Şimdi Ara

ITALYA APPLE STOREDAN ALISVERIS YAPAN VAR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
5.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ArKadaslar cok yakin bir arkadasim kasim sonu italyaya gidecek 3 gunlugune. Cesitli apple urunleri getirtmeyi planliyorum hem kendime hem de satmak icin. Apple storelara baktim roma milano gibi yerler basta olmak uzere epey var.
    Ilk kez boyle bir sey yapacagim icin sorularim ve tereddutlerim var. Forumu epey okudum, bazi seyleri anladim ama bazilari icin teyit almak uzere iyice bilenlerden yardim istiyotum arkadaslar
    1- kendi kredi kartimi verecem sorun olur mu?
    2- ayni urunden kac tane getirme hakki var?
    3- italya da havaalaninda vergi iadesi alabilirmi?
    4- kasim sonunda ipad mini ve 4. Nesil ipad de stok sorunu olur mu?
    5- ip5 haric ipad ve ipodlari kaydettirmeye gerek yok diye okudum. Dogru mu? Sadece 3g li ipadleri kaydettirmek gerekiyormus galiba.
    6- apple store bulamazsa alacagi baska yer varmi italyada?

Tesekkurler

• 1-Sorun olmaz.
    2-Aynı üründen 2 tane getirme hakkın var diye biliyorum ama yanlış olabilir emin değilim.
    3-Alabilirsin.
    4-Stok sorunu olur diye düşünüyorum.
    5-Doğru biliyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yafoo

1-Sorun olmaz.
    2-Aynı üründen 2 tane getirme hakkın var diye biliyorum ama yanlış olabilir emin değilim.
    3-Alabilirsin.
    4-Stok sorunu olur diye düşünüyorum.
    5-Doğru biliyorsun.

Sagol kardes, arkadaslar italyadaki apple urunlerinin diger avrupa ulkelerine gore daha pahali oldugunu duydum bu da dogrumu
  • Sitelerine girip baksan nasil olur?
    Apple.it
    Apple.fr
    Apple.es
    Apple.de
  • Milano'da apple store sehrin biraz disinda eger oradan alacaksa gitmeden once yerini iyice ogrenip gitsin.Vergi geri alma konusunda Milanodan geri donecekse vede Bergamo havaalani ise alamama sansin var.Ben bir kere alamamistim.Damga vuracak memur yerinde yoktu.Donecegi havaalani onemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yepyepcool

Milano'da apple store sehrin biraz disinda eger oradan alacaksa gitmeden once yerini iyice ogrenip gitsin.Vergi geri alma konusunda Milanodan geri donecekse vede Bergamo havaalani ise alamama sansin var.Ben bir kere alamamistim.Damga vuracak memur yerinde yoktu.Donecegi havaalani onemli.

Eyvallah kardesim verdigin bilgiler icin, tam olarak hangi havaalanindan donecek bilmiyorum, bir sorayim. Birkac sehir birden gezecek, turla gidiyor cunku.
  • italyadan elektronik alet alinmaz, fiyatlar asiri pahali
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aurorax

italyadan elektronik alet alinmaz, fiyatlar asiri pahali

Himm, gercek mi ya? Hayallerim suya mi dustu yani.
    Peki apple in kendi sitesinden girip baktim italya sayfasina, ordaki fiyatlar makul gibi.onunla ayni olmazmi apple storedaki fiyatlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: iverson03

quote:

Peki apple in kendi sitesinden girip baktim italya sayfasina, ordaki fiyatlar makul gibi.onunla ayni olmazmi apple storedaki fiyatlar

internette gördüğün fiyatlar işte sana makul ise sıkıntı yok. iphone5 729 euro, ispanya da 669, fransa da 679. avrupa ortalamasına göre italya herzaman daha pahalıdır işte.

özetle apple.it de gördüğün fiyatlar apple store daki fiyatlardır uygunsa al.
  • quote:

quote:

4s 16gb 630 euroymus. bu da 1450 lira ediyor, yasal yoldan kayit yaptirmak istesen 1600 olur o fiyat. zaten turkiyede de o fiyata satiliyor.
  • Kendi kredi kartınızı arkadaşınıza verip o kart ile alışverişi yapınca dönüşte TAX FREE yapamıyorsunuz diye biliyorum. Pasaport sahibi ile kart sahibi aynı kişi olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: step-team

Kendi kredi kartınızı arkadaşınıza verip o kart ile alışverişi yapınca dönüşte TAX FREE yapamıyorsunuz diye biliyorum. Pasaport sahibi ile kart sahibi aynı kişi olmalı.
    hayal olmaktan ileri gidemeyecek gibi görünüyor
  • quote:

ArKadaslar cok yakin bir arkadasim kasim sonu italyaya gidecek 3 gunlugune. Cesitli apple urunleri getirtmeyi planliyorum hem kendime hem de satmak icin. Apple storelara baktim roma milano gibi yerler basta olmak uzere epey var.
    Ilk kez boyle bir sey yapacagim icin sorularim ve tereddutlerim var. Forumu epey okudum, bazi seyleri anladim ama bazilari icin teyit almak uzere iyice bilenlerden yardim istiyotum arkadaslar
    1- kendi kredi kartimi verecem sorun olur mu?
    2- ayni urunden kac tane getirme hakki var?
    3- italya da havaalaninda vergi iadesi alabilirmi?
    4- kasim sonunda ipad mini ve 4. Nesil ipad de stok sorunu olur mu?
    5- ip5 haric ipad ve ipodlari kaydettirmeye gerek yok diye okudum. Dogru mu? Sadece 3g li ipadleri kaydettirmek gerekiyormus galiba.
    6- apple store bulamazsa alacagi baska yer varmi italyada?

Tesekkurler

1- Kartınızı vermek yerine nakit para verin. Mağaza çalışanı o kartın çalıntı olmadığını nereden bilecek ? Belki kartın sahibi olmadığı için kabul etmez.
    2- Apple Store'da kişi başı 2 tane verirler. Ama 2 kişi giderseniz ve iki kişi de nakit öderse veya biri nakit biri kredi kartı ile öderse 2'şer adet verirler. Getirme hakkı ise eğer cihazları valizinize koyarsanız, havalimanında kimse valiz kontrolü yapmaz. Ama elinizde poşetle gezerseniz görevlinin "içinde ne var" diye sorma durumu olabilir.
    3- Tabi ki. Global Blue web sitesinde tüm ülkeleri, havalimanlarını, tax free veznelerinin nerede olduğunu, çalışma saatlerini vb. tüm bilgileri görebilirsiniz.
    4- Bunu kimse bilemez ama Ipad'lerde pek sıkıntı olacağını sanmıyorum.
    5- Bu kayıt işlemi, sadece sim kart takılan cihazlar için ve sim kart takılacağı zaman gerekli. Mesela Ipad 3G alın ama sim kart takmayın, kaydettirmenize gerek yok.
    6- Teorik olarak gsm operatör mağazaları, teknoloji marketler var ama diğer ülkelerde olduğu gibi gsm operatörleri kontratsız pek satmak istemiyorlar ama duruma göre satabilirler de. Genelde 3 isimli operatörün müşterisi az ve fiyatları TIM ve Vodafone'a göre bir nebze ekonomik olabiliyor.

Ayrıca İtalya'nın pahalı olduğu yok. EUR / USD pariteden dolayı Avrupa'daki fiyatlar Amerika'dan TL olarak %30 pahalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 29 Ekim 2012; 12:24:12 >

• quote:

Kendi kredi kartınızı arkadaşınıza verip o kart ile alışverişi yapınca dönüşte TAX FREE yapamıyorsunuz diye biliyorum. Pasaport sahibi ile kart sahibi aynı kişi olmalı.

Bu dedigin mantikli geldi bana kardesim ya, vergi iadesi alamayacagiz o zaman
  • quote:

quote:

Bana mantıklı gelmedi. Önemli olan mağazanın başka bir şahsın kartından ödeme kabul etmesi, gerisi önemli değil. Tax free formu üzerinde (nakit iade alınacaksa) kart bilgileri bile yazmıyor, pasaport bilgileri yazılıyor.

Hem Tax free ile vergi iadesi nakit yapılıyor, hem kredi kartına bile iade isteseniz bence tax free formuna bir başkasının kart bilgileri yazılabilir. Mantık kurarsak, parayı ödeyen kişi, tanımadığı bir kişinin kartına neden iade istesin ki, kendini mi dolandıracak :)

Zaten ödemenin hangi kartla yapıldığı mağazayı ve devleti ilgilendirmez. Onlar bir parayı aldıklarına bakarlar, bir de vergi iadesi alan kişinin ve alınan ürünün ülkeden dışarı çıkıp çıkmadığına. Bu nedenle vergi iadesi, ancak havalimanında pasaport kontrolünden sonra ve gümrük memuru tarafından ürün kontrol edildikten sonra yapılıyor (check-in öncesi de yapılabiliyor tabi, ayrıntıya girmiyorum).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 29 Ekim 2012; 14:25:28 >

• Oncelikle cevap veren herkese tsk.
    Kendi kredi kartimi verecem cunku o kadar nakit param yok. Ama yaninda nufus cuzdani mi da versem acaba kimlik sorarlar mi diye? Mantikli mi sizce?
    Evet gercekten italya digerlerine gore pahali ama yine de guzel ulkemin 3300 tl olan ip5 fiyatini dusununce uygun kaliyor 1700 tl. Bir de ben her urunden birer ikiser getirip satmayi planliyorum.ama oyle gormemisler gibi cilginca bir karla degil tabi. Makul karlarla satip kendi ip5 parami cikartmak istiyorum sadece.
    Bir de sizce ipad mini ve 4. Nesil ipad getirtmek ve satmak bana kar birakir mi? Yoksa sadece ip5 mi getirteyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: signore

quote:

quote:

Bana mantıklı gelmedi. Önemli olan mağazanın başka bir şahsın kartından ödeme kabul etmesi, gerisi önemli değil. Tax free formu üzerinde (nakit iade alınacaksa) kart bilgileri bile yazmıyor, pasaport bilgileri yazılıyor.

Hem Tax free ile vergi iadesi nakit yapılıyor, hem kredi kartına bile iade isteseniz bence tax free formuna bir başkasının kart bilgileri yazılabilir. Mantık kurarsak, parayı ödeyen kişi, tanımadığı bir kişinin kartına neden iade istesin ki, kendini mi dolandıracak :)

Zaten ödemenin hangi kartla yapıldığı mağazayı ve devleti ilgilendirmez. Onlar bir parayı aldıklarına bakarlar, bir de vergi iadesi alan kişinin ve alınan ürünün ülkeden dışarı çıkıp çıkmadığına. Bu nedenle vergi iadesi, ancak havalimanında pasaport kontrolünden sonra ve gümrük memuru tarafından ürün kontrol edildikten sonra yapılıyor (check-in öncesi de yapılabiliyor tabi, ayrıntıya girmiyorum).

Kardes ben daha once hic yurt disina cikmadigim icin bu isleri pek bilmiyorum. Senin yazdiklarin da mantikli. Yalniz detaya girmek istemiyorum demissin ya bu konuda detaya girsen cok memnun olacam valla, ona gore tembihlerim arkadasi

• quote:

Oncelikle cevap veren herkese tsk.
    Kendi kredi kartimi verecem cunku o kadar nakit param yok. Ama yaninda nufus cuzdani mi da versem acaba kimlik sorarlar mi diye? Mantikli mi sizce?
    Evet gercekten italya digerlerine gore pahali ama yine de guzel ulkemin 3300 tl olan ip5 fiyatini dusununce uygun kaliyor 1700 tl. Bir de ben her urunden birer ikiser getirip satmayi planliyorum.ama oyle gormemisler gibi cilginca bir karla degil tabi. Makul karlarla satip kendi ip5 parami cikartmak istiyorum sadece.
    Bir de sizce ipad mini ve 4. Nesil ipad getirtmek ve satmak bana kar birakir mi? Yoksa sadece ip5 mi getirteyim

3300 TL mantığınız yanlış. O fiyat hem abes bir fiyat, hem de TR garantili fiyat. Sizin bakmanız gereken fiyat, aynı şartlarda aynı cihazı TR'de kaç paraya alabildiğiniz; yani Avrupa'dan cihaz getirip satanların fiyatı, o da şimdi 2.000-2.200 TL arası.

Nüfus cüzdanı bence mantıksız. Yolda cüzdan bulan veya çalan, kartı ve kimliği beraber elde etmiş olur :) Ama şansa bakar, ben olsam o riski almam. Çünkü mağaza kabul etmediği anda kilitlenir kalırsınız. Hani Türkiye'de olsa hem pek kontrol etmezler, hem dert anlatırsınız ama İtalya'da bir turist geliyor, ilgisiz birinin kartını kullanıyor... Ben mağaza çalışanı olsam kabul etmem.

• quote:

Kardes ben daha once hic yurt disina cikmadigim icin bu isleri pek bilmiyorum. Senin yazdiklarin da mantikli. Yalniz detaya girmek istemiyorum demissin ya bu konuda detaya girsen cok memnun olacam valla, ona gore tembihlerim arkadasi

Detaya girmeme sebebim, sizinle ilgisi olmaması. Check-in öncesi kdv iadesi alma, mutlaka uçak bagajına teslim edilmesi gereken, yani uçak içine götürülmeyecek şeyler için. Kimse Iphone / Ipad'i bagaja teslim etmez, el çantasında yanına alır. Onu sadece biri atlayıp "peki check-in öncesi iade alanlar ne olacak" demesin diye yazdım.
  • Peki ayni kisinin pasaportuna ayni urunden kac tane kayit ettirme hakkimiz var
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.