Şimdi Ara

İşten ayrıldım! (Çalışmayı düşünenler gelsin) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
366
Cevap
4
Favori
48.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
346 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üniversite son sınıftayım. İnsan sizin gibi anıları olanları duyunca, okusam da okumasam da sanırım bir şey değişmeyecek diyor. Umarım daha iyi bir iş bulursunuz geçmiş olsun. Hiç bir şey sizden değerli değil.
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Şasilacak derecede vasat tahmin yeteneğin olduğunun farkinda degilsin muhtemelen.Dur seni biraz açayım. O bahsettigin sirketlerin beterinin beterinde daha beter sartlarda çalıştım emin ol her b..ku yaptim. Senin gibilerin arkasindan yemeklerinin artiklarini pisliklerini cok çope attim.Yediklerini konteynera atmaktan aciz bir insan hayatta ne basarabilir? neyin ne oldugunu bilmeden boyle tahminlerde bulunman acınası bir durum Benim boyle bir yorumda bulunmak emin ol tam haddimdir ama ya sen? Neyin ne oldugunu bilmeden duyar kasan duyarli klavyeci.Ben en dibi gördüm.Ama senin burger kingden ileri gidebildiginden supheliyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tubeman kullanıcısına yanıt
    Senin en dibi görmüş olman bizim durumumuzdan şikayetçi olamayacağımız anlamına mı geliyor? Hepimiz kötü şartlarda çalıştık seninki en kötüsü olabilir saygı duyarım ama insanların hak arayışına engel olman hoş değil. Benim insanı çalışma şartları istemem suç değil. İş zor olabilir beğenmem çıkarım ancak mobbing olmaksızın çalışmak benim de hakkım. Veya başıboş firmaların denetlenmesini istemem saçma değil.

• eskiden asgari ücret yaşı küçükler ve vasıfsızlar içindi ama şimdi çoğu yerde bu şekilde iş bulabiliyorsun
    zaten o nedenle herkes devlet kurumu olsun diye uğraşıyor

ancak bazı kurumsal firmalarda düzgün iş düzeni var ama onlarda dahi genelde iş çok zorlu oluyor ,özel sektör bu sana değil ,kazanacağı paraya bakar
  • xxxcem kullanıcısına yanıt
    Sinir hastası değilsiniz mutsuzsunuz kilonuz yoksa bol tahıllı karbonhidratlı besinlere birazdaha düşün

• Beyler ben izmir hiltown avmdeki burgerde çalışıyorum ben 2 haftada kasa ve ürün yapmasını öğrendim
    Müdürlerimiz hepsi iyi insanlar
    Maaş olarakta bu ay 2600 tl aldım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ogzhnfdan07 kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma ama 2.6k kolpa gibi geldi. Geçen ay her gün mesai yaptığım halde 2.4k almıştım. Yeni biriysen bu kadar mesai yaptırmaları pek inandırıcı gelmiyor.

Dediklerim ekip üyesi veya servis uzmanı isen geçerli. Değilsen görmezden gel.

• Scalh kullanıcısına yanıt
    Hocam oranın 1 hafta inşaatında kaldık temizlik için sabah 8 gece 2 yaptım 1 kere 3 kere de kapanış gelip sabaha karşı 4-5 gibi çıktık diğer iş günleride minumum 2 saar mesai yoğunlukta daha fazla
    1.5 aydır çalışıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogzhnfdan07 -- 6 Kasım 2019; 3:49:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogzhnfdan07

Hocam oranın 1 hafta inşaatında kaldık temizlik için sabah 8 gece 2 yaptım 1 kere 3 kere de kapanış gelip sabaha karşı 4-5 gibi çıktık diğer iş günleride minumum 2 saar mesai yoğunlukta daha fazla
    1.5 aydır çalışıyorum
    Sizin orayı bilemem ama burada dünya yansa bir saatten fazla mesai yaptırmazlar. Sabah 8 gece 2 yine inandırıcı değil bence. 18 saat söz konusu. Ben 2 aylık ve yeterince deneyimli olmama rağmen açılış vardiyası alamazdım.

• Scalh kullanıcısına yanıt
    Kardes isinden memnun kalmayip çıkmış olman senin tercihin kimse ona karisamaz zaten ben görüşümü soyledim.is begenmiyor olmamiz da bir gerçek inkar etmeyelim. Yukarida nickini bile telafuz etmeye zorlandigim eleman sacma bir varsayimda bulunmuş cevabim ona oldu yok haddim.degilmis falan bilip bilmeden ahkam kesmis. Fakat sunu unutma sana tek sozum var hayatta beterin beteri var.Ne kadar hayatindan memnun ol veya olma şu an tam su durumdaki hayatin belkide bir baskasinin sahip olmak istediği hayattir.

• quote:

Orijinalden alıntı: tubeman

Kardes isinden memnun kalmayip çıkmış olman senin tercihin kimse ona karisamaz zaten ben görüşümü soyledim.is begenmiyor olmamiz da bir gerçek inkar etmeyelim. Yukarida nickini bile telafuz etmeye zorlandigim eleman sacma bir varsayimda bulunmuş cevabim ona oldu yok haddim.degilmis falan bilip bilmeden ahkam kesmis. Fakat sunu unutma sana tek sozum var hayatta beterin beteri var.Ne kadar hayatindan memnun ol veya olma şu an tam su durumdaki hayatin belkide bir baskasinin sahip olmak istediği hayattir.
    Bundan kimsenin şüphesi yok. Beterin beteri vardır. İş beğenmeme kişiye özgüdür ve şahıs özgürdür. Anlatmak istediğim bu.

• Bak bende havacilik sektorunde her hizmetlerindeym. Gayet rezil durumda vardiyalarmiz. Sabah 8 aksam 5 vardiyasi bitiyor aksam 5:45 de servisler kalkiyor. Eve vardin 18:30 . Bu vardiyanin ustune gece 4 de iş basi yapip oglen 13 de vardiyadan cikiyorsun. Gece 4' de iş basi yapabilmek icin de gece 02:45 de guzergaha cikip beklemen lazim. Heryer de lanet bir kapitalist sistem var heryer rezil durumda ulke de patronlar kiral bizler koleyiz maalesef.

• NitroNos kullanıcısına yanıt
    Burger tarzı büyük firmalar iş yapıyorda, orta firmalar çok batıyor. 100 bin ciroda zorlanan bile çok var. Kiralar genelde dolar olur. 5 6 kişi çalışır en az ufak yerlerde bile. Stopaj elektrik vb ek giderler, kazandığının % bilmem nekadarı vergi derken kurtarmayan çok yer var. Ama büyük firmalar ortalığı düdüklüyor cidden.

• Yaş 30 oldu okadar çok iş deneyimledim ki.. en kötülerinden birisi sanırım 5 gün süren burger king macerasıydı.. 5. Günümde hiç unutmam 12de parmaklarımızı bastırıp çıkış yaptırdılar ben işe uyanamadım sonra genel temizlik var diyip sabah 6da evime girene kadar temizlik yaptırdılar 8dede burda ol demişlerdi.. tab gıdaya şikayet etmiştim tüm personel ve mağaza incelemeye alınmış ve işlerinden atılmışlardı.. (kamera kaydı ve giriş çıkış kaydı) daha sonra avukat yardımıyla okkalı bir dilekçe ile devletede şikayet edip para cezası almalarınıda sağlamıştım.

Şu zamana kadar en zevk aldığım iş kendi yaptıklarım oldu.. 4 üniversite okudum su andada uzaktan okumaya devam ediyorum ancak okuma niyetim tamamen ilgimi çekmesi.. hobi amaçlı yani.. bu ülkede eğer okucam diyorsanız ya doktor olun yada veteriner tarzı birşey.. yoksa okusanızda okumasanızda birşey değişmiyecek. Çalıştığım sektörde altımda 6 7 tane mühendis var aldıkları paraları ve çalışma ortamlarını görünce halime şükrediyorum.

Bana kalırsa okumayın.. tarıma yönelin hayvancılığa yönelin yada çeşitli dallarda kendinizi geliştirip kendi markanızı oluşturun.. bu ülkede 10 lisans diplomasındansa 1 patentli ürününüz ve bu ürünü pazarlayabileceğiniz markanız olsun bin kat iyidir. İlkokul bebesi dediğiniz oto kaportacıları detailing işi yapanlar hatta araç yıkamacısından kahvehane işletmecisine sizin hayalinizi kurduğunuz mesleklerden çok daha kazançlı ve rahat. ( sen kimsin ki tavsiye veriyorsun diyenler için ; sayısız sektörde bulundum emlak ofisi işlettim kahve işlettim koyun baktım amelelik yaptım gümrük acentesinde 2.5 yıl çalıştım mağazacılıkta mağaza müdürlüğü yaptım ağır sanayide (demir çelik) halen çalışıyorum medya ve iletişim sektöründe birşeyler yapıyorum ahşap oymacılığı vs olaylarında üretimler yapıyorum vs vs.. ) haddime değil ancak mesleki hayaller için okumayın..

Üniversite okuyacağınıza ; açın udemy sitesini derse gider gibi müfredat hazırlayın.
    Yabancı dil eğitimi alın
    Enstruman eğitimi alın
    Bilgisayarda yapabileceğiniz fotoğrafçılık video düzenleme programlama vs eğitimleri alın
    Etkili konuşma eğitimleri alın
    Hızlı okuma ve hafıza eğitimleri alın
    Mesleki konularda e ticaret eğitimleri alın
    Mesleki eğitimler alın ( emlak, danısmanlık vs)
    Mesleki sermayesiz eğitimler alın sigortacılık vs
    Hayvancılık tarım vs eğitimleri alın
    Uçsuz bucaksız bilgi kaynağına sahipsiniz.. birşey okuyacaksanız bu sizi zengin etmeyecek.. hobi amaçlı okuyun.. kendinize birşeyler katması için okuyun ama emin olun okudugunuz okulun verdiği diploma sizi değil ilkokul mezunu girişimci işvereninizi zengin edecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: efendizade34

Tabi devlet denetlicek, her firmayî inceleyemez ama kurumsal büyük şirketleri inceleyebilir, kamuda binlerce müfettiş var bunlar neden maaş alıyor ?
    Kamuda çalışıyorum.
    Kamu bile 4857 ye aykırı çalıştırıyor.
    Detaylı yazsam aklınız durur.

Bizim en büyük sorunumuz satılmamış sendika olmaması.

• kapitalizm, para ve bankerlik sistemi yahudilerin insanları kendilerine köle olarak çalıştırmak için geliştirdikleri bir düzenektir. çalışan olarak amazon, mcdonalds ve burger king gibi yerlerde bunu çok rahat görürürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 6 Kasım 2019; 8:3:42 >
  • Habertürkhthayat.haberturk.com
    Şirketin CEO'su dünyanın en zengini...
    https://www.haberturk.com/amazon-calisanlarinin-korkunc-calisma-sartlari-ortaya-cikarildi-1923231-ekonomi

İngiliz The Sun Gazetesi’ne konuşan Bloodworth, “Üst katta çalışanlar tuvalete gitmek için dört kat merdiven inmek zorunda kalıyor. ‘Boş geçirdikleri’ zaman yüzünden cezalandırılmaktan ve işlerini kaybetmekten korkan insanlar tuvaletlerini şişelere yapıyordu.” dedi.

Pek vaktim yok araştıracak ama aklıma bu geldi yeterli olurmu.

www.hurriyet.com.tr
    Amerika’da fast-food çalışanları iş bıraktı
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/amerika-da-fast-food-calisanlari-is-birakti-24622050

Bak hakları için nekadar organizeler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenbalx -- 6 Kasım 2019; 8:50:19 >

• vasıfsız olarak gireceğin hiçbir iş kurumunda günü kurtarmak haricinde bir beklentin olmasın
    bir vasfın özelliğin ustalığın kabiliyetin yoksa senin yapacağın işi herkes yapabilir demek

Bu da seni ezmeleri ve yıldırmaları için bir neden

kolayca işten kendi isteğinle tazminatsız çıkarsın yerine bir başkası gelir olay budur
  • Ekmek yediğin yerde o iş benim işim değil ben yapmam vaktim doldu 1 dk iş yeri yansa umrumda değil kafasıyla hareket ettiğimiz sürece bu ülke kalkınamaz.

• Amelelik yapsan daha iyi günlük 150/200 TL tarlada domates toplasan daha iyi günlük 80/100 TL

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.