Şimdi Ara

İşyerinde klima Önerisinde Bulunur musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Aydın'da yaşıyorum. İşyerimde soğuktan çalışamaz hale geldim. Ön tarafı açık. 50 M2 alanı kışın ısıtma konusunda öneriniz varmı? Sanayi dükkanı yerler kalebodur ve çok soğuk oluyor. Hangi marka klima ve kaç btu olduğunuda yazarsanız sevinirim.

• Tavan yüksekliği nedir hocam?

Eğer gözümde canlandırdığım gibi bir sanayi dükkanı ise klima ile ısıtmada sorun yaşayabilirsiniz.
  • 2.8 m ama asma tavan yaptım (plastik) ön kapalı olacak sadece merdivenden ısı kaybı olacak.
  • yilmazcanaktas Y kullanıcısına yanıt
    Soğutma olsa sorun değil de, ısıtma söz konusu olunca o basit gibi görünen boşluk büyük sorun yaratır havanın fiziksel yapısı gereği.

Bildiğiniz üzere soğuk hava ağır, Sıcak hava hafiftir, klima zaten yukarıdan aşağıya doğru ÜFLEME ile ısıtma yapar, zaten ısıtma söz konusu olduğunda ÜFLEME unsuru rahatsız edici iken, üflenen bu sıcak havanın yukarıda yoğunlaşacağını ve merdivenden gelen o soğuk havanın zemine yerleşeceğini, boş kovaya dolan su gibi yukarı doğru yükselmeye başladıkça sıcak havayı o merdivenden yukarı basacağını lütfen unutmayınız. 2.8m tavan büyük sorun teşkil ederdi ki böldüm diyorsanız bu bölme avantaj kabul edilebilir. Merdivene de X bir çözüm bulursanız çok daha rahat edersiniz hocam. Tüm bu bilgileri göz önünde bulundurursak m2 ve m3 olarak da baksak yine de sizi 24.000BTU dan aşağı klima kurtarmaz diye düşünüyorum.

Marka konularına ben girmiyorum ama servis ağı size yakın olan ve forumda olumlu görüş almış markalar hem avantaj olur hem de size fikir verecektir. Her ne olursa olsun öncesinde mutlaka 2-3 markadan ÜCRETSİZ keşif hizmeti talep edin bu da size büyük fikir verecektir

• Cevabınız için tşkler. Bugun aynı alana sahip başka dükkana gittim airfel klima vardı 48000 lik aylık 150 tl civarında elektrık faturası gelıyormuş. İyi de ısıtıyordu.
  • Mümkünse içeri 6-7 m2 bölme yaparsanız pvcden cok saha ekonomik olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.