çalışmalısın, temiz mi pis mi öğrenmek için!
    Firmalar ne kadar temiz olursa olsun elinize temiz ulaşacak diye de kaide yok! (detaya girmiyorum mideniz kalkar!)
  • İş dediğin şeyin MODERN KÖLELİK olduğunun bilincinde olsaydın keşke, bunları yaşamak zorunda kalmazdın. Asgari ücretle çalıştıran her işletmede bu saydıklarını yaşayacaksın emin ol. Tavsiyem bir konuda ustalaşıp en azından meslek sahibi olman yoksa hayattan nefret edenler kervanına katılman kaçınılmaz..
  • Bende univ öğrencisiyim bir arkadaşım üni gitmedi 2 3 senedir lcw de depoda çalışıyor ve mutlu. Ama neden mutlu çünkü mecbur çalışmaya ve bir hedefi var kpss. Devlet işçisi olana kadar çalışacak. Kısacası bir insanın durumu kötüyse ve zorunluluğu varsa ana babası yaşlıysa vb gık demeden çalışıyor sizin çalışmadığınız şartlarda. Ama demek değilki sistem çok güzel sistem berbat. Bu sistemin berbatligi da her yoldan devlete çıkıyor gidipte bunlarda çalışılmaz diye mimlemeyin markaları. Bende çalıştım ve bu kanaate vardım. Teşekkürler.

• Sistemi elestirdigimde bana komünist diyenler hakaret ve küfür edenler bos yapma diyenler gördünüz mü kapitalist amcanın gercek yüzünü

İşten ayrıldım! (Çalışmayı düşünenler gelsin)

Adam 200 yil evvel yazmis kolelik duzenini daha hala kimse gıkını çıkarmıyor

Fakirler zenginler icin ya askerlik yapiyor yada kolelik ayni arilar gibi isci arilar asker arilar sarayda takilan arilar hey yavrum hey yarin 8.30da baslicam derse diyor agzina vurdumun hocası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza5806 -- 5 Kasım 2019; 22:40:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Alim

3 gün çalıştım. Üniye giderken acil para lazim oldu. Akşam gidip basvuru yaptim. Ertesi sabah kibar biri aradi. Gelebilirsen ofisteyim konuşalım dedi. Kostum gittim yanına.
    O akşam part time olarak başladım.
    İlk gun zordu 2. günde oyle ama 3.gün müdürün bana 2dk şu kolileri taşır misin demesine ben niye taşıyorum benim görevim değil dedim
    Herif bu lafimdan sonra cellada dönüştü. Sesini yükseltti. O bağırdıkça bende bağırdım. Üzerine yürüdüm defol dedi bana.
    Olum çıkışta bekliyorum seni dedim.
    Avm nin önünde bekledim. Baktım hızlı hızlı arabaya binmeye çalışıyor yapıştım enseye. Noluyor kardeşim kimsiniz gibi laflar etmeye başladı. İmdat dilenmeye başladı. Biraz sıktım kolunu yusuf yusuf oldu. Arabaya soktum bastı gitti.

Size tavsiyem. Hep derim. Ülkemizdeki köyler boş. Gidin bir köye. Bir arsa alın ucuz zaten. Birde prefabrik ev dikin. Tarım ve hayvancılık yapın.
    İlla müdür avukat olacak değilsiniz. Geleceğin mesleği toprakta. Kendi işiniz ve rahat edersiniz.
    Benim kendi işim. İstediğim zaman telefonu kapatıp kafami dinliyorum. Mis gibi.
    ilk paragraftan sonra bi rahatlama geldi.kendim yapmıs kadar sevindim.

2.paragraf ekmek bulamayan birine pasta al demek olmuş

her gördüğüm bu tür yorumdan sonra dahada iyi oluyorum.şeker ve sinir hastasıyım bireysel silahlanip basımın caresine kendim bakacağım tesekkurler tekrar...

• Bende uni okumak istiyorum ama her sene çalışacam diyorum hiç imkanım olmuyor.Kardeşim uni kazandı babamın emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyoruz(ki geçinemiyoruz).Her neyse bu sene de çalışcaktım uni sınavına ama işe girmem lazım tek kisinin maaşıyla olmuyor geçim,iş baktım biraz köyde oturuyoruz merkeze gidip gelmek 1 saat saatini geçtim araba 100lira yakıyor gitgel ev tutmak zorundayım asgari ucretle çalisirsam birşey kalmıyor toyota var 6aylık alım yapıyorlar minimum 3500tl maaş anca bu iş var ama robot gibi çalışcaksın 6sonra sağlam biryerim kalırsa ne mutlu bana.Tanıdık vardı omzundan ameliyat oldu yırtmış.Kader bize çektiyor ama belki ilerde rahat etme ümidiyle yaşıyoruz.Uzun oldu kafa şişirdiysem affedin.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memlekette işsizlik yok,işe gözü yemeyen var.İnsan çalışmak istedikten sonra iş çok.Sen yeterki çalışmak iste.
    ''yok yeri sildirdiler,yok amuda kaldırdılar,yok elımi sıcak sudan soğuk suya soktular'' ??? Sonuç?
    Yoruldum çalışamıyorum çok zor.Sonra memlekette işsizlik bilmem kaça çıktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efendizade34

Devlet devlet değilki anasını satayım böyle yerlere müfettiş gönderse bu kadar rahat milleti sömüremezler.
    Hadi sen cahilsin bunu diyebiliyosun da ula 100kusur adam da beğenmiş yorumu. Ota oka devleti karistirin söylemesi coook kolay dimi sen bir burgerking mc vs kac subesi var biliyor musun her birine mufettis vs gondermek de nedir kaldi ki yüzlerce boyle marka var.
    Laf olsun dye yorum yapmayın mantikli düşünün. Once bizim içimizden olan senin benim gibi insanlar tarafından yönetildiğini unutmayin once kendimiz değişeceğiz devlet biziz..

• Sizin tuzunuz kuru tabii böyle konuşuyorsunuz.
    Vasıfsız diye köle gibi sömürülüp,azarlanmak zorunda mı? Hiç mi yasal hakları yok bu insanların?
    Adam hakkını arıyor.İnsan gibi çalışma koşulları istiyor sadece.

@~Anor~
  • Günde 12 saat çalışıyorum.
    Sigorta yok.
    Asgari ücret.
    4 hafta gece, 1 hafta gündüz çalışıyorum.
    haftada 1 gün izin.
    Eve geliyorum sabah, uyuyorum, uyanıyorum, yemek yiyorum, tekrar işe gidiyorum.
    10 numara bir hayat.
    Allah herkese nasip etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-18FFC4468 -- 5 Kasım 2019; 23:57:8 >
  • kardes senin yaşadığın hayat değilmiş Allah sabır versin ama mecbur olsan bile o iş nasıl bir işmiş ya

• tubeman kullanıcısına yanıt
    Git işine. İşsizlik hep vardı şimdi tavana çıktı.
    Kanunlara aykırı çalışmayı kabul etmeyenlere laf etmek senin neyine? Sanki tüm bu dandik şartlara sahip restoranlarda çalıştın, ne iş bulduysan yaptın da gelip burada millete çemkiriyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vanished Man

Git işine. İşsizlik hep vardı şimdi tavana çıktı.
    Kanunlara aykırı çalışmayı kabul etmeyenlere laf etmek senin neyine? Sanki tüm bu dandik şartlara sahip restoranlarda çalıştın, ne iş bulduysan yaptın da gelip burada millete çemkiriyorsun.
    Şükürcülerin başka versiyonu bunlar. Bu durumda olmamızda büyük etkileri var.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.