Şimdi Ara

İsüpass, apply nişantaşı, apply bau

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Umut tüccarlığıdır, özellikle İSÜ ve Nişantaşı. Şimdi hakkını yemeyeyim Bau 2 günde bir sonuçlarını açıklıyor tamam az burs veriyor belki ama umudunuzu tüketmiyor.
    Bu tercih sürecinde yaşadığım şeyleri anlatacağım.
    Bu oluşumlar sizin projeleriniz, hayallerinizle size seçtiğiniz bölümlerde çeşitli burs oranları veren gerekli görürse sizi mülakata çağıran çiçeklerdeki arı çekmek için varolan koku gibi.
    Bau: gerçekten hızlı ama burs almak için kendi roketinizi icat edip uzaya gidip gelmeniz gerekiyor. Zaten puanınızla %50 burs kazandığınız yerden size %25 verebiliyor. Daha kurumsal.

Nişantaşı: yarın tercihlerin son günü :) arayıp ne zaman açıklanacağını sorduğumda tercihlerden sonra denildi bana (daha önce tercihlerden bitmeden açıklanacak denmişti), ee insanlar buradaki sonuçlara göre kendi tercih listesini şekillendiriyor, herkes zengin değil ki anacığım insanlar ne kadar ödeyeceğini bilmeden yazsın üniversiteleri

İSÜ: en umutlu olduğumdu, en umut yiyici çıktı. Başvurduğum günden itibaren periyodik aralıklarla aradım sonuçların ne zaman açıklanacağını sordum, tercih süresi içinde olumlu da olsa olumsuz da açıklanacağı söylendi :))))) sitesinde en az %20 en fazla %100 burs verileceği yazıyor bu arada. Bugün Wp iletişim sayfalarıyla isüpassin ne zaman sonuçlanacağını sordum, bana zaten sonuçlandığını maillerimi kontrol etmem gerektiğini söylediler. Kontrol ettim, mail yok SMS yok, bir iletişim numarası verdiler. Aradım, burs kazanamadığımı sadece burs kazananlara haber verdiklerini söylediler daha önce olumlu olumsuz dönüş yapacaklarını söylediklerini ilettim beni “yetkili birine” aktardı. Yetkili biri isüpass’in isüpes diye okunduğunu bilmiyor bu arada. Sitede yazan şeyi okumamı istedi, bursun bir hak olduğunu benim hak kazanamadığımı sadece hak kazananlara burs verdiklerini açıkladı. Kendisine izah edemedim sitelerinde tercih ettiğim bölümlerin her birinden min %20 burs almam gerektiğini. İsüpes diye okunduğunu belirtince de beni düzelttiniz içiniz rahatladı mı? diye sordu. Rahatlamadı, rektör Melih Bulu dilerim bu yazıyı okur. İnsanlara tercih süreci boyunca başvurunuzu düzenleyebilirsiniz dediğiniz o sitenin tercih sürecinde giriş yap kısmına basınca ana sayfaya neden attığını açıklarsınız.

Tercih sürecinde vakıf üniversitelerinde bir kargaşa oluyor, üniversiteyi gezmeye gelenler, bilgilendirilme için yapılan aramalar... bu yoğunlukla başa çıkamıyorsanız kapatın sitelerinizi, evlerinde maillerini sürekli yenileyen insanlar oluşturmayın.
    Bu ve türevi burs için vakıf üniversitelerine müracaat edecek arkadaşlar dilerim başvurmadan önce bu yazıyı okursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• selamlar

İSUPASS başvurusu detayı vermek istiyorum

bir lise öğrencisi olarak başvurumda bulunanlardan bazıları aşağıdadır.

1) 2 adet uluslararası ingilizce tıp dergisinde yayınlanmış makale
    2) 3 farklı proje ile 3 ayrı kıtada yapılan ve binlerce öğrencinin başvurduğu uluslararası proje yarışmaları ve ödül
    3) sanat dersen açılmış kişisel resim sergisi, spor dersen ulusal derece
    4) sosyal yardım faaliyetimle ilgili onlarca ulusal gazete de çıkan tam sayfaya varan haberler ve Tv haberleri
    5) Kök hücreler ve meme, serviks kanseri üzerine yapılmış çalışmalar
    6) uluslararası tıp kongresine büyük olasılıkla ilk ve tek çağrılmış olan lise öğrencisiyim

yaptığım herseyin belgelerini de gönderdim

daha yazabileceğim çok şey var ama düşük düzeyde de olsa burs alamadım. Ülkeye olan inancım tamamiyle bitmek üzere.
    merak ediyorum bir lise öğrencisi olarak daha ne yapmalıydım. Her şey yalan bu ülkede

• enzberg1 E kullanıcısına yanıt
    Sanırım benim zorlamamla İsüpass’e başvuranlara geri dönüş yapıldı. Okuduklarını bile sanmıyorum başvurularımızı. Ben foruma kayıt yaptım konu yazdım yazarken gönderdiler düşün.
    Amerika’daki kabul sisteminin çarpık bir şekilde uygulanamayışı.
    Amaç insanlara az biraz burs verip üniversiteye bir şekilde çekmeye çalışmak. Umarım güzel bir tıp fakültesini sana bir şeyler katabilecek bir okulda kazanırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zigican -- 29 Temmuz 2019; 12:2:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İstinye üniversitesine başvurdum ve bizzat rektörün daveti ile rektör ile görüştüm. Verilen burs Bilgisayar Mühendisliği %35 idi. Neyse ki ApplyBAU'dan daha iyisini alıp BAU'ya gittim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.