Şimdi Ara

ITALYA APPLE STOREDAN ALISVERIS YAPAN VAR MI? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
5.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: signore

quote:

Orijinalden alıntı: yepyepcool

Tax free olayinda ben pesin almistim.Adamlar bana geri odemiyi pesin yapmalari gerekiyordu.Yapmadilar onun yerine herhangi bir kredi karti numarasi verin , oraya yatirilsin dediler.Adamlar damgayi basti zarfa koyup tax free formunu bana verip ulkenize donunce italya'nin su adresine gonderin.Sonra kredi kartiniza yatar dediler.Dedikleri gibide oldu yanliz 3 ay gibi bir zaman aldi.Tax free yaklasik %12 tekabul ediyor.Bu dediklerim bergamo havaalaninda oldu digerlerinde farkli olabilir.

http://www.global-blue.com/traveller-services/tax-free-shopping/refund-points/bergamo/

Bergamo havalimanında Global Blue veznesi var gözüküyor. Size tax free formunu zarfa koyup, İtalya'da şu adrese gönderin diyen gümrük memuru muydu yoksa Global Blue çalışanı mı ?

Normalde Global Blue veznesi olan yerlerde, o an Global Blue çalışanı yoksa ve vezne kapalıysa, yapmanız gereken gümrük memurunun kaşelediği fatura ile birlikte tax free formunu bir zarfa koymak ve Global Blue kutusuna atmak. Onlar da ertesi gün kutuyu açıp, işlem yaparlar. Siz zaten İtalya'da havalimanında iken, Türkiye'ye döndükten sonra tekrar İtalya'ya göndermenizi istemeleri tuhaf olmuş.

Zaten benim bildiğim, Türkiye'de döndükten sonra gümrükte kaşelenmiş faturayı İtalya'ya gönderecek veya (3 ay içinde) elden verecek olduktan sonra, Global Blue gibi aracı firma kullanmanın ve %21 yerine %12 iade almanın pek anlamı yok. Mağaza ile konuşup, ona göre bir form doldurtup, doğrudan mağazadan KDV'nin tamamını geri alabilirsiniz. İnsanlar "az olsun, nakit olsun" diye böyle aracı firmaları kullanıp havalimanında iade alıyorlar.

3 sene once aldigim zaman global blue posta kutusu yoktu.Gecen sene gittigimde yeni koymuslardi posta kutusunu.%12 olayina gelince global blue kesintilerinden sonra aldiginiz miktar yaklasik %12 tekabul ediyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Himm, tesekkurler, peki su an stok sikintisi var midir acaba? Rezervasyonla mi aldirayim ben arkadasa

• quote:

Orijinalden alıntı: alkindiker
    Dostum Merhaba..

Konuyla ilgili bilgin oldugunu dusundugum icin sana sormak istedim. Kasim ayi icersinde Annem hatta belkide ben birlikte Viyana ya gidecegiz. Internet uzerinden orada yasayan bir arkadasimin evine kargolattirmayi dusunuyorum. Bu bir sorun teskil eder mi ? Yani kargo bilgilerine arkadasimin ev adresini telefon numarasini ve mail adresini giricem fatura adresine yine aynilarini sadece odeme yaparken annemin kredi karti ile satin alicam site uzerinde verilen bilgilerde bu normal gozukuyor.

Birde bu tip bir durumda tax free konusu nasil gerceklesir. apple.at sitesinden baktigimda TAX adina bir tek bir numara soruyorlar benim site uzerinden odeme yaparken tax free faturasi alabilmem mumkun mu ? CEvaplayabilirsen sevinirim

Bu şekilde olacağını pek sanmıyorum; mağazadan alışveriş yapan bir yabancı olması ve o anda pasaportunu sunması gerekir diye biliyorum. Ancak siz yine de mağazaya sorun isterseniz.

• quote:

%12 olayina gelince global blue kesintilerinden sonra aldiginiz miktar yaklasik %12 tekabul ediyor.

Evet kesintiler sonrası %12 oluyor. Benim %21 dediğim araya Global Blue girmeden doğrudan mağazadan tam iade yapılması.
    Daha önce bir yerde yazmıştım. Bana İtalya'da bir mağaza "faturayı gümrükte kaşelet getir, nakit %21 iadeni yaparım" demişti.
  • Senin kredi kartın ile arkadaşın alamaz bende başkasının kartıyla alacaktım ama vermediler haberin olsun.Stok durumu ne durumda bilen varsa sevinirim.3 hafta içinde babamlar Fransa,İsviçre,İtalya'ya gidecek buralardan aldırmayı düşünüyorum.
  • Sagol boray kardes, evet o kesinlesti. Arkadasin kredi kartini kullacagiz artik. Ama su stok isi hala kafamda soru isareti. Koskoca forumda bir tane mi italyada yasayan cikmaz ya, 23 kasima kadar halletmeliyim bu isi. 23-26 kasim roma turuna katilacak arkadasim.

• Arkadaşlar merhaba yazılanları baştan sona okudum bende 16 kasımda bergamoya iniyorum.. daha önce kanadadan iphone 5 getittirmeyi düşünüyordum (kanadada 699 dolar= 1250 tl civarı) ancak okumaya başlayınca arkadaş italyadan aldıracağını söylemiş orada 729 euro 1680 tl civarı fiyatı / italyanın avantajı nedir anlamadım bende alayım oradan :) %12 tax free iskontosu olsa 200 TL indirim mi baz alınıyor ?? bide italyada gezilecek yer tavsiyelerine açığım : ) )
  • quote:

Orijinalden alıntı: iverson03
    Sagol boray kardes, evet o kesinlesti. Arkadasin kredi kartini kullacagiz artik. Ama su stok isi hala kafamda soru isareti. Koskoca forumda bir tane mi italyada yasayan cikmaz ya, 23 kasima kadar halletmeliyim bu isi. 23-26 kasim roma turuna katilacak arkadasim.
    İtalya'da Apple mağazaları bile ertesi gün stok olup olmayacağını söylemezken, size kimse 23-26 Kasım'da stok durumunu söyleyemez.

İhtiyacınız olan bilgileri aldınız. Bu noktadan sonra tek yapacağınız, stokta olacakmış gibi arkadaşınıza bilgi vermek ve ancak İtalya'ya gittiğinde öğrenebileceğiniz cevabı merakla beklemek. Diğer çabalar vakit kaybı ve gereksiz stres olur :)
  • quote:

quote:

Sagol boray kardes, evet o kesinlesti. Arkadasin kredi kartini kullacagiz artik. Ama su stok isi hala kafamda soru isareti. Koskoca forumda bir tane mi italyada yasayan cikmaz ya, 23 kasima kadar halletmeliyim bu isi. 23-26 kasim roma turuna katilacak arkadasim.
    İtalya'da Apple mağazaları bile ertesi gün stok olup olmayacağını söylemezken, size kimse 23-26 Kasım'da stok durumunu söyleyemez.

İhtiyacınız olan bilgileri aldınız. Bu noktadan sonra tek yapacağınız, stokta olacakmış gibi arkadaşınıza bilgi vermek ve ancak İtalya'ya gittiğinde öğrenebileceğiniz cevabı merakla beklemek. Diğer çabalar vakit kaybı ve gereksiz stres olur :)

Evet signore sanirim haklisin, artik bekleyecez. Sayenizde cok sey ogrendim tsk.

• quote:

Orijinalden alıntı: adige13

Arkadaşlar merhaba yazılanları baştan sona okudum bende 16 kasımda bergamoya iniyorum.. daha önce kanadadan iphone 5 getittirmeyi düşünüyordum (kanadada 699 dolar= 1250 tl civarı) ancak okumaya başlayınca arkadaş italyadan aldıracağını söylemiş orada 729 euro 1680 tl civarı fiyatı / italyanın avantajı nedir anlamadım bende alayım oradan :) %12 tax free iskontosu olsa 200 TL indirim mi baz alınıyor ?? bide italyada gezilecek yer tavsiyelerine açığım : ) )

Kardes avantaji diger ulkelere gore yok hatta belki de en pahalisi. Ama bizim ulkeyle kiyaslandiginda yine inanilmaz ucuz kaliyor, hem arkadasta italyaya gidecegini soyleyince bir sansimi deneyeyim dedim varsa stokta alsin artik.
    Yoksa sanirim avrupada en ucuz ulkeler fransa hollanda falan

• quote:

Ben İtalya'nın daha pahalı olduğuna pek katılmıyorum. Avrupa'da Apple Store ve genel olarak elektronik eşya fiyatları aynı.

Aslında olay Avrupa'nın pahalı olması değil, Euro/Usd paritesi. Amerika'nın %30 ucuzluğu oradan geliyor.
  • moral oldu bu bilgi bana, peki ayıp olmazsa bir soru daha sormak istiyorum. acaba ip5 i bulamazsa arkadaşım, acaba başka ne apple ürünü aldırmalıyım mantık olarak?yani satmak için soruyorum , ne karlı olur
  • quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba yazılanları baştan sona okudum bende 16 kasımda bergamoya iniyorum.. daha önce kanadadan iphone 5 getittirmeyi düşünüyordum (kanadada 699 dolar= 1250 tl civarı) ancak okumaya başlayınca arkadaş italyadan aldıracağını söylemiş orada 729 euro 1680 tl civarı fiyatı / italyanın avantajı nedir anlamadım bende alayım oradan :) %12 tax free iskontosu olsa 200 TL indirim mi baz alınıyor ?? bide italyada gezilecek yer tavsiyelerine açığım : ) )

Kardes avantaji diger ulkelere gore yok hatta belki de en pahalisi. Ama bizim ulkeyle kiyaslandiginda yine inanilmaz ucuz kaliyor, hem arkadasta italyaya gidecegini soyleyince bir sansimi deneyeyim dedim varsa stokta alsin artik.

orası doğru üstadım , bizim ülkemizde 5000 tl deselerde alacak adam çok onun için herşey pahalı.. ki 3200 e satan yerlerde dahi tok sıkıntısı var :) bende italyadan alayım diye düşündüm bugun varsın (tax free ile) 200-300 tl fazla olsun kendi kartımla 2 tane alırım bol bol mil kazanır 2.teli de trde satarım her türlü türkiyedeki fiyatından 3/1 e gelir , başka öneri varsa ona da açığım :) hala italya gezi önerilerini de bekliyorum ;)

• quote:

quote:

%12 olayina gelince global blue kesintilerinden sonra aldiginiz miktar yaklasik %12 tekabul ediyor.

Evet kesintiler sonrası %12 oluyor. Benim %21 dediğim araya Global Blue girmeden doğrudan mağazadan tam iade yapılması.
    Daha önce bir yerde yazmıştım. Bana İtalya'da bir mağaza "faturayı gümrükte kaşelet getir, nakit %21 iadeni yaparım" demişti.

verginin tamamını geri aldımı süper olur ama örneğin
    4 tane iphone 4 tane ipad aldık diyelim.sorun çıkarırlar mı gümrükte?
    para iadesini apple store da karta mı iade ediyor lar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

quote:

quote:

verginin tamamının nasıl geri alınabileceğini biraz daha detaylı açıklıyabilirmisiniz, romadan 5 alıcam stokta bulursam eğer, apple storedan ürünü alıp çıkıyoruz gümrüğe gidip kaşe bastırdıktan sonra ürünü aldığımız store'a geri dönüp %21 tax'in tamamını geri alabiliyor muyuz yani ? bunun doğruluğu kesinse mağazadan fatura hariç birşey almıyacağız değilmi mesela global blue vergi iade slibi gibi ? sonradan gümrükte sorun çıkarsa slibi başta almadığımızdan dolayı %12lik iadeden de olmıyalım :) yani %21lik vergiyi geri almanın tek yorucu kısmı gümrüğe kadar gitmek mi olucak

• up
  • quote:

Gümrük derken İtalya memnun bile olur, ülkesine Euro bırakıyorsunuz ama Türkiye'de kağıt üzerinde şahsi kullanım ve birkaç yüz Euro gibi sınırlar var. Eğer valize koyarsınız, normal şartlarda kimse sizi çevirmez veya çıkarken Xray kontrolü yapılmaz. Ama poşette veya elde taşırsanız görevlinin dikkatini çekebilir. Hiç başıma gelmediği için böyle bir durumda ne yaparlar bilmiyorum.

KDV iadesini Apple İtalya yapıyor olmalı. Zaten tam iade alabilmenizin sebebi, vergi iadesi için Global blue gibi aracı firma kullanmadan, doğrudan mağazadan iade almanız.

Yalnız mağaza çalışanları Global Blue tax free formunu doldurmakta tecrübelidir, ama ben kdv'nin tamamını geri almak istiyorum dediğinizde belki çalışan bilgili değilse "olmaz, nasıl olur bilmem ki" vs. diyebilir. Ben teknik olarak bir engel olmadığını biliyorum.

• quote:

quote:

Gümrük derken İtalya memnun bile olur, ülkesine Euro bırakıyorsunuz ama Türkiye'de kağıt üzerinde şahsi kullanım ve birkaç yüz Euro gibi sınırlar var. Eğer valize koyarsınız, normal şartlarda kimse sizi çevirmez veya çıkarken Xray kontrolü yapılmaz. Ama poşette veya elde taşırsanız görevlinin dikkatini çekebilir. Hiç başıma gelmediği için böyle bir durumda ne yaparlar bilmiyorum.

KDV iadesini Apple İtalya yapıyor olmalı. Zaten tam iade alabilmenizin sebebi, vergi iadesi için Global blue gibi aracı firma kullanmadan, doğrudan mağazadan iade almanız.

Yalnız mağaza çalışanları Global Blue tax free formunu doldurmakta tecrübelidir, ama ben kdv'nin tamamını geri almak istiyorum dediğinizde belki çalışan bilgili değilse "olmaz, nasıl olur bilmem ki" vs. diyebilir. Ben teknik olarak bir engel olmadığını biliyorum.

üstad doğrudan en güzel şekilde apple mağazasından vergi iadesi nasıl yapabiliriz , süraci özetleyebilir misin ?

• quote:

üstad doğrudan en güzel şekilde apple mağazasından vergi iadesi nasıl yapabiliriz , süraci özetleyebilir misin ?

Ben daha önce hiç bu şekilde iade almadım. Ancak mümkün olduğunu hem okuduklarımdan, hem de bir mağazanın bana "eğer ...'i gümrükte kaşeletip 3 ay içinde getirirsen KDV'nin tamamını sana nakit iade ederim" dediğini hatırlıyorum. 3 nokta yazdım, çünkü kaşelenmesi gereken şeyin fatura mı başka bir doldurulacak form mu olduğunu hatırlamıyorum.

Kdv iadesinin yani tax free'nin mantığı basit. Kdv, bir ülkede alınan mal veya hizmet için ödenir. Eğer o ürünü ülke dışında kullanacaksanız kdv ödemenize gerek yok (başka detaylar da var ama bize bu kadarı yeter). Dolayısıyla önemli olan, satın aldığınız ürünün ülke dışına çıktığını ispatlamak. Bu nedenle havalimanında gümrük ofisinde ürünü gösterip faturaya kaşe almanız gerekiyor.

Süreç olarak aslında Global Blue ila yapılan tax free'den tek farkı, kaşenlenmiş belgeyi alışveriş yaptığınız mağazaya 3 ay içinde ulaştırmak. Bunu elden veya posta/kurye ile yapabilirsiniz. Ama posta ile gönderirseniz kaybolma riski var. Alacağınız iade miktarına bağlı olarak, DHL, TNT gibi kuryeler ile evrak göndermek ucuz olacağı için onları tercih edebilirsiniz. Hem teslimat garantisi olur.

Sonuç olarak sürecin tam detaylarını mağaza ile konuşup öğrenmeniz gerekiyor. Ben olsam sorun yaşamamak için büyük mağazalardan alışveriş yapardım (Apple, Media Markt, Saturn vs).

• quote:

quote:

Ben daha önce hiç bu şekilde iade almadım. Ancak mümkün olduğunu hem okuduklarımdan, hem de bir mağazanın bana "eğer ...'i gümrükte kaşeletip 3 ay içinde getirirsen KDV'nin tamamını sana nakit iade ederim" dediğini hatırlıyorum. 3 nokta yazdım, çünkü kaşelenmesi gereken şeyin fatura mı başka bir doldurulacak form mu olduğunu hatırlamıyorum.

Kdv iadesinin yani tax free'nin mantığı basit. Kdv, bir ülkede alınan mal veya hizmet için ödenir. Eğer o ürünü ülke dışında kullanacaksanız kdv ödemenize gerek yok (başka detaylar da var ama bize bu kadarı yeter). Dolayısıyla önemli olan, satın aldığınız ürünün ülke dışına çıktığını ispatlamak. Bu nedenle havalimanında gümrük ofisinde ürünü gösterip faturaya kaşe almanız gerekiyor.

Süreç olarak aslında Global Blue ila yapılan tax free'den tek farkı, kaşenlenmiş belgeyi alışveriş yaptığınız mağazaya 3 ay içinde ulaştırmak. Bunu elden veya posta/kurye ile yapabilirsiniz. Ama posta ile gönderirseniz kaybolma riski var. Alacağınız iade miktarına bağlı olarak, DHL, TNT gibi kuryeler ile evrak göndermek ucuz olacağı için onları tercih edebilirsiniz. Hem teslimat garantisi olur.

Sonuç olarak sürecin tam detaylarını mağaza ile konuşup öğrenmeniz gerekiyor. Ben olsam sorun yaşamamak için büyük mağazalardan alışveriş yapardım (Apple, Media Markt, Saturn vs).

çok teşekkürler ;) apple store düşünüyorum bende alışveriş için ama ingizlicem çok iyi olmadığından derdimi nasıl anlatcağım onu düşümekteyim :(

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.