Şimdi Ara

İTALYA Turu düşünüyoruz (hiç bilmiyorum yardımcı olur musunuz?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ortalama 500-800 euro arası büyük italya turları var ve arkadaşım roma, floransa, venedik vs görmek istediği için en iyi paket bu.

şimdi daha önce gidenler mevzuyu biliyordur diye düşünüyorum. extra geziler nasıl oluyor, boş zamanlar nasıl oluyor. 3 ve 4 yıldız oteller deniliyor ancak italya otellerinin standartları bizimkilere göre düşükmüş. otellerde rahat edebilir miyiz?

bu yıl mezun oluyorum sanırım pasaport ücretsizmiş öğrenciye :D haziran gibi düşünüyoruz... martta falan alsak sorun olur mu? vize işlemleri nasıl oluyor :D

diyelim ki 500 euro paket seçersek bize kaça patlıyor :D (ek giderler vs eklenince) tecrübelerini aktaran arkadaşlara minnettarım. (dh ölücülüğümüzü de konuşturalım bu turların indirim kodları falan yok mu )

• Maden benim gibi ölücüsün. Münferit gidin. Turlara para gömmeye gerek yok. Dil bilmeye gerek yok. Yurt dışına çıkarken al vodafen red tariflei bi hat. İnterneti bol olan bi paket. Açarsın map uygulamayı istediğin yere hangi ulaşım aracıyla kaç dakikada gideceğin yazar. İstediğin saatte git. Nerde ne zaman ne yiyeceğine kendin karar ver. Sabah otelde kaçta uyanacağına kendin karar ver. Şahsen eşimle birlikte atıyoruz çantaya bimden aldığımız pilaki ve ton balıklarını. En az 2 günü bunlarla çıkartıyoruz.
    Şubatın ilk haftasına gidiş roma, dönüş bologna olacak şekide aldık biletleri.(dönüş bologna daha ucuz). Merkezi, temiz ucuz yollu otelleri de ayarladık mis gibi. Birde şehirler arası ulaşımı trenle değilde otobüsle yapacağız. Daha ucuz oluyor otobüs biletleri.
    Sadece tarihin gelmesini bekliyoruz şimdi gerisini italya düşünsün

• quote:

Orijinalden alıntı: Pike Fighter

Maden benim gibi ölücüsün. Münferit gidin. Turlara para gömmeye gerek yok. Dil bilmeye gerek yok. Yurt dışına çıkarken al vodafen red tariflei bi hat. İnterneti bol olan bi paket. Açarsın map uygulamayı istediğin yere hangi ulaşım aracıyla kaç dakikada gideceğin yazar. İstediğin saatte git. Nerde ne zaman ne yiyeceğine kendin karar ver. Sabah otelde kaçta uyanacağına kendin karar ver. Şahsen eşimle birlikte atıyoruz çantaya bimden aldığımız pilaki ve ton balıklarını. En az 2 günü bunlarla çıkartıyoruz.
    Şubatın ilk haftasına gidiş roma, dönüş bologna olacak şekide aldık biletleri.(dönüş bologna daha ucuz). Merkezi, temiz ucuz yollu otelleri de ayarladık mis gibi. Birde şehirler arası ulaşımı trenle değilde otobüsle yapacağız. Daha ucuz oluyor otobüs biletleri.
    Sadece tarihin gelmesini bekliyoruz şimdi gerisini italya düşünsün

hocam şimdi bende arkadaşımla bu konuyu konuşuyordum :D bu turlarda yemek falan da yokmuş masraf git gide artacak. kendi rotamızı kendimiz çizmemiz ve söylediğiniz gibi rahatlık (ne zaman uyanacağız falan) çok çok iyi olacaktır. :)

biraz beleşçilik olacak ama otellerin isimlerini paylaşırsanız büyük hayra girersiniz :)

• Dostum, şimdi bizim gideceğimiz tarihler içinde lokasyon, temizlik ve ucuzluk kriterlerine göre benim rezervasyon yaptırdığım (ücretsiz iptal seçenekli) oteller aşağıda :)
    Yalnız siz 2 bekar gezgin hostelleri tercih edin. 6-8 kişilik odaları, ortak banyolu falan var. size çok çok uyguna gelir. ortalama kişi başı gecelik 50-60 lira veririsiniz. bizim hanım olduğu için böyle yerleri tercih etmiyorum.

B&B In the Center You Too-roma
    Diva Hotel - floransa
    Hotel San Geremia- venedik(bu şehir ne hikmetse çok pahalı)
    Nuovo Hotel Del Porto-bologna

edit: booking.com ilaç ilaç. otelleri burdan bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pike Fighter -- 6 Eylül 2016; 16:26:33 >
  • quote:

Dostum, şimdi bizim gideceğimiz tarihler içinde lokasyon, temizlik ve ucuzluk kriterlerine göre benim rezervasyon yaptırdığım (ücretsiz iptal seçenekli) oteller aşağıda :)
    Yalnız siz 2 bekar gezgin hostelleri tercih edin. 6-8 kişilik odaları, ortak banyolu falan var. size çok çok uyguna gelir. ortalama kişi başı gecelik 50-60 lira veririsiniz. bizim hanım olduğu için böyle yerleri tercih etmiyorum.

B&B In the Center You Too-roma
    Diva Hotel - floransa
    Hotel San Geremia- venedik(bu şehir ne hikmetse çok pahalı)
    Nuovo Hotel Del Porto-bologna

edit: booking.com ilaç ilaç. otelleri burdan bakın.

bizde edemeyiz hocam kız arkadaşımla gideceğiz rahat edeceğini sanmıyorum :)
  • O zaman işler değişir.
    Ortak banyolu ve hostellerden uzak dur derim. Çevreye dikkat et. Mümkün olduğu kadar merkezi yerde tut oteli. Biraz fazla veririsin otele ama otobüs metro kullanmazsın giderin azalır. Yürüyerek gezersin çoğu yeri. Bir de herkesin tavsiye ettiği metroyu kullanma. Biz hanımla özellikle şehir içi ulaşımda otobüs kullanıyoruz. Sanki gezi turu otobüsü gibi bi dolu yeri de görmüş olursunuz :) metroda böyle eğlenceli olmuyor.
    Bu ara pegasusda kampanya var. İstanbulda değilseniz yurt içi aktarmalar ücretsiz. Almanızı tavsiye ederim. Son olarak yazın gezmeye gitmeyin abi. Sıcakta insanın beyni dönüyor. Ben yaz vakti sıcakta bakkala gitmeye üşeniyorum. İmkan varsa bahar veya kış aylarında gidin. Hem gezilecek mekanlar pek kalabalık olmaz.
  • quote:

O zaman işler değişir.
    Ortak banyolu ve hostellerden uzak dur derim. Çevreye dikkat et. Mümkün olduğu kadar merkezi yerde tut oteli. Biraz fazla veririsin otele ama otobüs metro kullanmazsın giderin azalır. Yürüyerek gezersin çoğu yeri. Bir de herkesin tavsiye ettiği metroyu kullanma. Biz hanımla özellikle şehir içi ulaşımda otobüs kullanıyoruz. Sanki gezi turu otobüsü gibi bi dolu yeri de görmüş olursunuz :) metroda böyle eğlenceli olmuyor.
    Bu ara pegasusda kampanya var. İstanbulda değilseniz yurt içi aktarmalar ücretsiz. Almanızı tavsiye ederim. Son olarak yazın gezmeye gitmeyin abi. Sıcakta insanın beyni dönüyor. Ben yaz vakti sıcakta bakkala gitmeye üşeniyorum. İmkan varsa bahar veya kış aylarında gidin. Hem gezilecek mekanlar pek kalabalık olmaz.

çok teşekkür ederim hocam ilgin için :) gerekirse rahatsız ederim tekrar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lafı mı olur? Buralardayım, beklerim
  • Ulaşım için de hızlı tren kullanabilirsiniz, erken rezervasyonla uygun fiyata bulunabiliyor. Eğer check in bagajınız yoksa wizzair, ryanair gibi havayollarında uygun fiyatlı biletler oluyor, fakat en az bir ay önceden plan yapmanız gerekiyor. Bir diğer alternatif de otobüs, tren kadar yaygın ve konforlu değil ama fiyatı en uygun alternatif. Megabus, flixbus kullanabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slm biz geçen yıl turla gittik pronto turla 1 hafta milano venedik floransa ve romayı gördük,300 euroya biraz araştırır ve beklerseniz çok uygun fiyatlara denk getirebilirsiniz,turla gitmenin avantajları rehber size bi şehre geldiğiniz zaman kaba taslak bi gezilecek yerleri gösteriyor sonra serbest bırakıyor kendiniz geziyorsunuz ayrıca başınıza bişey gelirse bişey olursa rehberi arayabilme kolaylığı var sizden sorumlu ayrıca diğer tura katılan insanlarla tanışıp arkadaş oluyorsunuz birlikte geziyorsunuz biz mesela acentanın düzenlediği hiç bir tura katılmadık kendi oluşturduğumuz grup olarak her yere trenle gittik çok daha ucuza malettik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furniture78

slm biz geçen yıl turla gittik pronto turla 1 hafta milano venedik floransa ve romayı gördük,300 euroya biraz araştırır ve beklerseniz çok uygun fiyatlara denk getirebilirsiniz,turla gitmenin avantajları rehber size bi şehre geldiğiniz zaman kaba taslak bi gezilecek yerleri gösteriyor sonra serbest bırakıyor kendiniz geziyorsunuz ayrıca başınıza bişey gelirse bişey olursa rehberi arayabilme kolaylığı var sizden sorumlu ayrıca diğer tura katılan insanlarla tanışıp arkadaş oluyorsunuz birlikte geziyorsunuz biz mesela acentanın düzenlediği hiç bir tura katılmadık kendi oluşturduğumuz grup olarak her yere trenle gittik çok daha ucuza malettik.

işte öyle bi gruba denk gelir mi insan orası da var :) oteller hakkında bilgi verebilir misin hocam? genelde italya 3 ve 4 yıldızlı oteller diyor ve italyan otelleri türk otellerine göre standartları düşük diyor... aklımız orda kaldı

• jizzy quatily kullanıcısına yanıt
    Hocam hotellerden çok bişey beklemeyin zaten gece 10 11 de gidip yatıyorsun yorgunluktan hiç biseye bakmıyorsun biz 4 ayrı hotelde kaldık 2 si iyiydi 2 si eh işte ama sıcak su temiz çarşaf vardı yalnız giderken yaninizda zeytin vakumlu peynir gibi kahvaltılık bişeyler götürün çünkü kahvaltıda kruvasan ,kek bir çeşit peynir bi kac marmelat çay kahve var başka biseyde yok hatta küçük bir kettle ve poşet çay poşet kahve filanda götürün,bu arada elbette grupta kafa dengi birileri olur gidilecek yerlerin haritalarini telefona yüklerseniz ve gidilecek yerleri çalışırsanız çok iyi olur.

• https://tr.flixbus.com/ bu bir otobus işletmesi.avrupada yaygın. uçakla italyaya vardıktan sonra rotanı belire.örneğin roma floransa 9 euro falan.trenden ucuz. ben henüz tecrübe etmedim. ancak yorumlar iyi. çok ucuza yakın şehirlere gitme imkanı var. turu boşver kafana göre takıl. roma floransa venedik yap dön. romada vatikan müzesine mutlaka gir. 16 euro diye hatırlıyorum.
  • Pike Fighter'ın önerisi üzerinde busbud.com'dan otobüs bileti baktım. Daha öncesinde fiyatları birkaç firmadan alıyordu şimdi bir tek flixbus üzerinden alıyor, onun da saatleri uymuyor bana. Diğer uyan otobüs firmasının isimlerini unuttum. Bildiğiniz firmalar varsa paylaşabilir misiniz forumdaşlarım

• mısır içinde standartları bizimkilere göre düşükmüş deniyor

bizimkilere göre standartı yüksek olan ülkeler hangileri hotellerde ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.