Şimdi Ara

İtalya Hakkındaki Sorularım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şubat ayında boş vaktim olacak ve değerlendirmek adına yeni bir ülke daha keşfetmek istiyorum. Aslında gönlümden geçen yer uzakdoğu ülkeleri fakat bilet fiyatlarının pahalı olmasından ötürü daha önce hiç gitmediğim Avrupa'ya gitme kararı aldım diyebilirim.
    Avrupa deyince nedense gitmek istediğim ülkeler Finlandiya, Estonya, İspanya ve İtalya. Özellikle İtalya benim için öncelikli.
    Amacım; tarihi yerleri görmek, alışveriş yapmak (giyim, elektronik ve hediyelik ürünler), farklı lezzetleri keşfetmek.
    Ayrıca İtalya'da futbol maçına gitme gibi bir şansım var mı merak ettim doğrusu.
    Tüm bu aradığım kriterler neticesinde, İtalya'nın hangi şehrini önerirsiniz?
    Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

• Öncelikle [link=http://www.seqununseyahatnamesi.com/category/italya/][/link] linkinden İtalya yazılarıma göz atabilirsin.

Ben 201 yılında Fiorentina - Genoa maçına gitmiştim ve o zaman her şey dahil maç için 23 Euro ödemiştim.

Ne kadar tatil süren var onu da bildirirsen güzel bir çıkarabiliriz ortaya.

Mesela,

Milano ortalama 2 gün
    Venedik en fazla 3 gün,
    Floransa ortalama 2 gün,
    Roma ortalama 3 gün,
    Pisa günübirlik gitsen de olur
    en az bir gününü Como Gölü'ne de ayır. Bununla ilgili rota için Como yazılarımı okuyabilirsin yukarıdaki linkten.

Başka sorun varsa yardımcı olmaya çalışırım.
  • Hocam mesajınız için teşekkür ederim.
    Yaklaşık 10 günlük bir plan yapmayı düşünüyorum. Ben genelde bir şehirde ortalama bir hafta geçirip orayı iyice keşfetmek isteyen birisiyimdir. Bu nedenle en fazla 2 şehre gidebilirim.
    Alışveriş yapmak, tarihi yerleri gezmek ve maça gitmek için hangi 2 şehri bana önerebilirsiniz?
    Ayrıca metro ulaşımının olması da benim için önemli bir kriter.
    Buna ilaveten maç biletini nasıl temin edebiliriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razer

Hocam mesajınız için teşekkür ederim.
    Yaklaşık 10 günlük bir plan yapmayı düşünüyorum. Ben genelde bir şehirde ortalama bir hafta geçirip orayı iyice keşfetmek isteyen birisiyimdir. Bu nedenle en fazla 2 şehre gidebilirim.
    Alışveriş yapmak, tarihi yerleri gezmek ve maça gitmek için hangi 2 şehri bana önerebilirsiniz?

Rica ederim dostum ne demek. Yerinde olsam şu an Roma ve Napoli'ye giderdim. Zamanım olmadığı için Napoli'ye gidememiştim ben hala ona yanarım :)

MAdem tarih istiyorsun Roma güzel seçenek. Artı olarak Vezüv, Ercolano ve Pompeii'ye gitme şansın var Napoli'de.

Roma'da metro gayet gelişmiş. Napoli'ye gitmediğim için yorum yapamayacağım internetten bakabilirsin.

Ben Fiorentina maçı için kendi resmi sitelerinin de yönlendirdiği http://www.ticketone.it adlı websitesinden bilet almştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Esquierdo

quote:

Rica ederim dostum ne demek. Yerinde olsam şu an Roma ve Napoli'ye giderdim. Zamanım olmadığı için Napoli'ye gidememiştim ben hala ona yanarım :)

MAdem tarih istiyorsun Roma güzel seçenek. Artı olarak Vezüv, Ercolano ve Pompeii'ye gitme şansın var Napoli'de.

Roma'da metro gayet gelişmiş. Napoli'ye gitmediğim için yorum yapamayacağım internetten bakabilirsin.

Ben Fiorentina maçı için kendi resmi sitelerinin de yönlendirdiği http://www.ticketone.it adlı websitesinden bilet almştım.

Eğer gidersem Roma mutlaka listemde yer alacak. 2. şehir olarak da dediğiniz gibi ya Napoli'ye giderim ya da Milano bir diğer alternatifim.
    İtalya'da tren seyahati unutulmaz bir deneyim olur sanırım. Düşüncesi bile güzel.
    Alışveriş açısından nerelere gidebilirim dostum? AVM kültürü var mı oralarda? Yöresel ürünlerin satıldığı İstiklal Caddesi tarzı yerler de ilgimi çekiyor.
    Bu tarz yerler varsa (ki vardır muhtemelen) İtalya Avrupa'daki ilk tercihim olacak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Esquierdo

quote:

Eğer gidersem Roma mutlaka listemde yer alacak. 2. şehir olarak da dediğiniz gibi ya Napoli'ye giderim ya da Milano bir diğer alternatifim.
    İtalya'da tren seyahati unutulmaz bir deneyim olur sanırım. Düşüncesi bile güzel.
    Alışveriş açısından nerelere gidebilirim dostum? AVM kültürü var mı oralarda? Yöresel ürünlerin satıldığı İstiklal Caddesi tarzı yerler de ilgimi çekiyor.
    Bu tarz yerler varsa (ki vardır muhtemelen) İtalya Avrupa'daki ilk tercihim olacak.

Napoli'yi Roma'ya daha yakın olduğu için dedim. Roma - Milano arası uzak diyebilirim. Yani bu güzergah neredeyse Roma-Napoli yolunun 3 katı uzaklıkta.

Trenler İtalya'da aşırı pahalı. Özellikle hızlı trenler. Tren saatleri çok önemli. Trenitalia'nın sitesinden bakın. Saatlere göre fiyat değişiyor.

Ben AVM'lerde fazla takılmadım ama illaki vardır. Roma'da yanılmıyorsam Termini Tren İstasyonu'nun orda vardı.

• Teşekkür ederim dostum. Muhtemelen Roma'ya gideceğim eğer gidersem.
  • quote:

Teşekkür ederim dostum. Muhtemelen Roma'ya gideceğim eğer gidersem.

Rica ederim Yarbayım :)
  • Merhabalar. Öncelikle ben Tallinn'de (Estonya) yaşıyorum ve 2 haftada bir Helsinki'ye (Finlandiya) gidip geliyorum. Geçtiğimiz mart ayında da İtalya - İsviçre turu yaptım.
    Öncelikle Roma'dan başladık, rota şöyle ilerledi : Roma - Pisa - Floransa - Bologna - Venedik - Milano - İsviçre. Bu rotayı arkadaşımla belirledik ve hızlı tren kullandık.
    Roma beni öyle aman aman etkilemedi desem yalan olmaz. Tarihi olarak muhteşem bir şehir ama kalabalığı ve kaotik yapısı hoşuma gitmedi. Pisa tipik bir orta İtalya kenti, küçük, sakin, huzurlu. Floransa ise beni İtalya'da en çok etkileyen şehir oldu. Sanat kokan sokakları, mimarisi, kasvetli havası etkileyiciydi. Venedik, mutlaka görülmesi gereken bir şehir olarak hafızama kazındı. Tekrar gitmek isterim. Milano ise İtalya'nın diğer şehirlerine göre daha modern, daha Avrupai bir şehirdi.
    Öncelikle şunu söyleyeyim elektronik alışverişini unut. Çünkü İtalya Türkiye'den ucuz değil, ayrıca € 3.5'yi geçmiş durumda.
    Özetle benim sana söyleyeceğim şudur, Estonya ve Finlandiya, beni İtalya'dan çok daha fazla etkilemiş, Tallinn'in Old Town'ı beni kendine aşık etmiş bir yerdir. THY'nin Tallinn'e gidiş dönüş 600TL seferleri. Bence Tallinn-Helsinki turu yapmalısın. Tallinn'den Helsinki'ye ulaşım 1,5 saatte feribotla sağlanıyor. Bu 2 şehir kombo yapılarak muhteşem bir tur yapılabilir.
    İtalya, Estonya veya Finlandiya hakkında spesifik bir sorun varsa seve seve yanıtlarım.

• Merhaba,
    Açıklayıcı mesajınız için teşekkür ederim.
    Açıkçası kaotik ortamları gezmeyi daha çok seviyorum. Bundan ötürü büyük metropoller her zaman için ilgimi çekmiştir. Bu sebeple Avrupa için Roma listemin en üstünde yer alıyor halen.
    Talinn tabi ki bir diğer favorim. Old Town'u fotoğraflardan görmüştüm. Gerçekten de modern bir orta çağ kenti. Dünyada bir benzerinin daha olduğuna inanmıyorum.
    Roma ilk sıradaysa Talinn'de ikinci sıradadır benim için.
    Bakalım, bu Şubat gibi niyetim var ama biraz maddi durumumu düzeltmem lazım öncelikle. Her bir gezi benim için ortalama 3000-4000 TL arası anlamına geliyor.
  • Yurtdışı tatillerinde 1 haftayı 1 şehre ayırmak benim tarzım değil ve açıkcası anlam veremiyorum ancak herkesin tatil anlayışı ve beklentileri farklıdır. Saygı duyarım.
    Sözkonusu İtalya ise ve 1 ya da 2 şehre gidilecekse Roma kesinlikle ilk sırada olmalı. 2. şehir olarak Napoli ve Milano'dan bahsedilmiş. Ben iki şehri de pek tavsiye etmem. Milano'ya yaklaşık 5-6 kez gittim. Sevdiğim bir şehir ancak turistik açıdan ününü haketmediğini düşünüyorum. Milano'nun bu kadar ünlü olmasının sebebi sanayinin, modanın ve elit İtalyan kesimin başkenti olması ve havayolu ulaşımı konusunda doğu-batı arasında önemli bir aktarma noktası olmasıdır... Hele ki Napoli'yi düşünmeyin bile. Roma-Napoli turu 10 günlüğüne Türkiye'ye gelip İstanbul-Adana turu yapmaya benzetilebilir. 2. şehir için tavsiyem Floransa veya Venedik.
  • İyi fikir hocam, Eyv.
    Pahalı olması dışında "Ölmeden önce yapılması gereken" 100 şeyden biridir belki de. (:
  • italyaya gideceksen mümkünse venedikten başlamanı tavsiye ederim. venedik uçuşu nispeten daha pahalı olsa da italya içi güzergahında harcayacağın bilet parasıyla hem kendini amorti eder hem de fazladan yol gitmemiş olursun. venedikten veronaya oradan milanoya geçersin. bu güzergahta abartılı bir tren ücreti ödemezsin. trenleri iyi takip edeceksin tabi ki. daha sonra milanodan floransa-roma istikametine doğru gidersin. bu güzergahta bilet parası biraz daha pahalı olacak. romadan napoliye geçerek napolide gezini sonlandırırsın. ama dönüş uçaklarını kontrol et. napoliden romaya dönerek romadan türkiyeye gelmen daha ucuz olabilir. napoli istanbul uçuşları pahalıdır. bu klasik italya turudur.

ama eğer ben böyle sistemin gösterdiği rotalarda ilerlemek istemiyorum dersen italyada trenlerle kısa mesafelerde ilerleyip gezebileceğin bir sürü sahil kasabası vardır. ilkbaharda sadece buralarda gezmek çok daha güzel olabilir.

• 8 günlük bir Roma tatili planlasam sizce herşey dahil maksimum 3000 TL'ye kapatabilir miyim?
  • quote:

8 günlük bir Roma tatili planlasam sizce herşey dahil maksimum 3000 TL'ye kapatabilir miyim?

Zor dostum. Vize yoksa 390TL vize. indirimli yakalarsan gidiş geliş uçak bileti 700tl. kaldı 1900TL buda 550£ eder. günlük 40£ (en iyi ihtimal), bir otelde kalsan 8 günde 320£. kaldı 230£. bunuda boğazına ve şehiriçi metro otobüs vs. harcasan tek bir şehirde idare edebilirsin başka şehir gezmeden.
  • O zaman tl' in degerli oldugu Tayland, Filipinler gibi yerlere gitsem yine ayni rakama denk geliyor. Ucak bileti pahali ama yasam ucuz olunca ayni kapiya cikiyor. Duz hesap 5000 tl ayirmak lazim sanirim.
  • Razer kullanıcısına yanıt
    Aynen Tl nin değerli yada dolar kurunun bizden daha pahalı olduğu yerlere yönelmek lazım artık bu bütçelere.
    Oncelikle merhaba;

Hep maliyet acisindan gitmissin ve uzakdoguyu direk kafandan silip italya'ya kanalize olmussun.

Oncelikle sunu soyleyeyim gidecegin donemde Italya kis mevsiminin en yagisli donemine gelecek ve sen bu yagistan oturu ne gezdiginden ne gordugunden ne yaptigin alisveristen nede yediginden bir sey anlamayacaksin. Ayaginda botlarla yurudukce o botlar olacak sana en az 6 kilo. Uzerinde kalin bir mont ve kapson gorus alanin kisitlanacak, elleerinde eldiven, bir elinde semsiye.

Bunlari yaziyorum cunku yasanmislik var. Trevi ask cesmesinde fotograf cekmek icin once yagmurun azalmasini bekledim, ardindan semsiyeyi yere attim, eldivenleri cikardim, isik, golge fln ztn hak getire. Bir kare fotograf icin cekilen cileden bahsediyorum gezmeyi tozmayi sen dusun.

Uzakdogu icin ise su an orasi yaz. Evet bilet fiyatlari ucuk ama orada ki fiyatlarin uygunlugu kendini amorti ediyor, dahasi vize masrafin hadi masrafi gectim basvuru cilen yok.

Bunlari bir dusunmekte fayda var. Subat doneminde italya'ya gitmek, muson doneminde maldivlere balayina gitmekten farksiz gibi duruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Uzak dogu yu da maliyet acisindan o kadar kucumsemek gerek. Soyle soyleyim ben gecen sene 3 gun hong-kong 2 gun bangkook, 2 gun pattaya 2 gun singapur da kaldim ve bu seyahatleri de dolu dolu gerceklestirdim. Mesela 2 gun hong kong'u gezdikten sonra 3. Gunu gunubirlik macau ya ayirdim. Bankokta patpong'a gittim, kanallarda gezdim, siam niramit show'u izledim, pattaya'da yuzen carsida alisveris yaptim, alcazar show'u izledim. Singapur'da timsah ciftligine gittim, gece safarisi yaptim, sentosa adasina ciktim.

Bunlari yaziyorum cunku fiyatlandirmayi yaparken icinde neler oldugunu anlamaniz acisindan. Gecen sene ben bunlari bireysel olarak gercekledtirdim, ucaklar, transferler oteller bu saydigim safarisi susu busu bana yaklasik 4000€ ya mal oldu. Bu sene annemler bir tur sirketinden uzakdogu programi satin almislar, iceriginde benim yaptigim her sey war, tur 2450 € tutmus. Geriye orada yiyecegi alisverisi var ama basinda rehber olup onu yonlendirecegi icin hayatta bnn gecen seneki rakamim olan 4 bini bulmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.