Şimdi Ara

ITALYA VE FRANSA TURU YARDIM LUTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

BU AGUSTOS AYINDA ESIMLE BERABER 8 GUNLUK BIR TATIL YAPMAYI DUSUNUYORUZ HATTA BILETLERIMI ALDIM BILE.
    12 AGUSTOS SABAH IZMIR VENEDIK
    17 AGUSTOS SABAH ROMA PARIS
    19 AGUSTOS AKSAM PARIS IZMIR

PLANIM SOYLE AMA BANA YINE DE FIKIR VERIRSENIZ DEGISIKLIK YAPABILIRIM.
    ILK GUN 12SI SABAH VENEDIGE VARACAGIZ VE AKSAM VENEDIKTE KONAKLAYACAGIZ. 13U SABAH PIAZZALE ROMADAN ARAC KIRALAYIP ARABAYLA PORTOFINOYA GITMEK ISTIYORUZ. YOL UZERINDE CINQUE TERREDEN BELKI 2 TANESINI GORUP GECMEK ISTIYORUZ. GECE DE PORTOFINODA KONAKLAYACAGIZ.14U SABAH PORTOFINODAN CIKIP PISA UZERINDEN FLORANSAYA GECMEK ISTIYORUZ. AKSAM FLORANSA DA KALIP 15I SABAH ROMAYA. 15I VE 16SI GECE ROMADA KALIP 17SI SABAH ARACI HAVAALANINDA TESLIM EDIP PARISE GECMEK ISTIYORUZ. PARISTE DE 2 GECE 3 GUN GECIRIP IZMIRE DONMEK ISTIYORUZ. BENIM ASIL ARADA KALDIGIM VENEDIKTEN PORTOFINOYA GECERKEN YOLDA DA CINQUE TERREYI GORECEZ DERSEK COK MU GEC KALIRIZ? YARDIMLARINIZ VE YORUMLARINIZI BEKLIYORUM.

• Plan güzel gibi. Pisa'ya uğramanızı pek tavsiye etmem. Gezdiğim yerler arasında yaşadığım en büyük hayalkırıklığıydı. Kuleden başka hiçbirşey yok. İnternetten gidenlerin yorumlarını okuyup karar vermenizi öneririm. Ama Cinque Terre bölgesine gitmeye kesin karar verirseniz sonuçta yol üstünde olduğu için Pisa'ya yarım saatliğine uğrayabilirsiniz. Cinque terre'den vazgeçerseniz Pisa'yı da plandan çıkartın. Onun yerine Roma Floransa güzergahında olan Siena ve Bologna'yı öneririm. Pisa'nın simge olmak dışında bir özelliği yok. Yine de Pisa'ya giderseniz nolur kuleyi tutuyormuş gibi poz verip fotoğraf çektirmeyin. Nolur yapmayın...

Portofino yolunun belli bir kısmı dar ve virajlı. Aynı şekilde Cinque Terre çevresi de öyle. Tahmin ettiğinizden daha fazla zaman harcarsınız. Ben Kasım ayında gittim yine de trafik kalabalıktı. Ağustosta daha da kalabalık olur. Açıkcası 13'ü sabah Venedik'ten çıkıp Cinque Terre ve Portofino'yu gezip akşam Portofino'da kalamazsınız. Zaman yetmez. Venedik'te konaklamak yerine akşama kadar Venedik'i gezip akşam 8 civarında yola çıkarak kuzeyden gitmeyi planlıyorsanız en azından Milano'ya aşağıdan gitmeyi planlıyorsanız en azından Bologna'ya varmanızı oralarda kalmanızı öneririm. (O dönemde İtalya'da hava 10dan sonra kararır.) Venedik sabahtan itibaren 6-7 saatte çok rahat gezilip bitirilebilecek biryer. Venedik'te akşamları pek kimse kalmaz sokaklar boşalır gece hayatı yoktur ama ışıklandırmayla harika bir manzara olur. Onun için kalmak ya da kalmamak sizin kararınız.

Portofino Venedik'ten de küçük. 2-3 saatte her noktası gezilir. Zaten dağın eteğinde denizle arada sıkışmış küçük bir kasaba. Zamanınızın çoğu gezmekle değil Portofino'ya ulaşmakla ve çıkmakla geçer. Portofino'da koy manzaralı bir otelde kalmadıktan sonra geceyi orada geçirmenin pek bir esprisi olmaz. Zaten yerinizi şimdiden ayırtmadıysanız Ağustos ayında yer bulabileceğinizi sanmıyorum. Ağustos ayında İtalya'da genel tatil var. Turistik yerlerde özelikle sahil bölgelerinde otel odası bulmak imkansızlaşır. Kalan odaların fiyatları da Ağustosta 3e katlanır.

Ayrıca İtalya'da otobanlar mesafe değil süre bazlı fiyatlandırılıyor. Otobanlarda çok fazla zaman kaybetmemeye çalışın. 3 saatlik bir yolda yaklaşık 20 Euro otoban parası ödersiniz.

Otoparklar başka bir sorun. Sokaklardaki parklara dikkat edin mavi, sarı, beyaz çizgilerle belirlenmiş park yerleri var. Mavi çizgiler gündüzleri paralı haftasonları ve geceleri ücretsiz. Beyazlar sürekli ücretsiz.(Pek göremezsiniz) Sarılar ise kişilere özel. Sarı bölgelere park etmeyin. Paralı yerlerde ise arabayı bırakırken ne kadar kalacağınıza göre para atıp bilet almanız ve onu ön cama koymanız gerekli.

Gps'siz kesinlikle yola çıkmayın. İtalya'da araç kiralama şirketlerinin çoğu GPS'i çok uçuk fiyatlarla veriyor. Eğer imkanınız varsa Türkiye'den giderken bir GPS bulmanızı tavsiye ederim.

Araba kiralama işini son dakikaya bırakmayın. Venedik'te araç bulmak büyük sıkıntı. Zaten son dakikalarda fiyatlar çok artar. Şimdiden internetten almanız da yarar var. Hertz, Avis gibi büyük firmalarla küçük firmaların fiyatları arasında büyük fark olur. Aynı arabaya 2-3 katı fiyat isterler.

Şu an için aklıma gelenler bunlar. Uçak biletlerinizi almamış olsaydınız başka önerilerim de olurdu ama artık günler ve uçaklar kesinleşmiş.

İyi tatiller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastianbjk -- 15 Haziran 2013; 20:11:00 >

• pisada kuleden başka hiçbirşey yok 20 gün önce ordaydık ama oraya kadar gitmişken 2 saatliğine uğranıp foto çekinebilirsiniz :D romada oteller çok pahalı biz çok uzun araştırmalar sonucu geceliği 20 dolara 4 yıldızlı otel bulduk ki bu fiyata hostel bile yok romada :D eğer otel ayarlamadıysanız yardımcı olmaya çalışırım
  • yorumlariniz icin cok tesekkur ederim. Aslinda bu 3. gidisim italyaya ama daha once hep is icin gitmistim bu sefer esimle gitmek istiyoruz. Otelleri bookingden ayirttim bile. ama hepsi free cancellation. yani iptal edersem de sorun yok. portofinoda hotel albergo nazionale'yi ayarlamistim. limanda denize sifir bir otel. ama dediginiz gibi venedikten gece yarisi yola cikmak simdi daha mantikli geldi bana da. venedikteki otelin fiyati uygundu gerci ve arabayi da ertesi gun kiralayacagim icin daha uygun olur diye dusunmustum. ancak yollarin virajli olmasi vs vakitten kaybettirecekse pek mantikli olmuyacak galiba.

Pisa konusunda ise sadece yoldan gecerken yarim saatligine ugrayip gecmeyi dusunuyoruz. ayarladigim butun oteller 4 yildizli ancak sehrin biraz disinda. sehrin icindeki otellerin hem otoparki yok hem de fiyatlari cok pahali ( malum agustos ayi) bu yuzden otoparki olan sehre cok da uzak olmayan 4 yildizli otellerden rezervasyon yaptirdim. ancak dediginiz gibi venedikten gece yola cikip bolognada konaklama yapilabilinir. tekrar arastirmalara devam. yorumlariniz icin tesekkurler.

• bu arada arac kiralamak icin tavsiye edeceginiz bir firma var mi? Miles&Smiles Elite kartim da var ancak indirimlere bakiyorum cok cok ufak indirimler yapiyor malesef
  • autoeuropa.com'a bakabilirsiniz. Tatil sitelerinde de kampanyalar oluyor bazen ucuz araba denkgeliyor. Şirketin kendi sitesinde 40 euro yazan arabayı tatil sitelerinin aracılığıyla aynı şirketten 26 euroya almıştım. Kampanyalar sürekli değiştiği için Google'da oturup 2-3 saat araştırmak gerekir. Ne kadar erken alırsanız o kadar ucuz olur.
  • araci sanirsam locauto.comdan kiralayacagim. fiyatlari diger avis vb firmalara gore daha iyi. 4 gunluk mercedes a180 339 euro. yaz fiyatlarina gore diger firmalardan daha iyi.
    daha once dediginiz gibi ilk gunku otelimizi bolognaya aldik. ikinci gun icinde portofinoda konaklamaktan vazgececegim gibi otopark ve otel masrafi yuzunden. (gecelik 540tl) soyle bir plan yapmayi dusunuyorum ancak sigdirabilir miyim bilmiyorum:
    portofinodan oteli iptal edip gece la speziada kalalim diyorum.

sabah bolognadan la speziaya gecelim diyorum. iki bucuk saat suruyor galiba arabayla. arabayi otele birakip, la speziadan trenle cinque terreden 2-3 tanesini gezip tekrar la speziaya donup trenle aksam uzeri portofinoya gecelim diyorum. tren la speziadan santa margherita ligureye yaklasik 1 saat civarinda ulasiyormus trenitaliadan gorudugum kadariyla. aksami portofinoda gecirip gece 22:30da portofinodan la speziaya otele donup ertesi sabah floransaya gecmeyi dusunuyorum. sizce bu plan cok mu zor olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

autoeuropa.com'a bakabilirsiniz. Tatil sitelerinde de kampanyalar oluyor bazen ucuz araba denkgeliyor. Şirketin kendi sitesinde 40 euro yazan arabayı tatil sitelerinin aracılığıyla aynı şirketten 26 euroya almıştım. Kampanyalar sürekli değiştiği için Google'da oturup 2-3 saat araştırmak gerekir. Ne kadar erken alırsanız o kadar ucuz olur.

hocam önceki farklı başlıklı postuma verdiğiniz cevap için ayrıca teşekkürler.

bir düzine kiralayan ve aracı firma araştırdım. aralarında en ucuzu budget çıktı. Romada kiralayacağım. sıkıntı çıkmaz değil mi?.

budgetin kendi sitesinde 10 günlük vergiler dahil 2 veya 4 kapılı RENAULT CLIO 1.2 5DR/5PSGR or similar aracı için 822tl istiyor.

Bu tarz araçlar 1 büyük ve 1 küçük valiz alır mı.

Ayrıca internetten indirim kuponu vs aradım. bazıları işe yaramıyor ama bazılarında %10 indirim fln olabiliyor. bunlar sıkıntı teşkil eder mi. yabancı forum sitelerinde var bu indirim kuponları.

• quote:

Orijinalden alıntı: abdur85

araci sanirsam locauto.comdan kiralayacagim. fiyatlari diger avis vb firmalara gore daha iyi. 4 gunluk mercedes a180 339 euro. yaz fiyatlarina gore diger firmalardan daha iyi.
    daha once dediginiz gibi ilk gunku otelimizi bolognaya aldik. ikinci gun icinde portofinoda konaklamaktan vazgececegim gibi otopark ve otel masrafi yuzunden. (gecelik 540tl) soyle bir plan yapmayi dusunuyorum ancak sigdirabilir miyim bilmiyorum:
    portofinodan oteli iptal edip gece la speziada kalalim diyorum.

sabah bolognadan la speziaya gecelim diyorum. iki bucuk saat suruyor galiba arabayla. arabayi otele birakip, la speziadan trenle cinque terreden 2-3 tanesini gezip tekrar la speziaya donup trenle aksam uzeri portofinoya gecelim diyorum. tren la speziadan santa margherita ligureye yaklasik 1 saat civarinda ulasiyormus trenitaliadan gorudugum kadariyla. aksami portofinoda gecirip gece 22:30da portofinodan la speziaya otele donup ertesi sabah floransaya gecmeyi dusunuyorum. sizce bu plan cok mu zor olur?

bolonya -> la speiza
    la speiza -> cinque terre
    cinque terre -> la spieze
    la spieze -> portofino
    portofino -> la spieze
    la spieze -> floransa

doğru mu anladım. seyahtiniz bu bölümü bu şekilde mi?. ne kadar süre düşünüyorsunuz bunun için.

• bolognadan sabah erken cikip 9-10 gibi la speziada olmayi planliyoruz. ayni gun icinde la speziadan tren ile aksam uzerine kadar cinque terreden(riomaggiore ve manarola olabilir) iki tanesini gorup tekrar la speziadan portofinoya aksam gidip gelmeyi dusunuyorum. gece la speziada konaklayip ertesi gun floransaya gecmeyi dusunuyorum.
  • araci locautodan kiralayacaktim (vw golf cabrio) 4 gunluk 400 euro. ancak biraz fazla oyalaninca kacirdim heralde su an sistemde cabrio arac gostermiyor hic. thifty.comdan bakiyorum. fiyatlari cok uygun ancak venedik havalaninin sitesine bakiyorum ancak arac kiralama sirketlerinin arasinda thirfty gorunmuyor. sizin bilginiz var mi acaba thirfy venedikte hizmet veriyor mu? fiat panda 4 gunluk vergiler dahil 126 euro
  • quote:

bolognadan sabah erken cikip 9-10 gibi la speziada olmayi planliyoruz. ayni gun icinde la speziadan tren ile aksam uzerine kadar cinque terreden(riomaggiore ve manarola olabilir) iki tanesini gorup tekrar la speziadan portofinoya aksam gidip gelmeyi dusunuyorum. gece la speziada konaklayip ertesi gun floransaya gecmeyi dusunuyorum.

hocam tahminim yetişirsiniz. yalnız o sahil yanı bölgede daha önce araç kullandım. genovadan romaya kadar duble yol var ancak bizdeki gibi değil. yol dar. heran sollayamıyorsun. bu nedenle hız yapmak istesen yapamayabilirsin. ara yollarda da bu sezonda trafik olabilir. göz önünde bulundurmakta fayda var
  • ben thrifty'ye baktım. gizli fiyatlar koymuşlar. onlarla beraber daha fazla ediyor. zaten bu tarz sonradan fiyat ekleme olayı olunca tiksinirim. o an thrifty benim için bitti. şuan budget ilgimi çekiyor. renault clio 2 kapı veya muadili nasıl bir araçtır bilemiyorum. 2bin km yapar mı rahat. çok yorar mı tek sürücüyü?
    venedik olayını bilmiyorum. oranın girişinde koca bir otopark var o kadar. araç kalır mı şüpheliyim açıkcası. mestreden de olabilir düşünüyorum. mestre 10dkda bir venediğe tren gidiyor 2-3 euroya, yanlış hatırlamıyorsam. ben olsam mestredeki bir firmadan kiralardım
  • Hocam tesekkur ederim cevaplariniz icin. Daha once amalfi coast taraflarinda araba kullandim gercekten azap. O yuzden arabayi bolognadan gelip La speziaya birakip cinque terre ve portofinoya trenle ulasmayi dusunuyoruz. hem daha az yorucu ve daha az zaman alacaktir sanirim.

Arac kiralama icin Mestredeki firmalari arastirdim ama genelde hep erken kapatiyorlar. Locautoya mail attim. Venedik havaalaninda gece 23e kadar calisiyorlarmis. ben venedige sabah 9da varacagim. butun gun gezip arabayi gece alip tur bitisi romaya da gece birakmak istiyorum boylece hem otopark sorunundan hem de ekstradan 1 gun fiyati odememis olmak icin. Ben agustosta ramazan bayramindan hemen sonra gidecegim icin biraz fiyatlar yuksek malesef. ama yine de en uyu buldugum fiyat locautoda halen. mercedes A serisi 339 euro 4 gunluk. vw golf otomatik 400 euro. mercedes A serisi kiralamayi dusunuyorum ama bakalim halen arastirmaya devam.

Bu arada venedik havalaninda bagaj birakacak yer yokmus sanirsam yabanci forumlarda okudugum kadariyla. Tren istasyonunda ya da piazzale romada bagaj birakacak yer var mi bildiginiz?

• hocam planların arasında Pariste var Parise 2 gün ayırmışsın ama yetmesi imkansız avrupada en çok görülmesi gereken noktaları olan şehir en az 4 gün gerekir Parise bu arada Parisle ilgili soracağın şeyler olursa yanıtlaya bilirim
  • europcar'dahttp://www.europcar.com/DotcarClient/step1promo.action?promoId=0f0504323e595d5a373e5b2e791f5973
    böyle bir indirim buldum. oldukça indirimli oluyor.

yalnız şartları bizim geçerli mi anlayamadım. expatriate kelimesinden ne kast ediyor?. göçmen mi yoksa gidilecek ülkeye yabancı biri mi. yani türk olarak italyaya gidişimiz kapsam içinde mi.

mesaj attım europcara ama budget gibi cevap gelmeyecek sanırım :)

ve biz pahalısından kiralıcaz gibi :(
  • Venedikte bir gece gecirmeye gerek yok. Eger ucak erken saatte inerse o gun icinde biter venedik.
    Illa kalmak isterim derseniz mestre de kalin. 1.6 euroya otobus venedike götürüyor 20 dakikada.
    Cunku venedik otelleri çok pahalı.
    Ulaşımı neden trenle yapmiyorsunuz.
    Son derece iyi ve ucuz hizli trenleri var.
    Erken bilet alinca resmen bedava. Mesela 9 euroya milano venedik arasi gittim bir ay once.
    Pisaya floransadan tren var. Bir saat civari çeker trenle. Fiyati 7 8 euro. Ogleye kadar gider gelirsiniz. Esas zamani floransaya ve romaya ayirin derim.
    Tavdiyem venedikten floransaya oradan gunubirlik pisaya oradan romaya romadan da milano üzerinden bir gunlugune de olsa como ya ugrayin. Funiculer ile brunatiye cikin. Bir gol sefasi yapin.
    Ardindan portofino ve parisi düşünün
    Otel tavsiyesi isterseniz yardimci olurum.

Iyi yolculuklar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acikcasi parise 2 gece 3 gun ayirdim diyebililirim. 17si sabahi varip 19u aksam donecegiz. italya icin ise kafam cidden cok karisik su an. biz 12 agustos sabahi 9:45de venedige variyoruz. butun gun venedigi gezip aksam 23de havaalanindan arac kiralayip gece bolognada konaklamayi dusunduk. ertesi sabah erkenden yola cikip arabamizi la speziada birakip trenle cinque terre ve portofino civarini gezip 13u gecesi la speziada konaklayalim dedik. 14u pisa uzerinden floransaya 15i sabah romaya. 17si de parise gecelim dedik .biletleri aldim bile hatta. ancak kafami karistiran cinque terre bolgesi. ikinci gunumuz cok alalacele olacak. araba kiralamamin sebebi de cinque terre civarina ulasabilmek. buraya trenle gitmek icin bir suru aktarma yapmak lazim ve en az 6 saat falan suruyor. bolognadan la spezia haritadan baktigim kadariyla 2 bucuk saat. yani sabah la speziaya varip trenle cinque terre civarini gezelim istedik.

venedikten baslayip romada bitecek sekilde baska tavsiyeniz var midir acaba?

• quote:

acikcasi parise 2 gece 3 gun ayirdim diyebililirim. 17si sabahi varip 19u aksam donecegiz. italya icin ise kafam cidden cok karisik su an. biz 12 agustos sabahi 9:45de venedige variyoruz. butun gun venedigi gezip aksam 23de havaalanindan arac kiralayip gece bolognada konaklamayi dusunduk. ertesi sabah erkenden yola cikip arabamizi la speziada birakip trenle cinque terre ve portofino civarini gezip 13u gecesi la speziada konaklayalim dedik. 14u pisa uzerinden floransaya 15i sabah romaya. 17si de parise gecelim dedik .biletleri aldim bile hatta. ancak kafami karistiran cinque terre bolgesi. ikinci gunumuz cok alalacele olacak. araba kiralamamin sebebi de cinque terre civarina ulasabilmek. buraya trenle gitmek icin bir suru aktarma yapmak lazim ve en az 6 saat falan suruyor. bolognadan la spezia haritadan baktigim kadariyla 2 bucuk saat. yani sabah la speziaya varip trenle cinque terre civarini gezelim istedik.

venedikten baslayip romada bitecek sekilde baska tavsiyeniz var midir acaba?

bence rotayı çok fazla değiştirme. kafa karıştırıcı olur. venedik-roma için ideal yollardan birini seçmişsin bence. sadece netten neler görülür onu araştır. bununla da nereye ne kadar zaman ayıracağına karar verirsin.

ayrıca europcardan senin tarihlerde 4 günlük 200-250 euroya araçlar var. belki ilgini çeker.

ben hala kararsız kaldım hangi aracı kiralasam :(

• 4 günlük araçlara 200 Euro çok fazla. Ben 3 gün Fiat Panda'yı 65 Euro'ya, 4 gün Renault Clio'yu 108 Euro'ya kiralamıştım. Europcar, Hertz, Avis, Sixt gibi büyük firmaların sitelerinden bakmayın. Tatil sitelerini ve araç kiralama üzerine olan siteleri araştırırsanız ucuz arabalar bulabilirsiniz. Ayrıca ülke dışına çıkma ve sınırsız km şartlarına da dikkat etmelisin. Nadiren de olsa bazı şirketlerin bazı araçlarıyla İtalya dışına çıkamıyorsunuz. Ya da bazı araçlarda günlük 300-500 km gibi sınırlandırmalar var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.